Reklama

Reklama

Kapitán Bombarďák ve filmu

  • USA Captain Underpants: The First Epic Movie (více)
Trailer 1

Tralala! Společnost DreamWorks Animation uvádí komedii o nejšílenějším hrdinovi roku. George a Harold jsou čtvrťáci, kteří nadevše milují vymýšlení zlomyslných žertů. Jednoho dne omylem zhypnotizují ředitele školy, který od té chvíle věří, že je postavou z jejich komiksu, zabedněným Kapitánem Bombarďákem. Pak se ale z nového učitele vyklube zneuznaný vědec, jenž je odhodlaný zbavit svět smíchu, a George, Harold a Kapitán Bombarďák musí spojit své síly, aby jeho zlotřilé plány zastavili! (Bontonfilm)

(více)

Recenze (46)

Toren 

všechny recenze uživatele

6/10. Prvních třicet minut to mělo náběh na velice originální animák s hravým vizuálním stylem a svěžím přístupem k narativu a jeho vyprávění... bohužel to pak spadne do klasického amerického průměru s ne úplně super fóry. Ale stejně milé překvápko! ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Hravější (formálně, narativně a především vtípky) klučičí animák pro raubíře aby pohledal. A nenašel by. O co více nedoslovná o to duchem věrnější adaptace Pilkeyho kultovních (u chlapců předškolního až raně školního věku samozřejmě) předloh o eskapádách George, Harolda a Kruppa/Bombarďáka (ups, spoiler) během revolt proti upjatosti školního systému. Předlohy nejsou žádná velká literatura, ale jejich zábavnost je díky uprděnému a přesto inteligentnímu humoru nezměrná. A to i pro na dobrou noc čtoucí dospěláky. S celovečerní verzí se to má shodně. Najdete sice rozhodně přínosnější i ambicióznější tvorbu pro děcka, ale stěží tak zábavnou, abyste se na to s gustem podívali i z pozice jakože seriózní (ehm, ehm) autority. A bavili se ve výsledku snad i více než cílová drobotina. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Ráda utíkám do světa animáků, protože jsem zamrzlé dítě, ale ne tak zamrzlé.. Kapitán je pohádka opravdu pro nejmenší. Můj 7-letý synovec se u toho bavil, já jsem jeho nadšení tolik nesdílela. Ale dětské komiksy byly fajn :o) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Rekneme si to na rovinu, tohle je naprosta mega demence z ranku The SpongeBob SquarePants Movie. Naprosto vymastenej dej tocici se okolo dvou kluku, ktery ze svyho neprijemnyho reditele skoly udelaj "superhrdinu" - dementa ve spodkach a netrva dlouho a samozrejme se objevi i superpadouch Pipy Prdolin jezdici na gigantickym zachodu. Cely je to pak pojmuty jako parodie na superhrdinsky filmy a zaroven na filmy o pubertacich ve skole. Co se tyce animace, to je spis takovej slabsi prumer. Jenze co naplat, celej film je naprosto neskutecne naspeedovanej, riti se rychlosti blesku od zacatku do konce bez jakyhokoliv hluchyho mista a nekolikrat jsem se fakt skoro valel smichy po zemi a skvele se bavil celou dobu. Takze sice po technicky strance nebo strance promyslenosti scenare vicemene prakticky odpad, ale jelikoz me v roce 2017 zadnej animak asi takhle nepobavil, musim napalit 5*. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení. Vypadalo to na další průměrný animák, ale nechal jsem se oklamat předsudky. Vyšla z toho hodně nadprůměrná komedie, která má neotřelé způsoby vyprávění a to mě na tom hodně bavilo. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná pohádka s milou animací a vysoce originálním příběhem, který je zřejmě největší předností snímku. Trošku škoda, že se s přibývající stopáží lehce vytrácí dech. Odrostlejší diváctvo zřejmě potěší několik filmových referencí na kultovní snímky. Duo hlavní hrdinů je nesmírně sympatické a správně lumpácké. Velmi solidní 3 hvězdy. Vhodné pro celou rodinu. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Tra La Laaaaaaaaaaa! Koľko "A" sa vlastne nachádza v "Tra La Laaaaaaaaaaa?" To je len jeden z mála gagov v tomto filme, na ktoro som sa pobavil a okrem toho si asi skutočne budem dnes celý deň spievať "Tra la laaaaa." Ale okej,už dosť spevania a povedzme si o filme niečo viac. V prvom rade je treba pochváliť vynikajúci humor obohatený o absolútne trefné a šialené animácie, ktoré dotvárajú atmosféru filmu. V mojich očiach to funguje skvele a neustále som sa bavil. Hlavní hrdinovia sú vynikajúci a samotný "Captain Underpants" je podľa mňa komediálna špica. Neustále som sa na ňom rehotal a nemohol som prestať. Napriek tomu, že je to viac-menej detinské, no z nejakého dôvodu som sa na tom náramne bavil. Miestami sa síce do filmu chce dostať aj trošku serióznej drámy, no väčšinou sú to scénky, ktoré moc pozerať nechceme, a sú najnudnešie. No dávajú potom filmu trošku viac aj nejakú tú pointu a viem ho brať viac vážne. Ale hlavne je film tak neskutočne šialený že smiech je to, čo mu najviac treba. Originálny dabing e vynikajúci a dokonca si myslím, že možno do tejto sféry by mal viac Ed Helms zablúdiť, lebo ako herec je maximálne trápny a často nevie predať nič zo svojej postavy, no v tomto filme je to pravý opak. Je skvelý ako "Captain Underpants." V hranej verzii by to ale podľa mňa nefungovalo. Toto je jedine funkčné ako animované. Ja si myslím, že ak máte radi animované komédie, tak tento film oceníte. Je veľmi dobrý. Hodnotenie: A- ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Neodolal sem, a kouknul sem na tenhle film a trochu mně to zklamalo, záchodovému humoru se už dlouhodobě nesměji a čekal sem opravdu něco víc. Jo, jeden dva vtipy, byli i zábavné, ale nic legendárního, se nekoná. Animace je celkem povedená a první třetina filmu, je asi nejlepší, ale později už to byla nuda. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že opět půjdu proti proudu zdejších hodnotících s tvrzením, že mi, vcelku překvapivě, film Captain Underpants: The First Epic Movie vcelku sedl. Jistě, v rámci příběhové kostry se sice nejedná o nic světoborného ani v mantinelech "animáků", avšak film tuto látku podává vtipnou, svižnou a velmi odlehčenou optikou, kdy se téměř po celou dobu trvání snímku nemůžete přestat smát. A navíc, ke skvělým a vtipným gagům dostanete jako pomyslnou třešničku na dortu velkou dávku pozitivní energie. A to se přece také počítá, no ne? „Tra-La-Laaaaaaaaaaaaaaaaaa!“ ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu nič extra. Na tú druhú Tra- la- laaaaa! Neviem. Nejako sa mi to dostalo pod kožu. Posledných 20 minút je epických. Zvyšok znesiteľný, farebný a aj napriek tomu, že to nie je humor pre dospelých, je to pomerne funkčné a vtipné. Myslím si, že časom sa bude môj pozitívny dojem len prehlbovať. A keďže mám malého brata, s veľkou radosťou si to s ním pozriem. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že to bude nějaká blbůstka, animovaný film pro děti, ale tohle je docela dobrý film nejen pro ty, kdo mají rádi komiksy a superhrdiny. Jasně, na jednu stranu je to parodie na superhrdinský žánr, ale zároveň to zábavně dodržuje jeho pravidla. A přitom je to vážně vtipné. Za mě animované překvapení. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

trochu mi to připomnělo Snoopyho ve filmu...zajímavá animace,nicméně i přes pár fórků určeno síš pro menší.Na jedno podívání ale celkem do pohody...60% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ok, po roce vyhýbání se tomu ze strachu, že to celé bude stát jen na fekálním humoru to mám za sebou a vůbec netuším, co za pocity z toho mám. Je to šílenost, ve které se geniálně vtipné scény střídají s těmi totálně trapnými, přičemž úplně stejně to je i s nemalým počtem nápadů. Je to cílené především na děti, ale stejně se v tom najde i nejedna skvělá hláška nebo odkaz pro staršího diváka. Je to bláznivé ve stylu Spongeboba, ale v jakémsi mixu s humorem z Titeufa a přitom to není ani jedno z toho, ani to není pořádné mix obojího, je to prostě své. Když to hodně přeženu, je to Troma pro nejmenší a ani to není pořádný výraz. A přitom to má nějakou (ačkoli tu nejočekávanější, ale i to se počítá) myšlenku, na svůj žánr dobře napsaný scénář a i přes nemalou účast fekálního humoru to tady je v míře, že mi zas tolik nevadil a nějakou inteligenci to taky má (ale nečekejte nic extra, jen to, že ten svět ve kterém se to odehrává nějak funguje). A postavy tu jsou povětšinou sympatické. Vůbec ale nevím, jestli se mi to líbilo nebo nelíbilo, průměr to taky rozhodně není, stejně tak ani nevím, jestli bych si to někdy pustil znova, protože v pár místech jsem měl pocit, že se hanbou propadnu do země a v jiných jsem se zase skvěle bavil a byl napnutý tím šíleným dějem. Já nevím, prostě lepší tři, když tak to časem přepíšu. Určitě to ale dopadlo líp, než jsem očekával a vlastně to byl celkem příjemný animák. 3* ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

To nízké hodnocení tady moc nechápu, Kapitán Bombarďák je pohodový oddechový animák, který má překvapivě inovativní formu vyprávění, je plný solidních fórů a krásně uteče. Samozřejmě to není dějově nic světoborného, ale na to si ani autoři nehrají. Za mě spokojenost. 80% ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli to bylo nedostatkem spánku nebo čím, ale dlouho mě tak animák nebavil. Výborná stylizace, zábavná výtvarná stránka, skvělá gumová animace a velice kreativní práce s používáním různých stylů a flashbacků. Neznám předlohu, ale ten film je skvělý :D ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

No tohle stálo opravdu za nic. Dlouho jsem neviděl tak špatný animák. Jak po technické stránce tak po všech ostatních a záchodový humor na, kterém to stojí to není taky žádná výhra. ( 23.10.17/PC ) ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Řádně ulítlá netradiční animovaná komedie, která v jisté míře pobaví a pokud nejste zaprdlým asociálem bez humoru jako zdejší záporáci, u snímku se i zasmějete a to zajisté nejednou. Originalita se zde nachází ve větším měřítku a té si mezi animáky poslední dekády musíme cenit. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Letos ty animáky za moc nestojí bohužel. Tohle je další z příkladů promarněné šance navíc slyšet cca 10 krát Tralala mě vtipné nepříjde. Nezasmál jsem se ani jednou a proti tomuhle je i Scary Movie 5 na oskara. 40 procent dávám za toho záporáka jinak tam nemám co pochválit. ()

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama