Reklama

Reklama

Kniha džunglí

  • USA The Jungle Book (více)
Trailer 7

Hrdinou filmu je chlapec Mauglí (nováček Neel Sethi), člověčí mládě vychované v džungli vlčí smečkou. Do džungle však přichází hrozivý tygr Šér Chán, jenž si nese jizvy způsobené člověkem. Šér Chán chce zničit vše, co vnímá jako ohrožení a Mauglí cítí, že již v džungli není vítán. A tak opouští svůj domov a vydává se na dobrodružnou cestu plnou poznání. Provází ho přísný mentor, pardál Baghíra, a veselý medvěd Balú. Cestou džunglí se Mauglí setká se zvířaty, které to s ním nemyslí vždy dobře. Patří mezi ně krajta Ká, jejíž svůdný hlas a pronikavý pohled hypnotizují člověčí mládě, a marnivý král Ludvík, který se snaží Mauglího přemluvit, aby mu prozradil tajemství překrásného, leč smrtonosného Rudého květu: ohně. (Falcon)

(více)

Recenze (752)

Juto 

všechny recenze uživatele

Nápadne realistická scenéria je prepletená farbami, svetlom a tieňom, aby vytvorili dramatické scény pre majstrovské animácie postáv, keby len príbeh odohraný v tejto bezchybne zrealizovanej fantázii mal rovnaký presvedčivý faktor. 6/10 ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Kniha džunglí je přenesením fantazie malého i velkého čtenáře Kiplingovy předlohy na plátno. Lépe to snad ani nejde. Maximálně jsem si to užíval, bavil se každým záběrem a obdivoval nádhernou práci na animaci. Zvířecí postavy ve filmu jsou dokonalé a Mauglí taky. Šer Chán mě vysloveně nadchnul. No, prostě krásný příběh ve velkolepém a krásném provedení. Líbilo se mi to i s dabingem a ve 3D. A beztak si znovu přečtu i knížku, takové nadšení dětské duše to vyvolalo. Super. V IMAXu to musí být pecka. V dětském věku bych to chtěl vidět stokrát s encyklopedií zvířat a příběhy z přírody v ruce :) ()

Kolikokoli 

všechny recenze uživatele

Knížku mám velmi ráda. Mrzí mě, že jediné slušné adaptace, které jsou na ní založeny, jsou dětské pohádky. Přitom jde o nesmírně silné a dospělé téma. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Lví král s jinými postavami. Jen místo Hakuna Matata se tu zpívají Bare Necessities. Kipling je mrtvý, ať žije Disney. ()

Thorn 

všechny recenze uživatele

Další ze série hraných remaků Disneyho klasických animovaných filmů. Většina z nich nestojí za nic a tentokrát to bohužel dopadlo obzvláště špatně. Vlastně mě teď ani nenapadá nic, co by se mi na tomto filmu líbilo. Přejdu tedy raději rovnou k negativům. Pokud už se režisér rozhodl pro hraný film, musel počítat s tím, že bude potřebovat nějakého talentovaného dětského herce. Pokud k dispozici žádného takového neměl, pak měl raději zvážit dospělého hrdinu jako ve verzi z roku 1994 nebo rovnou kompletní CGI postavu. Takhle tu totiž máme v hlavní roli vyjukaného klučinu, který je tak strašně necharismatický a nezajímavý, že se na něj prostě nedá dívat. Počítačem generovaná zvířata nejsou taky nic moc. Zatímco v původním animovaném filmu byla všechna nakreslená tak, že hned vzbuzovala divákovy sympatie, tady jsou to prostě jen nějaká obyčejná zvířata, která nemají žádnou osobitost ani charizma. Například had Ká, který byl v původní verzi jednou z nejzajímavějších postav a měl ty nejlepší scény z celého filmu, má tady jenom jeden krátký štěk. Tygr Šér Chán, jenž byl v animovaném filmu nejen zlý a krutý, ale také velmi kultivovaný a moudrý, je zde pouhým jednorozměrným padouchem, který páchá zlo prostě proto, že to tak má být. Komické figurky jako medvěd Balú nebo opičí král Louie zde nejsou legrační ani trochu. Panter Baghíra je pak taky takový nijaký. Celkově tady prostě hrozně chybí jakékoliv emoce. Mauglí by měl být naivní a dětský, ale místo toho si tady hraje na nějakého drsného dospěláka, což působí hrozně nevěrohodně a rozpačitě. Všechny ostatní postavy jsou z emocionálního i hereckého hlediska stejně nudné a nezajímavé, takže se pak ani není moc na co dívat. Děj je sice dost podobný jako v původní animované verzi, jenže s absencí jakýchkoliv emocí, humoru, napětí a sympatických postav je to vážně dost nudné a ubíjející. Korunu všemu nasazuje závěr filmu, který se od animované verze diametrálně odlišuje a v podstatě nedává žádný smysl. Celý film úplně bagatelizuje a popírá jakýkoliv charakterový vývoj hlavního hrdiny. Mauglí je na konci filmu úplně stejný jako na začátku, takže se člověk ptá, jaký to celé vlastně mělo smysl. Původní film má smysluplný závěr s ponaučením, kdežto tady není vůbec nic. Efekty jsou na svou dobu běžný standard. Nejsou o nic moc lepší než v o pět let starším Zrození Planety opic. Kniha džunglí nemá vůbec nic, čím by mě mohla nadchnout. Celkově je tady prostě všechno úplně špatně a právě proto taky dávám tak nízké hodnocení. ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

Děti se dělí na dva tábory; na ty, co milují zvířata a vědí o nich první poslední, a ti, co milují auta a mechaniku. Ti co milují mechaniku, roboty, počítače, a tak dále, tak budou nadšení. Ti co milují zvířata... Ne!!! Knihu džunglí zbožňuju, ale tohle prostě ne! Všechno je tu umělý; zvířata mají divný pohyby a nějak nezvykle moc mimik v obličeji, ale i přesto mají mrtvé oči. Výprava - nasr*t! Efekty, to je pravé umění! To je vážně tak těžký zajít do květinářství a pořídit alespoň jednu kytku? Očividně ano! Hele, když je něčeho moc, tak je toho moc! téměř celý můj život se točí kolem přírody a zvířat, takže jsem velice háklivý na to, když někdo nemá k přírodě (v jakékoliv podobě) úctu. Jo, chápu, že mi mnoho lidí bude mít za zlé, že si stěžuji na efekty (CGI zvířata), když to bez nich víceméně nešlo natočit, a jo, já vás tak nějak chápu, ale já jsem zkrátka pobouřen na to, že i ta příroda je umělá:(   ani ten příběh mě dvakrát neoslovil. Ta jedna hvězda je za to, že se tam přeci jen občas nějaký ten efekt povedl a ještě za to, že se mi bůhvíproč na konci filmu rozbušilo srdce (asi mě to přece jen trochu vtáhlo do děje, ale ne moc)   :( ()

E=mc2 

všechny recenze uživatele

Zasrané CGI. Strašne plytký príbeh. Had, panter, medveď a vlci potešili. Šer Chán tiež pekná postava. Ale plytké, plytké, plytké. Tá obrovská opica mala dostať viac priestoru. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Nová Kniha džunglí je rozhodne jeden z najlepších filmov , ktorý som za posledné obdobie videl v kine. Neviem kto hral Maugliho, ale ten chlapec je zázrak. Perfektné CGI počas celého filmu. Je to ideálny film pre celé rodiny. Pre malých aj veľkých. Okúzlujúci zážitok, na ktorý budem dlho spomínať. Favreau to natočil s prehľadom. 175 miliónový rozpočet je určite cítiť a myslím, že tentokrát sa zisky určite dostavia. Dej aj postavičky presne podľa originálu z roku 1967, ktorý sa mi taktiež páčil. Tento hraný remake dávam na prvé miesto. Som rád, že z toho nebol animák, ale hraný celovečerák. Veľmi milé prekvapenie, ktoré jednoznačne treba vidieť v kine. 90% ()

bk81 

všechny recenze uživatele

Moc pekne udelane, ale proste me to neztrhlo asi jak jsem podle traileru doufal. Dcerka si to vsak uzila a to je hlavni. 3D efekt (3D se jinak vyhybam) obcas vyuzite slusne. ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Neříkám že je to kdovíjak skvělý biják, ale je to rozhodně báječný audiovizuální zážitek, který stojí za zkouknutí. Příběh se ubíral svižným tempem a herci byli také na skvělé úrovni. A kromě těchto aspektů stojí znovu za zmínku audiovizuální zpracování. Od výpravy, masek nebo až po zvuk. ( 30.4.16/Cinema City/Sčítání lidu:18 ) ( 10.8.16/Kino Luna/Sčítání lidu:200plus ) ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Aha, film s hovoriacimi zvieratkami a ja po jeho vzhliadnutí márne hľadám všetky existujúce superlatívy, ktoré by som rád použil. No ono to je skrátka niečo úžasné. Funguje to po každej stránke, do ktorej to zabŕdne. Skvelé hlasy výborných hercov (ale Bill Murray ako Baloo samozrejme zaujíma prvenstvo), toho krpca si človek musí obľúbiť do piatich minút, funguje to aj v emocionálnej rovine, tu a tam je poskrývaných celkom dosť odkazov na rovnomenný Disneyho film a potom samozrejme najväčší gól: najdokonalejšia CGI robota, aká bola doteraz natočená! Favreau je génius, to si treba uvedomiť. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Rudyarda Kiplinga a jeho knihu džunglí jsem četl jako malý kluk. Filmových adaptací jeho pohádkového a dobrodružného příběhu už bylo více, ale tahle je rozhodně nejlepší. Tygr Šér Chán je ten správný záporák a využití jeho potenciálu je dokonalé, i zapracování všech postav. Mělo to city, napětí a občas i napínavé. Disney je zase o krok dopředu jelikož animace postav jsou až neuvěřitelně realistické a džungle parádní. Pokud bude druhý díl tak doufám v parádní scénář a zpracování jako tady. Já jsem velice potěšen. // 90% ()

mr.filo 

všechny recenze uživatele

Machrovinky s CGI jsem očekával, takže jsem rád že to nepokulhávalo ani na dětském herci. Včlenění songu "I Wan'na Be like You" mile překvapilo. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Nesnesl jsem víc než dvacet minut. Čekal jsem film natočený s láskou ke Kiplingovu dílu, dostal jsem klasickou Disneyoku, kde zvířátka vtipkují americkou angličtinou, džungle je adaptovaná na předzahrádku středostavovského domku v resortu. Mám doma Mauglího na desce Supraphonu, to je jiná káva. Tohle je hnus. Doufám, že nikdy Disney nenatočí remake Maxipsa Fíka nebo Ferdy Mravence. 10% ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Bomba! Prostě vážně nádhera. Nefalšovaný velkolepý dobrodružný rodinný film, jenž dělá čest svému žánru. Tenhle nejnovější příběh o lidském mláděti jménem Mauglí je úžasný. Najdeme zde dobrodružství, přátelství, legraci i drama. Příběh, který má opravdu nádherné digitální efekty. Všechny zvířata jsou povedené a záporáci mají své kouzlo. Film nenudí ani v pomalejších sekvencích. Lahůdka. .Adept na Oscara za vizuální efekty? ()

CatcherBlock 

všechny recenze uživatele

Digitální extáze ve všech směrech. Kdyby to člověk nevěděl, snad by i uvěřil, že to natočili s reálnými zvířaty! Krásná práce a zasloužený Oscar za vizuální efekty. A krom efektů i film jako takový, naprosto skvělý. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Technicky famozní, jenže studené jak ten tygří čumák. Celé se to motá jen kolem toho, že tygr chce zabít malého cigoše. Úplně samoúčelně, bez nějakého hlubšího smyslu. Cigoš ho nijak neohrožuje, nijak mu neubližuje, ale on ho prostě chce zabít. Kolem toho se dějí naprosté zbytečnosti a plno vaty, která je vizuálně úchvatná, ale bez emocí. Co filmu strašně ubližuje, je to, že zvířata se chovají moc reálně, což vypadá pěkně, ale je to nuda. Když dělám rodinný film, tak by se digitální zvířata měla chovat ve stylu animáků. Jinak je z toho takový schizofrenní kočkopes. Ani práce s reálnými zvířaty, ani animácká bžunda. Přesně tohle očekávám i od nového Lvího krále jenže ten bude, počítám, ještě horší, protože tady byla alespoň interakce CGI zvířat s cigošem. Hvězdy jen za technickou stránku. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Díval jsem se na to se svým skoro pětiletým synem a jeho první poznámka hned v úvodní scéně byla: "Tati, a kde vzal takovy trenky?" Potěšilo mě to, protože jsem si říkal to samé - kdyby byl celej film nahatej, asi by to pobouřilo americké rodiče. Jinak ale teda film to byl pěknej. Stejně jako ten klučina, kterej hrál Mauglího - myslím, že je velmi talentovanej a doufám, že se v Hollywoodu uchytí, protože si to podle mě zaslouží (jo a říkal jsem si, že se nějak podobá Colinu Farrellovi, ale asi jen můj osobní dojem). A pak ti tvorové džungle - žádné trapné digitální efekty, jen ty povedené - nejsu blbej a poznám, že to je digitálno jak vyšité, ale prvotřídní a realistické a to se cení. K tomu ten příběh a tolik různejch živočichů, dobrá akce jak pro děti, tak pro dospělé a dalo se tam i několikrát zasmát. Hlasy v origiálne parádní, v dabingu průměr. Jon Favreau se prostě opět nemá za co stydět. ()

Související novinky

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Disney plánuje hraného Bambiho

Disney plánuje hraného Bambiho

25.01.2020

Další ze série oznámení, které byly jen otázkou času. Studio Disney oficiálně chystá hraný remake pohádkové klasiky Bambi. Snímek píšou Geneva Robertson-Dworet (Captain Marvel) a Lindsey Beer (Chaos… (více)

Disney našlo svoji Ursulu

Disney našlo svoji Ursulu

29.06.2019

Studio Disney pokračuje v úspěšném předělávání svých slavných animáků do hrané podoby a po Knize džunglí, Aladinovi a za pár dní i Lvím králi, dojde v nejbližších letech i na Malou mořskou vílu.… (více)

Mauglí míří na Netflix

Mauglí míří na Netflix

28.07.2018

Temná adaptace Knihy džunglí Andyho Serkise (Válka o planetu opic), pojmenovaná jednoduše Mauglí, právě změnila distribuční model. Původně film vznikal pod studiem Warner Bros., a to současně s… (více)

Reklama

Reklama