Reklama

Reklama

Kniha džunglí

  • USA The Jungle Book (více)
Trailer 1

Hrdinou filmu je chlapec Mauglí (nováček Neel Sethi), člověčí mládě vychované v džungli vlčí smečkou. Do džungle však přichází hrozivý tygr Šér Chán, jenž si nese jizvy způsobené člověkem. Šér Chán chce zničit vše, co vnímá jako ohrožení a Mauglí cítí, že již v džungli není vítán. A tak opouští svůj domov a vydává se na dobrodružnou cestu plnou poznání. Provází ho přísný mentor, pardál Baghíra, a veselý medvěd Balú. Cestou džunglí se Mauglí setká se zvířaty, které to s ním nemyslí vždy dobře. Patří mezi ně krajta Ká, jejíž svůdný hlas a pronikavý pohled hypnotizují člověčí mládě, a marnivý král Ludvík, který se snaží Mauglího přemluvit, aby mu prozradil tajemství překrásného, leč smrtonosného Rudého květu: ohně. (Falcon)

(více)

Recenze (752)

warrenur 

všechny recenze uživatele

Velmi pekne naanimovane, farebne a zabavne. Kamera je akcna a vobec cely zverinec je chutny. Potesil zaverecny song v podani Scarlett a ze sa mi aj ako Kaa velmi dobre pocuvala. :) Ustredne chlapca je konecne sympaticke a tak sa mozeme na tejto klasike dobre pobavit. Pre drobnych, aj pre "pamatnikov" . Odporucam. Toto je urcite nadpriemerne spracovanie. A ze mozme pekne sledovat stieranie rozdielov digitalneho a realneho sveta. ()

Richie24 

všechny recenze uživatele

Disney přišlo se sice poněkud kostrbatou verzí několika Kiplingových příběhů, (zvláště ten s "ramapitheco-giganteo-orangutanem" Ludvíkem - že by XIV.? - byl až rušivý), ale na druhou stranu je nový Jungle Book podle očekávání vizuální orgií doprovázenou výborným výkonem mladého Neela Sethiho, skvělým namluvením zvířat a tolik potřebným morálním odkazem. 4 ****. ()

dawe787 

všechny recenze uživatele

Nejlepší zpracování Knihy džunglí jaké jsem kdy viděl. Nádherné zvířatka a dojemný příběh, který nezkazily ani počítačové efekty 21.století. ()

DDUDU 

všechny recenze uživatele

Hodně velké překvapení. Vše je tak akorát. A je to dost dospělejší verze od animovaného Disney. Radost se podívat. ()

Alex 

všechny recenze uživatele

Perfektně udělané - souhlasím se všemi opěvovateli úrovně animace ! Bohužel však z původního Kiplinga zbyly jen drobné epizody. Takže nedá se říct předloha, ale inspirace původní Knihou džunglí... ()

Monisek 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasná podívaná prošpikovaná hlasy skvělých herců. Já se celou dobu opravdu bavila. Hodnocení odpovídá přesně i mému úsudku, takže 80% ;-) ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Nádherně udělaný snímek, který se sice příliš původní knihy nedrží, ale co se vizuálu týče, je tak vymazlený, až to bere dech. Pro malé děti to ale rozhodně není. Je dobře, že už máme takové technologie, protože tak jak lidstvo pokračuje s vyhlazováním živočišných druhů, to bude brzy jediná možnost, jak některá zvířata spatřit. Co se obsahu týče, více jak tři hvězdy bych nedala, ale další za hudbu a celkový dojem, tedy plný počet. ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Když J. Favreau nasadil laťku Marvelu s prvním a druhým Iron Manem, tak ukázal, že se skřítky už si hrát nebude. A aby lid zapomněl, že si pohrával i s divokým západem za zvuku laserových pušek, pokusil se zadaptovat jednu z největších klasik všech knihoven, Knihu Džunglí. A nejen, že ji převzal velice poutavě, hravě a opravdu pro celou rodinu ale hlavně, teda ale HLAVNĚ! to celé zabalil do neuvěřitelných audiovizuálních orgií, které i dřívě tolik vychvalovaný Avatar splachují do záchodu dějin. Tolik života a přirozené krásy prostředí i hlavních postav (až na jediného opravdového člověka) na zeleném pozadí jsem opravdu asi nikdy neviděl. Jsem zvědav, kam až to chce posunout v plánovaném Lvím Králi. A jak se s takovou popere v jeho verzi A. Sarkis. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Tohle je film vysloveně pro velké plátno a kvalitní zvuk, kdy kolem vás běhají buvoli, vlci, hadi, opice a strachem vás evokuje panter s tygrem. I když jsem od toho neočekával tolik jako od samotné knihy, tak jsem byl ještě víc zklamaný. Nejenže dost upravily děj v těch zásadních momentech tohoto dobrodružného románu světového formátu (záchrana Mauglího z města opic, smrt Šér Chána), tak hlavně to jak to moderně počítačově vyrobili. Ty CGI monstra vyráběné digitální technikou se mi tu vůbec nelíbí. Šér Chán někdy vypadá jak pětimetrový tygr. Ten obrovskej opičák má tak deset metrů a jak se pohne, tak zničí celé město. Je to prostě tak přemodernizovaný digitální bordel, že děj je až na druhém místě. [14348. hodnocení, 669. komentář, 80%] ()

inachisio 

všechny recenze uživatele

Nádherně zpravované a příběhově dobře udělané dílo se sympatickým hlavním hrdinou, jehož herecký výkon byl skvělý. Až na zpívající opici je to opravdu dokonalé a musím se přiznat, že ve dvanácti jsem film milovala natolik, že jsem ho shlédla asi osmačtyřicetkrát. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Zvířata, ta graficky vytvořená na PC, mi ve filmech, co jsem viděla, přišla nereálná, hlavně ve vizáži, méně v pohybech. Bylo jasné, že vývoj povede ke zlepšení, a tento osud se pro mě v tomto díle naplnil. Nazývat film hraným je silné slovo, je tam jen ten Mauglí a ten možná trochu nereálně působí, možná aby splynul s animací, která filmu dominuje. Zvířata jsou krásná, ušlechtilá, lesklá tak, že toužíte je pohladit, protože i jejich srst je živoucí, i oči. Krásná forma, jež trochu překrývá příběh, který je někdy zrychlený tak, že by jeden skoro šahal po herní konzole... Zvířata nezapomenu, hlavně vlčici a pantera, medvěda pak díky osobnosti, přináší mile vtipný prvek. Příběh je naštěstí notoricky známý. ()

Majkak 

všechny recenze uživatele

S ohledem na mladší publikum si užijeme více pohodových scének než těch dramaticky napínavých, nechybí však ani smrt milovaného zvířete a její těsná blízkost obepínající přímo Mauglího. Je jedině dobře, že tento starý příběh v novém designu se nevyhýbá ani tento tématům a že stále láká svým étosem. Favreauova Kniha džunglí rozhodně patří ke zdařilým adaptacím. Kromě krásného obrazu a velké zdařilých skladeb Johna Debnyho nám nabízí i zábavné dialogy určené nejen dětem. ()

Octane 

všechny recenze uživatele

Kniha džunlí rozhodně nezklamala. Ono už samotný obsazení do dabérských křesel napovídá, že to nebude jen tak nějakej obyčenej film. U těhlech mluvicíh zvířat, je fakt klíčový výběr dabéru, což se tady fakt povedlo. Jak Popelka tak pak Kniha džunglí se Disney moc povedla, už to není jen o těch kreslených pohádkách, což je určitě dobře.Výběr Mauglího dopadl skvěle, ten klučina tam fakt zapadl. Příběh, který zná skoro každý, dokázali tvůrci natočit opravdu famozně. Já jsem byl z filmu nadšenej, je to napínavý, místy vtipný a family friendly. Rozdoně stojí za shlédnutí. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se to jevilo jako velká blbost. Ostatně od Favreaua nečekám nic světobornýho. Pak to začalo mít docela smysl, nějaké to poselství tam zazní, triky super, a ten indický chlapec to zahrál mistrně. Tak za dvě * a dejte mi pokoj. Hlavně nedělej Iron Mana 4 !!! ()

owwidius 

všechny recenze uživatele

Prijemna rozpravka, aj ked clovek dopredu vie ako to dopadne. Vynimocna hlavne paradnym CGI zvierat, tie vyzeraju fakt genialne realisticky. Uz len velmi malinko chyba, aby boli na nerozoznanie od skutocnych. A mozno keby nerozpravali, tak by som si mozno rozdiely ani nevsimol. Videne v 3D, ale skor ma zaujali tie zvery ako treti rozmer. Maly Maugli tiez velmi dobre zahral. Spokojne 4 brmbolce v ramci zanru. [#26/2016] ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Starý dobrý Mauglí obohacený o exkluzivní trikové orgie. Příběhově o něco méně bohaté a vtipné než kreslená předloha z roku 1967, ale v tomto případě mi to nijak nevadilo - úžasný vizuál společně s bohatým zvukem mě v kinosále přikoval k sedačce na celých 105 minut (včetně povedených závěrečných titulků) ... 85% ()

Související novinky

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Disney plánuje hraného Bambiho

Disney plánuje hraného Bambiho

25.01.2020

Další ze série oznámení, které byly jen otázkou času. Studio Disney oficiálně chystá hraný remake pohádkové klasiky Bambi. Snímek píšou Geneva Robertson-Dworet (Captain Marvel) a Lindsey Beer (Chaos… (více)

Disney našlo svoji Ursulu

Disney našlo svoji Ursulu

29.06.2019

Studio Disney pokračuje v úspěšném předělávání svých slavných animáků do hrané podoby a po Knize džunglí, Aladinovi a za pár dní i Lvím králi, dojde v nejbližších letech i na Malou mořskou vílu.… (více)

Mauglí míří na Netflix

Mauglí míří na Netflix

28.07.2018

Temná adaptace Knihy džunglí Andyho Serkise (Válka o planetu opic), pojmenovaná jednoduše Mauglí, právě změnila distribuční model. Původně film vznikal pod studiem Warner Bros., a to současně s… (více)

Reklama

Reklama