Reklama

Reklama

Kniha džunglí

  • USA The Jungle Book (více)
Trailer 7

Hrdinou filmu je chlapec Mauglí (nováček Neel Sethi), člověčí mládě vychované v džungli vlčí smečkou. Do džungle však přichází hrozivý tygr Šér Chán, jenž si nese jizvy způsobené člověkem. Šér Chán chce zničit vše, co vnímá jako ohrožení a Mauglí cítí, že již v džungli není vítán. A tak opouští svůj domov a vydává se na dobrodružnou cestu plnou poznání. Provází ho přísný mentor, pardál Baghíra, a veselý medvěd Balú. Cestou džunglí se Mauglí setká se zvířaty, které to s ním nemyslí vždy dobře. Patří mezi ně krajta Ká, jejíž svůdný hlas a pronikavý pohled hypnotizují člověčí mládě, a marnivý král Ludvík, který se snaží Mauglího přemluvit, aby mu prozradil tajemství překrásného, leč smrtonosného Rudého květu: ohně. (Falcon)

(více)

Recenze (752)

himor 

všechny recenze uživatele

Návrat do detstva. Mal som takú knižku, spolu s červenou magnetofónovou páskou...už som na ňu zabudol a tento film mi ju viac ako verne pripomenul. Totálne podľa tejto malej knižky, ešte aj tie pesničky sedeli, čo som nepochopil. Totálna nostalgia. Okrem toho masakrálny vizuál, kde nieje čo vytknúť. Skvelý film. 100% ()

TEKAS 

všechny recenze uživatele

Nádhera. Prostě nádhera. Vizuálně fantastické. hlavní a jediný lidský hrdina super klučina, zvířata úžasná. Ta správná filmová potrava pro duši. Jsem nesmírně spokojená. ()

Jacccob 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu co jsem čekal, a co jsem dostal, nemůžu hodnotit jinak. Úžasné animace, úžasný dabing, žádné extrémně přehnané akční scény, jak to u podobných filmů bývá zvykem. Maximální spokojenost. ()

jirkaslava 

všechny recenze uživatele

Nádherná pohádka pro celou rodinu. Naprosto úchvatná příroda, triky, efekty, tlaky na diváka :-) prostě od všeho tak nějak akorát. Díky CSFD jsem shlédl předpremiéru a ke všemu to je v dabingu, což je v dnešní době co říct :-) Prostě parádní oddychovka. ()

James77 

všechny recenze uživatele

Jon Favreau hlási návrat, po nie príliš vydarených kovbojoch, prišiel s príjemným rodinným dobrodružstvom, ktoré záujme prepracovaným vizuálom. Za mňa 7,5. ()

Gardis 

všechny recenze uživatele

Jsem maximálně nadšený. Jon Favreu je můj hrdina už dlouho, protože, co vytvoří je velkolepé a skvělé! ()

Vykuk 

všechny recenze uživatele

No konečně příjemná a zábavná pohádka:) Na to, že už sem to viděl a četl jako malý tolikrát, fakt se to povedlo, humor, hudba, animace, všechno:) Naprostá spokojenost:) ()

teba 

všechny recenze uživatele

Hrozně se těšim na původní znění - i když i v češtině byl Balú celej Bill Murray :o)) Dabing dobrej! Pro mě první setkání s tímhle příběhem (nečetla, neviděla) a musím říct, že vydařený. Trikově výborně zvládnutý... ale stejně mám radost, že děti poté stejně nadšeně sednou k Cestě do pravěku - prostě že nejsou ještě tak zpovykaný ;o) ()

Guran 

všechny recenze uživatele

Pro mě velice očekávaný film roku 2016. Jsem rád za režii JonaFavreaua, který této práci hodně rozumí. Kniha džunglí je světoznámá kniha o Indickém chlapci žijícím mimo lidské zákony - v džungli, kde ho místní zvířata vzala mezi sebe. Musím vyzdvihnout skvělé efekty, které stvárňovaly všechna zvířata ve filmu. Vůbec sem i nelíbilo, jak scénáristi odflákli příběh, dějové sekvence a zvraty, které nebyly ničím překvapivé. Čekal jsem od příběhu víc. Je to bohužel taková jednohubka, která neurazí, ale na druhou stranu ani moc nepobaví, poněvadž většina dějových zvratů čekáte. Přiznám se, že od chvíle, kdy se na jevišti poprvé objevil tygr a začal tam plkat ty bláboly o tom, že je Mauglího nepřítel, hned jsem věděl, jak film skončí a nemýlil jsem se. Mauglího chování mi ke konci filmu také nedávalo moc smysl. Je zde i spoustu dalších zbytečností a zbytečných postav, ale nerad bych v komentáři spoilroval... proto se nafilm určitě podívejte a posuďte sami. Čekal jsem víc. Filmu chyběl šmrnc, zápal, překvapení... takhle je každému divákovi jasné, jak vše skončí a z ničeho překvapen nebude. Chápu, že e to rodinný film, ale nutně musím podotknout, že v posledních letech začínají scénáristé svou práci hodně flákat. ()

Fronix 

všechny recenze uživatele

Skvelý príbeh,ktorý si mnoho z nás pamätá ešte z detstva v novom šate.Film od začiatku púta hlavne po vizuálnej stránke,ktorá je podľa môjho názoru perfektná.Horšie je to už s príbehom,ktorý ako sa mi zdá od polky stráca pútavosť. Ďalšia vec bol slovenský dabing Mauglího,ktorý bol jednoducho otrasný a miestami až trhal uši.Inak film hodnotím kladne jedna z lepších veci čo zatiaľ tento rok vyšla. ()

ratpile 

všechny recenze uživatele

Kniha Džunglí není dokonalá. Nemá takovou osobnost, aby stála po boku klasiky. Favreau není takovým dramatikem jako Branagh, ani barvitým vypravěčem jako Spielberg. Jeho variace klasického příběhu je přesto jedním z nejlepších kino zážitku pro celou rodinu za poslední dobu. Zatímco se většina stejně drahých souputníků utápí v laciných atrakcích, Kniha džunglí vypráví příběh. Normálně odvyprávěný, ne přehnaně rozmáchlý, na své hrdiny orientovaný příběh. Legenda se nerodí, na to je tahle filmařina až příliš opatrná a místy lehce sterilní. Do kina bych se na ní rozhodně nebál nahnat téměř kohokoliv. Velké plátno a velká dobrodružství, to spolu totiž vždycky šlo dohromady. Ať už byla použitá technika jakákoliv. ()

Mr.Ward 

všechny recenze uživatele

Klasickou animovanou verzi nemusím a nikdy mi ani jako dítěti ten příběh nic moc neříkal, ovšem po boomu hraných Disneyho adaptací které se mi líbili (Alenka, Maleficent nebo Popelka), byla povinnost vidět i tohle a musím říct, že mě to absolutně dostalo. Nejlepší vizuál který jsem kdy ve filmu viděl, úžasný dětský herec a hudba kterou z hlavy nedostanete. Jediná zde vytýkaná scéna s Ludvíkem mě osobně nevadila, song si mohli odpustit, ale i tak tomu filmu neubírá ani jedno jediné procento na celkovém hodnocení. Takhle má vypadat pohádka ! 100% za mě jednoznačně ()

george82 

všechny recenze uživatele

Když oominu, že Mauglí vypadá jako kdyby ho vytáhli z Bombaje, tak musím říct, že technicky to byla lahůdka. Jenže to je vše. Nádherná podívaná na technicky dokonale provedená zvířata člověka přestane po chvíli uchvacovat a hledá jiné prvky jako je děj, napětí, hudba atd. To vše mi tam trochu chybělo, ale od Jona pěkný pokus. ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele

Džungle výborných triků, skvělého příběhu a výživných vtipných i děsivých postav. Je vidět, že si na tomhle z vizuálního hlediska všichni hrozně nadřeli. Balu, Baghira, Ka, Ludvík, Serchán všichni vypadali jako skuteční a neskutečně se povedl i výběr představitele Mauglího, který jako by se Mauglí narodil. Vynikající a můžu jenom se zápalem rudého květu doporučit. A došlo i na moudrost medvědí, kterou lidé nevědí :D ()

HEED 

všechny recenze uživatele

Nádherně natočené, jak po vizuální stránce, tak i po té obsahové. Takhle mě nezabavil ani avatár. ()

korect 

všechny recenze uživatele

Bylo to velkolepé, zábavné a nebylo to nikterak banální, čehož jsem se zpočátku obával. Přesto mi chyběl nekompromisní a ryze Kiplingovský střet Mauglího s lidmi, ač uznávám, že obraz oboustranného vyhnance by byl pro dětského diváka, zejména pak ve 3D, silně zdrcující. Přesto s napětím očekávám vydání druhého dílu, kde se mi v tomto směru dostane zadostiučinění, a v očekávání dávám čtyři hvězdy. ()

boombang 

všechny recenze uživatele

Během několika let je to po Gravitaci a Birdmanovi další dílo, které posouvá filmařské schopnosti a možnosti o notný kus dál..., aby v něm už definitivně zanikl rozdíl mezi hranou a animovanou tvorbou. Vizuální stránka vskutku bere dech, prvních dvacet minut jsem jen zíral s otevřenou pusou. Příběh je ale trošku slabší (knihu jsem nečetl), proto dávám čtyři hvězdy a necelou půlhvězdu. Největší borec: Balú. ()

Související novinky

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Disney plánuje hraného Bambiho

Disney plánuje hraného Bambiho

25.01.2020

Další ze série oznámení, které byly jen otázkou času. Studio Disney oficiálně chystá hraný remake pohádkové klasiky Bambi. Snímek píšou Geneva Robertson-Dworet (Captain Marvel) a Lindsey Beer (Chaos… (více)

Disney našlo svoji Ursulu

Disney našlo svoji Ursulu

29.06.2019

Studio Disney pokračuje v úspěšném předělávání svých slavných animáků do hrané podoby a po Knize džunglí, Aladinovi a za pár dní i Lvím králi, dojde v nejbližších letech i na Malou mořskou vílu.… (více)

Mauglí míří na Netflix

Mauglí míří na Netflix

28.07.2018

Temná adaptace Knihy džunglí Andyho Serkise (Válka o planetu opic), pojmenovaná jednoduše Mauglí, právě změnila distribuční model. Původně film vznikal pod studiem Warner Bros., a to současně s… (více)

Reklama

Reklama