Reklama

Reklama

Kniha džunglí

  • USA The Jungle Book (více)
Trailer 7

Hrdinou filmu je chlapec Mauglí (nováček Neel Sethi), člověčí mládě vychované v džungli vlčí smečkou. Do džungle však přichází hrozivý tygr Šér Chán, jenž si nese jizvy způsobené člověkem. Šér Chán chce zničit vše, co vnímá jako ohrožení a Mauglí cítí, že již v džungli není vítán. A tak opouští svůj domov a vydává se na dobrodružnou cestu plnou poznání. Provází ho přísný mentor, pardál Baghíra, a veselý medvěd Balú. Cestou džunglí se Mauglí setká se zvířaty, které to s ním nemyslí vždy dobře. Patří mezi ně krajta Ká, jejíž svůdný hlas a pronikavý pohled hypnotizují člověčí mládě, a marnivý král Ludvík, který se snaží Mauglího přemluvit, aby mu prozradil tajemství překrásného, leč smrtonosného Rudého květu: ohně. (Falcon)

(více)

Recenze (752)

MORION 

všechny recenze uživatele

Pekné spracovanie, ale chlapec mi do postavy Maugliho vobec nepasoval. Z postojov tela musi byt predsa jasne, ze ide o sikovneho a vysportovaneho chlapca, kdezto tento posobil uz pri chodzi, ze nevylezie ani na pnik a potkne sa o najblizsi konar. Dalsia vec, co mi vadila boli piesne, ale to je uz klasika, deti si to snad uziju. ()

luke774 

všechny recenze uživatele

Disney vzal vzal svůj klasickej animák a udělal z něj verzi pro novou generaci. Kdyby to udělali se živími zvířaty, nemělo by to ani zdaleka takovy kouzlo, je tu propracovanej kazdej detail, absolutně nemáte šanci se odtrhnout z plátna... Pro mě film roku. Jediný co mě trochu zklamala bylo to, že se Mauglí nedostal do vesnice, jako to bylo v animované verzi, tím by se kvalita filmu vyhoupla na 99%. Viděno ve 2D. ()

BradleyT 

všechny recenze uživatele

Dobry vizual, ale Maugli zahranej pomerne neherecky, amatersky. Nastesti v prehrsle akci a vizualniho ohnostroje se to ztrati, takze za 4* Verim, ze detem se bude libi. ()

zdenzo 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení letošního roku. 100% milník co se týče vizuálního a trikového ztvárnění. Poprvé v životě jsem u "trikového filmu" přestal vnímat rozdíl mezi živým a animací na tak dlouhou dobu. Jasně, může za to i svižný příběh a výborný střih, toť body navíc. Avatar animačně překonán. ()

Petr59 

všechny recenze uživatele

Je to velmi pěkné, film dokáže zaujmout všechny generace, je to klasický, pohádkový snímek pro celou rodinu. Není to úplně dokonalé, přece jen chvílemi je cítit to cílení na dětské diváky a příběh je velmi jednoduchý (což ale není chyba tvůrců, protože Kniha džunglí prostě má jednoduchý příběh a pokud se chcete držet námětu, tak se s tím divák musí smířit). Ale pokud jde o vizuální stránku a efekty, tak je to na samotné špičce, atmosféra je také úžasná, akorát některé postavy byly méně využití (had, král Ludvík, atd.) a možná tam mohlo být i více té hudby, protože ta byla tentokrát opravdu úžasná. Hlavním kladem filmu je ale také to, že všechny postavy jsou fajn (i dost kvalitní záporák) a nenajde se žádná postava, která by vám nesedla, nebo vás otravovala. Zpívající král Ludvík sice nebyl žádné terno, ale ta samotná postava opičího krále byla fajn a jedná se asi o nejpozoruhodnější postavu celého filmu. Zkrátka všechny postavy a dějové zvraty byly dobré a jako odraz kresleného zpracování z 60.let to bylo velmi pěkné. Silné čtyři hvězdičky, kdyby byl podařenější a emotivnější závěr, dal bych možná pět. ()

petrsponar 

všechny recenze uživatele

Famozní nová Kniha džunglí byla naprosto skvělá už od prvního traileru jsem se moc těšil všechno bylo dokonalé i pár scén kdy jsem se opravdu lekl jak Šer Chán vyskočil na té pasece ,dabing byl velmi povedený, Neel Sethi zahrál Mauglího suprově jak ho Šer Chán honil jsem o Mauglího měl opravu strach fakt jsem se bál že to nedokáže že ho Šer Chán sežere uplně mi srdce bušilo!! Animace byly skvělé krásně udělané podlouhé době tu je film který konkuruje Avatarovi .Nejvíc jsem se těšil na Baghíru a Baluastejně jako všechna zvířata, ti byli výborní na tomto filmu nemám opravdu nic vytknout 10/10.VIDĚNO VE 3D(TO JE ZÁŽITEK). Jon Favreau natočil skvělí film a já mu za to děkuju. Tak Deadpool je u mě překonán a Kniha džunglí je zatím u mě nejlepší film roku ZATÍM!! ()

shaacul 

všechny recenze uživatele

Tent ofilm asi nebude určen malým dětem, zvířata umírají, ve filmu je i několik povedených lekaček. Spíž než příběhem film uchvátí svým vizuálem, od dob Avataru se počítačové generování zas o hodně posunulo. ()

Cundroklepac 

všechny recenze uživatele

zde nelze klesnout pod 3* páč se to dotýká mého mladí (v trapu) vznést k tomu ale přidanou hodnotu taky nedělám protože je to plné kravin ...závěrem: překvapilo mě to ()

calculus 

všechny recenze uživatele

Žádné velké překvapení, bohužel. Digitální megalomanie kráčí bok po boku s duševní atrofií. Nestydatá hra na city doplněná "občas něčím" i pro rodiče v sedačkách kin. Tedy přesně v rámci rodinného žánru tak, jak to máme rádi... Z původního příběhu toho moc nezbylo a proč taky. WD Studio má svou vlastní "vylepšenou" verzi z roku 1967, ta ale byla chvílemi aspoň vtipná. Tady ji okopírovali, důkladně obrali o všechny přirozené dětské emoce a nahradili nestravitelným, ale technicky rozmáchlým Matrixem. ()

baclajean 

všechny recenze uživatele

Spracovanie veľmi obstojné, poteší ako mladých divákov, tak i dospelých. Príbeh vyrozrpávaný viac než obstojne, zábery nenudili, akcia nechýbala. Vydarené. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Vskutku tuctová digitální orgie,která sází především na grafický kabátek,který je určitě to nejlepší co na filmu vidíte hned od první minuty.Bohužel jestli tohle má stačit k dobrému filmu,to si nemyslím.Příběh je dosti nemastný neslaný,putování zrovna dvakrát neba a Balú kterýho mám nejradši,tu hraje mamlase,ale vůbec se tomu nesměju.Závěrečný akční popcorn je stále stejně přívětivej a cílová skupina je horko těžko do 15 let svojím pojetím,ale díky grafice si to najde určitě více pulibka starších ročníků či matadorů.Hudba je nadprůměrná,která díky závěrečný akci a mokrým očím jede seč může a je konec.Šér Chán byl fajn,hudba také,hezká přírodopisná encyklopedie zvířat a hodně medu,bohužel vše jaksi bez duše. ()

matolos1 

všechny recenze uživatele

Áno boli tam super efekty aj perfektné prostredie džungle. Bolo to vychvalovanie sa súčasnými možnostami techniky. Avšak to osobne pre mňa trpelo veľkou dejovou prázdnotou. Hudba nezaujala. ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Technicky špičková podívaná Mauglího a jeho zvířecích kamarádů. Opravdu grafika se posunula na takovou úroveň, že občas divák zapomene, že ve filmu nehrají skutečná zvířata. Skutečně onen rozdíl mezi realitou a kreslenou verzí je minimální a vlastně to mě na filmu asi nejvíce nadchlo a zaujalo. Příběh byl hezký, sice dost předvídatelný, ale ono když je to inspirované knižní verzí, těžko se dá děj zásadně změnit. Chválím teprve 11-letého Neela Sethi, který úlohu Mauglího zvládl na jedničku. Celkově ale nemůžu dát víc než tři (lepší) hvězdičky, pač mě Kniha džunglí až tolik nezaujala, abych mohl ohodnotit více než na 70%. ()

krumlajs 

všechny recenze uživatele

Není nad to, když začnete koukat na film bez jakýhokoliv očekávání a vyleze z toho parádní kousek. Knihu džunglí jsem neustále odkládal, ale když už jsem si jí pustil tak to byla jízda. Konečně někdo pochopil, že každej film nemusí mít přes dvě hodiny a tady to přesně funguje a těch 105 minut uteče jako voda. Opravdu jsem se bavil :) PS: kdo jsi to bude pouštět s dabingem je idiot, protože přijít o Billa Murrayho jako Balůa je hřích. ()

Vasyl 

všechny recenze uživatele

Jo, pro dnešní děti asi parádní pohádka. Nám starším vlastně dost dala aji knížka. Mně ale něco chybělo. Možná vybrat lepší cigáně, možná trochu přiškrtit představivost a ty obří záporáky udělat v trochu jiným měřítku. A možná jsem se jen moc těšil...nevím, ale spokojenej su nakonec dost. Hlavně Šerchán je boží. ()

Související novinky

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Disney plánuje hraného Bambiho

Disney plánuje hraného Bambiho

25.01.2020

Další ze série oznámení, které byly jen otázkou času. Studio Disney oficiálně chystá hraný remake pohádkové klasiky Bambi. Snímek píšou Geneva Robertson-Dworet (Captain Marvel) a Lindsey Beer (Chaos… (více)

Disney našlo svoji Ursulu

Disney našlo svoji Ursulu

29.06.2019

Studio Disney pokračuje v úspěšném předělávání svých slavných animáků do hrané podoby a po Knize džunglí, Aladinovi a za pár dní i Lvím králi, dojde v nejbližších letech i na Malou mořskou vílu.… (více)

Mauglí míří na Netflix

Mauglí míří na Netflix

28.07.2018

Temná adaptace Knihy džunglí Andyho Serkise (Válka o planetu opic), pojmenovaná jednoduše Mauglí, právě změnila distribuční model. Původně film vznikal pod studiem Warner Bros., a to současně s… (více)

Reklama

Reklama