Reklama

Reklama

Kniha džunglí

  • USA The Jungle Book (více)
Trailer 2

Hrdinou filmu je chlapec Mauglí (nováček Neel Sethi), člověčí mládě vychované v džungli vlčí smečkou. Do džungle však přichází hrozivý tygr Šér Chán, jenž si nese jizvy způsobené člověkem. Šér Chán chce zničit vše, co vnímá jako ohrožení a Mauglí cítí, že již v džungli není vítán. A tak opouští svůj domov a vydává se na dobrodružnou cestu plnou poznání. Provází ho přísný mentor, pardál Baghíra, a veselý medvěd Balú. Cestou džunglí se Mauglí setká se zvířaty, které to s ním nemyslí vždy dobře. Patří mezi ně krajta Ká, jejíž svůdný hlas a pronikavý pohled hypnotizují člověčí mládě, a marnivý král Ludvík, který se snaží Mauglího přemluvit, aby mu prozradil tajemství překrásného, leč smrtonosného Rudého květu: ohně. (Falcon)

(více)

Recenze (752)

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele

Vizuál je číra dokonalosť.To sa už nedá povedať o ďalších aspektoch filmu. Jon sa však už pri Iron Manovi naučil, že nato aby film zarobil stačí kopa hviezdnych mien a skvelé CGI, ktoré Junglebook rozhodné má. ()

DanielP. 

všechny recenze uživatele

Nebudu hodnotit knižní předlohu, ta je sama o sobě skvělá, ale co mě totálně dostalo do kolen je kvalita animace... to je opravdu kumšt! Dívalo se na to jedním hltem. Za mě jasných 5* ()

Facerr 

všechny recenze uživatele

Na Knize džunglí jsem vyrost a proto mi taky s nadšením skočila do hledáčku ve filmové podobě. Vzhledem k tomu, že mi knižní origoš tak utkvěl v paměti, trochu mi vadilo, že to zas tak podle něj nebylo. Navíc mi moc nesed ani samotný Mauglí, kterýho jsem si asi vysnil trochu jinak. Na druhou stanu se moc povedly zviřátka a zviřata, která dokonce i zpívala (s čímž jsem měl taky trochu problém). Ale jinak moc hezký příběh, spíš pro dětský publikum. Vzhledem k tomu, že ty už dneska knížkám moc nedávaj, mohli by dát aspoň tohle filmový "zprasování". ()

swinevenca 

všechny recenze uživatele

Pohádka o tom, jak jeden popálený tygr terorizuje celou mírumilovnou džungli, se ke mně dostala úplně poprvé, a tak jsem celou dobu trnul, kolik klaďáckých zviřátek zařve při misi Zachraňte mládě Mauglího a užíval si fantastické a prakticky neomezené možnosti dnešní projekce. A to tak, že jakékoliv náznaky špatného příběhu odhazuji v dáli. Chviličku jsem Sethimu i záviděl jeho pouť džunglí, než se mi zželelo chlapce, který skáče po studiových rekvizitách před zeleným plátnem a své úžasné zážitky si taky užije až v kině. ()

lobo87 

všechny recenze uživatele

Som rád, že okrem toho, že Kniha džungle je dokonalou prehliadkou toho, čo sú schopní v Hollywoode stvárať so špeciálnymi efektami, má srdce. Srdce, príbeh a krásne postavy. Vizuál uchváti, príbeh pohltí. Favreau je (až na pár výnimiek) výborný režisér... 80% ()

Luckyboy 

všechny recenze uživatele

Vizuál dobrý, i když místy to je prostě ještě pořád poznat. Klasický příběh odvyprávěný stylem pro celou rodinu neurazí, ale ani obzvláště nenadchne. ()

x_ander 

všechny recenze uživatele

Disneyovské oživování animovaných klasik sice vítám, ale u Mauglího jsem nijak nadšený nebyl. Ono na první pohled všechno vypadá dobře - skvělý vizuál, parádní obsazení, pohodové tempo. Jenže je to celé jakési.. sterilní. Prostě se vzal klasický příběh a předělal se do nového kabátu. Nic navíc, nic originálního, nic zajímavého. Ale pokračování, které by přišlo s novou zápletkou, bych si klidně líbit nechal. ()

Paveza 

všechny recenze uživatele

Žádné klišé, žaný zbytečný patos ale skvěle natočená dobrodružná a svižná podivaná. Velmi dobré. ()

Plaque 

všechny recenze uživatele

Asi takto si predstavujem dokonalý rodinný film. Sedíš s celou rodinou a všetky vekové kategórie čumia na príbeh, ktorý je nesmrteľný. Každý si tam nájde to svoje a každý sa zabaví podľa seba, no nakoniec všetci pohmkávajú nad tým, že to bol skutočne geniálny film, pri ktorom sa konečne neviedla bitka o ovládač. A ten nadmieru živý digitál... Tak to je niečo pánabeka, to bolo slastné sledovanie každého jedného zvieraťa, ktoré pôsobilo živšie ako originál :) ()

papuchalk 

všechny recenze uživatele

Jako malej jsem měl na ohraný videokazetě původní animovaný film, takže jsem si dost zavzpomínal na rok 1988. Jako fakt pěkný animace, Avatar může jít tak trochu dopíči :) CGI masakr. Hodně realistický a přitom pořád pohádkový. Vynikající hra se světlem v džungli. Vlastně nevím proč nedám za pět. ()

eMeMko 

všechny recenze uživatele

Disney pokračuje v novodobém zpracování svých animovaných klasik, a nutno říci, že to dopadlo ještě lépe než u Krásky a zvířete. Může především velmi povedené CGI, kterým by se mohla inspirovat spousta méně povedených hollywoodských bijáků. Jednotlivá zvířata vypadají velmi realisticky (takového Šer Chána by málokdo odlišil od reálného tygra) , čemuž napomáhá i způsob animace při mluvení. Tvůrci se nesnaží na tvář zvířete namapovat lidského herce (jak u dosti snímků bývá pravidlem), ale spíše do zvířecích pohybů tlamy vkládat slova. Podobné péče se dostalo i okolnímu prostředí, takže se čdivák cítí, jako by byl skutečně tam. Příběh je sice jednoduchý a oproti animované předloze se v lecčem liší, ale není to na škodu. Výsledný filmový zážitek je totiž přinejmenším skvělý. Jednu hvězdu ubírám pouze za nedostatek písní. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Tak toto bola najefektnejšia verzia tohto legendárneho príbehu, aká kedy uzrela svetlo sveta. Fakt klobúk dole tvorcom, ktorí dokázali vytvoriť prenádherný svet pomocou CGI efektov a pritom je to zobrazené tak verne, že človek skutočne nepozná rozdiel, hlavne tie všelijaké zvery. Takýto snímok sa naozaj oplatí vidieť, navyše sa celkom slušne drží predlohy, takže Disney opäť zabodoval a priniesol skvelý vizuálny zážitok. 75 % ()

Hora1000 

všechny recenze uživatele

První polovina vypadala opravdu slibně, ale bohužel od nevhodně zpívajícího orangutana, už to šlo lehce z kopce. JInak opravdu perrfektní řemeslné zpracování - klobouk dolů. 3,5*. ()

Související novinky

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Disney plánuje hraného Bambiho

Disney plánuje hraného Bambiho

25.01.2020

Další ze série oznámení, které byly jen otázkou času. Studio Disney oficiálně chystá hraný remake pohádkové klasiky Bambi. Snímek píšou Geneva Robertson-Dworet (Captain Marvel) a Lindsey Beer (Chaos… (více)

Disney našlo svoji Ursulu

Disney našlo svoji Ursulu

29.06.2019

Studio Disney pokračuje v úspěšném předělávání svých slavných animáků do hrané podoby a po Knize džunglí, Aladinovi a za pár dní i Lvím králi, dojde v nejbližších letech i na Malou mořskou vílu.… (více)

Mauglí míří na Netflix

Mauglí míří na Netflix

28.07.2018

Temná adaptace Knihy džunglí Andyho Serkise (Válka o planetu opic), pojmenovaná jednoduše Mauglí, právě změnila distribuční model. Původně film vznikal pod studiem Warner Bros., a to současně s… (více)

Reklama

Reklama