Reklama

Reklama

Kniha džunglí

  • USA The Jungle Book (více)
Trailer 7

Hrdinou filmu je chlapec Mauglí (nováček Neel Sethi), člověčí mládě vychované v džungli vlčí smečkou. Do džungle však přichází hrozivý tygr Šér Chán, jenž si nese jizvy způsobené člověkem. Šér Chán chce zničit vše, co vnímá jako ohrožení a Mauglí cítí, že již v džungli není vítán. A tak opouští svůj domov a vydává se na dobrodružnou cestu plnou poznání. Provází ho přísný mentor, pardál Baghíra, a veselý medvěd Balú. Cestou džunglí se Mauglí setká se zvířaty, které to s ním nemyslí vždy dobře. Patří mezi ně krajta Ká, jejíž svůdný hlas a pronikavý pohled hypnotizují člověčí mládě, a marnivý král Ludvík, který se snaží Mauglího přemluvit, aby mu prozradil tajemství překrásného, leč smrtonosného Rudého květu: ohně. (Falcon)

(více)

Recenze (752)

vitapavlik 

všechny recenze uživatele

Zápletku jsem zcela nepochopil, nicméně film je vtipný a rozhodně jsem se u něj nenudil. Vyzdvihnout musím skvělou animační kvalitu, pač první minuty filmu jsem ani nevěřil, že je to vůbec animace, že je to vůbec možné. Člověk si říká, že budoucnost je teď. 80% ()

Gemeroid 

všechny recenze uživatele

Tento příběh se mohl klidně odehrát v Košické periferii, kde malý Dežo zůstal opuštěn před zavřeným kovošrotem. Také by tam byla velká opice a také by měl hlavní hrdina na celý příběh jediné slipy. Možná buďme rádi, že se to odehrává v džungli, kde zvířata spolupracují, pokud jde o požáry, nedostatek vody, nebo lidské mládě, které je vlastně vlčím mládětem. Tento příběh jsem miloval od dětských let, kdy jsem ho, stejně jako ostatní děti, měl v knize z Walt Disney edice. Celou dobu jsem přemýšlel, jak se jmenuje ten panter, znělo mi v hlavě slovo Vagína, proto mě potěšilo, že jsem byl docela blízko. Příběh odsýpá příjemným tempem, žádné trapné prostoje, těch pár písniček se dá nějak vydržet. Scéna s opicí, pardon, s gigantopithecem, byla famózní, honička ve starém chrámu měla koule, vidět to před třiceti lety, dozajista začnu koktat. Animace nemá chybu, zvířata vypadají fantastičtěji, než fantastická zvířata, prostě příjemná, zábavná podívaná. Dávám plný počet, i když mi stále hlava nebere, kdo nutil Mauglího do spoďárů? ()

Tomas182 

všechny recenze uživatele

Za me super dobrodružný a poučný filmm, ve kterém nechybí ani humor. Vhodný jak pro malé tak i dospělé publikum. Technicky naprostý skvost, každé zvíře vypadá jako skutečne. Příroda naprosto fascinující. Prostě pecka film ()

skok01 

všechny recenze uživatele

Poutavý příběh. Děj měl spád. Skutečné dobrodružství v přírodě, žádné okoukané klišé. A ten závěr...podařilo se mu sjednotit celou džungli, všechna zvířata v džungli. Za mě super. Doporučuji k vidění. ()

Chlo0opek 

všechny recenze uživatele

2 opravdu silné stránky stojí za tímhle filmem: námět a zpracování zvířat. Oproti tomu Neel mi byl dost nesympatický, i když postava Mauglího holt takhle vypadat mohla. Nicméně ony zmíněné silné stránky mi nedovolí hodnotit pod 4*... ()

Vlkopec 

všechny recenze uživatele

V mnoha ohledech hezky udělané, jen z toho opice a sloni vycházejí jako nemluvící tupci. Hvězdičky ale ubírám hlavně kvůli songům, zvlášť tomu opičáckému. To, co fungovalo v kreslené verzi, tady působí jako pěst na oko. A trošku taky kvůli hadici Ká. ()

jakubesd1 

všechny recenze uživatele

Pre deti neskutoční zážitok plný super efektou a parádneho 3D spracovania .. Pre dospelejších rozprávka ktorá sa dá prekúsnuť no v určitých momentoch by som zaspal ;) ()

Y2ORSI 

všechny recenze uživatele

Co jsem čekal, to jsem taky dostal. Sice žádné překvapení se nekoná, ale ostuda to rozhodně není. Film pro velké i malé diváky, nikdo se v kině nebude nudit. Trochu mi je líto, že příběh se musel přizpůsobit mladším ročníkům, občas je až moc zkratkovitý a nikdo nedostane moc velký prostor. Taková sázka na jistotu. Viděl jsem v originále, takže netuším, jestli to dabing nesráží maličko dolů ()

KcarlosK 

všechny recenze uživatele

Koukat se na to dá a příjemně to utíká. Ale k vyššímu hodnocení bych potřeboval méně té otrocké adaptace a více temnoty v příběhu. Zamrzelo pouhé cameo Ká. Scény se slony absolutní top. Viděno na CSFD projekci, takže za ty prachy dobrý. PS pro Disney - přestaňte do všech svých filmů cpát ty otravné písničky. ()

Martin29 

všechny recenze uživatele

Mezi 3 a 4 hvězdama. Triky jsou parádní zvířata vypadají skvěle. Bohužel zamrzí omezení výskytu některých postav (Ká se tam objeví tak cca 2 minuty a její chování je minimálně divné Ludvík vypadá zajímavě bohužel jak začne zpívat o tom, že chce být člověk jde to do kopru) Konec je též trochu divný navíc zamrzí to, že je celý ve tmě ´´Bez pomocí lidí sjednotil džungli,, a ten oheň měl jako odkud od zvířat teda nemluvě o tom, že to tam zapálil sám tím jak to odhodil. Zamrzela i postava Akély, která říká jak musí držet vlci při spolu a když jí zabijou manžela absolutně ji to netíží a je jí to šumák. ()

majorzeman13 

všechny recenze uživatele

"Uchvatné,úžasné,super,perfektní vizuální,trikové zpracování filmu + hlasy filmových hvězd (Walken,Kinglsley,Murray,Johansson,Elba a další + dobrýýýýýýý příběh,děj = velkolepá dobrodružná rodinná podívaná ! Mauglí byl v pohodě a na svůj věk i dobrýýýý herecký výkon.... PS: i ten český dabing byl dost dobrýýýý a to nebývá moc zvykem,že? PSS: Přemýšlím o druhé projekci a to ve verzi 2D s titulky.... viděno ve 3D a velká spokojenost 85% .... ()

Igi155 

všechny recenze uživatele

Krásny remake známeho príbehu ktorý už všetci dobre poznajú.Výborné efekty vytvárajú krásnu atmosféru pri ktorej sa chcete všetkých zvierat dotýkať.Hudba od menej známeho autora pri ktorej som mal pocit že melódiu poskladal Mozart.A medveďa Balúa si musí zamilovať každý.Je tu aj humor ktorý pobaví každú generáciu.Režisér sa tiež posnažil a je to vidieť.100% ()

K4sum1 

všechny recenze uživatele

Krásně zpracovaný film s poutavým prostředím džungle. Vizuálně opravdu špičkově provedeno. Příběh vcelku jednoduchý, ale s tím vším okolo to prostě perfektně ladilo. ()

rajah023 

všechny recenze uživatele

Som veľmi rád že štúdio Disney sa rozhodlo pre nové spracovanie filmu Kniha džunglí . Film sa mi veľmi páčil. Zvieratá vyzerali veľmi nádherné a tie úžasné klasické disney piesne . Bola to bomba . Odporúčam pozrieť si tento film... ()

Ron_F 

všechny recenze uživatele

Co víc si přát?! Film se vcelku drží své knižní předlohy, je vtipný i melancholický a jeho vizuální stránka je geniální. Jen se mi zdál maličko dlouhý, podotýkám, že tím nemyslím nudný. 3D super, i český dabing, např. pan Vašut, super! Prostě maximální spokojenost. ()

Narg79 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem na ten film byl v kině. Teď jsem na to byl se svými dětmi a zažitek naprosto úžasný. 3D efekty super. Na ení co kritizovat, jen chválit :) ()

entokr 

všechny recenze uživatele

Nádherný film opravdu krásný! Nádherná vizuální stránka propracovaná džungle mne chytala za srdce a přála jsem si být její součástí. Krásná zvířata jež i přesto, že byla vytvořena digitálně, nepůsobila vůbec nijak uměle. Chlapec Mauglí byl též vybrán velice šťastně a neubráním se dojmu, že v dospělosti bude vypadat podobně jako Rajesh z TBBT. :D Zároveň se mi líbil i nápaditý vstup do filmu, kdy se vzdalujeme od klasického zámku Disney a dále se noříme poté do džungle, což bylo taky originálně vyřešeno. Scéna s Ká byla hypnotická, omamná a smyslná, je docela možné, že za chlácholivosti jejího hlasu bych se nechala klidně pozřít a nijak by mi to nevadilo. :D Zároveň si cením, že i když to byla hadice odpustili si mluvení sykavým hlasem. :D Jediné co bych vytkla je zpěv krále Ludvíka, ten se do filmu absolutně nehodil a působil nepatřičně... Kdyby byl celý film pojatý formou muzikálu zapadalo by to, ale jelikož nebyl, působilo to na mě hodně trapně a nevhodně, nicméně to pro mne nebylo až tak příšerné, abych snížila o jednu hvězdičku... Ještě musím pochválit hravost závěrečných titulek, kdy jsme se s hrdiny loučili formou groteskních scének v listující knize. Opravdu krásný silný příběh plný lásky, odvahy a hlavně poučných hesel. Například láska vlčice k Mauglímu, kterého vychovávala jasně hlásala, že není matkou žena, která Vás porodí, nýbrž ta, jež Vás celý život zahrnuje láskou, stojí při vás a má vás za svého potomka, i když to tak třeba zrovna biologicky není. Dále, že bychom si neměli hrát na něco, co nejsme, (Mauglí se snaží stát správným vlkem), ale být šťastní za to, jakými jsme a jaké přednosti tento typ naší bytosti obnáší a jak jsme schopní a šikovní s těmito odlišnostmi pracovat. Krásný film jež vyzdvihává hlavní životní hodnoty jemiž je: láska, rodina, přátelství, dobrota. Film rozhodně za 5 *. ()

Mrliš 

všechny recenze uživatele

Úžasně zpracovaná pohádka. Vizuálně na neskutečně vysoké úrovni, děj svižně odsýpá. Veškerá zvířata ve filmu jsou perfektně vytvořená. Viděno v IMAXU ve 3D a výsledek byl skvělý zážitek. 3D zde vyniklo jako při dřívějším Avataru. Vřele doporučuji všem, kteří váhají s návštěvou kina ve 3D. ()

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Příroda z pixelů, její povrchy a (některé) pohyby jsou na pět hvězdiček; zbytek tak na dvě. Všechno dobré dodal Kipling, jehož sušenku - přesně řečeno drobty z ní - Favreau protáhl po vzoru Disneyho polevou ze všech možných klišé amerikánského filmového průmyslu. Pokus sezdat hyperrealistickou formu s vypočítavou disneyovskou roztomilostí a komiksovou nadsázkou akčních podívaných (ta se pro současný středoproud stala něčím jako fotografií na občanském průkazu) nenese žádné riziko, dospělému s rozumem a citem nerozbředlým v masových výkrmnách kukuřicí (nebo kdekoli jinde) nedá nic a dítěti máloco dobrého. Napadá mě pár možných naučení : "Cti Zákon džungle, ale své věci si dělej po svém." "Had a ženská - peleš lotrovská." "Pomsta je sladká." "Oheň do lesa nepatří - pokud nejste Spasitel." Nesmyslný, zpátečnický, a možná i účelový obraz lidského mláděte sjednotivšího zvířata v boji proti teroristovi z jejich řad jistě osloví i české nevědomí roku 2016. 2022:  Tolik slov před šesti lety... Dnes bych chtěl být stručnější: Favreauův film, natočený prý v losangeleském skladišti za 175 milionů dolarů, je technicky obdivuhodný, vypočítavý, bezduchý a placatý a kašle na představivost dětského diváka. ()

Související novinky

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Disney plánuje hraného Bambiho

Disney plánuje hraného Bambiho

25.01.2020

Další ze série oznámení, které byly jen otázkou času. Studio Disney oficiálně chystá hraný remake pohádkové klasiky Bambi. Snímek píšou Geneva Robertson-Dworet (Captain Marvel) a Lindsey Beer (Chaos… (více)

Disney našlo svoji Ursulu

Disney našlo svoji Ursulu

29.06.2019

Studio Disney pokračuje v úspěšném předělávání svých slavných animáků do hrané podoby a po Knize džunglí, Aladinovi a za pár dní i Lvím králi, dojde v nejbližších letech i na Malou mořskou vílu.… (více)

Mauglí míří na Netflix

Mauglí míří na Netflix

28.07.2018

Temná adaptace Knihy džunglí Andyho Serkise (Válka o planetu opic), pojmenovaná jednoduše Mauglí, právě změnila distribuční model. Původně film vznikal pod studiem Warner Bros., a to současně s… (více)

Reklama

Reklama