Reklama

Reklama

Kniha džunglí

  • USA The Jungle Book (více)
Trailer 7

Hrdinou filmu je chlapec Mauglí (nováček Neel Sethi), člověčí mládě vychované v džungli vlčí smečkou. Do džungle však přichází hrozivý tygr Šér Chán, jenž si nese jizvy způsobené člověkem. Šér Chán chce zničit vše, co vnímá jako ohrožení a Mauglí cítí, že již v džungli není vítán. A tak opouští svůj domov a vydává se na dobrodružnou cestu plnou poznání. Provází ho přísný mentor, pardál Baghíra, a veselý medvěd Balú. Cestou džunglí se Mauglí setká se zvířaty, které to s ním nemyslí vždy dobře. Patří mezi ně krajta Ká, jejíž svůdný hlas a pronikavý pohled hypnotizují člověčí mládě, a marnivý král Ludvík, který se snaží Mauglího přemluvit, aby mu prozradil tajemství překrásného, leč smrtonosného Rudého květu: ohně. (Falcon)

(více)

Recenze (752)

vlcekmirek 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od většiny recenzentů zde jsem původní animák nikdy neviděl, ale zato jsem četl knihu. Jako dítě dokonce mockrát. Je jasné, že kdyby se chtěli scénáristé držet předlohy, nebyl by to film ale aspoň 13 dílný seriál. Děj je sice osekaný a pozměněný, ale vše je uděláno precizně a vkusně, předlohu ani autora to nesnižuje a navíc to byla zábava od začátku do konce. Pravdou je, že mne zklamal Ká. Coby dítě jsem jej měl ze všech nejraději, protože v knize se nesnaží Mauglího sežrat, ale je to jeho přítel, který jej ze všech nejvíce rozmazluje a ochraňuje. Ale budiž filmařúm odpuštěno. Bavil jsem se nelituju času, stráveného v kině. Dost nadprůměrná podívaná. ()

Zetkee 

všechny recenze uživatele

Parádně novodobě zpracovány film! Výborná režie, akce, efekty. Výtečný příběh mladého Mauglího ve světe džungle, kde bojuje proti pánovi těchto krajů Šerchanovi. ()

Oxytocin 

všechny recenze uživatele

Domnívám se, že vizuálně se jedná o velice výtečnou podívanou, přičemž tento druh filmů bývá obvykle namluven první ligou herců a hereček. Tak je tomu i zde. Na mě působí v řadě momentů velmi citlivě, že by mi skoro ukápla i ta slza a zároveň svým způsobem i jednoduše dějem (knihu jsem četl a jiná zpracování viděl), až je to kouzelné... :) palec nahoru. ()

Filmslover14 

všechny recenze uživatele

Úžasné efekty, které by určitě stálo za to vidět v IMAXu. Příběh je zpracován moc hezky, dojemně (rozbrečela jsem se asi desetkrát), ale těžko říct, jak obstojí u dětských diváků. Pokud ale máte pohádky rádi i v dospělosti, rozhodně vás nezklame. ()

Allica 

všechny recenze uživatele

Jsem proti tématům z džungle asi předpojatá a nikdy mě neoslovila. Ale jsem nesmírně ráda, že jsem film viděla. Doporučuji :) ()

Mr.Dude 

všechny recenze uživatele

Naprostá spokojenost, povedené ve všech směrech, takhle si nějak představuji feel good family movie s nádhernou výpravou. Sympatické, dojemné, vtipné a na to že je to celé digi tak kolikrát to ani nejde poznat. Jako musím uznat, že je to celé natočené se srdíčkem. ()

Erosen 

všechny recenze uživatele

Pěkně udělaná animace, za to reálný je tam jen Neel, který tam pasuje jak hrnec na pr*el. Příběh je hodně předvídatelný a tak nějak nic nového nepřináší. ()

strigoii_mortii 

všechny recenze uživatele

Sice místy hodně mimo originální knižní předlohu, ale jinak příjemně zpracovaná adaptace. Zpívající scénky upřímně mohly být vystříženy, do kontextu se nehodí... CGI opravdu nádherné. I přes mírná negativa velmi příjemná podívaná... ()

WazzapKal 

všechny recenze uživatele

Klasická Disnejovka v novém kabátu. Moc hezká podívaná CGI top, má to spád a děj. Pár změn v detailech tomu taky neuškodilo. Fajn nedělní odpoledne. ()

prasecak_cz 

všechny recenze uživatele

Ach jo, triky super, ale některý mi přišly moc umělý, nebo odfláklý, to je ok, chápu z důvodů korektnosti, ale zajímalo by mě, kde v džungli Mauglí sebral červený trenky, protože se komunisté ve filmu nevyskytují. ()

lineker 

všechny recenze uživatele

Jsem přesvědčen, že toto skvostné cégéíčkové zpracování své knihy by si ani sám mistr Kipling nenechal ujít. Není skoro co dodat. Animačně vyšperkovaná rodinná podívaná nestárnoucího příběhu o chlapci, kterého vychovala džungle. Ti co knihu četli se dočkají všeho co v ní je obsaženo. Plusem jsou hlasy hollywoodských stár, které postavám propůjčili hlasy. Škoda, že ten Scarlettin nedostal větší prostor. ()

kratajirka 

všechny recenze uživatele

Opravdu nádherná filmová adaptace kiplingova románu JungleBook. Malý klučina a jeho nepřeberné množství zvířecích kamarádů vás doslova vtáhnou do světa temných koutů i krásných zákoutí džungle. Počítačoví animátoři jsou páni a mistři na svých místech a dostali za to slušně zaplaceno, protože tak věrné podání barev, efektů nebude umět ani iPhone 7897. :) Moc pěkné ()

stuj 

všechny recenze uživatele

Tomu říkám povedená pohádka. Na tu by měly děti koukat. A dospělí klíďo taky. Moc hezky udělané. Ani dítě v hlavní roli mi nevadilo - většinou to bývá ňuňuňu a kýčovité, ale tady byl klučina úplně v poho. ()

Armin111 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí jsem si jenom řekl "kam ten svět spěje?". Že někdo natočí film o vesmíru na zemi, budiž. Na hvězdách a raketách moc práce není, v podstatě statický snímek, ale natočit film o zvířatech bez zvířat, jen ve studiu, to je hodně divokej sen. A ono to jde! Kdybych si nepřečetl, že se jedná o animaci, tak bych přísahal, že jsou to živá zvířata. Věřil jsem jim každý pohyb, každý chlup, každé mrknutí oka - dokonalé. Byl jsem podívanou velmi, ale velmi mile překvapen. ()

Související novinky

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Disney plánuje hraného Bambiho

Disney plánuje hraného Bambiho

25.01.2020

Další ze série oznámení, které byly jen otázkou času. Studio Disney oficiálně chystá hraný remake pohádkové klasiky Bambi. Snímek píšou Geneva Robertson-Dworet (Captain Marvel) a Lindsey Beer (Chaos… (více)

Disney našlo svoji Ursulu

Disney našlo svoji Ursulu

29.06.2019

Studio Disney pokračuje v úspěšném předělávání svých slavných animáků do hrané podoby a po Knize džunglí, Aladinovi a za pár dní i Lvím králi, dojde v nejbližších letech i na Malou mořskou vílu.… (více)

Mauglí míří na Netflix

Mauglí míří na Netflix

28.07.2018

Temná adaptace Knihy džunglí Andyho Serkise (Válka o planetu opic), pojmenovaná jednoduše Mauglí, právě změnila distribuční model. Původně film vznikal pod studiem Warner Bros., a to současně s… (více)

Reklama

Reklama