Reklama

Reklama

Kniha džunglí

  • USA The Jungle Book (více)
Trailer 2

Hrdinou filmu je chlapec Mauglí (nováček Neel Sethi), člověčí mládě vychované v džungli vlčí smečkou. Do džungle však přichází hrozivý tygr Šér Chán, jenž si nese jizvy způsobené člověkem. Šér Chán chce zničit vše, co vnímá jako ohrožení a Mauglí cítí, že již v džungli není vítán. A tak opouští svůj domov a vydává se na dobrodružnou cestu plnou poznání. Provází ho přísný mentor, pardál Baghíra, a veselý medvěd Balú. Cestou džunglí se Mauglí setká se zvířaty, které to s ním nemyslí vždy dobře. Patří mezi ně krajta Ká, jejíž svůdný hlas a pronikavý pohled hypnotizují člověčí mládě, a marnivý král Ludvík, který se snaží Mauglího přemluvit, aby mu prozradil tajemství překrásného, leč smrtonosného Rudého květu: ohně. (Falcon)

(více)

Recenze (752)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Tak jsem po dobrých ohlasech čirou náhodou zavítal do kina. Po prvních minutách jsem s otevřenou pusou sledoval plátno. Pohádka od samého začátku uchvátila. Vše fungovalo jak mělo, od vizuální stránky až po emoce. Musím přiznat, že jsem už spoustu let neviděl tak kvalitně zpracovanou pohádku .. 10/10 = 100% ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Tak se nám sešli staří známí, na nichž nejedno lidské mládě vyrůstalo a patrně poprvé se dozvědělo, že na Zemi žijí i jiná zvířata než psi a kočky. Lví podíl, pardon, medvědí podíl na tomhle velepříjemném filmu má pan Kipling (aniž by to tušil) a borci, co vykouzlili životná neživá zvířata. Ten jediný lidský herec mezi ně zapadl jako šperhák do zámku. Jo, takhle nějak si představuji dobrý rodinný film, který pobaví prďoše i staroše i ty mezi. A to se ne vždy podaří, že? ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Technicky famózní. Jako Kipling to stojí za prd. Veškerá Kiplingova filozofie, jeho pokorné vidění vztahů mezi lidmi potažmo zvířaty v džungli..., všechno padlo ve prospěch neuměle "nově a lépe" přetvořených příběhů. Nechtělo se mi to dokoukat. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Ultimátní audiovizuální masakr, kterej je nakříženej s klasikou nejklasičtější. Když už chce někdo šahat na klasiky, má to vypadat takto. Tento film má všecko, je pro všecky a má našlápnuto stát se na dlouho nezapomenutelným. má konkurenci. Doporučuju! ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Kniha džunglí vzala svůj klasický příběh, jen lehce a velmi opatrně pozměnila své dějové linky a oblékla si jeden z nejhezčích kabátků v dosavadním šatníku digitálních efektů. Ty zde mají celkem velkou váhu a i díky skvělé atmosféře, fantastickým hlasům postav nebo kouzelným písním, dodávají tomuto snímku snad všechny emoce, které člověk může v kině zažít. Škoda jen temného prostředí, které bylo využito více, než by asi mělo. [80%] | Kino ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Netuším, jak moc se Favreau drží knihy nebo původního animáku, ale já jsem nadšená. Za nejslabší článek považuju překvapivě písničky, přičemž obzvláště ta v opičím městě je hodně slabá. Ale ten vizuál! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Po všetkých stránkach takmer dokonalé, technicky a vizuálne vymazlené. Príbehy z Knihy džungle ma síce nikdy nejako zvlášť nezaujímali, ale toto bolo aj po tejto stránke výborné. Napínavé, dobrodružné a často i vtipné (hlavne medveď Balu bol srandovný), skvelá filmová zábava pre malých i veľkých. 85/100 ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Kdybych mela deti, tohle je presne ten film, na ktery bych je vzala - ma to pribeh, "pouceni", zajimave postavy, povedene dialogy a chybi tomu retardace Chipmunku a podobnych filmu. Na me jako dospelaka snad jenom moc cernobile (= sice dojde k mensi ekologicke katastrofe, ale nikomu to vlastne nevadi, hlavne ze slunicko sviti). ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Svůj stín to nikterak nepřekročilo, ale jako vizuálně nesmírně opojná podívaná pro celou rodinu tomu nelze vytknout v podstatě nic. Balú se smutnýma očima Billa Murrayho je největší miláček. :-) 80 % ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Hravé, živelné a kvalitně zpracované. CGI zvířata se povedla, neměla jsem problémy je brát jako opravdové postavy, obzvlášť Baghíra a Šér Chán jsou úžasní (plus samozřejmě malý vlček Grey). Příběh zasahuje všechny správné citové struny, je zábavný a napínavý a zvlášť děti naučí mít vztah ke zvířatům. A to i přes to, že několik z nich tady zemře drsnou smrtí. Ale i to je zákon džungle. Tahle Kniha džunglí je rodinná zábava v tom dobrém slova smyslu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Z Knihy džunglí som cítil taký ten dávno zabudnutý príjemný pocit z dobrodružnej hollywoodskej rozprávačskej radosti, nezaťažený súbojom o najlepšie triky s prefabrikovanou pretechnizovanou konkurenciou. Paradoxne vo filme, ktorý je kompletne digitálne vytvorený a dotvorený. Ako vidno, dôležitejší je cieľ, ako spôsob a keď sa chce, tak sa to dá. Ak sa dostanem ku knihe a prečítam ju, možno zmením názor. Možno k horšiemu, možno ešte k lepšiemu. Vážny konkurent klipu Adventures of a lifetime od Coldplay. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Po poměrně nezáživném Tarzanovi, si bylo třeba spravit chuť. Volba padla na obdobný film. Na jeho kreslenou verzi jsem měl z dětství stále uchovány matné vzpomínky. Tarzana to v mých očích rozhodně překonalo. Nadšením bych ovšem vyloženě nejásal. Nejvíce bych určitě ocenil práci animátorů, protože na jejich práci je postaven prakticky celý film. Chvilku jsem si myslel, že jde o reálná zvířátka. Potom jsem si ale uvědomil, že zvířátka nemluví. Právě jejich mluvení mi malinko lezlo na nervy. Kdyby byla ovšem němá, tak by nebylo dost dobře možné převyprávět původní příběh. Každopádně byla hrozně roztomilá. Moje spolusledovatelka zbožňuje chlupatá zvířátka, takže bylo v jejich nohavičkách permanentně vlhké klima a při pohledu na vlky dokonce zazurčel potůček. Dále jsme se shodli na tom, že Neel Sethi to celé zahrál neskutečně dobře. Mluvit takhle dobře do prostoru a přitom působit tak přirozeně. Klobouk dolů. Potěšila mě i notná dávka nadsázky, kterou například Tarzan zcela postrádal. Trošku zbytečné mi přišly obě písničky, ale ty tam byly prý hlavně kvůli dětem. Největším kamenem úrazu bych shledal asi dost nevýraznou zápletku. Vím, že se od vylepšené reinkarnace původního příběhu nedaly čekat novoty, ale přeci jen to bylo takové fádní. Celkově bych to viděl na pěkné tři. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Během tří dnů jsem viděl obě nejnovější "Knihy džunglí", takže můžu poměrně začerstva porovnávat. Oba filmy jsou super, ale jako vítěz mi vychází Serkisův Mowgli: Legend of the Jungle, přestože v poslední půlhodince trochu uvadá. Jednak se víc drží předlohy hlavního příběhu Mauglího a pak je taky mnohem drsnější, syrovější, chtělo by se říct realističtější, než Favreauova klasicky uhlazená Disneyovka s písní na rtu, která je spíš tou rodinnou verzí. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Příjemná a svěží, remastrovaná verze Knihy džunglí. Výborně zvolené obsazení hlavní hrdiny jménem Mauglí, precizní vizuál zvířat, ovšem celý koncept / scénář nebyl to pravé ořechové pro mé oči, což jest problém i původní animované verze samozřejmě. Kdybych měl porovnat animovanou Knihu džunglí z roku 1967 s tímto počinem z roku 2016, jednoznačně u mě vyhrává tato, záživnější verze. ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Nic moc jsem nečekal. Už jen proto, že film sliboval hlavně audiovizuální orgie, což mně málokdy samo o sobě stačí. Asi mi mohlo dojít, že vzhledem k tomu, že se jedná o remake jednoho z nejznámějších příběhů vůbec, není možno - minimálně co se scénáře týče - očekávat nějakých velkých překvapení. A byl jsem spokojen. Hlavně Balú neměl chybu... Německý dabing byl kupodivu více než dobře stravitelný. Až se závěrečnými titulky došlo ke frustraci při vidění, o jaké "velké" hlasy člověk přijde jen kvůli německému debilnímu zvyku všechno i v kinech uvádět s dabingem... 80% ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Nefalšovaný velkolepý dobrodružný rodinný film, jenž dělá čest svému žánru a má velkou šanci stát se dětskou klasikou, která může mít za pár let podobný status, jaký má dnes například Nekonečný příběh. Úchvatné vizuální a trikové zpracování, napínavý, dojemný a emocemi nabitý příběh a řada lahůdkových, dynamicky režírovaných pasáží. Delší recenze ZDE. ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Bomba! Prostě vážně nádhera. Já jsem přímo nadšená. Nádherně natočené a moc si cením toho, že se tvůrci drželi i písní a nejznámějších scén ...Kdybych mohla dát více hvězd, ráda je dám. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý film. Prekvapilo ma, aký kus cesty urazila počítačová animácia od dôb Jurského parku. Problém vidím v tom, že technický pokrok nejde ruka v ruke s umeleckým spracovaním. Každý čitateľ Kiplingovej predlohy si vytvoril vlastnú obrazovú predstavu a mám veľkú obavu, že Favreauove spracovanie naplnilo predstavy iba malej skupiny čitateľov. Bolo v nej dosť nelogickostí a nesprávnej interpretácie diela. Ani nedokážem odhadnúť cieľovú skupinu divákov, ktorú chce osloviť. Najskôr to budú deti, ktoré knihu nečítali a tak, ako je zvykom v dnešnej dobe, ani čítať nebudú. Tieto deti budú o Malom princovi vedieť z nepodareného filmu, ktorý som videl včera, predstavy o Knihe džunglí budú mať fixované na tento film a keď dospejú, možno si pozrú Rómea a Júliu z roku 1996 s Leonardom di Capriom. Vravieva sa, že pokrok nezastavíš. Ak budú časom dobrodružné, akčné a výpravné filmy spoločne s filmami žánru sci-fi nahradzované týmito umelinami, obávam sa, že o pokroku sa nebude dať hovoriť a ja budem rád, že som zažil dobu, keď film bol ešte umením. ()

Související novinky

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Disney plánuje hraného Bambiho

Disney plánuje hraného Bambiho

25.01.2020

Další ze série oznámení, které byly jen otázkou času. Studio Disney oficiálně chystá hraný remake pohádkové klasiky Bambi. Snímek píšou Geneva Robertson-Dworet (Captain Marvel) a Lindsey Beer (Chaos… (více)

Disney našlo svoji Ursulu

Disney našlo svoji Ursulu

29.06.2019

Studio Disney pokračuje v úspěšném předělávání svých slavných animáků do hrané podoby a po Knize džunglí, Aladinovi a za pár dní i Lvím králi, dojde v nejbližších letech i na Malou mořskou vílu.… (více)

Mauglí míří na Netflix

Mauglí míří na Netflix

28.07.2018

Temná adaptace Knihy džunglí Andyho Serkise (Válka o planetu opic), pojmenovaná jednoduše Mauglí, právě změnila distribuční model. Původně film vznikal pod studiem Warner Bros., a to současně s… (více)

Reklama

Reklama