Reklama

Reklama

Kniha džunglí

  • USA The Jungle Book (více)
Trailer 1

Hrdinou filmu je chlapec Mauglí (nováček Neel Sethi), člověčí mládě vychované v džungli vlčí smečkou. Do džungle však přichází hrozivý tygr Šér Chán, jenž si nese jizvy způsobené člověkem. Šér Chán chce zničit vše, co vnímá jako ohrožení a Mauglí cítí, že již v džungli není vítán. A tak opouští svůj domov a vydává se na dobrodružnou cestu plnou poznání. Provází ho přísný mentor, pardál Baghíra, a veselý medvěd Balú. Cestou džunglí se Mauglí setká se zvířaty, které to s ním nemyslí vždy dobře. Patří mezi ně krajta Ká, jejíž svůdný hlas a pronikavý pohled hypnotizují člověčí mládě, a marnivý král Ludvík, který se snaží Mauglího přemluvit, aby mu prozradil tajemství překrásného, leč smrtonosného Rudého květu: ohně. (Falcon)

(více)

Recenze (751)

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Krásné zpracování. Mauglí je naproto přesný, vypadá opravdově, no prostě jako mauglí. Musím přiznat, že jsem toto dílo ještě nikdy neviděla, ani nečetla, i když samozřejmě pojem o tom mám. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Krásná přehlídka počítačových triků, kde se občas umně skryje děj literární předlohy. Nicméně jako barevná podívaná je to skvělé a Mauglí jako batole byl kouzelný. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Ten antropomofický přístup k chápání zvířat a přírody je sice k blití, ale zpracování je úchvatné a herecký výkon Mauglího dechberoucí! ()

nirvana91 

všechny recenze uživatele

Krása. Nečakala som, že ma návrat k Mauglímu tak dostane. Hlavne, keď som film vyslovene nevyhľadávala, ale dostala som sa k nemu náhodou. Len škoda, že s dabingom, originál mohol byť o kus lepší. A asi som práve zistila, že nemám rada opice! ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Tady musím ocenit hlavně vizuální efekty a výkon Neila Sethiho. Přestože nejsem cílovka, film mě příjemně bavil až do konce. 8/10 ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

<3 <3 Disney a barvičky a písničky a zvířátka a dobro vs zlo <3 <3 To bylo pro mou infantilní duši přímo blaho. Jediné, co mi vadilo byl Mauglí :D Tady byl až moc velký spratek... ale jinak spokojenost největší. 5* Hned bych si to dala znovu. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ tá najdetskejšia novodobá live-action adaptácia od Disneyho. Vyčítať však disneyovke, že je „iba“ tou čistokrvnou disneyovkou ale asi nie je na mieste. Podobná bola novodobá adaptácia Popolušky, Maleficent a Kniha Džunglí v tomto ide ešte ďalej a je to už vyslovene detské dobrodružstvo, ktoré pri akomkoľvek náznaku väčšieho napätia uhýba k inej lokalite, k inej postavičke a skôr než strhujúcim príbehom Mauglího je takou atrakciou, kde sa ako na horskej dráhe ide strmhlavým tempom z jednej lokality do druhej. Zato však lokalít famózne vytvorených za pomoci počítačov (občas sa až nechce veriť, že celý film vznikol pred zeleným plátnom!), ktorých práca siaha snáď až na hranice možností toho čo v súčasnosti CGI dokáže ponúknuť. Po technickej stránke Knihe džunglí tak nie je najmenej čo vytknúť, je bravúrne nasnímaná a v každom zábere precízne naanimovaná. Rozhodne som nečakal, že Disney bude v prípade Knihy džunglí až takto ambiciózny. Pokojne mohol vziať klasickú story, CGI kvalitu z Maleficent a zviesť sa na úspechu „starého známeho príbehu“. Precízna práca animátorov však Knihu džunglí vyzdvihuje na oveľa vyšší level a práve to je tým čo dokáže po celú dobu upútavať aj oko dospelého diváka. Preto trocha škoda, že sa o niečo ambicióznejším smerom nešlo aj po príbehovej a režijnej stránke. Jon Favreau jednoducho vzal známy príbeh, osekal ho o všetky motívy, ktoré môžu z takéhoto príbehu plynúť na to najjednoduchšie dobrodružstvo a výsledok je ničím neurážajúca zábavka skôr pre tých menších, než tých väčších. Po celý čas sa tak hrá na maximálne bezpečnú a neurážajúcu strunu, ktorá sa (okrem tej technickej stránky) nesnaží byť nijako inovatívna, ambiciózna, ale „iba“ taká príliš krotká zábavka plná hovoriacich zvieratiek, pestrofarebných lokalít a občasných piesní. Či to je dobre alebo zle si už každý musí odpovedať sám. Osobne som čakal síce aspoň málo vyspelejšiu verziu, avšak na druhej strane chápem prečo sa Favreau, respektíve Disney, vydal touto cestou. Ako taký film pre celú rodinu, ktorý bude po čase podobne ako Jumanji rotovať na televíznych obrazovkách každú druhé poobedie funguje znamenite. Zabaví od škôlkarov až po vašu babičku, no pokiaľ tu bude divák hľadať čoby len kúsok viac ako to neškodné dvojhodinové dobrodružstvo musí sa radšej poobzerať inde. Na akýkoľvek novátorský prístup, zvraty tu jednoducho priestor nie. Negatívum to rozhodne nie je a výsledok ako taký funguje znamenite, je to prvotriedne rodinné dobrodružstvo v priam dych vyrážajúcom technickom prevedení od spoločnosti s myšiakom v logu, takže čo viac od súčasnej disneyovky chcieť?! Dokážem oceniť všetky tie kvality, akurát nie som primárne cieľovka filmu. CELKOVO: 3,5* (7/10) ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Dobře, dobře. Dopředu jsem tomuhle renderovanému hranému animáku za mák nevěřil, výsledek mi ovšem v pravdě nedal vůbec za pravdu. Vypadá to fakt pěkně, má to dobrodružnou pohádkovost a, ačkoliv si už knížku nepamatuji a i tak mi přijde, že bylo ještě něco vynecháno, vůbec by mi právě nevadila i delší stopáž. Kromě výtky, že to bylo poměrně krátké, což je asi pro děti ale tak akorát, si, čistě v mém případě, mohli nechat ty dvě písničky ve filmu od cesty a nechat si to klidně až do těch závěrečných titulků, které ale byly ve své první třetině hodně povedené a vlastně by mi ani nevadila verze filmu, která by byla vyprávěna celou dobu touhle knižní a listy obracevší formou. ()

katasta 

všechny recenze uživatele

Zpracování je opravdu suprové, bohužel v dnešní době už je to spíš standard, než něco, za co by se měly dávat hvězdičky. Na rozdíl od ostatních, mě malý Mauglí až tak neuchvátil a příběh je docela nudný, bez jakéhokoli ponaučení... Fakt je, že ani z knihy jsem nebyla až tak nadšená, a film to nezachránil. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Člověk jen zírá, kam až se dostala práce grafiků. Avatar dostal první velkou a vážnou konkurenci. Fotorealismus právě překonal sám sebe. A jinak těžká emocionální vydíračka pro potřeby malého emerického diváka. Scarlettka mě vzrušuje i když mluví za hada? Asi bych si měl uvědomit, že mi je třicet. A ten malý chlapeček je naprosto dokonalý - budoucí herecká superstar? 90% ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Až se někdy bude vyučovat jak u filmu pro děti zabavit i dospělé, myslím, že jako jeden z příkladů by měla být uváděna právě KJ. Člověk žasne nad vizuálem a třeba já, jakožto milovník vlků jsem se kochal. A na kochání je čas i díky jednoduchému příběhu. Ovšem ne hloupému. Zvířecí postavy mají duši a věříte jim život. Malej Mauglí sice není ztělesnění nečeho, čemu bych celej film fandil, ale to vynahrazovalo napojení na vlčí matku. Kolem a kolem je to u mě za 72 procent a až překvapivě fajn pokoukání. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Graficky naprosto dokonalá výprava. Parádní CGI kousek. Hlavní postavy byly napsány svěže, je zde několik vtipných scén (Balú) a i příběhem to zas tak moc nezaostává. Příjemná oddechová zábava ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě kupodivu dost těžce minulo. Vypadá to sice naprosto dokonale a v posledních letech jsem zvyklý dojímat se víc u animáků než hraných filmů, ale tento kočkopes ve mně moc pocitů nevyvolal. Sebranka kreslených bytostí včele s obdobně umělým Neelem Sethim mě pořád upozorňovala na to, že sleduju reklamu na Disneyho počítačový tým, nota bene reklamu s nudným dějem, nevyváženou epizodickou strukturou a dost neoriginálním hollywoodským přístupem k řešení některých scén a situací. PS: Kniha džunglí je jeden z důkazů toho, že pokud to neumíte, radši byste to s paradigmatem čechovovy pušky neměli přehánět. ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Tomu se říká vítězství formy nad obsahem! Od nové Knihy džunglí jsem popravdě očekával veliký propadák, jelikož všechna předchozí zpracování Kiplingových povídek dopadla skutečně bídně. Jon Favreau, kterého jsem mimochodem až doposud pokládal spíše za průměrného režiséra, mě ale mile překvapil a naservíroval divákům největší audiovizuální zážitek od dob Avatara. Po dějové stránce nemá film většinu publika čím překvapit. Mauglího příběh zná přeci jen každé malé dítě a scenárista se od jeho původní verze odchyluje jen v několika drobných detailech. Dopředu je tudíž jasné, kam se hrdinova cesta bude ubírat, koho na ní potká i jak skončí. Všechny tyto nedostatky však snímek přebíjí fascinujícím vizuálem. Dokonale vykreslená atmosféra indické džungle s důmyslně sestříhanými akčními sekvencemi a zvířaty, u nichž se místy nechce věřit, že nejsou živá, vás pohltí natolik, že se necháte nostalgicky unést do dětských let a ze srdce si přejete, aby to s tím klukem dobře dopadlo. Konečně jsme se po letech dočkali opulentní fantastické pohádky, která zaručeně okouzlí děti i dospělé. Rovněž souhlasím s názorem, že se po dlouhé době mimořádně povedl český dabing. Knihu džunglí je každopádně nutné vidět ve 3D na velkém plátně, na malé obrazovce by zážitek byl ani ne poloviční... (Podrobněji se rozboru filmu věnuji na http://www.fandimefilmu.cz/clanek/7896-recenze_kniha_dzungli). ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Vizuální stránka Knihy Džunglí mě v některých momentech zcela odrovnávala. Režíser John Favreau si zaslouží určitě nemalou pochvalu, tenhle film se opravdu vyved a určitě ho v rámci rodinných filmů mohu jenom doporučit. Takhle má vypadat film který se zalíbí celé rodině. Páni tvůrci: BRAVO! ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Taková nádherná pohadka, chvíli na začátku trvá než si člověk zvykne na trochu jiný formát, ale jinak se na ni se zaujetím dívají děti a dospěli. Ale opravdu moc hezky zpracované, jsou tam chvíle, kdy se všichni usmívat, kdyz si Maugli leží na břiše medvěda v řece a zpívají se a momenty, kdy se k Vám děti přituli, jak se bojí, co se stane v další chvíli... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Skoro jsem se na ten film do kina nedostal, ale nakonec jsme se rozhodli, že půjdeme. A naprosto nelituji. Jon Favreau mě přesvědčil, že je tvůrcem pro rodinné filmy. Nádherně se mu podařilo Disneyho klasiku převést do hrané podoby, která je vizuálně naprosto okouzlující. Pohyby a renderování zvířat jsou úchvatné. Forma vítězí, ale příběh mě pořád dostává. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tenhle nejnovější příběh o lidském mláděti jménem Mauglí je úžasný. Zvířata vypadají jako skutečná, jen některá moc mluví. Tygr Šér Chán budil hrůzu i respekt. Když moudrý panter Baghíra mluvil o stvoření džungle slony a že je jim třeba vzdát úctu, tak mě mrazilo v zádech. Příroda a okolní krajina byla taky hezky vytvořená a nasnímaná. Tohle je film pro celou rodinu. Je svižný a pobaví. Užijí si ho všichni bez rozdílu věku. Na tehle film jsem se strašně těšila a moje očekávání bylo vrchovatě naplněno. ()

Související novinky

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Disney plánuje hraného Bambiho

Disney plánuje hraného Bambiho

25.01.2020

Další ze série oznámení, které byly jen otázkou času. Studio Disney oficiálně chystá hraný remake pohádkové klasiky Bambi. Snímek píšou Geneva Robertson-Dworet (Captain Marvel) a Lindsey Beer (Chaos… (více)

Disney našlo svoji Ursulu

Disney našlo svoji Ursulu

29.06.2019

Studio Disney pokračuje v úspěšném předělávání svých slavných animáků do hrané podoby a po Knize džunglí, Aladinovi a za pár dní i Lvím králi, dojde v nejbližších letech i na Malou mořskou vílu.… (více)

Mauglí míří na Netflix

Mauglí míří na Netflix

28.07.2018

Temná adaptace Knihy džunglí Andyho Serkise (Válka o planetu opic), pojmenovaná jednoduše Mauglí, právě změnila distribuční model. Původně film vznikal pod studiem Warner Bros., a to současně s… (více)

Reklama

Reklama