Reklama

Reklama

Kniha džunglí

  • USA The Jungle Book (více)
Trailer 2

Hrdinou filmu je chlapec Mauglí (nováček Neel Sethi), člověčí mládě vychované v džungli vlčí smečkou. Do džungle však přichází hrozivý tygr Šér Chán, jenž si nese jizvy způsobené člověkem. Šér Chán chce zničit vše, co vnímá jako ohrožení a Mauglí cítí, že již v džungli není vítán. A tak opouští svůj domov a vydává se na dobrodružnou cestu plnou poznání. Provází ho přísný mentor, pardál Baghíra, a veselý medvěd Balú. Cestou džunglí se Mauglí setká se zvířaty, které to s ním nemyslí vždy dobře. Patří mezi ně krajta Ká, jejíž svůdný hlas a pronikavý pohled hypnotizují člověčí mládě, a marnivý král Ludvík, který se snaží Mauglího přemluvit, aby mu prozradil tajemství překrásného, leč smrtonosného Rudého květu: ohně. (Falcon)

(více)

Recenze (752)

easaque 

všechny recenze uživatele

4* K nové Knize džunglí jsem přistupoval s nevelkým očekáváním a hlavně proto, že mě zajímala technická stránka, kterou tu všichni vychvalují. A musím říct, že překvapila po všech stránkách, a proto musím doporučovat dál - převážně celým rodinám. Hlavní dětský hrdina to hraje opravdu dobře a skáče z imaginární větve na větev velmi zkušeně;-) I když sice není moc věrný své předloze, tak je z něj cítit ten správný duch a to je nejdůležitější. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 3 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Pastva pro oko diváka a to nejenom pro dětské, ale i dospělácké. Příběh je velice profláknutý, takže film vás ničím po této stránce nepřekvapí. Zpracování však za jedničku. Vtipné, zábavné a výtečně natočené. Nedivím se, že Kniha džunglí nyní nejnavštěvovanějším filmem. Doporučuji. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

mě osobně Kniha Džunglí hodně překvapila.Dopředu jsem si o ní nic moc nezjišťoval a o to větší překvapení bylo jak moc je nová Kniha udělaná jako pocta té animované.CGI je tu neskutečné a jediné co tak za sebe můžu vytknout jsou písničky,které obecně v disneyovkách moc nemusím.Nicméně chápu,že tady být museli,vzhledem k tomu,že se objevily i v kresleném předobrazu...80% ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Tahle kniha džunglí a Mauglí je prostě něco nádhernýho. Nevěřil jsem, že mě dokáže ještě nějaká pohádka takovým stylem položit. To dobrodružství je tak krásně vykreslený spolu s celou tou džunglí, těma detailama zvířat, že člověk může jenom kroutit hlavou, jak je to prostě možný. Nedokážu si představit, kam dál se to dá ještě posunout za dalších 10 let. Na to že celej film táhl vlastně jenom jeden reálnej člověk, ve 13 letech bez zkušeností z menších rolí, to je snad na dětskýho Oscara. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Příběh o chlapci jménem Mauglí, který vyrůstal v džungli jsem nikdy moc nemusela, ani jako dítě, prostě mě to nebavilo, takže jsem na film šla do kina hlavně ze zvědavosti, jak se s tím moderní filmová technika vypořádala a nedopadlo to vůbec špatně. Nejdříve musím říct, že všechny zvířata i když jsou počítačově udělaná, tak vypadají realisticky. Moc se mi líbila hlavně vlčata. Navíc velká čest Neelovi Sethimu, za to, že v pouhých 12-ti letech dokázal celý film zahrát v podstatě sám, protože na place neměl kromě zeleného plátna nic, žádné spolu herce, jen představivost. Ale přesto mi na tom všem dokonalém něco chybělo. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Velká spokojenost Dostal jsem přesně tu nadstavbu nad původní animák, kterou jsem chtěl. Seděl mi český dabing i "originál". Co mne dostávalo do kolen byla výtvarná stránka. Tohle si strká Warcraft někam. Dostávat ročně jednu podobnou klasickou pohádku, budu se na ně překvapivě těšit. 8/10 Jenom nevím jak to vezmou děti, z Šer-chána a krále Louieho jsem občas měl zaťato i já. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Děti tohle zákonitě musí nadchnout. Spousta dokonale naanimovaných mluvících zvířátek a ... a dál už nevím. Pobíhá se tu po džungli a najednou je konec. Chybí jakákoliv přidaná hodnota, díky které by film zůstal v paměti. Samozřejmě kromě již zmiňovaného CGI. Forma pohltila obsah. Ale na promítání s dětmi lze samozřejmě účast doporučit. Tu hoďku a třičtvrtě budou zticha. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Vůbec nevim,kolik hranejch a nebo animovanejch Knih džunglí bylo natočeno,ale nikdy mě to nijak zvlášť nebralo.Takže musim přiznat,že k tomuhle filmu mě nalákal Jon Favreau.A znovu potvrdil svoje kvality.Dramatickej příběh,parádní výprava,a animace na nej ůrovni.Prostě hodina a půl solidní zábavičky.70%. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Podobně jako známá animovaná klasika, kterou jsem si už pustil nesčetněkrát, má i tahle verze velkou šanci, že ji stihne podobný osud a budu ji sjíždět pravidelně. V jádru sice zůstává pohádkou, ale i tak se ji daří nedržet se typických šablon a pěkně si pohrává s charaktery, jejich motivacemi a barvitostí. Zobrazení a propracování džungle s její faunou je úchvatné a připadalo mi, že ji mám na dosah ruky. 4,5* ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Jsem v šoku. Co jsem nečekal se stalo skutečností a jedním z TOP filmů uplynulého roku. Věděl jsem, že Disney nějakou dobu již adaptuje své slavné animované filmy do hraných podob a kupříkladu Sněhurka je pro mě přeceňovanou hranou pohádkou s dobrýma kostýmama, ale co se podařilo zde mi vyrazilo dech. Ten příběh má atmosféru, humor, napětí, spád, zajímavé charaktery, postavy, kterým fandím a akční scény, které mi berou dech. Je dokonce lepší než jeho animovaná verze, kterou mám v oblibě. Prostě a jednoduše hledám spodní čelist někde pod gaučem a těším se, co Disney předvede příště s Kráskou a zvíře. Toto jsou filmy, za které rád těch 180,- Kč dám. Tohle je důvod proč miluji tento žánr a navštěvuji kino! 90% ()

DA_NO 

všechny recenze uživatele

Slyšel jsem, že je to dobré a tak jsem si řekl, že se na to podívám. A do teď nechápu, jak mi mohl tento snímek tak dlouho unikat. Je to úplně úžasný! Nikdy bych nevěřil, že je to celé, až na Mauglího, počítačově vytvořené. A i přes to množství zvířat, od dikobraza přes medvěda až po obrovskou opici, Neel Sethi v hlavní roli zazářil a dle mého názoru je to začátek slibné kariéry. Nejlepší postava - marnivý král Ludvík, jehož provedení mi doteď hlava nebere. 90% ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Nejradši bych dal filmu 50 %, ale jsem lidumil, tak jsem to zaokrouhlil nahoru. Proč, to hned vysvětlím. Na jedné straně je tu skvělé grafické ztvárnění, které se mi velmi líbilo. Pohádkové a zároveň reálné. Jen je trochu divné, jak zvířata hýbala pusou. Ta by ode mě dostala asi plný počet bodů. Na druhé straně je zde příběhová linie, která je oproti knize, kterou mám rád, úplně převrácená. Zabít Akelu, z Ká udělat záporáka a Balú jako někdo, koho Mauglí náhodně potká v džungli? To mi rozum prostě nebere. A to jsem se na tenhle film tak těšil..... Asi tu platí známý prvek očekávání a prvek zklamání.... ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Upřímně musím říct, že mě to bavilo víc než Disneyho animovaná verze. Favreau totiž dokázal natočit profláknuté téma tak, že je mnohem dramatičtější, veselejší a akčnější. A ta animace? Doporučuji koukat v co největším rozlišení, protože ty detaily zvířat berou dech. Dohromady skvělý film. 90% ()

zette 

všechny recenze uživatele

Naprosto kouzelne ztvarneni, mozna nejhezci animace, jakou jsem kdy ve filmu videl. Pribeh tradicni, nektere sceny muzou na deti pusobit doslova strasidelne, ale urcite budou nakonec spokojene. Videno v ostravskem Minikine. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- " ... ale jestli ho dovedeš do lidské vesnice, tak ho zničí, udělají z něj člověka." ----- Především jde o čistokrevnou POHÁDKU, takže se připravte na 105 minut čistého času, během nichž vás vyvolená zvířátka budou obšťastňovat vybranou mluvou vyznačující se rozvitými větami a složitými souvětími - dokonce i zpěvů se dočkáte ... což ovšem s přihlédnutím k žánru a v neposlední řadě i k předloze není nic divného, nad čím byste měli dlouze přemítat. Jenom mi vrtá hlavou, jakým způsobem byli vybíráni ... privilegovaní jedinci obdaření lidskou řečí. Cca 99% zvířátek je pochopitelně kladných - a pouze zbývající 1% jsou individua hodná všeobecného opovržení a věčného zatracení. Pokud se mě týká, hlavní rozdíl mezi nimi vidím v tom, že takzvaná "hodná" zvířátka činí z lidského pohledu špatné skutky (jakými jsou kupříkladu hájení vlastního teritoria či zabíjení a požírání jiných zvířátek) kdesi v ústraní - tak, aby je zvídavá kamera nenačapala. Zatímco "zlá" a "krutá" zvířátka se uchylují k napohled nepěkným činům přímo před zraky nevinných dětských očiček. Víte ... dle mého soudu není nezbytně nutné polidšťovat zvířátka - úplně by stačilo, kdybychom polidštili sami sebe. Ale co byste chtěli ... od pohádky. Pokud mám být upřímná, mému srdci je neskonale bližší "Nová kniha džunglí" (1994), neboť disponuje originálně inovovanou zápletkou, převelice ryzí poetikou - a s výjimkou respekt vzbuzujícího hada i OPRAVDOVÝMI hvězdami z říše zvířat. Je dětská i dospělá - a její poselství je nadčasové. Ale abych byla i spravedlivá: Počin Jona Favreaua mě sice neoslnil, ale musím uznat, že zvolené kulisy jsou nadmíru působivé, všechna digitální zvířátka jsou vypiplaná snad přímo od kolébky (i když pochopitelně poznáte, že nepocházejí z našeho světa, ale z říše MATRIXU) - a vůbec jde o pečlivě poskládanou záležitost, která má velkou šanci přetáhnout dětského diváka na svou stranu. Se mnou sice nepohnula ani o píď, ale to je můj problém, ne její - takže ... chladné a odtažité 4*. P.S.: Vyprávění mohlo být v některých ohledech méně megalomanské, především co se týká 1) gigantických rozměrů opičího krále a 2) samotného průběhu finálního střetu s Šér Chánem. Ale to už je takový novodobý zlozvyk, snažit se vždycky a za každou cenu vytěžit maximum možného ... bez ohledu na charakter příběhu. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem chtěla vidět v kině a stalo se, moje holky mě pozvaly, jsme velké a anglicky mluvící, takže s titulky. Odnáším si super zážitek nejen vizuální, ale i poslechový, protože Christopher Walken jako Král Louie je opravdu něco a jedna z těch pěti hvězdiček, co dávám, patří stopro jemu. Nebyla jsem vybavená vědomostmi o tomto zpracování, takže jsem netušila, kdo Louie mluví a celou dobu jsem nepochybovala, že je to ....afroameričan, třeba John Amos, a zpěv mě v tom jen utvrdil. Při čtení titulků mi fakt padla brada. Takže mám Ch.W. ještě radši! Na druhou stranu jsem na rozdíl od mnoha zdejších přispěvatelů četla mockrát knihu, pravda dávno, než mi ji někdo nevrátil a předloni jsem si ji objednala z antikvariátu. Už se na ni vrhám! Miluju i ostatní povídky, hlavně Riki Tiki Tavi, tu jsem si přečetla hned jak mi knížka přišla, ovšem po tom, co vím, co Angláni prováděli v Indii, už jsem těm hadům docela fandila....Film doporučuji všem, malým i velkým, je opravdu nádherně udělaný, zvířata jako živá, všechno vypiplané, paráda, zvlášť asi ve 3D. Humorné, napínavé (zvlášť asi pro ty co nečetli) a dojemné. A kluk hrající Mauglího není žádný hollywoodský pudlík, připomínal mi spíš kluky ze zlaté éry českých filmů o dětech pro děti i dospělé. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Kouzlo, poetika a na první čtení ne vždy patrná hloubka knihy, byla nahrazena supertriky a plytkým scénářem, který zabrnká na emoce, nebo pobaví v přesně natajmovaných momentech. Jestli jsem už dřív proklamoval, že teď už jsou CGI tak daleko, že jsme limitovaní pouze fantazií, je třeba dodat, že někdy ani sebelepší CGI nepřekoná fantazii, kterou v člověku probudí skvělá kniha. Vidět pohromadě velmi věrohodně naanimovaná zvířata, jak spolu debatují...to je to poslední, co měly Knihy džunglí čtenáři zprostředkovat. Ten film není sám o sobě špatný a dětem se bude líbit, ale ... je to jen další umělohmotný produkt americké továrny na iluze. Není to opravdové a navíc je to cca od poloviny jakési dýchavičné. Z mnohovrstevnatého příběhu zůstal jen motiv slepé pomsty a ponaučení, že 2, 3, 100... jsou víc než jeden... . Jsem zklamaný a smutný. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem spíš čekal, že nová Kniha džunglí bude propadák a jsem opravdu rád, že opak je pravdou. Všechno, co jsme měli rádi na starém disneyovském animovaném filmu je zpět a funguje opět velmi dobře. Bohužel, jak je to celé CGI, tak na mě osobně to nepůsobí úplně dobře a ačkoli digitální technologie ušly opravdu dlouhou cestu, tak stejně mi to v tomto případě docela vadilo. Nicméně zpracování je naprosto špičkové a technologicky zmáknuté. Jde spíše jen o menší osobní problém. Příliš mi to nesedlo, tak třeba někdy příště. ()

Související novinky

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Disney plánuje hraného Bambiho

Disney plánuje hraného Bambiho

25.01.2020

Další ze série oznámení, které byly jen otázkou času. Studio Disney oficiálně chystá hraný remake pohádkové klasiky Bambi. Snímek píšou Geneva Robertson-Dworet (Captain Marvel) a Lindsey Beer (Chaos… (více)

Disney našlo svoji Ursulu

Disney našlo svoji Ursulu

29.06.2019

Studio Disney pokračuje v úspěšném předělávání svých slavných animáků do hrané podoby a po Knize džunglí, Aladinovi a za pár dní i Lvím králi, dojde v nejbližších letech i na Malou mořskou vílu.… (více)

Mauglí míří na Netflix

Mauglí míří na Netflix

28.07.2018

Temná adaptace Knihy džunglí Andyho Serkise (Válka o planetu opic), pojmenovaná jednoduše Mauglí, právě změnila distribuční model. Původně film vznikal pod studiem Warner Bros., a to současně s… (více)

Reklama

Reklama