Reklama

Reklama

Kniha džunglí

  • USA The Jungle Book (více)
Trailer 7

Hrdinou filmu je chlapec Mauglí (nováček Neel Sethi), člověčí mládě vychované v džungli vlčí smečkou. Do džungle však přichází hrozivý tygr Šér Chán, jenž si nese jizvy způsobené člověkem. Šér Chán chce zničit vše, co vnímá jako ohrožení a Mauglí cítí, že již v džungli není vítán. A tak opouští svůj domov a vydává se na dobrodružnou cestu plnou poznání. Provází ho přísný mentor, pardál Baghíra, a veselý medvěd Balú. Cestou džunglí se Mauglí setká se zvířaty, které to s ním nemyslí vždy dobře. Patří mezi ně krajta Ká, jejíž svůdný hlas a pronikavý pohled hypnotizují člověčí mládě, a marnivý král Ludvík, který se snaží Mauglího přemluvit, aby mu prozradil tajemství překrásného, leč smrtonosného Rudého květu: ohně. (Falcon)

(více)

Videa (24)

Trailer 7

Recenze (752)

Psema 

všechny recenze uživatele

Favreau není Branagh a Debney zase Doyle. Takže místo vybroušeného rodinného klenotu přichází jen lehce nadprůměrná selanka, která okouzlí zpracováním a několika samostatně fungujícími a dokonce dojímajícími scénami, ale zbytek po polovině začne strašně drhnout a v podstatě už teď ten film působí trochu jako archiválie, místo toho, aby se Kiplingovu příběhu dostalo pořádné aktualizace. O to tu ale asi nikomu nešlo. Jako směsice disneyovského animovaného updatu a původního románu každopádně přijatelné, ale Favreau se té studené, odtažité beztvarosti svých filmů asi už nikdy nezbaví. 7/10 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dokonalé triky, ryzí dobrodružnost, nepodbízivá rodinná zábava. Vizuálně fantastická výprava do světa zvířat a jednoho (lidského) mláděte, co nemusí jíst pečínky z hada, aby rozumělo zvířecí řeči. Trochu mi to připomnělo animovaného Lvího krále od Roba Minkoffa, konec konců i Vašut Šer Chán si ustlal mezi rudými květy podobně jako strejda Scar.. Velké dítě Favreau ukázalo, jak se dají ohnout zákony hollywoodské džungle.. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Milá neurážející rodinná zábava pro každého. Pro každého, komu nevadí, že film při sebemenším náznaku riskování doslova stáhne ocas a raději pustí písničku. Pro každého, kdo si libuje v hnusném color gradingu. A nakonec pro každého, kdo v kině ocení minimum přemýšlení a maximum atrakcí. Mně tohle kombo ovšem nesedlo a ačkoliv jsem ještě nikdy nezažil v kině takhle boží hlasové obsazení, víc jak 6/10 si to prostě nezaslouží. V ideálním světě by se měl Favreau vrátit zpátky k indie filmům a Disney se na tyhle ultra-příjemné adaptace klasických příběhů vykašlat. V ideálním světě... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Letos vládne zvěř!! Jungle book mi od úvodních minut vyrážela dech intenzitou a nostalgií tak moc, že kdybych nespolkl všechny prášky na stole je zřejmě po mě. Tohle je doslova a do písmene Fairytale Orgasm! Kdyby mi někdo na začátku roku řekl, že záporákem roku bude Tygr, tak bych se mu s chutí vysmál a dnes bych se klepal na čelo, protože co zde Šér Chán předváděl za zvířecí, dominantní a nadřazený výkon klobouk dolů, respekt jsem měl jak nikdy a to radši ani nezmiňuji další zlo, které se v Džungli dokáže objevit, zde prostě není bezpečno nikdy. Jungle Book je také velmi poučný, vizuálně dech beroucí, divák místy neví, zda kouká na reálný svět či digitální ikdyž ví, že digitální je, zvířata jsou natočena úžasně, mají skvělé charaktery a věřím, že takhle nějak to funguje i doopravdy, musím pochválit i velmi intenzivní tempo, kde napětí z filmu graduje každou minutou a hlavně emoce, kde jsem se přistihl 2x v slzách a po každé na scéně byli sloni.Film řadím do topky a letos bude obhajovat definitivně přední příčky, takový zážitek jsem si z filmu neodnesl pěkně dlouho. Film má chybu pouze jedinou a to, že není o hodinu delší. 150% ()

tron 

všechny recenze uživatele

S pani manželkou sme na to chceli ísť do kina, ale niečo nám do toho prišlo a tak sme si museli vystačiť s televíznou obrazovkou. Čo je veľká škoda, pretože ak by som túto vizuálnu žranicu videl v kine, dal by som asi 5* a hovoril by som o jednom z najlepších filmov roka. Takto to bola „len“ bohovská, dojemná a vtipná zábava. Jonovi Favreauovi, ktorý sa preslávil prevažne ako extra neakčný komorník Tonyho Starka, pričom prvé dva diely aj režíroval, neuveriteľná „počítačovosť“ (v podstate je to CGI celé, až na chlapca) prekvapivo nezviazala ruky, ale naopak mu umožnila nakrútiť hravý, svižný, svieži a uvoľnený film. Kniha džungle je skvelý film. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (17)

  • Film mal v Indii premiéru 8. 4. 2016, týždeň pred premiérou v amerických kinách. Tvorcovia tým chceli vzdať poctu krajine, kde sa príbeh filmu odohráva. (beso74)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 364 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 967,7 mil. (NIRO)

Související novinky

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Disney plánuje hraného Bambiho

Disney plánuje hraného Bambiho

25.01.2020

Další ze série oznámení, které byly jen otázkou času. Studio Disney oficiálně chystá hraný remake pohádkové klasiky Bambi. Snímek píšou Geneva Robertson-Dworet (Captain Marvel) a Lindsey Beer (Chaos… (více)

Disney našlo svoji Ursulu

Disney našlo svoji Ursulu

29.06.2019

Studio Disney pokračuje v úspěšném předělávání svých slavných animáků do hrané podoby a po Knize džunglí, Aladinovi a za pár dní i Lvím králi, dojde v nejbližších letech i na Malou mořskou vílu.… (více)

Mauglí míří na Netflix

Mauglí míří na Netflix

28.07.2018

Temná adaptace Knihy džunglí Andyho Serkise (Válka o planetu opic), pojmenovaná jednoduše Mauglí, právě změnila distribuční model. Původně film vznikal pod studiem Warner Bros., a to současně s… (více)

Reklama

Reklama