Reklama

Reklama

Kniha džunglí

  • USA The Jungle Book (více)
Trailer 2

Hrdinou filmu je chlapec Mauglí (nováček Neel Sethi), člověčí mládě vychované v džungli vlčí smečkou. Do džungle však přichází hrozivý tygr Šér Chán, jenž si nese jizvy způsobené člověkem. Šér Chán chce zničit vše, co vnímá jako ohrožení a Mauglí cítí, že již v džungli není vítán. A tak opouští svůj domov a vydává se na dobrodružnou cestu plnou poznání. Provází ho přísný mentor, pardál Baghíra, a veselý medvěd Balú. Cestou džunglí se Mauglí setká se zvířaty, které to s ním nemyslí vždy dobře. Patří mezi ně krajta Ká, jejíž svůdný hlas a pronikavý pohled hypnotizují člověčí mládě, a marnivý král Ludvík, který se snaží Mauglího přemluvit, aby mu prozradil tajemství překrásného, leč smrtonosného Rudého květu: ohně. (Falcon)

(více)

Videa (24)

Trailer 2

Recenze (751)

Fr 

všechny recenze uživatele

„JSI, KDO JSI!“…“ /// Jednou budeme čumět na digitální přírodovědný dokumenty. Ne proto, že nebudou zvířata (aspoň myslím…), ale proto, že to bude reálnější. Taky su překvapenej, že tady songy nejsou nudně popíkový (ale ani rockový). Kniha džunglí je zábavná a poučná pohádka. Ať už tištěná, nebo (tahle) filmová. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu, kterou v roce 1894 napsal Rudyard Kipling, neznám. 2.) Potřebuju v zoologický vysvětlit, že Zákon džungle je klasický vymejvání mozků. 3.) Miluju baladu „O suchý větvi“. 4.) Thx za titule „.Bac.“ /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ * ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Během tří dnů jsem viděl obě nejnovější "Knihy džunglí", takže můžu poměrně začerstva porovnávat. Oba filmy jsou super, ale jako vítěz mi vychází Serkisův Mowgli: Legend of the Jungle, přestože v poslední půlhodince trochu uvadá. Jednak se víc drží předlohy hlavního příběhu Mauglího a pak je taky mnohem drsnější, syrovější, chtělo by se říct realističtější, než Favreauova klasicky uhlazená Disneyovka s písní na rtu, která je spíš tou rodinnou verzí. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Po všetkých stránkach takmer dokonalé, technicky a vizuálne vymazlené. Príbehy z Knihy džungle ma síce nikdy nejako zvlášť nezaujímali, ale toto bolo aj po tejto stránke výborné. Napínavé, dobrodružné a často i vtipné (hlavne medveď Balu bol srandovný), skvelá filmová zábava pre malých i veľkých. 85/100 ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Prima oddechová zábava s fantastickou výpravou a bohužel také několika výhradami, z nichž za některé může české znění (písně skoro nemají šťávu) a za některé originál (opět píseň, tentokrát ta krále Louieho, která se do scény vlastně nehodí, dále málo využitý had Ká a úplný závěr, který je překvapivě pohádkovější než v původním animáku). Jinak se mi Kniha džunglí líbila a jsem rád, že na ni Jon Favreau po všeobecné nespokojenosti s Kovboji a vetřelci vůbec dostal peníze a že odvedl dobrou práci. Povedla se i hudba Johna Debneyho, která se opírá hlavně o dobře známé motivy, ale má i pár vlastních nápadů, no a nejlepší postavou je samozřejmě Balú s mimikou Billa Murrayho. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale tak nějak jsem čekal něco úplně jiného. Ano, reálnost počítačové animace je velmi povedená, ale ač je to místy hodně příjemné, nezdravě často jsem pokukoval po hodinkách. Nejsem fanouškem na jistotu vznikajících rodinných disneyovek posledních let, z jejich spojení se jménem Tima Burtona mi navíc spolehlivě naskakuje kopřivka. Tady nicméně jdeme krapet jinou cestou, ale pořád je to předělávka klasického animáku, která nechce experimentovat a ani si nikoho proti sobě poštvat. Osobně vítám, že na kameru nevybaflo žádné zvířátko, které by prdělo, slintalo nebo zkoušelo gagy za každou cenu. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (17)

  • Aj keď sú všetky zvieratá vo filme pôvodom indické, jediný herec, ktorý im prepožičal hlas a má svoje korene práve v tejto oblasti bol Ben Kingsley (Baghíra), potomok anglo-indického rodu. (beso74)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 364 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 967,7 mil. (NIRO)

Související novinky

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Disney plánuje hraného Bambiho

Disney plánuje hraného Bambiho

25.01.2020

Další ze série oznámení, které byly jen otázkou času. Studio Disney oficiálně chystá hraný remake pohádkové klasiky Bambi. Snímek píšou Geneva Robertson-Dworet (Captain Marvel) a Lindsey Beer (Chaos… (více)

Disney našlo svoji Ursulu

Disney našlo svoji Ursulu

29.06.2019

Studio Disney pokračuje v úspěšném předělávání svých slavných animáků do hrané podoby a po Knize džunglí, Aladinovi a za pár dní i Lvím králi, dojde v nejbližších letech i na Malou mořskou vílu.… (více)

Mauglí míří na Netflix

Mauglí míří na Netflix

28.07.2018

Temná adaptace Knihy džunglí Andyho Serkise (Válka o planetu opic), pojmenovaná jednoduše Mauglí, právě změnila distribuční model. Původně film vznikal pod studiem Warner Bros., a to současně s… (více)

Reklama

Reklama