Reklama

Reklama

Mammon

(seriál)
Trailer
Norsko, (2014–2016), 12 h 32 min (Minutáž: 48–58 min)

Hrají:

Jon Øigarden, Ingjerd Egeberg, Anna Bache-Wiig, Nils Ole Oftebro, Iben M. Akerlie, Laura Christensen, Ingar Helge Gimle, Bjarte Hjelmeland, Ine F. Jansen (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(14)

Jaká je největší možná oběť a co člověk udělá, aby ji nemusel podstoupit? Zásadový novinář rozkrývá spiknutí v nejvyšších patrech finančnictví. Šestidílný norský konspirační thriller roztáčí spirálu finančních machinací, biblických odkazů a starých osobních křivd, když zásadového novináře vyšle po stopě skandálu ve vysokých patrech společnosti, do kterého je zapleten jeho vlastní bratr. Seriál byl úspěšně uveden nejen v Norsku, ale i v několika dalších zemích jako např. ve Velké Británii, kde se svezl na poptávce po skandinávských thrillerech. Rok po uvedení originálu vznikly v koprodukci televize HBO dva východoevropské remaky – stejnojmenný český v režii Vladimíra Michálka a polský s názvem Pakt. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Alagaesie k tomuto seriálu (15)

Mammon (2014) 

Do detailů vyvedenej seriál. Skandinávská produkce mě vůbec začíná bavit čímdál víc ()

Série 1 (2014) (S01) 

Až na konec bezvadná série. ()

Oběť (2014) (S01E01) 

Honba za prachama dělá z lidí neuvěřitelný zrůdy. A s ní padaj všechny jistoty, zásady atp. Trochu vážnější Tonda Blaník, Peter je přesně ten typ. Plus to těžce připomíná knižní trilogii Millénium. Stalo se trochu moc náhod najednou. To s tím voláním na zásahovku muselo mít nějákej podstatnej důvod, ne? 2,3 milionu? Danielova pata… Jasný, ještě jí najít. Co je dneska tajný? Mít vliv, dobrá, ale když tě osobně neznám? Ts… No jo, jak nečekané… Takže zásada je nikomu nevěřit? Radši ani rodině. ()

Probuzení (2014) (S01E02) 

Fakt se hodí ultrarychlej recap. A máme tu dilema… Jó ze strachu, že někdo něco nepředloženýho kvákne, se stříleli mnohokrát (a obávám se, že nejen ve filmech). A co, když měl Peter pravdu? Ne kámo, nesešli jsme se. Fakt jsem nevěděl, že Abrahám je důležitej mj. pro 3 hlavní náboženství. Peter vypadal na to, že bude hledat na vlastní pěst. ‚Jedem ulovit velkou rybu.‘ ‚Takže Haugen? ‘‚Ne. Tahle ryba ještě žije.‘ – Ať žije cynismus. Novinář chce po zdroji, aby mu věřil? Ha, ha! Strčili – Odstřelili – ten Japončík je bezvadnej cynik. Chase v baráku slušnej. Co když Andreas ví víc, než Peterovi řek? Serie má dost zajímavých biblických odkazů (bibli jsem nečet a vzhledem ke svý povaze číst nebudu). ()

Sestup (2014) (S01E03) 

Sledovačka a ještě s navigací – podlé… Proč jsem tušil, že v tom případu figuruje Haugen? Tak něják by mi to dávalo smysl. Anonymní zdroj nechce bejt odhalenej, tak to ukončí – taky řešení. V redakci je zas živo. Já jenom doufal, že Lied neodhalí tu štěnici… Po čem pořád pátrá ten Peterův synovec? Jó, na banketu… - tam je vždycky někdo podezřelej. Co to bylo za sráče v tý kuchyni? A co měl bejt ten telefon? No nazdar… Vibeke se snažila Petera vytáhnout z dalšího srabu… ()

Dohoda (2014) (S01E04) 

Peter dostal hezky. Lied lhal. Takže taktika „nikomu nevěř“ ? Normální není nikdo a nic. Verås se nezdá… Taky umí vyhrožovat. Jak rychle se najde jeden „zmizelý“ kluk…Téda ten Andreas je ale lstivej. Korupce je tam, kde jsou prachy – tím pádem určitě i v Norsku. Mám pocit, že Andreas a Vibeke se vůbec nic nedozvěděli. A Peter vypadá nepohodlně. Kam zmizel Andreas? No nazdar… ()

Vražda (2014) (S01E05) 

Tak bylo by divný, kdyby hlavní postava série nebyla u všeho podstatnýho, ne? Zase divnej telefon. Ale jak dál, když jsou chlupatý out? Paradox – kurvy vždycky přežijou a slušnej člověk má prdel staženou… Proč si myslím, že Peter už se v Aftenavissenu neobjeví? Fúúúúúúúúúú – solidní síť známostí… Chudák kluk. Všechno se něják víc zamotává… AJtakrajta! Vraždy na objednávku? ()

Obětina (2016) (S02E01) 

„Pořiď si psa.“ Dobrá rada nad zlato. Proč je dneska tak cool vraždit (se) online? Jó, druhá řada je víc „severská“, to jo. Má mandát na to, přijít o 40 mld? Kdo(!) to kurva je? Dobře (špatně) premiér. Jo, pěkně hořlavá košile. „Lumbersexuál“ Hammern si setkáním s Peterem dost naběh… A to bylo to poslední, co udělal. Kam Peter příjde, tam padaj hlavy – nebo spíš lítaj kulky. Proč Mathiessen polil ten komp? A proč chtěl vrah být viděn na záznamu? ()

Pohané (2016) (S02E02) 

Mathisene, Mathisene, co to po tom Peterovi chceš? Promyšlená taktika… Co to bylo za zkratku? Proč Hammern natáhl brka – to zajímá víc lidí… A vyšetřování začíná. Nikdy nevíš, kde máš štěnici. „Spletli jste se?“ – fakt vtipné… V Hammernově chatě byl solidní bordel. Zas se nikomu nedá věřit? ()

Ragnarok (2016) (S02E03) 

Ano, politici myslí jen na sebe a na svoje koryta. Fakt mě sere ten vlezlej tune od Ibeyi co tam ve druhý sérii vesrali. Divná zpráva, divný chování tý holky. Peter s Mathisenem si fakt nemaj co vyčítat. Čeho se Hammern tak bál? VG je obětí vyděrače? Proč mám pocit, že někdo jde i po premiérovi? A pokud, je to ten samej co zřídil Mathisena? Thorgrima někdo sledoval… Co byl ten Thorgrim vlastně zač? Takže Hammernova kniha byla o premiérovi. ()

Fimbul (2016) (S02E04) 

Verås dělá svojí práci. Jenom doufám, že ho chlupatý zase nepodezíraj. Stejná postava – vodítko jak prase tyvole… ‚v premiérově nepřítomnosti předsedám vládě já.‘ – cynik mocichtivej zasranej. Měl bych teorii – co když za Vålovu smrt může, byť zprostředkovaně, Ulrikssen? Asociace k Odinovi – chápu. Asociace k Palmemu? No nevím. ()

Fenris (2016) (S02E05) 

Fakt celkem chudáci v tý kobce. Rozhlasovej přímej přenos akce bezvadnej „Pardon, zapomněli jsme na vás.“ Ten ‚d'Artagnan‘… - hajzl zkurvenej! „Co?“ Hovno ty píčo! Sou votázky… A kurva! Co máte? Vůbec nic – a to je průser. Robert je od pohledu křivák… S teroristy se nevyjednává. Tohle bylo tak-tak. Koho to utopili? ()

Jotnir (2016) (S02E06) 

Peter je jak pes jdoucí po kořisti. Vždyť Hammernovi už nepomůže, tak proč to furt řeší… A Mathiessen se zas dostal do problémů. To vůbec není dobrý. Škoda, ale vzhledem k faktu, že mu předtím vystřelili oko, se tohle dalo čekat. ()

Miklagard (2016) (S02E07) 

Prosba s křížkem před funusem. Bohužel. Co čeká v Istanbulu? Premíér má problém. Vlastizrada – inu bude veselo. Jo odhalení Snowdena byla pecka… Dobrá – ale otisky získaj jak? Vyhrožuješ 16ti letý žábě? I ty sráči! Že Mathiesenovi nepomůžou, na to přišli vlastníma kebulema? Hádám, že po Frankovi budou pátrat. Tak to bylo o fous ale uličkovej chase opět solidní. Premiér si koleduje. Kdo přepad Evu? Zase se potvrdila moje teorie o důvěře. Mládě od premiéra je nějaký tajný. A začíná si vyskakovat. Zasraná agentka. Holy f***ing $#¡7! CO TO KURVA BYLO? ()

Ygdrasil (2016) (S02E08) 

Petere, to tě neučili, že hlavou zeď neprorazíš? Hovnó! Verås byl fakt borec! A hele, teenka vzdorovala… Prej ministr… Vždycky byl nula a hojil se na dceři premiéra? Zmrd, nic jinýho. Flash místo slipů… M*du a mocichtivá svině odhalena… Premiér měl divné způsoby a ještě podezřelejší podmínky. Na co byl ten kvér? Na vousráče! Se sviní Ellen tatáž situace... Nic jinýho si nezasloužila. Zmrd se stáhl. Zvláštní žabí projev. A VG zas hrálo prim. Vidkun je synonymum pro kundu? Zní to tak. Konec vlády se, po tom všem, dal čekat. ()

Reklama

Reklama