Reklama

Reklama

Mammon - Série 2

(série)
Norsko, 2016, 6 h 44 min (Minutáž: 48–55 min)

Hrají:

Jon Øigarden, Ingjerd Egeberg, Anna Bache-Wiig, Iben M. Akerlie, Nils Ole Oftebro, Laura Christensen, Ingar Helge Gimle, Bjarte Hjelmeland, Ine F. Jansen (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Někomu se lepí na paty smůla a jinému zase komplikované konspirace s mytologickými odkazy. Norský novinář Peter Veras se opět ocitá ve víru divokého spiknutí, které má tragické následky pro jeho blízké a přátele. Jen tentokrát jeho pátrání není lemováno prvky z křesťanské mystiky, nýbrž severské mytologie a stopy ukazují na komplot, který se dotýká vrcholných představitelů vlády a má přesah daleko za hranice Norska. Druhá série norského seriálového thrilleru Mamon přichází s novým vyprávěním, do něhož zasazuje figury známé divákům již z předchozích dílů. Ještě více než v přechozí sérii tvůrci vyprávění vystavěli na dramatických a mnohdy i drastických zvratech, které se řídí heslem, že žádná z postav, bez ohledu na její důležitost v příběhu, nemůže zůstat ušetřena. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Druhá série je už od první minuty daleko lepší než první, což bývá opravdu málokdy. Skvělá severská atmosféra, napětí a jako bonus si zde detektiv Varg Veum (tedy Trond Espen Seim) střihnul roli premiéra... není si víc co přát. :) ()

Reklama

tranquill 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zato druhou sérii bych nazval "komplexní politický thriller" (nebo dokonce "nejpolitičtější z politických" :-) Hodně komplikované, ale také hodně napínavé. Skandinávie v nejlepší formě! ()

Ergon 

všechny recenze uživatele

Thriller z prostředí vysoké politiky plný nečekaných zvratů, překvapivých odhalení, intrik, vražd a špionáže. Mammon S02 opravdu šlape na plný plyn. Luxus. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opravdu. Druhá série lepší než první - ještě že jsem překonal rozčarování z jejího konce. Rozjezd byl opět hodně chytlavý a ono to tentokrát vydrželo až do konce. Skoro žádná z postav není jednoznačná a o zajímavé zvraty není nouze. Někdy je to opět zas až moc, ale dá se to unést. Dal bych ****, ale za postavu ministra financí a výkon I.H. Gimleho ještě jednu přidám. Pořád netušíce, jestli to je ten největší záporák nebo naopak solidní dělník politiky, až nakonec... No vlastně nevím :-) ()

Galerie (52)

Zajímavosti (1)

  • V 17. minutě na smuteční schůzce strany hraje v pozadí skladba „Adagio for Strings“ od Samuela Barbera. (Trajektt)

Reklama

Reklama