Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Politická byrokracie ruku v ruce jdoucí si se špinavými praktikami státních prokurátorů, uplacených a zpronevěřených, čelila vždy fatálním výtkám ze strany novinových deníků, které se v mnoha případech pokoušely poukázat na nedohledatelné financování politických kampaní nebo na jejich umělé vytvořené přesvědčovací metody. Ani jeden z nich ale neměl takový dopad jako National Daily, v jehož redaktorském středu sedí vlivný černý baron Kang-hee Lee (Yoon-sik Bae), který se o změnu politické nálady mezi voliči zasadil v minulosti již mnohokrát. A vždy ve svůj vlastní prospěch. A ne jinak by tomu mělo být i v případě současného prezidentského kandidáta Pil-woo Jang (Kyeong-yeong Lee), jehož kandidaturu zastřešuje třiceti-milionový úplatek, o němž by neměla jediná živá duše vědět ani slovo. Jenže ví. A tou duší je původní účetní Mirae Motors, k jehož finančnímu záznamu se shodou okolností dostává rafinovaný gangster Sang-goo Ahn (Byeong-heon Lee), v jehož rukou se z ní stává mocná zbraň. A protože stejného faktu si je vědoma i trojice úhlavních aktérů, je Sang-goo potrestán násilným odnětím pravé ruky. Jeho snaha o svržení byrokratických rebelů ani tak ale nekončí. S dopomocí ambiciózního státního prokurátora Jang-hoon Woo (Seung-woo Jo) hodlá celý korupční komplot přednést světu a svrhnout tak jednou provždy vlastní mocí zainteresované vlastizrádce. (Conspi)

(více)

Recenze (4)

Sennhie 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem jej s normální stopáží, pouze onu tříhodinovou verzi, která ale nenechá ani na chvíli vydechnout a spustit z ní oči. I když těch vyvrcholeních a zápletek je až přespříliš, tak i přesto po dlouhé době snímek, u kterého jsem nedělal jinou práci a to je co říct. Asi bych doporučil zkouknout onen director's cut. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Kdyby jen ty filmy nebyly tak zbytečně natahované. To by se mi to pak možná i víc líbilo. Ale mm pocit, že oni si Asiaté mnohdy drží dvouhodinovou stopáž čistě proto, aby to ty dvě hodiny mělo. Relativně dobrý příběh je tak rozprostřen do doby, která mu nesluší, kde se vytrácí napětí a nastupuje nuda. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem tří hodinový director's cut a bylo to strááášně dlouhý. Na začátku se nám představí jednotliví hráči a postupně se odhaluje, kdo s kým a proti komu. Těch postav a propletenců je tam fakt hodně, takže jsem v tom měla zpočátku pěknej guláš. Námět gangsteři vs. prokuratura vs. politici vs. mocní obchodníci a do toho ještě tisk mi přišel mírně překombinovaný a dlouho mě to nedokázalo vtáhnout do děje. Zkrácení a možná i zjednodušení by tomu prospělo, vypadly by hluchý momenty a film by získal spád. Chápu, že ze začátku musí jednotlivý postavy představit, ale rozvleklý způsob, jakým to bylo tady zpracováno, mě nebavil a místy až nudil. V druhé hodině se to začalo konečně rozjíždět a v té třetí jsem už seděla přikovaná k obrazovce. Celkem by mě zajímalo, jak zvládli kratší verzi, kde hodinu vystříhali, ale v tuhle chvíli nemám chuť na to koukat znova, možná někdy v budoucnu. Nedá se tomu ale upřít několik povedených scén a v druhé půlce i úseků, do kterých jsem se zakoukala a rychle mi utekly, stejně jako Lee Byung-hun, který se mi ve své roli dost líbil a bavily mě i jeho společné scény s Jo Seung-wooem. A u jeho: Hej, brácho, já se vrátím. jsem se i zasmála :) ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Pro mě jako ne-korejce byl trochu problém se na začátku zorientovat v postavách hlavních, natož vedlejších. Jak se člověk chytne, tak už to začne být zajímavé. Inside men je hrozně ukecaný a ve svém director's cutu hrozně zdlouhavý. Film je ze stejného hrníčku (politika, policie, mafie, vysoký business) jako třeba má milovaná Suburra, jen je o polovinů delší, méně akční a trochu "střízlivější. Což mu tak trochu v kontextu předlouhé stopáže zbytečně ubližuje. Za mě tedy hezký, ale ze začátku matoucí a nekončící. ()

Reklama

Reklama