Reklama

Reklama

La Fille de Dracula

  • Portugalsko A filha de Dracula (více)

Recenze (6)

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Krásna gotická fantázia, predchnutá klasickou hudbou, veľmi jemnou a decentnou nahotou, v nádherných lokáciach hradu, hôr a historického mestečka. Sústredená, nápaditá réžia, samozrejme s osobitým prístupom, dlhými zábermi a klasickou snovou atmosférou, kde príbeh je len barlička pre hrátky s formou a obsahom. Toto je klasický, ešte relatívne "príčetný", prístupnejší Franco, ktorý by mohol presvedčiť o opaku aj tých, ktorí tvrdia, že  Franco "nevie." ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Od Jesúse Franca bych čekal alespoň o maličko víc než jenom obyčejné soft porn se zaměřením na erotické scény a bez zaměření na jakýkoli hororový přesah. Koprodukční snímek „La fille de Dracula“ je bohužel ukázkou toho, že tu nešlo o nic jiného než o trochu té erotiky bez toho, aby se řešil příběh. Nutno ale uznat, že na zde přítomné ženy se velmi dobře kouká. ()

Reklama

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Erotický trash Jessa Franca sa po nedávnom VAMPYROS LESBOS a iných „drákulovinách“ v čele s Howardom Vernonom ako vyschnutým grófom Draculom a intelektuálnym Francom ako Cyrilom Jeffersonom, sústreďuje prevažne na osud krvilačnej dcéry zo známeho upírskeho rodu, ktorá okrem túžby po krvi zdedila aj lesbické sklony. Za všetko asi môže čoraz viac sa presadzujúca skupina lesbičiek, pod zubami Draculu neúspešne prosiaca o holý život. Luisa Karlstein (Britt Nichols) – pokrvný potomok grófa Draculu je o poznanie vitálnejšia než jej v rakvy dožívajúci predok. Namiesto dedičstva, ktoré by sa dalo speňažiť vyfasuje mladá Luisa od svojej umierajúcej matky kľúč ku tajomstvu svojho bytia. Mix upírskej grotesky a lesbického vzrušenia s netradičnými giallo prvkami, na dobu vzniku filmu obľúbenou to formou zdramatizovania príbehu, sa nedá považovať za vydarený prínos do hororového „video nasty“ žánru. ()

RetroMan 

všechny recenze uživatele

Jedna a půl. Další film Jesuse Franca na motivy hraběte Draculy. Hrábě Dracula odpočívá stále ve své rakvi a jeho výraz mi lezl na nervy. To už je lepší jiný Francův film Hrabě Dracula, ve kterém sice působí Ed Woodovské triky vtipně, ale žánrové obrázky jsou jako lusk + vyníkající hudba Bruna Nicolaie (kdeže se vzal ten hudební motiv, použitý i v novém Sherlocku Holmesovi?). Tento film však vypráví trochu jiný příběh. Jak je z názvu patrno, o dceři hraběte Draculy. Kromě známých a jinde viděných drákulovských variací je zde samozřejmě dost nahoty a lesbické erotiky, ale ne zas tak moc. Kromě atmosféry, ne však děsivé, ale žánrové, stojí za vidění krásná Britt Nichols v roli Luisy Karlsteinové. A propos upírský rod pochází z Karlštejnu! ()

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Brakový mix gotického hororu, gialla a soft eroťáku ve svérázné režii osobitého podivína Jesse Franca. Co mě na filmu upoutalo, byla zvláštní zasněná atmosféra a velmi zajímavý vizuál s až surrealistickou kamerou, nádhernými záběry panoramat, krajiny, historických budov a podobně. Horší to bylo s hudbou, která je u filmů, kde je důležitější forma než obsah, zásadní prvek a tady se mi bohužel vůbec nelíbila. Naopak celkový dojem z filmu dost srážela a určité sekvence mě kvůli ní nebavily tak, jak by asi mohly. Další mínus pak pro mě byly toporné scénky s Draculou, který jen leží v rakvi a šklebí se jak retard, ty musely působit směšně už v době vzniku. Naštěstí jich ale není moc, mnohem častěji tu sledujeme dvě sexy šťabajzny jak si to spolu rozdávají, takže film lze doporučit nejen skalním fanouškům sedmdesátkových obskurních euro hororů, ale i vyznavačům lesbo-upírské symboliky a fetiše. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama