Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Před 21 lety Julii (Lena Endre) zmizel její syn a ona po celou tuto dobu žije s pocitem viny. Když se vrátí do svého rodného města Öland, objeví se staré pravdy a lži. Komu může věřit a co se tehdy stalo jejímu pětiletému synovi? (..Lucas..)

Recenze (3)

silentname 

všechny recenze uživatele

Ako adaptácia to funguje dobre, ako film sám o sebe to funguje tiež dobre, no sú tu sem tam malé detaily, ktoré podľa mňa urobila kniha lepšie. Najviac je to vidieť v záverečných scénkach, kde má nastať určité prekvapenie, no myslím si, že viacerí ho vo filme budú viac očakávať, než v knižnej predlohe. A netvrdím to z dôvodu, že poznám príbeh a vedel som, čo príde. Hodnotím to teraz čiste z dôvodu, ako som sa na to díval ako samostatný kúsok. Inak s ale myslím, že výber hercov nebol zlý. Dokonca si myslím, že bol veľmi dobrý a aj réžia je celkom solídna. Príbeh podľa mňa plynie v dobrej tichej atmosfére, ale myslím si, že vždy bude najlepšia vlastná predstavivosť. Myslím si, že ak ste fanúšikom Johana Theorina, tak si film určite pozrite. Ak ste fanúšikom detektívok alebo seriálu Wallander, tak určite nebudete sklamaní. Ja musím povedať, že to funguje aj ako adaptácia aj samo o sebe. Hodnotenie: B+ ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Lena Andre byla skvělá už v Millennium trilogii a tady opět ukazuje svůj talent. Bohužel nic víc za zmínku příliš asi ani nestojí. ()

rekkky 

všechny recenze uživatele

It is a great shame that first sequence about murders is then somehow followed with indirect investigation, which in some way is not that interesting. Anyhow this movie has its pluses and the final 10 minutes are worth of the wait. It is simply charming to see how swedish way of life is involved in the movie. ()

Reklama

Reklama