Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Britské šestihodinové drama zobrazující životy vojáků, lékařů a zdravotníků v jedné polní nemocnici uprostřed válečné Francie během první světové války. (geklon)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

tahit 

všechny recenze uživatele

Objektivně vzato, dobře propracovaná sonda do života polní nemocnice.. Nejsou zde zobrazeny žádné bitvy, ale zato je tu první světová válka v hlubině času tak, jak jsem ještě neviděl. Zdravotní sestry ani netuší, co je čeká. Kromě těžce raněných, všudy přítomná zubatá, která kope jámu všem stejně hlubokou. Závěr jinak svým ustrojením opakuje mockrát zahrané. To ovšem nic nemění na tom, že po herecké i obrazové stránce, navíc prostě v daném žánru, prostě zážitek. ()

anemoon 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře napsaná britská minisérie, která těží především z dobrého obsazení. Každá z postav má nějaké své tajemství a ať už se jedná o kladného, či záporného hrdinu, tak všichni nějakým způsobem chybují. Jednotlivé postavy jsem si oblíbila a i proto mě mrzí, že Crimson Field nebude pokračovat druhou sérií. Škoda, protože sledovat Crimson Field je stejný požitek jako pojídání kaviáru a popíjení šampaňského. ()

Reklama

Sammya 

všechny recenze uživatele

Period drama a RIchard Rankin byly hlavní důvody, proč jsem se na tuto minisérii podívala. Hlavní hrdinka Kitty mi byla už od počátku protivná a už to nepřestalo, a samozřejmě skončila s jedním z mých důvodů :D Nejzajímavější postavy byly postavy Flory a jejího kamaráda zřízence, a ke konci mi dost přirostla k srdci tragická lovestory sestry Joan a jejího milého. Trochu mě mrzí, že nešlo o to, jak která z postav skončí, ale o to, co se dělo za první světové v průměrné polní nemocnic ve Francii. Řemeslně to bylo velmi kvalitně provedené, úvodní znělka chytlavá a celkově jsem ráda, že jsem se na to podívala, ačkoliv za opětovné shlédnutí to nestojí, ()

štěpule 

všechny recenze uživatele

Seriál se snaží aspoň trochu přiblížit první světovou válku, vlastně nemá nějakou výraznější zápletku, děj plyne prostě jako život, ale přitom stihli tvůrci aspoň nakousnout většinu důležitých témat ("celibát" sester, vojáky kteří se úmyslně zranili aby se mohli vrátit domů, naopak vojáky kteří předstírali že jsou v pořádku aby se mohli s ostatními vrátit na frontu, zradu a špiony, obchodování s vojenskými zásobami, ...). Tady nejde o diváckou úspěšnost a podobně, na nic si nehrají, jde o to přiblížit nám dobu, o které toho dnes už bohužel moc nevíme. Stojí to za shlédnutí, já jsem se určitě nedívala naposled. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Ryze dívčí záležitost. Romanťárna z polní nemocnice během první světové války. Příběh tří ošetřovatelek- dobrovolnic, které vzhlížely k tehdy ojedinělým zdravotním sestrám civilním a zcela běžným, v profesi zkušeným, sestrám řádovým. Příběhy lékařů, těžce raněných pacientů, chodu nemocnice, mezilidských vztahů, zajímavé obsazení kvalitní herecké výkony, moc pěkně natočeno, přestože jde o červenou knihovnu. Odpočinková záležitost z produkce BBC, nejen pro týdny v roce, kdy si připínáme na křivák vlčí mák. ()

Galerie (62)

Reklama

Reklama