Reklama

Reklama

Otec Braun

(seriál)
  • Německo Pfarrer Braun
Německo, (2003–2014), 32 h 52 min (Minutáž: 85–90 min)

Hrají:

Ottfried Fischer, Hansi Jochmann, Peter-Heinrich Brix, Manfred Möck, Markus Knüfken, Cosma Shiva Hagen, Bettina Kupfer, Tilo Prückner, Ursula Buschhorn (více)
(další profese)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Kromě práce a poslání je jeho velkou zálibou luštění kriminálních případů. A toho si na venkově užívá až až... Otec Braun tělem i duší káže slovo Boží a díky své otevřenosti je oblíbený široko daleko. Policie jeho talent dokáže ocenit a považuje tohoto "komisaře ze záliby" za velice přínosného... (oficiální text distributora)

Recenze (17)

Darth_AK 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejvtipnějších serošů co jsem kdy viděl. Zatím jsem mám za sebou jen jeden díl, o krádeži svaté hrušně a nutno podotknout, že i přes značný počet vražd/ sebevražd, se jednalo o velice humorný seriál. A proč? No ono už samotné to, že v Německu se kradou hrušky a chodí to vyšetřovat farář, co by se hodil jako manžel k Halině Pawlovské , tak to je velice vtipné. Vtipnou postavou je i úchylný pošťák, který ujíždí po samici s děsivě dlouhým jménem, která se na něho však kouká jak na pošahance. Z dalších postav stojí za zmínku dva další biskupové, kteří celý čas v seriálu tráví v jedné místnosti s gaučem a telefonem. Dále je tu ještě doktor, co prodává prášky a v mezičase vyrábí ve své laboratorce atomovku (spoiler: otec Braun na to ale přijde) a osazenstvo statku s koňmi, což je pro mě osobně docela nesympatická herečka, její manžel a jejich kluk co si povídá s koňmi a u toho si hraje na věštce. V tomto dílu dále účinkoval taky detektiv z okrsku, který jen chodil s kufrem a předstíral práci. Zbytek osazenstva vesnice s věkovým průměrem 80 let není příliš podstatný, tedy aspoň nehraje významnou roli. No a to je asi tak vše. A o čem byl příběh? O dvou "sebevraždách" a krádeži hrušně. Otec Braun má asi tolik charismatu jako krabice, ale jen jeho pohled je tak směšný, že nemůžu dát méně jak 2* a je možné, že po shlédnutí více epizod dám i 3*, protože na ještě vtipnější pořad, Babicovy dobroty, to zatím nemá. EDIT: Zvedám na 3*. Otec Braun tentokrát mluví na kříž, jí klobásy a slečna Rozhauptnerová hraje na cosi podobné cimbálu. Otec Brauna protentokrát potkala vražda v městě, kde je málo věřících. Co dodat? Otec Braun je bezkonkurenční komik a tím pádem tato seriálová odpadní věc na vyplnění času na otřesné Barrandov TV dostává 3*. EDIT 2: Shlédl jsem další tři díly (dobrovolně!) a už to neberu jako zbytečnou blbůstku, naopak mě to docela baví, pohodové tempo, otřesné vtípky s častou narážkou na váhu otce Brauníka a celkově nepřílíš kvalitní casting herců mi už ani nevadí. Prostě zde ty tři hvězdy zůstanou, baví mě to. A co dodat? "Vzpomeňte na Matouše, kapitola 24, první budou poslední a poslední první"...."Jenže otče, to přikázání není myšleno na dopravu". ()

Lvísrdce 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že má volba je iracionální. Prostě mě se to líbí. Je to německý komedialní kmimi serial. Tedy komika je spíše situační. Vtipné hlášky jsou v lepším případě úsměvné, rozhodně se nebudete smát nahlas. Postavy jsou hodně schematické, herecké výkony úměrné. Dobře se mi to používá jako kulisa v televizi, když dělám něco na počítači. ()

Reklama

Cinik 

všechny recenze uživatele

Občas humorné, ale jinak blbost po všech stránkách. Když už se rozhodli autoři použít postavu kněze a církevní prostředí, mohli trochu víc věnovat pozornost církevním reáliím, aby se věřící u seriálu nemuseli chytat za hlavu nad enormním množstvím nesmyslů. Chudák Chesterton, ten se musí obracet v hrobě nad tím, co jeho Otec Brown inspiroval za ... (doplňte si patřičné sprosté slovo dle svého vkusu...) ()

rationibus 

všechny recenze uživatele

No, má to síce ďaleko napr. od Poirota, ale ako oddychový seriál obstojí. S otcom Braunom, jeho gazdinou a miništrantom navštívime pekné miesta Nemecka, kde sa vždy náhodou odohrá nejaká tá vražda. Našťastie skôr taká starosvetská, bez zbytočnej brutality, z dôvodov, prečo sa vždy zabíjalo : peniaze, láska, pomsta. Aj keď nepatrím ku starším ročníkom, rada si ho občas pozriem. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Německý komediální detektivní seriál, v němž při řešení různých kriminálních případů procestujete s otcem Braunem a jeho doprovodem celé Německo. Korpulentní Ottfried Fischer amatérský detektiv ze záliby a jeho spolehlivá hospodyně vnášejí do příběhů prvky humoru, a na výtky svých církevních nadřízených reagují po svém a s vtipem. Poněkud na závadu je přílišná délka jednotlivých epizod. ()

Galerie (371)

Reklama

Reklama