Reklama

Reklama

Delirium

  • USA Delirium (více)
Trailer

Přesně tak je na tom náš hlavní hrdina (Topher Grace). Vrací se z psychiatrické léčebny na rodinné sídlo, které zdědil po svých rodičích. Ale protože je jeho propuštění z ústavu jen podmínečné, po dobu třiceti dnů se musí pravidelně hlásit své probační dohlížitelce a nesmí opustit dům. Jinak mu hrozí další internace na psychiatrii. A tam zpátky rozhodně nechce. Na rozloučenou dostal od svého psychiatra léky, které musí pravidelně užívat a jednu radu: „Věř rozumu, ne svým očím.“ Jenže v opuštěném domě zaplněném vzpomínkami na něj číhají nečekaná překvapení. Zprvu nenápadná, ještě celkem vysvětlitelná normálním rozumem. Ale když se začnou zhmotňovat vzpomínky a odehrávat další paranormální jevy, začne o svém zdravém rozumu pochybovat. Je v domě doopravdy sám? A pokud není, skrývají se v něm skuteční lidé, nebo to jsou nějaké děsivé přízraky, které si vyvolal ve své hlavě? Co z toho všeho je vlastně skutečné? (CinemArt)

(více)

Recenze (117)

NiWi 

všechny recenze uživatele

Delirium je zajímavější na povrchu, než uvnitř. Nedá se říct, že je film špatný, avšak nenabízí nic moc nového. Některé věci se dějí nelogicky, a závěrečná třetina filmu dle mého zbytečně překombinovaná. V hororové poloze působí snímek daleko lépe, než jako thriller o psychicky nemocném člověku. Výkony herců jsou tak nějak přiměřené nízkorozpočtovému snímku, a i když se jedná rozhodně o zajímavější kousek mezi mysteriózními thrillery, mezi projekty studia Blumhouse zůstane ve stínu daleko úspěšnějších kolegů, jako Uteč či Rozpolcený. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

strasna kravina..nefunguje tu nic..je to strasny..totalni ztrata casu! nejlepsi na celym filmu je ten dum a baba ve sklepe! ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele

(POZOR, TROLEJ) Na můj vkus docela psycho lekačka, nakonec ale aspoň s celkem racionálnim rozuzlením a vlastně asi i docela hepáčem. Trošku mi to srážej nevysvětlitelný nebo nedoladěný chyby, jinak to ale vůbec špatný nebylo - i když žánr to nikam neposouvá, nic novýho to moc nepřináší a život to asi taky úplně nezmění, i tak je ten film slušnej. Upřímně řečeno mi bylo Toma fakt líto, zažívat něco takovýhodle může bejt docela na kulku; navíc ještě s tak idylickou rodinkou v zádech, jako měl on. Mimořádně mě ale těšila postava tý jeho holky, Lynn (Genesis Rodroguez je mimochodem fakt stylový jméno) - nejen, že se na ní dobře koukalo, navíc ale byla schopná sympaticky přiložit ruku k dílu (nebo spíš k židli) v tom rodinnym sklepnim finále, takže to celý nepůsobilo jen pitomě a jako kdyby scénář psal nějakej blbeček chtě všechny vydat zlounovi na porážku (samozřejmě je další otázkou, jak by se kdo v takovejchhle situacích asi choval a co je vlastně přirozený, ale vodevr, to v tomhle filmu asi úplně řešit nemáme). WTF moments: Telefon v baráku je ze sklepa slyšet krásně, ze shora ale nic slyšet neni? Proč ta matka nevolala neustále, když už jí muselo dojít, že tatík to před pár dněma zabalil? A taky takový věci jako až moc zlá a úchylná dohlížitelka, až moc na efekt ve tmách se zjevující bratříček apod. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Mainstreamový čajíček, který se bojí jakkoliv tlačit na pilu. Hlavní herec sympatický, ale do role se nehodí. Zmatečnost děje má být originální, no i přes produkci DiCapria se další Shutter Island rozhodně nekoná. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Totálně průměrný horor o chlápkovi, kterého propustí z léčebny do vlastního domu kde slyší různé zvuky a vidí imaginární lidi, aby nakonec zjistil, že někteří z těch lidí existují. V podstatě se jedná o kombinace těchto hororů https://www.csfd.cz/film/232014-30-a-pul-metru/komentare/ odtud si to vzalo námět chlápka, který má na noze zařízení a nesmí se vzdálit od domu ani dělat jinak ho vrátí zpět https://www.csfd.cz/film/224788-pokoj-1408/komentare/ odtud chlápka co vidí to co jiní nevidí a odtud pointu https://www.csfd.cz/film/254738-zazdena/komentare/. 40 procent více ani omylem a to zachraňuje jen a jen pointa jinak bych šel daleko níže. Hold je rozdíl dělal remake hororu a zkusit něco vlastního. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Popravdě - pokud by v tom nehrál Topher, tak se na to nedívám :D Ale na něj se prostě moc ráda dívám :D Je to příjemně rozjeté, ale pak to za mě spadne do takového "céčkového" stylu, že jsem už nevěřila svým očím a vůbec jsem se nechytala a jen jsem se děsila, co se tam dalšího objeví...Za mě velký propadák a mám z toho akorát tak guláš v hlavě...hmmm...guláš :D ()

SamVimes 

všechny recenze uživatele

Bavilo mě to hraní si s tím, co je a není skutečné. A když jsem si myslel, že mám Delirium prokouknuté, dokázalo mě překvapit. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Potenciál ohromný, zpracování průměrné, ale co je na tomhle filmu nejvíc nepochopitelné je angažování Tophera Grace do ústřední role. To je naprostý castingový fail. Lekačky nicméně fungují, škoda kolísavé atmosféry, namísto gradovaného děje. Závěr měl být hutnější, přesto vcelku překvapí. Výsledkem není špatný film, leč do očí bijící nevyužití příběhu je mrzuté. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Začátek se rozvíjí jako velmi slibný psychologický thriller / horor a láká Vás na objevování tajností velkého sídla. Přes pomalé rozplétání příběhových nití se ale dostaneme do laciného béčkového konce, který zbytečně sráží jinak povedený lowcostový thriller. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý psycho horor... chlapík sa po 20 rokoch v blázinci vracia do opusteného rodinného sídla a vzhľadom na to, čo prežil začne mať čoskoro vidiny a halucinácie. Problém je, že po čase už ani on, ani vy neviete, čo je halucinácia a čo skutočnosť. Iliadis sa skutočne šikovne zahráva s ľudskou mysľou a pridáva do príbehu stále väčšie napätie, atmosféru a nečakané zvraty. Čakal som úprimne nejakú blbosť, takže som príjemne prekvapený. Nadpriemerný thriller... 70 %!! ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Mě to teda vůbec nebavilo, ani trochu. Hlavní hrdina není zrovna dvakrát sympaťák a to všechno, co se tam děje, šlo nějak mimo mě. Pár klasických lekaček a jinak nic zajímavýho, krom toho ta celková zápletka byla, řekněme, divná. Pro mě teda naprosto zbytečnej film, dokonce se divým zdejšímu relativně vysokýmu hodnocení. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, mohlo to být lepší. Hrdina propuštěný z blázince do domácího vězení slyší ve velkém domě podivné zvuky, vidí dobrmana i zohyzděnou mrtvolu svého otce. Kolem se potlouká nepříjemná kurátorka i dívka z donáškové služby, která má zájem. A navíc se zjevuje bratr, který má být ve vězení (nebo mrtvý). Co se děje? Je hrdina magor, snaží se z něj někdo magora udělat, nebo v domě straší? Inu já si lámal hlavu, scénárista si ji moc nelámal a tak se působivý horor překlopí ve standartní thriler, kde kopa věcí zůstane nevysvětlená a kde rodinné tajemství působí velice podobně jako v novém Insidious. Zkrátka slušný průměr ale s dobrou pointou to mohlo být mnohem lepší. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Asi se na mne musí víc polopatě...za mne nepochopeno...nedal jsem pointu a chuť dívat znova není, protože až na pár psycho scén a Genesis Rodriguez není na co koukat... Nezajímavé ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Tak toto bol presne šálok mojej kávy. Hlavný hrdina prepustený z blázinca v dome z ktorého nemôže odísť a množstvo stupňujúcich sa prízrakov a paranormálnych javov. Vracia sa späť do spárov šialenstva alebo je pravda úplne iná? Režisér dianie postupne graduje, scén strašenia je veľa, ľakačky fungujú a navyše celý čas nemáte jasnú indíciu, ktorá by naznačovala či hlavnému hrdinovi preplo v hlave alebo sa niekto s ním škaredo zahráva. Film má solídne tempo, dobrý zvrat v závere kedy všetko do seba zapadne a v kine som si ho užil natoľko, že som mu prihodil aj slabšiu 5. hviezdu. Poctivá žánrovka a presne ten typ hororov, ktoré vyhľadávam. 90% ()

Corpsegrinder odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle bylo spíš Debílium. Pokud někdo tvrdí že tohle je lepší než rejžovo téměř bezchybnej remake Last House on the Left, tak musí mít tutově nasráno v palici. Od prvních minut nuda, díky tomu že TOFR je antiherec jak kráva, a trávit s jeho nesympatickou postavou každou minutu bylo utrpení. Děj je příšerně komplikovanej, a naprosto zbytečně. První půlka kdy se hraje na to co jsou halušky a co ne je chaotická a to "strašení" vůbec nedává smysl a je bezúčelný. Druhá půlka je o dost horší, obzvlášt potom co na scénu přijde postava bráchy jejíž vyvrcholení spočívá v tom že tam mává bouchačkou a zbaví se několika postav aby ulehčil scénáristům práci. Konec nesmysl směšnej. Nezaslouží si to ani hvězdu, nemá to dobrej ani výraznej soundtrack, ten barák neni strašidelnej ani nijak nápaditej, žádná postava neni sympatická. Zasmál jsem se akorát při scéně kdy se hlavní postavu pokusí znásilnit jeho dozorkyně načež ho zmlátí, sebere mu prášky a odjede :))) ()

Eraserhead 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy jen díky slušnému závěru. Ty první třičtvrtiny filmu, kdy je divák necháván na pochybách, jestli straší v domě nebo hlavnímu hrdinovi v palici moc zábavé nebyly. ()

Reklama

Reklama