Reklama

Reklama

Konec šňůry

  • USA The End of the Tour
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

"Aké by to bolo uniknúť smrti tým, že sa do nej vrhnete, napríklad, skokom z horiaceho mrakodrapu?" Dej príbehu je zasadený do roku 1996, kedy mladý spisovateľ a reportér presláveného magazínu ''Rolling Stone'' David Lipsky (Jesse Eisenberg) chce uskutočniť ohromujúce interview s hviezdou spisovateľského neba tej doby Davidom Wallaceom (Jason Segel). Wallace žije v ústraní, ďaleko od ľudskej spoločnosti, iba so svojimi dvoma psami, no práve o ňom sa v krajine v tom čase najviac rozpráva. Keď sa Lipskymu podarí s Wallaceom skontaktovať, zistia, že toho majú veľa spoločného. Spolu sa pokúšajú prísť na to, prečo sú ľudia ako oni, pochádzajúci z vyššej strednej vrstvy, s excelentným vzdelaním a jedným z najzaujímavejších zamestnaní, vnútorne prázdni a nešťastní. (sochoking)

(více)

Recenze (52)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi Segela jako komika, budete si na jeho zdejší komplikovanou postavu a podobu chvíli zvykat. Na Eisenberga si musím zvykat vždycky. Z ranku filmů "Dva ukecaní muži" bych doporučila spíše Jak ukrást Bizona s Hoffmanem nebo Chinese Coffee s Pacinem. Mělké i hluboké myšlenky v obou jsou kultivovaněji napsané, herecké persony a jejich výkony nevyvratitelně úctyhodnější. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

vzdy som tvrdila, ze rozpravat sa s cudzimi ludmi vas v zivote obohati viac, ako s ludmi, ktorych poznate a mate radi (alebo aj nemate). raz, ked pojdem na moj vytuzeny road trip po Europe, najdem si nejaku obet a zavesim sa a nu/neho aspon na tyzden :D ale teraz vazne... vyborni aj Jason aj Jesse. a posledna scena ma naozaj dojala. velke prekvapenie. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, kde si dám asi jednou repete. Nejen, že Jason Segel hrál skvostně, ale jako spisovatel David Wallace při tomto konverzačním dramatu vypouštěl mezi řádky velmi zajímavé pravdy (perličky) a postřehy ze života, kdy i redaktorovi nejednou zamotal hlavu. Na konci řekl něco, co mě zaujalo a kdo ví jestli neměl pravdu. A naopak jedna věc, kterou při prvních rozhovorech rozvinul David (Jason) byla perfektní. Proč se cítíme tak prázdní a nešťastní?......to stojí za mrknutí. Já jsem vděčná za zhlédnutí Konce šňůry, přestože jsem z nejasných příčin kolem něj chodila bez zájmu. Výborné, ale asi ne pro každého, musí se dívat víc za oponu a proto si to dám někdy znovu. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nesnesitelně iritující film, který návodně staví geniální postavu a opájí se klišé představami o ztrápených umělcích, kteří "jsou napojeni na pravdu", a proto trpí. Je to svojí banalitou jak z nějakého beatnického nebo v žitě chytajícího snu mentálně tak půl století v minulosti, kdy by tahle dětinská prozřetelnost snad působila tak sexy, jak si autoři přejí. Vše by to bylo fajn, kdyby to Eisenbergův protagonista nějak vyzýval a stál proti tomu, ale on to jen z druhé strany stvrzuje. Sice se neustále mluví o zpochybňování mýtu, ale jde jen o slova, která ten mýtus nemohou narušit, naopak dokazují, jak nenarušitelný je. V tomhle světě existuje jedno pravé umění, jedna pravá genialita. Strašně zatuchlé. Poslední dobou jsem na filmy koukal spíš optikou toho, jak jsou natočené, než o čem jsou - tady mě hezky postaru prostě otravuje, co ten film buduje. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Fajn konverzačka dvou spisovatelů v podání mých dvou oblíbenců, ze které jsem se ale nedověděl nic, co bych už nevěděl. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Sákryš, po katastrofálním Trip to Italy jsem se spálil podruhé. Ne tak výrazně ale přece. Pro někoho dokonalé dialogové Buddy/Road movie, pro mě hodina a půl víceméně nudnejch filozofickejch keců, které dokázal alespoň částečně zastínit až úplný závěr. Přitom celkem žeru Jasona Segela a Jessiho Eisenberga taky tak nějak snesu. Jenže celkově je to jenom o nepřiznání si sebe sama, neustálého obhajování jedné uvnitř ztroskotalé celebrity a povrchním zapírání všech negativních vlastností při jednom velkém interview. Co napsat, že pověstná chemie mezi ústředními postavami funguje a vyeskaluje v jedno velké přátelství (tedy předpokládám), když je to nezáživné až běda. Pro ortodoxní intelektuály vřele doporučuji...5/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Konverzačka, která mě zastihla za asi nějaké špatné konstelace hvězd. Dialogy mi úplně nesedly, takové upovídané kousky od Richarda Linklatera mi lahodí mnohem víc, dvě postavy se procházejí a nostalgicky si vyměňují zdánlivě obyčejné myšlenky. Tady jsem velmi brzy rezignoval, což směrem k tvůrcům samozřejmě není úplně fér, ale i jak se dívám okolo, nejsem sám. Režie byla navíc hrozně ospalá, chyběla mi nějaká přidaná hodnota. Zatímco u minulé režisérovy zastávky, Kouzla přítomného okamžiku, jsem psal, že charaktery se neokoukají a výsledný dojem nesplyne se stovkami podobných romantických dramat pro mladší ročníky, tady bych se toho naopak velmi obával. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi nesedlo. Hipsterská konverzačka s rádoby chytrými a hlubokými dialogy, které mě ovšem příliš neoslovily, nenápaditou a skoro až ospalou režii, kterou zachraňuje jen snažící se hlavní dvojka. I když pravda, uvěřit Segelovi takhle vážnou roli bylo v některých okamžicích docela těžký. Celé to navíc směřuje odnikud nikam a všechny ty vyřčené životní pravdy a zkoumání samoty nemají bohužel vůbec takový dopad, jak by si tvůrci přáli. I když chápu, že zrovna u tohoto kousku je to silně individuální, takže zatímco já málem usnul, jiné to může emociálně docela semlít. A já jim to vlastně docela závidím. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

A jak by se vám povídalo s někým, kdo na svého oponenta v dialogu hned ze začátku vyblije upřímné a nejpalčivější tabuizované životní pravdy a moudra? A pak po vás chce, abyste se jej konverzačními oklikami ptali, proč je jeho úspěšný filozofický román tak čtivý, hm? Klíčem k dokonalému přátelství je důvěrná bezbariérová otevřenost jednoho vůči druhému, a právě taková často vznikají mezi lidmi a na místech, kde bychom je nikdy nečekali. Jsou hipsterští spisovatelé chytřejší než obyčejní smrtelníci? David Lipsky se na tuto otázku vydává hledat ukecanou odpověď. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Nedokážu popsat přesně čím si mě film tak získal. Hodinu a půl se jen mluví, o všem, ničem a životě, většinou jen ve dvou lidech, dokonce ani žádné životměnící moudro nepadne, přesto ve mně film ještě dlouho rezonoval. Výborný Jason Segel. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Na takéto niečo musí mať človek náladu. V podstate sa vo filme nerobí nič iné len kecá a kecá.... Niežeby to boli všetko hlúposti, to nie, s niektorými vecami by sa i dalo súhlasiť, skôr väčší problém som mal s predstaviteľom hlavnej postavy - Jason Segel. Vôbec mi sem nezapasoval, jeho mimika bola otrasná, skoro až odpudivá. No a do toho ten otrasný dabing... Preto kto môže, tak tento film pozerajte iba v pôvodnom znení. Priemer. 60/100 ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

inteligentní a na diváka náročná konverzačka, která může působit utahaně, ale ve výsledku má v sobě neskutečné množství životních mouder, které jsou pronášeny výbornými herci. Segel exceluje. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Slovní vata chrlená v dialogu dvou nezajímavých jedinců, kteří nemají co říct, jen tak plácají a tváří se přitom intelektuálně. Velmi nesnesitelný film. /20. 6. 16./ ()

filmsim 

všechny recenze uživatele

Příklad filmu u kterého stačí pouze brilantní scénář a perfektní herecké duo, u kterého nevidíte herce, ale reálné postavy. Už dlouho jsem nenasával dialogy s takovým emočním vypjetím. Film po kterém jsem zůstal v dlouhém zamyšlení s nicotným pocitem uvnitř, na který jen tak nezapomenu. Jesse Eisenberg je sice skvělý, ale celý film si pro sebe s naprostou všedností krade Jason Segel, který mě poprvé zcela přesvědčil o svém hereckém umu. Hodinu a třičtvrtě dlouhý rozhovor mezi dvěma osamělými muži předstředního věku, který mě ani na chvíli nepřestal udivovat. 8.5/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

To je tak, když ani nevíte, na co jdete koukat, a pak vám z toho vyleze životopisný film o člověku, který toho sice moc napsat nestihl, ale za to po sobě stejně zanechal zajímavé dílo. A setkání s ním podle všeho opravdu stálo za to. Herecký koncert dvou herců, kteří v podstatě nedělají nic jiného, než mluví. A vás to bude neskutečně bavit a dojímat. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle já říkám konverzační film. Ono v něm totiž nejde o nic jiného. A i když v něm nejde o zvraty, akci ani nic bombastické, tak se vám přesto film svoji přirozeností a citem pro příběh, zavrtá hluboko pod kůži. ()

Reklama

Reklama