Reklama

Reklama

Die Liebesbriefe einer portugiesischen Nonne

  • USA Love Letters of a Portuguese Nun (neoficiální název)
Západní Německo / Švýcarsko, 1977, 85 min (Director's Cut: 89 min)

Obsahy(1)

Patnáctiletá Marie je nucena vstoupit do kláštera, který tajně ovládají satanisté v čele s jejím zpovědníkem a Matkou představenou. Marie je jako panna mučena, zneužívána a nakonec donucena obcovat se samotným Satanem. Z kláštera uteče a chce o celé pravdě říci inkvizičnímu soudu. Ten ji však obviní z čarodějnictví a pošle na smrt. Poslední nadějí pro mladičkou Marii je napsat dopis Bohu. (RetroMan)

(více)

Recenze (7)

Le_Chuck odpad!

všechny recenze uživatele

Pätnástka je odvedená despotickým inkvizítorom do kláštora, plného fanatických mníšok a zatiaľ čo sú našej zmetenej rybe vtĺkané do hlavy žvásty o hriechoch, vo vedľajšich miestnosťach sa sexuje, mučí, atd. Za všetkým stojí slizký padre Vincent a jeho vrchná sestra, ktorí v mene božom pijú vína a kážu vodu. "Ó Dío, ó dío", pamätáte Slunce, seno, ... kedy si živočichař Béda miesto pornofilmu omylom pustil taliansky náboženský TV film? Tak toto je niečo podobné len sa to odohráva v Portugalsku, so švajčiarskými herečkami, španielským režsérom, anglickým dabingom a americkým koncom. Sterilné, trápne, soft a sa nedá dívať, ani ako na badmovie. Film možno provokuje témou, ale forma to totálne ničí. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Franco pokračuje v tom v čem ho nemám rád. V natáčení poloartových sraček a kašle na spllater který mu jde nejlépe. tohle není horor a v žádném případě dobrodružný tohle je dramatická soft erotika. Navíc nefunguje ani v jednom. Chápu že Franco chtěl zkusit něco jiného než točit krváky ale tohle mu nevyšlo. Film je prázdný, je tu plno keců o bohu a odpuštění a celý to je strašně hloupé a navíc nudné. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Režisér občas dostane záchvat mierneho tvorivého talentu a obšťastní nás dobre zvládnutou žánrovkou. Ešte keby bol tak pridal viac supernatural mysticizmu ako to ukázal v jednej zo scén, bolo by to ešte viac ´´cool´´. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Franco na plný plyn, s rozpočtom a krásnou a nevinnou Mariel Hemingway. Nádherné kostýmy, výprava a občas naozaj zvrhlé versus poetické a nevinné. Dostatočne sleazy, ale aj s jasným dejom, tentokrát menej, alebo skôr vôbec, dreamlike, aj keď aj tento aspekt je tam naznačený. Odporcov Franca by to mohlo naštrbiť, pre Franco a eurofanatikov  nekorektná nunspoitation lahôdka. ()

type_B 

všechny recenze uživatele

Jak naznačil Le_Chuck, tento film je neskutečně špatný. Neoplývá téměř žádným dějem - to se projevuje na velmi rozmělněné kompozici, která se ještě rozplizává při erotických scénách. Pro mě je to zajímavý film, protože se svou ne-kvalitou vzdaluje za béčkové hranice až někam do neprozkoumaného vesmíru. Dávám 4, protože zase tak zábavný, abych dal 5 zas film není. ()

RetroMan 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lépe natočených Francových děl. Jedná se o typický nunsexploited s řadou ukázek mučení a erotických scén. Kromě odhalených žen při satanských rituálech je snímek natočen v hezkých interiérech kláštera. Až na ten konec, kdy se nic nedovíme o budoucích osudech hlavních aktérů, pro zájemce stojí za vidění. ()

Reklama

Reklama