Reklama

Reklama

Galapágy 3D: Zázrak přírody

  • Velká Británie Galapagos: Nature's Wonderland
Trailer

Obsahy(1)

V nekonečných vodách Pacifiku leží jeden ze zázraků přírody: Galapágy. Magické místo, kterému se nic nevyrovná, sopečné souostroví, kde našla domov neuvěřitelná směsice živočichů. Galapágy změnily náhled lidstva na samotnou přírodu a ukazují sílu evoluce, jejíž zákonitosti zde zkoumal Charles Darwin. V hlavních rolích se představí černý mořský leguán, který při lovu v moři spektakulárně vyfukuje slanou vodu nosem, terejové s modrýma nohama nebo galapážský tuleň. Místní obrovské želvy sloní se dožívají věku 150 let a dosahují váhy až 250 kg, kormoráni bez křídel se naučili plavat a tisíce kilometrů od svého původního domova zde sídlí i tučňáci. Hejna majestátních žraloků obrovských se sem vrací každý rok ve stejnou dobu, aniž bychom věděli proč. (IMAX Praha)

(více)

Recenze (5)

URBAN 

všechny recenze uživatele

Byl jsem velmi mile překvapený tímto dokumentem. Byl velmi přínosný dozvěděl jsem se mnoho zajímavých poznatků a 3D bylo jen tzřešničkou. ( 6.7.16/Kinosál Velkého světa techniky v Ostravě ) ()

aquiver 

všechny recenze uživatele

Asi nejkvalitnější 3D, které jsem dosud v IMAXu viděl. Když to srovnám s americkými zábavnými velkofilmy, které tam po většinu roku převažují, neváhám u Galapág s hodnocením. Také jsem byl dnes po kinu v pražské zoo, a tam jsem musel kolikrát na zvířata čekat. Zážitek je podobný... Pokud bych měl něco vytknout tady, tak jen snad tu krátkou stopáž. 90 % ()

Colleague 

všechny recenze uživatele

Krásný dokument, který nastiňuje odpovědi na otázky typu: Proč je tak důležité se o Galapágy zajímat? a proč tam vypadají zvířata, tak jak vypadají? Kdo má rád ohromné želvy a smrkající leguány nesmí tenhle dokument v žádném případě minout. ()

BubiBubi 

všechny recenze uživatele

Moc hezky zpracovaný dokument o Galapágách. Je zde vysvětlen vznik samotných ostrovů a také jaká zvířata na ostrovech žijí, jak se tam dostala a jak se vyvinula... V 3D to má magickou atmosféru:) ()

Reklama

Reklama