Reklama

Reklama

Tamjeong : deo bigining

  • Jižní Korea 탐정 : 더 비기닝 (více)

Obsahy(1)

Zadlužený otec rodiny a majitel knihkupectví s komiksy Kang Dae-man (Kwon Sang-woo) se snažil před pár lety dostat k polici. Na rozdíl od svého kamaráda Lee Joon-su (Park Hae-joon) však neprošel zdravotními testy a na akademii ho nepřijali. Přitom to je to jediné, co kdy chtěl v životě dělat. Proto se alespoň ve volné chvíli věnuje amatérskému profilování pachatelů a míst činu a občas zaskočí na místní stanici za svým přítelem, aby přihodil vyšetřovatelům nějakou tu nevyžádanou radu. Jednoho dne se tento samozvaný detektiv nakonec ale přeci jen dočká přizvání k vyšetřování. A to tehdy, kdy je surově zavražděna manželka jednoho z přátel. A protože se ukáže, že byla v kontaktu právě s Joon-su, je mladý detektiv vzat do vazby a je jen na jeho parťákovi, legendárním detektivovi Noh Tae-su (Seong Dong-il), aby očistil poskvrněné dobré jméno svého kolegy. Jenže je jasné, že na to sám nestačí. A tak, aby zachránil Joon-su a i své pracovní místo, rozhodne se, byť tak trochu z donucení, přijmout pod svá křídla právě Dae-mana s jeho bystrou myslí. Podaří se jim dopadnout správného vraha a zachránit tak detektiva Lee před vězením? (EMIA)

(více)

Recenze (7)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Nebylo by to dokonce vůbec špatný, kdyby... Kdyby do nebylo tak moc typicky (jiho)korejský - furt na sebe ječej; hlavně ze začátku plno příliš si podobných ksichtů; přeplácané od chvíle, kdy už ten mišmaš přestává bavit, a navíc, a taky díky tomu, moc dlouhé a úplně žadonící o prostříhání. Např. minimálně všechno po finální nemocnici už tam být nemělo. Nejprve to tak vypadalo na slušné ***, tohle to ale zase shodilo o nějaký ten schod níže. ()

Ivuse 

všechny recenze uživatele

Asi mi stačí ke štěstí málo, ale mě tahle záležitost bavila neskutečně. :-D :-D A ne jen mě, dívala jsem se na to s rodiči a ti se u toho očividně bavili stejně tak, jako já. Krimi přímo zbožňuju a ráda hádám, kdo zločin udělal, ale tady bych to teda nikdy nedala dohromady! Hlavní dvojice mě bavila. O to více, že Dong Il Seong je můj herec číslo jedna, co se týče starší generace herců a se Sand Woo Kwonem jsem právě dokoukala seriál. Jejich špičkování, kočkování a následné porozumění :-D dávalo parádní šťávu. Rozhodně budu tento film doporučovat! ()

Reklama

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Kwon Sang-woo jako korejský Sherlock Holmes, kterého nevzali k policii, tak se tam aspoň snaží vetřít a Seong Dong-il jako drsňácký detektiv, který ho musí snášet, aby dostali kamaráda z vězení. Dobře jsem se při jejich popichování bavila. Mám ráda filmy, kde je humor postavený na nesourodý, zprvu se nesnášející, hláškující dvojce a tady to skvěle fungovalo. Bylo tam několik scén, kdy jsem se fakt nasmála. Humor je navíc mixnutý akcí, takže to slušně odsýpá a ty dvě hoďky mi utekly strašně rychle. Přeloženo. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Štandardná detektívka okorenená humorným pošťuchovaním ústrednej dvojice vyšetrovateľov - parťákov proti svojej vôli s neprekvapivou pointou, že vrahom je vždy takpovediac záhradník. Čakal som, že to bude väčšia sranda, alebo že tu bude aspoň nejaká akčná scéna. Zo začiatku sa mi netradične trochu plietli aj herci, čo sa mi u ázijských filmov už dlho nestalo. Výsledkom je detektívna jednohubka na jedno pozretie. 6/10. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama