Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladá začínající herečka (Lily Collins) a její ambiciózní řidič (Alden Ehrenreich) se potýkají s pošetilými výstřednostmi naprosto nepředvídatelného miliardáře Howarda Hughese (Warren Beatty), pro kterého pracují. Hollywood roku 1958. Královna krásy, skladatelka a velmi zbožná baptistka Marla Mabreyová (Collinsová) přijíždí na základě smlouvy s nechvalně proslulým Howardem Hughesem z maloměsta do Los Angeles. Na letišti se setká se svým řidičem Frankem Forbesem, hluboce věřícím metodistou, zasnoubeným se svou dlouholetou přítelkyní a dětskou láskou. Vzájemná přitažlivost mezi Marlou a Frankem však vystaví jejich náboženské přesvědčení zkoušce a také se vzpírá Hughesovu pravidlu číslo jedna – žádný zaměstnanec nesmí navázat intimní vztah s herečkou, s níž je podepsána smlouva. Hughesovo chování zasahuje Marlu a Franka velice odlišnými a nečekanými způsoby, a zatímco jsou vtahováni hlouběji do tohoto bizarního světa, hodnoty obou milenců jsou podrobeny zkoušce a jejich životy už nikdy nebudou jako dřív. (HBO Europe)

(více)

Recenze (23)

kingik 

všechny recenze uživatele

Po kontroverzně přijatém filmu Skandál Bulworth si dal legendární Warren Beatty patnáctiletou pauzu od natáčení, a možná, že mezitím vedl stejně izolovaný život jako výstřední miliardář Howard Hughes, kterého ve svém comebacku před kameru ztvárnil. Určitě nelze jeho film považovat za plnohodnotně biografický, oproti verzi s DiCapriem není tak důsledný, rozhodně jeho film nemá auru takové ambicioznosti, byť disponuje velmi solidní výpravou, zajímavou až groteskní formou vyprávění a ve vedlejších rolích se blýskne dost kandidátů, kteří byli v minulosti nominováni na Oscara. Do Hughesova života se napojujeme v době, kdy už je plně rozvinuta jeho psychická choroba, která jej zanedlouho upoutá na lůžko, neschopného osobně komunikovat s nikým jiným, než s hrstkou "vyvolených", kteří ho směli uzřít. Přesto dál z postele řídil Hollywood, stihl se oženit a dokonce plodil děti. To se ale ještě musíme vrátit v jeho životě o pět let zpátky, kdy za ním do jeho bungalovu přijíždí mladá začínající herečka, která sice více pokukuje po jeho osobním řidiči, přesto ji v podroušeném stavu svede, učiní z ní matku svého syna, ale dál už jejich osud stal se nevyzpytatelným. Na Beattym není jeho herecká pauza ani přibývající roky znát, suverénně dává svoji verzi Howarda Hughese, který ani není abnormálně protivný, je to dokonce mile směšný stařešina, který podléhá zákeřné psychické chorobě den ze dne, kdy rapidně chátrá, a v podstatě si ani tento stav neuvědomuje. Jen prostě nebyl, asi pět let, venku mezi lidmi. Více v popředí je přesto dvojice nesmělých milenců Lilly Collins a Alden Ehrenreich, u nichž si film naplňuje svůj romantický ráz. Záporem filmu je jeho přepálená stopáž, která mnohdy neunese vyprávět dvě rozdílné linie, v nichž jsou málo silné zápletky celkem předvídatelně dány, čímž film padá do pomalého tempa, ovšem Beatty nepřinesl nezáživnou biografii a pokřivený pohled na Hollywood v klasické éře. Je to dost atypické stylové retro, v němž je spousta příjemných scén a scének, které svým roztodivným rozměrem (po)baví. A já návrat legendy nenechám padnout do tenat průměrnosti, i když film tam nesporně nakročeno měl. Film byl přijat vlažně a komerčně neuspěl. To jste tedy legendu moc nepodrželi, další návrat už nechystá. 7/10 ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tak ja neviem. Je to taká tá jasná priemerná záležitosť. Herci dobrí, ale žiadna extra sláva, väčšinu budete vidieť prvý krát, rovnako tak ich podané herecké výkony nič extra. Príbeh síce celkom kvalita a aj doba, v ktorej bola snímka zasadená, ale o dialógoch by sa už dalo polemizovať. Hudba ušla ale taká tá nemastná neslaná. Na tú dobu tam mohli dať väčšie pecky. Ja som sa miestami nudil, miestami sa mi to naozaj páčilo, sem tam boli hluché miesta. Ono by sa dalo povedať, že to nieje snímka pre všetkých, musíte mať naozaj tento štýl filmu radi, inak to pre vás ani nič moc nebude. Takže presne takej skupine ľudí by som to doporučil. Dej má naozaj veľmi hluché miesta. To je jadro problému. Ja som od toho až tak nečakal a to bolo podstatné, že moje očakávania boli v podstatne naplnené a nedostavilo sa ani nijaké potešujúce prekvapenie. Priemer. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Pár bulvárních klípků ze života excentrického (mešuge) pracháče Howarda Hughese nepřináší nic zajímavého. Jen pár bizarních situací a jakože osudové drama, které však nijak osudově nepůsobí. Spíš je to televizní výplň než plnohodnotný film. Zajímavý leda v tom, jak potvrzuje, že cudně nevinné dívky, které si v životě necucly ani piva, se při první příležitosti chopí všech možností, jak zhřešit. SHRNUTÍ: Pomlouváme našeho slavného miliardáře, protože tak si dokazujeme, že on při všech těch penězích nemohl být ani šťastný ani normální. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Allenovský film, kterému ale chybí to všechno, díky čemu mám Woodyho filmy rád. Tenhle popis asi nesedí k mému hodnocení, ale jsem dost shovívavý a trochu nadhodnocuji, protože mi snímek je celkem příjemný a nedá se mu upřít určitá něžnost a prvotní mladická naivnost, což má kouzlo. Beatty ale jinak přešlapuje do kýčovosti a celkově je to roztažené do zbytečných dvou hodin. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Warren Beatty se vrátil mezi hereckou elitu a přizval si k tomu nejen svou ženu Annette Bening ale i další herecké hvězdy, hvězdičky i legendy. Bohužel i s takovou elitou a s postavou Howarda Hughese se dá natočit nudný a předvídatelný film, který vás nejspíš většinu své stopáže nebude moc bavit. Mě nebavil. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

První polovina je skvělá, líbila se mi ta romantická část, ale blouznění Howarda Hughese už tak hezké nebylo, spíše dost nudné. Škoda, že se Warren nesoustředil spíše na tu romantické vzplanutí mezi Marlou a Frankem a více se soustředil na poslední roky života Howarda, kdyby to alespoň napsal nějak zajímavě, ale tohle prostě nešlo. Bylo to nudné, utahané a úplně zbytečně dlouhé. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dalsi nudny plany podpriemerny film , Beatty je tentokrat i za kamerou. Nejde to Beattymu, nejde, ale snazi sa. Nebavilo, velka nuda : 30 % ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Warren Beatty prý koketoval s myšlenkou natočit film o Howardu Hughesovi několik desítek let. Potíž však tkví v tom, že na výsledku to není příliš znát. Jeho snímek Pravidla neplatí toho o výstředním miliardáři moc neprozradí. Nezbývá tedy nic jiného, než se soustředit na romantickou linku v podobě rodícího se vztahu začínající herečky a jejího řidiče, kterým Howard Hughes dost citelně ovlivňuje životy. S tím vším jsem víceméně srozuměna, akorát se to dalo sfouknout bez hromady zbytečného balastu za podstatně kratší dobu. (55%) ()

Minimie 

všechny recenze uživatele

Film má slibný začátek, ale poměrně rychle to začíná celé jít z kopce a vy najednou zjistíte, že sledujete úplně jiný film, než jaký jste chtěli vidět. Asi od poloviny jsem se nudila tak moc, že jsem chtěla na postavy na plátně křičet, ať už to sakra popoženou... Na zápletku, kterou by se dalo shrnout do dvou vět, je ta stopáž prostě neúsnosná. Holt jsem chtěla víc romance a méně Howarda Hughese. Věřte mi, že to nejlepší máte v traileru, zbytek filmu je jen zbytečná vata. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Miluji filmy z filmového prostředí, takže jsm se na to moc těšila ;) A Warren je za mě top herec, takže když si zahrál Hughese, kterého když víte o něm víc, tak víte, že to není snadné :D Tak mě to bavilo :) Určitá absurdita, která tam byla krásně znázorněna - jak Hughes poslední roky života žil - skvěle znázorněno, interiéry a exteriéry - 60.léta Hollywoodu -super :) Jsem spokojená - a do toho Alden ;) ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Začínající herečka (rozkošná Lily Collins) "ze stáje" Howarda Hughese se proti pravidlům zakouká do svého řidiče. Probouzející se milá romantika ale dostane (ne)čekanou ťafku od samotného excentrického, už lehce senilnícího miliardáře – a jde v půli úplně stranou, protože na jeho chorobné výstřelky (a jejich snášení zbývajícími blízkými / zaměstnanci) se najednou vyprávění soustředí. Silou vůle tak drží pohromadě spíše jako (polopravdivý) dovětek k výbornému Letci Martina Scorseseho. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Warren Beatty se po mnoha letech v již dost pokročilém věku vrátil k herectví a neměl to dělat, jelikož jeho výkon zde působí více než nevěrohodně a už vůbec se neměl ujímat režie, oboru, který mu nikdy příliš nesedl a zde to oním svým nepříjemně zvláštním zpracováním jen potvrdil. Celý film totiž působí hrozně nezáživně, s kostrbatě odvyprávěným příběhem, bez emocí a bez dramatizace, s nefunkční atmosférou a navíc je to hlavně ze začátku strašně amatérsky sestříhané. Z postav a jejich hereckých představitelů pak ani nedokázal vytáhnout nic zajímavého, či výrazného, nehledě na to, že obsazení tohoto filmu nabízí snad ty nejnesympatičtější ksichty Hollywoodu, v čele Aldenem Ehrenreichem, který minimálně u mě už dlouho patří na černou listinu fakt extra mizerný, netalentovaných a nevýrazných rádobyherců. Co se jinak přímo zápletky týče, o téma se jednalo velmi zajímavé a pro poutavý film jako dělané, ovšem ve výsledku je to spíš takové prázdné, romantické drama, s povrchními dialogy a bez výrazných scén. Velká škoda bylo i to, že se tvůrci ještě více nezaměřili na Hugheseho chorobu, a spíš řeší nezajímavý ústřední milostný trojúhelník. Pravidla neplatí musím zkrátka považovat za nepříliš povedený ambiciózní projekt, za kterým stojí člověk, jenž se ze zasloužilého důchodu neměl již vracet, jelikož prostě natočil mdlý film. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

námět možná mohl být natočen formou dokumentu ale v poslední době se rozmohly scénáře komerčně biografické.Vydělat na příběhu někoho známého =přitáhne to diváky...Nejde ani tak o člověka ale jeho story ()

dezert 

všechny recenze uživatele

Filmy Warrena Beattyho jsou v jedné věci unikátní. Všechny totiž působí, jako by se propadly strojem času z doby, která nikdy neexistovala. Vtipný je, že název Pravidla neplatí vlastně perfektně vystihuje Beattyho přístup k režii a kariéře obecně. Ten film má totiž x věcí, co jsou pro Beattyho režijní počiny typický – velice zvláštní tempo, kdy se střídají extrémně rychle useknutý scény s těma, co trvají deset minut, a ty jsou navíc proložený hudebními montážemi, který skončí tak rychle, jak začnou. Pro Beattyho typické scény absurdního humoru, který působil staromilsky už před čtyřiceti lety. Nicméně je osvěžující vidět, že se o tenhle typ legrace někdo pokouší v současnosti a to s naprosto vážnou tváří. Pokud hledáte film o Howardu Hughesovi, podívejte se na Letce. Tohle je film s Howardem Hughesem, který v celém filmu slouží spíš jak MacGuffin. Zápletka je tenká jak papír a obě hlavní linky jsou jen postavený vedle sebe, místo toho, aby se navzájem doplňovaly. Ústřední love story (která je mezi Lily Collins a Aldenem Ehrenreichem) je v druhé polovině filmu tak divně v pozadí, že si říkáte, co to sakra mělo znamenat. Ten film na první pohled vypadá, že vůbec nedrží pohromadě, přitom je ale zřejmý, že přesně takhle to Beatty zamýšlel. Otázkou je, proč. Proč téměř osmdesátiletý Beatty hraje Hughese v době, kdy mu mělo být kolem padesátky? Proč najednou začne být Lily Collins (která jinak sedí do 50. let naprosto perfektně) v půlce filmu totální mrcha? Co mají znamenat ty změny tónu z minuty na minutu? Pro koho vlastně tenhle film je? A další mraky otázek, který člověka u tohohle filmu napadají. Pravidla neplatí nejsou nepochopený mistrovský dílo, ani nejsou taková katastrofa, jak se povídá. Pravidla neplatí jsou slepou uličkou kinematografie. Ostatně, jako všechny Beattyho filmy. ()

Marykus 

všechny recenze uživatele

Musím opět volit pouze něžná slova. Čekal jsem něco hodně hipster a bylo mi to naservírováno se vším všudy. Chápu, že pro někoho by to mohl být velmi složitý filmový zážitek. Pro mě to však bylo celkem jednoduché. Lépe řečeno jednoduše úžasné. Řeší se láska společně s těma právníma věcma a zároveň další dramata kolem. Jmenuje se to Rules don't apply a dokonce to sedí i na ten film jelikož úplně nezapadá do stereotypů dnešních snímků. A k tomu ještě se to těm hercům dá věřit. No takže? 5 hvězd Kámo ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Co na snímku vynikne jako první je tvůrčí styl. Natáčelo se postaru, tedy tak, aby snímek vypadal, jakoby vznikl v době někdy před šedesáti lety.  Hollywoodský svět Howarda Hughese ve dvouhodinové stopáži napěchovaný nejrůznějšími etudami až k prasknutí. Vážně to neměl být původně seriál? Je toho použito tolik, že to vede až ke zmatečnosti. O životopisný film však úplně nejde. Howard Hughes, o kom snímek vypráví, je nám poměrně neznámý, takže o to složitější je pro nás daný příběh. I když jak se to vezme. Už nám ho svou rolí představil Leonardo DiCaprio ve snímku ´Letec´ (2004) a to ze zcela jiné životní etapy. Tento snímek, ve kterém si ho pro změnu zahrál Warren Beatty, tak můžeme brát něco jako příběhový doplněk z jeho starší éry. Howard Hughes. Americký obchodní magnát, investor a filmový režisér, který se nejdříve prosadil jako filmový producent a poté zabředl do leteckého průmyslu. A právě toto odvětví zahrnuje výše zmíněný snímek s DiCapriem. A proto je zaměření tohoto filmového počinu takové, jaké je. Howard Hughes byl známý svým samotářským životem a výstřednostmi, což se dávalo zavinu určité zdravotní indispozici způsobené leteckou havárií. Jako filmový magnát dostál své slávy už ve dvacátých letech produkcí velkorozpočtových snímků, s často na svou dobu, kontroverzními tématy. Příběh sleduje mladou herečku mající to štěstí, že právě s Howardem Hughesem podepsala smlouvu. Romance však vzniká mezi ní a nějakým Frankem, coby Hughesovým zaměstnancem. Tato okolnost porušuje určitá Hughesova pravidla, čímž se dává najevo problematika příběhu, podle kterého byl zvolen i název snímku. Po dějové stránce je toho skutečně tolik, že každá epizodka má krátkého trvání a dohromady toho zase tolik neřeknou. Vyznívá tak z toho podivný mišmaš romance vložené k odkazu Hughesova života, který je kupodivu navíc bez reálných faktů. Technická stylovost snímku odkazující na dobu vyprávěného příběhu je výborná, ale celkový dojem to nezachránilo. Ten divný zvyk do všeho cpát romanci byl tentokrát spíše hodně na škodu. ()

Související novinky

Zemřel herec Paul Sorvino

Zemřel herec Paul Sorvino

26.07.2022

Další smutná zpráva z filmového světa. Včera totiž zemřel také druhý slavný charakterní Paul Sorvino. 83letý veterán, známý pro hraní silných urostlých typů mužů, zemřel přirozenou smrtí ve svém domě… (více)

Reklama

Reklama