Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 8 (1979) (série)


Logika (S08E12)

(epizoda)
Komedie / Krátkometrážní
Československo, 1979, 16 min

Obsahy(1)

Jednoho dne si roztržitý profesor filosofie (L. Pešek) zapomene ve třídě zápisník. Studenti gymnázia Brunner (M. Masopust) a Krátký (J. Novotný) do něj neváhají nahlédnout, a díky tomu odhalí profesorův systém boje se špatnou pamětí. Rozhodnou se svého poznatku využít během období zkoušek. Vše proběhne hladce, ale studenti mají přesto podezření, že starého učitele neobelstili. Na pravdu si však budou muset počkat několik let… (Česká televize)

(více)

Recenze (13)

slunicko2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nelogický snímek o logice. 73letý Ladislav Pešek (profesor filosofie) vyučuje 36letého Miroslava Masopusta (oktaván Brunner - sic!) a 42letého Jiřího Novotného (oktaván Krátký - sic!) logice a etice pod dohledem tehdy 84letého prezidenta Ludvíka Svobody. To má být nějaký snímek pro gerontofily? ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi každý má nějakého nezapomenutelného učitele, nenáviděného učitele, milovaného učitele atd., na které nemůžeme zapomenout. Mě jen překvapuje, že si na to za deset let ještě vzpomněli a probírali událost na srazu. Z úcty k panu Peškovi dám dvě hvězdy, ale jinak si myslím, že to zrovna není povídka hodná zapamatování, spíše taková normální příhoda, kterých máme jistě každý plno. A to nemluvím o tom, že obě studentům bylo dávno přes třicet respektive čtyřicet let. ()

Reklama

IvonaK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chtěla jsem přidat zajímavost a to takovou, že když by se chlapec jmenoval Vilém Prunner tzv. s P, tak to byl opravdu herec. Akorát že ne moc známý. Poprvé se oběvil ve filmu Děvčata nedejte se! a dosáhl i vysokého věku. Jinak tento snímek jsem moc nepochopila ikdyž se na Peška v hlavní roli samozdřejmě zase dobře kouká. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Ano, logika je nejkrásnější a nejznamenitější filozofická disciplína." Příběh ze studentského prostředí mající dvě roviny. Jedna o logice a druhá o banálním podvůdku dvou studentů. Lumpárny se dělali vždy a takový profesoři, jaký je zde charakterově uveden, se dříve skutečně vyskytovali. Lehce úsměvná studiová povídka je dnes už hlavně také příjemnou vzpomínkou na hereckou osobnost, jakým Ladislav Pešek byl. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Tady něco doutná !! Cítím kouř z cigarety.." - "Prosím, to já !! Já jsem byl právě u školníka a on tam měl hrozně nakouřeno.." ;) Ve své podstatě nesmírně svým krátkometrážním půdorysem zmršená záležitost, což ovšem v rámci logiky v souvislosti s tvorbou dua Dietl, Dudek neplatí symbolicky za žádné překvapení, které by snad i slušelo alespoň několik minut navíc k dobru.. Jinak ovšem povídka svými motivy nesmírně životná a zejména v Ladislavu Peškovi, který si to vlastně po své roli chuligána Kulíka, potažmo Čuřila, ve Fričových veselohrách ze školních lavic zkusil z druhé strany katedry, skvostně zahraná.. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama