Reklama

Reklama

Recenze (6)

Radko 

všechny recenze uživatele

Neuropsychológ už dlho robí pokusy s ľudským vedomím, manipuláciou a ovládaním. Má aj výsledky. A tak sa nimi chce pochváliť na kongrese.  Každý úspech však musí byť po zásluhe potrestaný a tak kolegovia neuropsychológa sfúknu a obvinia z nelegálnych pokusoch na ľuďoch. Výskumník a lekár z toho dostane infarkt a na mieste zomiera. Dcéru požiada o dokončenie výskumu. Tá odkaz pojme špecificky. S pomocou otcovho vynálezu, únosu tanečnice a utečenca z basy (inak takto sériového vraha) zostrojí živú psychokillerku. Jej úlohou je zlikvidovať tých, čo otca na kongrese ponížili a spôsobili mu tak nepriamo smrť. Vydarený thriller, krásne herečky, dej tečúci ani riava, jedna vražda za druhou. Čo viac sa dá od kvalitného napínavého tajomného filmu s vedecko fantazijným melírom očakávať? ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Spíše než o horor se jedná o sci-fi film o ženě co je vycvičena a má brainwash a díky tomu je vyslána na zabíjení různých lidí. A co používá k zabíjení? Zbraně? Nože? Ne nehty napuštěné jedem. Postupem času se jí to ale přestane líbit. Je to celkem hloupé ale na Franca to je překvapivě slušně natočené a ani moc to nenudí, máme tu sice naprosto zbytečnou eroticku ale ne tak moc velkou. Herečka v hlavní roli je taková ne moc přitažlivá a film je lehce utahanej, ale ne zas tak špatnej. ()

faana21 

všechny recenze uživatele

Tento film není dobrý. Tento film není špatný. Tento film je dobře špatný. Tento film je špatně dobrý. Mhmm... ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

"Miss Muertte", pro mne bylo opravdu velikým a vzrušujícím překvapením, dá se říct že jsem byl ohromen, film je řízen s neuvěřitelnou elegancí a důrazem, je nasáklý takovou velmi zvláštní, temnou, zlověstnou a strašidelnou atmosférou "minulosti" (dobře podporovanou a zintenzivňovanou jasným a poutavým příběhem a brilantní hudbou), která vám nedává prostě a jednoduše zapomenout. Nechybí ani zdařilé surrealistické prvky. Sleaze-master Franco na samém počátku své bohaté režijní kariéry, točil skutečně vyloženě skvělé a úžasné filmy, škoda že na tento svůj úspěch, později už mockrát nenavázal. Kdybych ale viděl jen tento film nebo např. "Venus In Furs" (69), Franca bych nejspíš považoval za génia, a nikdy bych dost dobře nechápal proč se jeho jméno vlastně stalo synonymem pro označení EuroCult kýče - Trashe, inu jak je libo. Přesto ale existují konkr. náznaky toho, co mělo teprve přijít (jestli to bylo obře nebo špatně to už musí posoudit každý sám) a to i v tomto filmu, kdy je kladen docela velký důraz na poněkud znepokojující násilí, zde ještě lehčí sleazy a především pak také na svůdnost (tajemné ženy) a sexualitu. "Miss Muerte" a.k.a. "Diabolical Dr. Z", je takovou bezchybnou směsicí různých žánrů (detektivka, gothic horor, sci-fi, film noir, tragické drama). Z estetického a technického hlediska je to naprostá bomba, vizuální stránka je naprosto úchvatná, jde skutečně o řemeslně dobře odvedenou práci a to skoro ve všech směrech. Fantastické nastavení, krásná černobílá kamera a její téměř bezchybné využití, pěkná hra světla a stínů, úžasné dekorace, trochu psychedelický tón - typický pro filmy tohoto období, lehký nádech erotična a smyslnosti, krásné herečky (Mabel Karr jako Irma dcera šíleného vědce, a především naprosto luxusní Estella Brain - Miss Death - ženy jejíž éterická krása je naprosto odzbrojující a smrtící jako oni sami) a některé nezapomenutelné sekvence (tentokrát nebudu prozrazovat více), jedna - jakoby ale z oka vypadla z filmu "Eyes Without a Face" (možná vliv na celý film) nebo "Deep Red". Tenhle film jako jeden z mála režisérových kousků je, ať se vám to líbí nebo ne opravdu umění (stylové, jednoduché, nenáročné a znepokojující)! Zkrátka a jednoduše jde o mistrovské dílo, leč nedoceněné Eurosleaze a EuroShock thriller jak ze škatulky. Doporučuji sledovat především v noci - a to při vypnutí všech spotřebičů (které by vám narušovaly klid a přirozený požitek) a světel. Zážitek se jistě dostaví velmi brzy. Jeden z nejlepších a nejzábavnějších Jess Francových filmů vůbec, pokud na něj už narazíte nenechte si jej rozhodně ujít, ať už patříte mezi režisérovi fanoušky nebo ne! ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama