Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Claude a Marie Verneuilovi jsou svým založením provinční milovníci staré dobré Francie, silně věřící katolíci a ve svém okolí patří mezi vážené občany. A také mají čtyři dcery: Isabelle, Odile a Ségolène a Laure. Při jejich výchově se vždy snažili uplatňovat spíše konzervativní metody a snažili se jim vštípit ty správné hodnoty – tedy ty jejich. Dnešní doba ale Verneuilovy konfrontuje s mnoha věcmi, které rozhodně nejsou podle jejich gusta, například s multikulturní nebo náboženskou tolerancí a s podobnými dnešními výmysly. Přesto se Verneuilovi skoro pokaždé přinutí tyto změny chápat, i když jim mnohdy připravují těžké životní zkoušky. A tak také museli postupně spolknout tři svatby, které rozhodně nebyly podle jejich ideálních představ. První dcera si totiž vezme muslima, druhá Žida a třetí se vdává za Číňana. Zkuste si potom představit, jak vypadá v této sestavě velké rodinné setkání na Vánoce. Jedinou a poslední nadějí na „opravdovou" svatbu v kostele mají u nejmladší dcery, která, haleluja, potkala Charlese, spořádaného katolíka. Jenže... (CinemArt)

(více)

Recenze (835)

Honzeechec 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tématu až moc krotká a miloučká komedie, co očekávatelnym happy endem pěkně zahřeje u srdíčka. Humor je takovej jednodušší, občas překročí hranici trapnosti, kdy se baštěj předkožky a lidi padaj ze schodů. ale koukat se na to dá, protože mohli použít spoustu rasistickejch vtipů, který by za normálních okolností neprošly. ()

Dan 

všechny recenze uživatele

Velmi vtipný film o problémech, na které v dnešní multikulturní Francii naráží někteří tradicionalisté. Humor představuje velmi dobrý mix založený na předsudcích a stereotypech v oblasti náboženství, kultury i francouzských a světových reálií. ()

Fido 

všechny recenze uživatele

Od dob Funesova Cruchota a Rabbi Jacoba jsem se tak nezasmál. Sice ta poslední třetina trochu ztratila spád, ale celkový dojem téměř výborný. Po Intouchables další francouzská trefa do černého. ()

MilesTeg 

všechny recenze uživatele

Zase po dlouhé době inteligentní zábava, a Američan by řekl, naprosto politicky nekorektní. Bezva :-) Jo a pamatujete si paní Verneuilovou? "je mě vidět, není mě vidět, je mě trochu vidět" :-))) ()

netWoor 

všechny recenze uživatele

I když musíte znát pár věcí, abyste všechny vtípky pochopili (a hele, Benetonovic rodina) :))) a i když postupně filmíku dochází dech, nedá se říct nic než .... příjemné ... ()

Oonika 

všechny recenze uživatele

Miluju tenhle nekorektní humor! Snad nikdo nezůstal nějakým způsobem nezesměšněn, ale vše probíhalo v takové inteligentní rovině, vtipy nebyly jednoduché, vše působilo nenuceně. Víc francouzských komedií! ()

spacylemon 

všechny recenze uživatele

Multikulturní agitka poskládaná z víceméně povedených, ale pořád prvoplánových, vtipů a hlášek... (prostě takový Kameňák, kdyby ho netočil úplný idiot) ()

haWranka 

všechny recenze uživatele

Opravdu zábavná a originální podívaná. Člověk má chuť se celou dobu usmívat a několik vtipů je povedených tak, že jsem se opravdu smála a smála. Herci vybráni taky skvěle. Myslím, že tenhle film byl natočený v ten správný čas a všichni ti radikální idioti (jedno jakého vyznání) by si ho měli pustit a trochu se zamyslet... ()

Magnolia666 

všechny recenze uživatele

Začátek je trochu křečovitý a kulturní spory vyumělkované. S průběhem filmu se ale plynulost zlepšila a komedie mě začala celkem bavit. Pro hezké odpočinkové sobotní odpoledne je jako stvořená. ()

Akaja 

všechny recenze uživatele

Tolik doporučovaná komedie nakonec nezklamala, chápu všechny nadšené recenze a budu doporučovat také. Ke konci už to ale začalo ztrácet dech, proto jen 4 hvězdy. Docela mě zaujalo zobrazení přístupu domácích - všichni ti přistěhovalci jsou sice imigranti, ale přitom je ostatní považují za Francouze a svým způsobem sobě rovné. Pak není divu, že musí vláda nabádat mladé "Francouze", aby nejezdili na výcvikové tábory pro teroristy. ()

ER 

všechny recenze uživatele

Povedená komedie,která si bere na paškál multikulturální platformu ve Francii, nejvíce zastoupenou židy,muslimy,číňany,afričany (jen romové chybí). Samo téma je velmi výbušné a tak si tvůrci zcela evidentně dávali pozor,aby nepřestřelili,ale i tak je míra komičnosti na slušné,především rétorické, úrovni. Jen mi vadil mírně "povadlý" výkon Ch.Claviéra,jehož jiskra z doby např. Návštěvníků je ta tam (nemohl jsem se ubránit vzpomínce na L.de Funese,který by právě tady dovedl rozehrát hereckou symfonii). V podstatě k dokonalosti fakt chyběl už jen ten Rom (hi,hi). ()

Chip89 

všechny recenze uživatele

Smích mne provázel celým filmem. Uštěpačné poznámky, skvělí zeťové, maminka a tatínek na prášky. Chlap myslí,že řídí celou rodinu, žena ho nechá si to myslet, když jde do tuhého žena zavelí a chlap poslouchá. Opravdu jsem se výborně bavila :) ()

BAJOHA 

všechny recenze uživatele

Málo kterým rodičům se povedou dcery s takovým vkusem a ještě je to žánr komedie. Super! Nasmál jsem se u tohodle filmu. Ještě jsem to měl francouzsky. Miluju francouštinu! 😃 Christian Clavier zase válel. ()

markotter 

všechny recenze uživatele

No dobře, tak se konečně Francouzi rozhoupali píchnout do vosího hnízda a vážné téma imigrace (problémy s tím spojené si každopádně nadrobili sami) zpracovat jako komedii. Občas to vtipné sice bylo, ale ve spojení se všudypřítomnými narážkami na rozdílnost ras a závěrečným morálním poselstvím, to taková bomba nebyla. Jako bych cítil, že tvůrci měli ještě lepší nápady, ale pořád jim někdo stál za prdelí a hláškoval: "To už je moc, bacha, abychom ty Araby/Židy/Číňany/černochy až zas moc nenasrali". ()

myschenka 

všechny recenze uživatele

Francie je multikulturní země, národnostních a náboženských odlišností, tím pádem i xenofobních a rasových předsudků, je tam velká spousta, a tento snímek do nich geniálně naráží a dělá si z nich krutou legraci. Nehledě na náboženství, etnikum nebo třeba i politickou příslušnost, jsme všichni pořád lidi a rodina a naši blízcí jsou mnohem víc než to všechno. Pro moje hlasivky i bránici pořádný náklad inteligentního a trefného francouzského humoru, smála jsem se od začátku až do úplného konce. Hodně, hodně povedená věc. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Slušná francouzská komedie o poněkud netradiční, dalo by se říct "internacionální" rodině. Myslím ale, že jednou stačilo. ()

Petula009 

všechny recenze uživatele

Myslím, že jenom Francouzi můžou udělat tak dobrou komedii s přesahem. Musím říct, že nahlas jsem se u filmu už dlouho nezasmála. ()

Henry Morgan 

všechny recenze uživatele

Hezká reflexe francouzského multikulturalismu v komediálním kukátku, dobré xenofóbní vtipy, příjemné herecké obsazení, co víc říci? Snad jen, že je škoda, že podobných filmů není víc, upřímně jsem se zasmál, pobavil a hlavně na úkor menšin. Bylo to krásně až mrazivě nadčasové a ta klasická úzkoprsost, coby střet dvou generací, vystavěla hezký chrám, ve kterém se mírovou cestou konfrontovala mnohá náboženství, jakožto pozůstatek dávných krvavých tažení. Hezké! ()

Související novinky

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Best Film Fest 2014

Best Film Fest 2014

09.12.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 11. do 17. prosince tohoto roku Best Film Fest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama