Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Claude a Marie Verneuilovi jsou svým založením provinční milovníci staré dobré Francie, silně věřící katolíci a ve svém okolí patří mezi vážené občany. A také mají čtyři dcery: Isabelle, Odile a Ségolène a Laure. Při jejich výchově se vždy snažili uplatňovat spíše konzervativní metody a snažili se jim vštípit ty správné hodnoty – tedy ty jejich. Dnešní doba ale Verneuilovy konfrontuje s mnoha věcmi, které rozhodně nejsou podle jejich gusta, například s multikulturní nebo náboženskou tolerancí a s podobnými dnešními výmysly. Přesto se Verneuilovi skoro pokaždé přinutí tyto změny chápat, i když jim mnohdy připravují těžké životní zkoušky. A tak také museli postupně spolknout tři svatby, které rozhodně nebyly podle jejich ideálních představ. První dcera si totiž vezme muslima, druhá Žida a třetí se vdává za Číňana. Zkuste si potom představit, jak vypadá v této sestavě velké rodinné setkání na Vánoce. Jedinou a poslední nadějí na „opravdovou" svatbu v kostele mají u nejmladší dcery, která, haleluja, potkala Charlese, spořádaného katolíka. Jenže... (CinemArt)

(více)

Recenze (836)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se frantíkům opět povedlo. Sice to není komedie u který bych si cvrnknul do trenek, ale i tak jsem se královsky bavil. Navíc je tahle komedie zářným příkladem toho, že i v dnešní době se dá udělat inteligentní komedie bez fekálního humoru a bez toho aby tu lítaly jiné tělní tekutiny. Za sebe můžu jen doporučit. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Poměrně přijatelná komedie na téma rasismu a xenofobie, v niž se Clavier ani příliš nepitvoří, takže se s přimhouřeným okem dá považovat za celkem snesitelného. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Dovrzal jsi, rasisto! Milenci jdou najisto." Chci se stát rasistou. Jasná volba i vzhledem k mému iracionálnímu strachu z myší. Jen nevím jakým. Rasistou černým, bílým nebo žlutým? Asi je to fuk, hlavně aby to bylo košer. Můžu si taky hodit západoafrickým frankem. A až si vyberu, budu i já vdávat dceru. Pár bodů ze svatebního itineráře:  *Na zahradu dát stany, beduíni jsou na ně zvyklí. *Pro černochy chatrče. *Popřát novomanželům, ať se jim narodí zdravé, jako zebra pruhované děti. *Zkontrolovat tchánovi chrup, zuby typu Simba. *Obhájit si zasedací pořádek: Bílí budou sedět na černých (seslích), žlutí vzadu, budou všem dýchat na záda, židi vpředu u zdi (nářků), komunisti vlevo a muslimové extrémně napravo. *Kněz bude ve zpovědnici sedět na prdeli a za břicho se popadat, jaký mají ti chudáci rodiče pech. *Policie bude sedět v Antonech, připravená pomáhat a chránit proces integrace. *Ve 13:30 obřad, ANO, ANO, slzy dojetí, objetí, polibky, pohlavky, všeobecná rvačka. *Od 14 hod. volný program, vyprávění rasistických vtipů. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

„No to racism“... trailer z tohoto nejnovějšího Chauveronova snímku, by se mohl promítat v přestávkách LM, místo pronášení, v úvodu zmíněného sloganu, největšími hvězdami, které se v současnosti prohání po nejrůznějších pažitech._Jj, říkám to pořád. Není nad to, strávit poklidné svátky vánoční, v nejužším rodinném kruhu. Třeba tak, jako zdejší, stále se rozrůstající, „Benettonovic“ rodinka. Bok po boku, společně k jednomu stolu, zasednou-Jackie Chan, Jásir Arafat, Bruce Lee, rabín Jácob, Muammar Kaddáfí, Benjamin Netanjahu a byť rodiče spoléhají resp. vkládají poslední zbytky nadějí, do nejmladší (nejchytřejší) dcery, do rodiny, zdá se, přibyde nejnovější přírůstek, v podobě „čokošoku“. (A)nebo ne?.. Chystající svatbu je nutné překazit stůj co stůj a tak hlavy rodin společně vyráží na ryby, probrat taktiku. S plným žaludkem se však přemýšlí o poznání lépe a k dobrému jídlu, již od nepaměti patří i kvalitní pití. A jelikož (říkám to pořád) alkohol sbližuje napříč všemi národy :-) a navíc se řídíte heslem „alkohol podávaný v malých dávkách, v jakémkoliv množství neuškodí“..., jsou to nakonec oni, kdo zachraňují sňatek. _ Byť snímek řeší notně ožehavé téma, nečekejte nic hlubokomyslného. Tady se jede, po celou dobu, v notně odlehčeném duchu. Upřímně, jednou za čas, když se to navíc podá takto nenásilně, why no?! 70% [Není, mezi místními uživateli, nějaký lingvista, co by přeložil, o čem se zpívá na závěrečné párty? Děkuji ,-)]. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ tomu dobre rozumiem, tak vo francúzskych rodinách s členmi odlišných rás neexistuje iná téma ako rasizmus. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Příjemná a pohodová komedie o multikulturní Francii plná nekorektního politického humoru. Trošku mě zarmoutilo, že humor nebyl o pár trošiček černější. Myslím si, že u takového nápadu se mohl režisér, popřípadě scénáristé rasisticky vyřádit. Takových těch scének, kdy se smějete tak, že spadnete z posedu se tu věru nedočkáte. Trošku mi přišlo, že se páni tvůrcové hodně báli, aby náhodou někoho neurazili moc. Co víc dodat? Velmi příjemně mě překvapili, pro mě osobně zcela neznámí, herci a herečky. Ve vzduchu poletuje příjemná francouzská pohoda. No, podívat se na to rozhodně dá. Že bych si z toho promočil trencle to zase ne. Takové spíše slabší 3 *. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Nebylo to (vyloženě) špatné, ale z takovéhoto vděčného tématu se dalo určitě vykřesat více než slovní přestřelky mezi Židem, Arabem a Číňanem a infarkt rodičů, když k nim má přibýt ještě černoch. Postava absolutistického afrického tatínka spíše trapná než cokoli jiného... 60% ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Šílená a doslova ČERNÁ komedie z Francie. Jak je vidět, Francouzi kontroverznějších témat nebojí a natočí o tom dokonce aj celovečerní snímek, který ještě k tomu všemu opravdu povedl. ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Tohle se mi ještě asi nikdy nestalo, ale musím konstatovat, že dvojka je o něco lepší než jednička. Nicméně jsem se opět skvěle pobavila. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Ani jsem nečekal, že mě tato francouzská rasistická komedie chytne. Samotná myšlenka je dost jednoduchá. Čtyři francouzské dcery si vezmou čtyři imigranty, a to každý je jiné národnosti i vyznání. To už samo o sobě je prostor pro řadu sporů. Korunu tomu nasadí poslední, která si najde černocha. Obě rodiny jsou proti svatbě. Podaří se to, nebo jim někdo svatbu překazí? Místy tam jsou fakt dobré fóry, jinak je to trochu monotématické. Z větších hvězd tu najdeme jen Christiana Claviera. "Budeme mít 400 hostů." ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Toto je príklad komédie, akých by malo byť viac. Je to vtipné, je to chytľavé, zaujímavé a aj vcelku originálne. A napriek tomu, že je v tom trošku rasistický humor, tak to nie je podľa mňa negatívne, ale naopak to trošku odzrkadľuje ľudí, akí reálne sú. A v skutočnosti môžu mať aj dobré stránky, len sú mnohými okolnosťami už maximálne frustrovaní. Smial som sa často, film má skvelé postavy, príbeh je ľahko sledovateľný a svižný, navrhujem, aby ste si film čekli, ak ste to už medzitým neurobili. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Docela sem se bál, aby to nebyla taková ta trapná komedie, kde postavy dělají ze sebe blbce a ocitají se v absurdních situacích, nic by zde nedávalo smysl. Ona je to přitom opravdu vtipná komedie, kde se rodiče vyrovnávají s tím, že jejich dcery nejsou ženaté s ošklivými Francouzy, co ani nebydlí ani ve Francii. Ale sou ženaté/zasnoubené s Muslimem, Židem, Asiatem a ta poslední si bere černocha, pro rodiče, je tohle logicky těžko stravitelné, hledají chybu v sobě a následně v nich, ale to že si láska nevybírá, a že si vždycky najde cestu, na to už trošku rodiče zapomínají. takže snězení předkožky a hledání špíny na nového zetě, jakožto jediné trapné momenty ve filmu, lze odpustit. Navíc film stačí vyvrátit některé hloupé předsudky, které kolují světem, a že nehledě na víru, barvu kůže či odkuď dotyčný pochází, chlap zůstává chlapem a když se chová jako blbec, tak to neni kvůli tomu, že je z druhého konce světa, ale že je to chlap. Nicméně ve výsledku, pravda a láska nakonec zvítězí nad upištěným knězem, co utrácí církevní peníze, za drahé sukny. A nehledě odkuď jste, tak komunisty považuje za odporný svině, a to je podle mně to nejhezčí poselství. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Rodinné trampoty jedné francouzské multikulturní rodiny. Poměrně bezskrupulózní popichování do vosího hnízda v podobě rasistických i xenofobních narážek, které je prováděno s vsutku originálním nadhledem a vtipem, lze kvitovat výhradně pozitivně. Christian Clavier bezkonkurenční. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nádherně nekorektní, přesně jako recenze, ukázky a zkazky slibovaly. Christian Clavier se některými výstupy vrátil do návštěvnických dob. Nejlepší byl ale starej Koffi (Pascal N'Zonzi), jak koulel oči na skypu :-). Ano, je to prvoplánový, očekávatelný humor v každé scéně, ale funguje výborně. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Veľmi pohodový a vtipný film. Sympatická (i keď miestami trochu preplácaná) variácia na HÁDAJ, KTO PRÍDE NA VEČERU. Postáv je dosť veľa, ale tvorcovia to dokázali udržať pokope a herci sú dostatočne vyrazní, aby zaujali aj na menšom priestore. Oproti takému HÁDAJ, KTO PRÍDE má tento francúzsky film omnoho viac osobitosti a tému rozdielnych partnerov lepšie a vtipnejšie aktualizuje na súčasnú dobu... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Nic sem od toho nečekal a příjemně mě to překvapilo, ale tohle brutální nadhodnocování v celku obyčejných francouzkých komedií mě docela sere, ale u Qu'est-ce qu'on a fait au Bon Dieu? to není tak moc iritující jako u Intouchables.Žádný velký záchvaty smíchu se sice nekonali, ale kadence vtipných dialogů je silná a scénář je inteligentní a promyšlený.Spousta skrytých i jasných odkazů na rasismus a přistěhovalce fungovala dokonale.Je sice smutné, že za poslední roky mají největší úspěch a hlavně ve Francii komedie o přistěhovalcích, ale taková už je doba.Jak jsem řekl, nečekal jsem od toho vůbec nic a příjemně mě to překvapilo.Lehká a neškodná komedie na jeden večer.70%. ()

Související novinky

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Best Film Fest 2014

Best Film Fest 2014

09.12.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 11. do 17. prosince tohoto roku Best Film Fest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama