Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Claude a Marie Verneuilovi jsou svým založením provinční milovníci staré dobré Francie, silně věřící katolíci a ve svém okolí patří mezi vážené občany. A také mají čtyři dcery: Isabelle, Odile a Ségolène a Laure. Při jejich výchově se vždy snažili uplatňovat spíše konzervativní metody a snažili se jim vštípit ty správné hodnoty – tedy ty jejich. Dnešní doba ale Verneuilovy konfrontuje s mnoha věcmi, které rozhodně nejsou podle jejich gusta, například s multikulturní nebo náboženskou tolerancí a s podobnými dnešními výmysly. Přesto se Verneuilovi skoro pokaždé přinutí tyto změny chápat, i když jim mnohdy připravují těžké životní zkoušky. A tak také museli postupně spolknout tři svatby, které rozhodně nebyly podle jejich ideálních představ. První dcera si totiž vezme muslima, druhá Žida a třetí se vdává za Číňana. Zkuste si potom představit, jak vypadá v této sestavě velké rodinné setkání na Vánoce. Jedinou a poslední nadějí na „opravdovou" svatbu v kostele mají u nejmladší dcery, která, haleluja, potkala Charlese, spořádaného katolíka. Jenže... (CinemArt)

(více)

Recenze (835)

Callie 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem čerstvou neotřelou Francouzkou komedii. No všechno mi přišlo příliš prvoplánované, simply . Navíc v dnešní době uprchlíků odkudkoli kamkoli, mi to zas až tak vtipné nepřišlo. Většina ženichů / až na araba / byli krásní, charismatičtí chlapci. Ale tak nějak jednotlivě. Spíš mě mrazilo, chudáci rodiče. I když malé číňanky byly naprosto rozkošné. No nic moc. ()

lukasmyval 

všechny recenze uživatele

Francouzům se to povedlo ukočírovat, konflikty a vtipy nepřerostly únosnou mez. Skvělý Clavier a výborně se popichující zeťáci, v jejich narážkách už chybělo jenom "tvoje máma" Rasismus a rodinné problémy nebyly nikdy zábavnější! ()

ariari 

všechny recenze uživatele

pohoda,ktorá sa hneď tak nevidí, človek sa naozaj zasmeje, a to nielen vďaka výbornému nápadu a scenáru (vo Francúzsku kludne realistickom), ale hlavne kvôli žakujovi teda skvostnému Christianovi Clavierovi ,ktorý dokonale nahradil Luis de Funesa po dvadsiatich rokoch . ()

listo 

všechny recenze uživatele

Novodobý rasismus není založený na nesnášenlivosti k barvě pleti či vyznání, ale na negativní zkušenosti s etnikem, které ohrožuje Vaše zdraví či majetek, v lepším případě Vám způsobuje silný diskomfort v běžném životě. Pokud budou Francouzi přistupovat k problematice multikulturní společnosti jako k tomuto filmu, tedy v bílých rukavičkách a s laciným humorem, pak skončí v hajzlu nejen oni, ale s nimi i celá Evropa... Jedna hvězda z úcty k hereckému umění Christiana Claviera, které zřejmě brzy skončí tamtéž. ()

tukan008 

všechny recenze uživatele

Naprosto nechápu místní potlesk. Asi jsem z jiné planety, nebo já nevím. Mně se to prostě nelíbilo... Ano, komedie může být v něčem absurdní, praštěná, snad i nelogická. Ale tady toho bylo příliš. A film nevěděl, zda být komedií postavenou na jemně absurdních situacích a trefných narážkách na tu či onu národnost v rámci xenofobního vidění světa, nebo snad komedií, kde se budeme smát kvůli až vyhroceně bizarním situacím a uklouznutí hrdiny na psím lejnu... Nevidím problém v zakomponování vážného tématu do konceptu praštěné komedie, ale tady to bylo tak ultramega vyhrocené a nadsazené, že tu myšlenku to zahrabalo pod povrch zemský pekelně hluboko. Jinak - vtipy někdy fungovaly, některé byly skutečně super, pak už to bylo tak omleté téma, že to vtipné nebylo, a těch jinak skutečně vtipných situací moc naneštěstí nebylo. No a film tedy balancoval a balancoval a hrob tomu dokopal ten konec. Ach, Bože, už nikdy více. Tvůrci neskutečně promarnili šanci na štiplavou satiru nebo neextrémní absurdní komedii. Vymklo se to z rukou a je z toho u mě jen jedna hvězda, bohužel, i když maličko uvažuji o těch dvou... ()

NikaIn 

všechny recenze uživatele

Francuzske filmy v poslednej dobe exceluju a tato komedia nie je vynimkou,zabavny pohlad na zmiesane multikulturne manzelstva a na to ako tazko sa s tym starsia generacia zmieruje :) Super zabavne,vtipne,trefne.Velmi dobre napisane,zahrate,komedia zo sudka inteligentny humor.Bavila som sa ako na horskej drahe.Tazka tema zlahcena dokonalym sposobom.Viac takychto komedii by som privitala s otvorenou narucou :) ()

Goumen 

všechny recenze uživatele

Pěkná rodinná komedie, kde se všechen humor točí kolem narážek na rasu a náboženství zeťů jedné podařené francouzské rodiny. Narážky byly nejen vtipné, ale často i dost trefné a dobře jsem se bavil. Navíc vybrali sympatické herce a herečky. Zajímavý, že takový film vznikl zrovna ve Francii, i když je pravda, že oni se s multi-kulti potýkají nejvíce. ()

Eruwen 

všechny recenze uživatele

Velmi milý snímek, který se mi vyloženě trefil do noty. Netvrdím, že je to nejlepší komedie tohoto roku, ale pro jednou jsem se po celou dobu opravdu bavila nejen narážkami na.. inu, na všechno, ale po dlouhé době jsem se u komedie opravdu upřímně zasmála a to je prostě obrovské plus. A ano, velkým plus je tady samozřejmě Christian Clavier ()

Hvězdář 

všechny recenze uživatele

Tváří se to jako laciná komedie s lacině sladkým koncem, a fakt to tak i je, ale ten humor to zachraňuje. Naprosto výborný humor, který je ještě v mezích slušnosti, přitom je ale těžce nekorektní, rasistický a černý. A sedne. Tyhle věci je také třeba brát i s humorem, a tenhle film právě o tomhle je. Bez humoru by totiž byla korektnost pouhá ideologie. I proto tahle komedie není k zahození. ()

david666 

všechny recenze uživatele

pěkná komedie, bohužel spíše k pláči v této "sluníčkově korektní" době. Místy mě mrazilo z toho jak to tady asi dopadne ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Originální a vtipná komedie, která ale mohla být ještě vtipnější a svižnější, hlavně v druhé polovině. A závěr mohl vyznít trochu méně vykonstruovaně. Hodnocení na hraně tří a čtyř hvězdiček. 70%. ()

Související novinky

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Best Film Fest 2014

Best Film Fest 2014

09.12.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 11. do 17. prosince tohoto roku Best Film Fest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama