Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Claude a Marie Verneuilovi jsou svým založením provinční milovníci staré dobré Francie, silně věřící katolíci a ve svém okolí patří mezi vážené občany. A také mají čtyři dcery: Isabelle, Odile a Ségolène a Laure. Při jejich výchově se vždy snažili uplatňovat spíše konzervativní metody a snažili se jim vštípit ty správné hodnoty – tedy ty jejich. Dnešní doba ale Verneuilovy konfrontuje s mnoha věcmi, které rozhodně nejsou podle jejich gusta, například s multikulturní nebo náboženskou tolerancí a s podobnými dnešními výmysly. Přesto se Verneuilovi skoro pokaždé přinutí tyto změny chápat, i když jim mnohdy připravují těžké životní zkoušky. A tak také museli postupně spolknout tři svatby, které rozhodně nebyly podle jejich ideálních představ. První dcera si totiž vezme muslima, druhá Žida a třetí se vdává za Číňana. Zkuste si potom představit, jak vypadá v této sestavě velké rodinné setkání na Vánoce. Jedinou a poslední nadějí na „opravdovou" svatbu v kostele mají u nejmladší dcery, která, haleluja, potkala Charlese, spořádaného katolíka. Jenže... (CinemArt)

(více)

Recenze (836)

tompolicky 

všechny recenze uživatele

Tak, teď den po shlédnutí, pořádně nevím, co si o této komedii myslet. Určitě mi to nepřišlo nějak rasistické, ano pár xenofobních vtípků proběhne, ale je to spíš takový SOFT-rasismus. Navíc vtípky mnohdy hraničí až s trapností a jsou velmi předvídatelné. Co mi tady totálně nesedělo byl herecký výkon Christiana Claviera, nevěřil jsem mu totiž nic a stejně jako zmiňované některé gagy i on mi místy přišel až trapně, prostě jako nějaký herecký pokus o pseudo Louise de Funese, kterému ale v tomto filmu nesahal ani po pomyslné kotníky. Dějově nevyvážené, mnohdy až rychlý slet událostí v krátkém čase, čili střih taky nic moc. O hudbě k filmu se ani nebudu rozepisovat, škoda řádků. Francouz, když chce, umí udělat na rozdíl třeba od Němce, dobrou komedii, tahle k nim ale dle mého nepatří. Nebavil jsem se. ()

simike 

všechny recenze uživatele

Jo, jako dobrý to bylo, ale trochu mi tam scházel ten francouzský šarm ... anebo, že by ho tam bylo na mě až moc? ()

yrik 

všechny recenze uživatele

Hvězda dolů za ten nechutný scénáristický archetyp na konci, kdy chudák husička se na všechno se slzou v oku vlastně z bůhdarma vykašle a .... atd... Pohodovka, nasmál jsem se i přes jasnou strukturu a předvídatelný děj, výborná komedie. ()

LarisaDavid 

všechny recenze uživatele

Od začiatku do konca...som sa len smiala :D jednoducho geniálne :D herci skvelí a tú atmosféru lásky ale i trápnosti, napätia pri obedoch či večeriach som cítila dokonale :) ()

Dominik44 

všechny recenze uživatele

Nepamatuji si, že bych se v poslední době u nějaké komedie nasmál více... Úkol splnilo, dokonce došlo k zamyšlení... Jo, hodně dobrý film :) ()

kurioko 

všechny recenze uživatele

Já se chtěla zasmát, což se stalo. Nad dalšími ismy, proto mávám rukou, neboť, kdo bude chtít, tak si svůj úhel pohledu najde. A tu hůl si najde také každý, kdo bude chtít. A pro mě po komedii Nedotknutelní opět jedna z nejlepších komedií poslední doby. A opět od žabožroutů. ()

lineker 

všechny recenze uživatele

Je fajn, že v dnešní multikulturně vyhrocené době se někdo dokáže na problém kouknout s vtipem a nadhledem. Bohužel to co mělo celou komedii táhnout a co jí tak skvěle odstartovalo postupně vyprchá. A rasově mířených úderů je postupem času čím dál méně. Takže ze skvělé konverzační komedie se postupem času stává komedie romantická a to určitě tomuto kousku neprospělo. ()

aneken 

všechny recenze uživatele

Vtipné, skvěle zahrané a přiměřeně nekorektní, ukázka vztahu "staré", tradiční Francie a Francie nové, kdy různé skupiny imigrantů tvoří až 10% obyvatel... Bohužel v reálu to nemá takový happyend jako film a hořící předměstí francouzských měst ještě v budoucnu párkrát určitě uvidíme... ()

Jerkie 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem byla připravená na oddechovku a jednoduchou podívanou bez nadějí, že by mě to snad mohlo příliš zaujmout, ale pokud si dobře pamatuji, už někde na začátku jsem se najednou začala velmi nečekaně smát. Dostala jsem tedy víc, než jsem očekávala a opravdu jsem se od srdce zasmála, plus příjemná podívaná do francouzské prostředí. Ač se nejedná o největší hit toho roku, což snad ani nikdo nečekal a čímž ani být zajisté neměla, byla jsem potěšena a 4* dávám proto, že jako komedie je to jedna z těch poveděnšjích. ()

henrykladivo 

všechny recenze uživatele

výborná francouzská komedie. Příběh ze života, jednoduchý a svižně gradující. Krásně znějící francouzština, v živých konverzacích není jednoduché stíhat titulky. Film určitě doporučuji, moc jsem si u něho odpočinul a viděl již třikrát. ()

Kuzco 

všechny recenze uživatele

Skvěle zahrané a napsané tak, že člověk věří, že takoví Verneuillovi někde fakticky žijí. Až na tu hysterku-buď byla postava špatně napsaná, nebo to špatně zahrála, každopádně kdyby byly dcery tři, film by přišel akorát o toho asiata... ()

stuj 

všechny recenze uživatele

A jo, povedené. Na tohle téma jsem moc filmů neviděl. Ze začátku to sice vypadalo ještě trochu slibněji, než jaké to pak bylo celkem, ale furt to je jedna z lepších komedií. ()

cica 

všechny recenze uživatele

Aby som nebola úplne za psychopata, zvolila som príjemnejší žáner ako horor na romantický večer. Takže komédia - aj keď tu je najťažšia voľba, pretože sa nedokážem smiať na zosmiešňovaní iných ľudí, na prehnaných ukážkach bežných ľudských potrieb, na väčšine paródií, na málointeligentných adolescentoch, na tlupe blondínok,... A tu sa ponúkol tento milý film, ktorého hodnotenie vyzeralo, že ho aj dopozeráme v zdraví. Začiatok bol rozporuplný, už som to chcela vzdať, ale potom sa to rozbehlo - a ejha, začala som sa baviť, smiať. Vtipné dialógy, situácie, v ktorých by sme nechceli mať prsty, rodinka, ktorá vyvráti všetky pochybnosti o tom, či sme rasisti alebo nie. Ďalší skvelý francúzsky film po Nedotknuteľných. ()

kacenka.r5 

všechny recenze uživatele

Pre mňa je vtedy komédia dobrá keď sa dosť nasmejem. Veď o tom aj komédia je. A pri tejto som sa rehotala odušu, takže za seba hovorím áno. A vlastne aj za manžela, lebo tomu som musela dať vankúš do ktorého sa rehotal aby nepobudil deti. Naposledy som sa takto bavila na My sme Milerovci. Jednoduchá, zábavná komédia na aktuálnu tému. ()

frannyberry 

všechny recenze uživatele

Výchozí situace zajímavá a mnoho slibující, ústřední rodičovský pár sympatický, dcery krásné...ale nějak to nefunguje. Několikrát jsem se zasmála, ale nedokoukala. Jakmile se začala připravovat Lauřina svatba a do děje přibyl Charlesův fašounský fotr, ztratila tato "komedie" i ten zbytek sex-appealu a francouzského šarmu. Ony vůbec ty exteriéry v Chinon jako by vypadly z průměrné Pilcherové a příběh se svou přitažlivostí (pro mě) začal výrazně posouvat tamtéž. ()

WickedFey 

všechny recenze uživatele

No sakra. To je ale povedená rodinka. Myslím, že už nechybělo málo a rodiče by hledali nejbližší místo na sebevraždu. Film by se měl přejmenovat na "Rasismus", protože o ničem jiném to ani není.. ale tak proč ne ? Právě ty nekonečné narážky na tradice, zvyky a vzhled různých národností mě neustále rozesmívaly. Hlavně scénka, kdy už jsou rodiče nadšení, že ta jejich poslední svobodná dceruška našla partnera podle jejich představ a ejhle... Negr! Nezapomenutelná komedie. ()

Drslw 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná komédia. Žiadne šialené tempo ani treskutý humor, ale ani sa to nehrá na nejaké filozofické oblúky a katarzie. Napriek tomu - k dnešnej téme. A pozitívnym spôsobom. ()

Související novinky

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Best Film Fest 2014

Best Film Fest 2014

09.12.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 11. do 17. prosince tohoto roku Best Film Fest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama