Reklama

Reklama

Daredevil - Season 2

(série)
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

V Hell's Kitchen zase řádí temné síly, ale tentokrát si Daredevil musí zvolit mezi ochranou města a svých přátel. (Netflix)

Recenze (128)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další vynikající série potvrzuje Daredevilovy vysoké kvality. Největším oživením byl Punisher a scény z vězení s Kingpinem. Úžasný byl i Punisherův trial. Lehce zklamalo střídaní záporáků, více mi sedí jeden záporák pro celou sérii,ale spokojenst veliká. ()

KarelR

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jestli byla první série marvelácký Batman začíná, druhá je marvelácký Temný rytíř. Elektra super, Punisher geniální, Raidem inspirovaná akce ne a ne dojít... Mimo zakolísání ve dvou třetinách tomu není co vytknout, špička comicsové "televizní" tvorby. (9/10) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Paradoxní situace, kdy se tvůrci poučili z nemnohých chyb předchozí série, aby při jejich řešení udělali několik nových. První sezóna poněkud strádala roztažením na třináct epizod. Druhá naopak místy působí, že je jí třináct málo a uchyluje se ke zkratkovitosti. První, navzdory zbytečné roztáhlosti v několika dílech, působila sevřeně a stavěla na dualitě Matta/Fiska. Druhá je mnohem dynamičtější, ale jsou v ní samostatné linie kolem Punishera/Elektry (on je sice übercool, ale neporovnatelně zajímavější postava je ona), které si jedou každá na své koleji a chvilku tahá pilku tu ta, tu ona čili to působí výrazně méně sevřeně; speciálně ve druhé třetině, kdy se v jeden moment rozvijí dobře šest na sobě nezávislých linií a byť se to i tentokrát o jistou dualitu snaží (rozdílné filozofie řešení problémů Matta/Franka), tak to tentokrát není dvakrát moc nosné. Minule to bylo o skvělém Fiskovi, ale poněkud se nedostávalo „pouličních antagonistů“, nyní je to skoro výhradně o těchto charakterech, ovšem chybí charismatický kápo, který si nemaže ruce krví, ale ze stínů tahá za nitky. Jediné co lze svorně vytknout oběma sériím je, že když mají k dispozici hlavního hrdinu jakožto právníka, tak proč toho sakra nevyužijí? Zde to sice zkoušejí, ale ní to úplně ono. Málokterý jiný superhrdina může nabídnout tak vděčné dějové linie i ve své civilní poloze. Jinak vše dobré zůstalo či přibylo ve větším než malém množství (propracované charaktery, kde není Matt "jsem pokrytecký katolík, co neví co chce" Murdock tím ani zdaleka nejzajímavějším, nečernobílá morální dilemata, vymazlené kontaktní „Raid like“ bitky a je-li to vůbec možné, tak je to ještě o řád temnější i více nekompromisní než minule a to se to již minule nedrželo nikterak zpátky). Pro třetí sezónu by to chtělo definitivní návrat Fiska (protože když je na obrazovce, tak kvalita prudce stoupá; ostatně není náhoda že i tentokrát jsou vrcholné scény série za jeho účasti), k němu pořádnou pravou ruku v podobě pouličního záporáka (Bullseye?) a proti nim křehkou vnitřní tenzí poznamenanou alianci ambivalentních hrdinů, čímž by se vyřešily problémy obou sérií jednou ranou. Každopádně i tak spokojenost náramná až téměř úplná. ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,MOHL BY TO BÝT KONEC BDĚLÝCH STRÁŽCŮ NEW YORKU“ /// Nejukecanější hrdinskej seriál… Vobjeví se Punisher, jeden by čekal hromady mrtvejch… a ti dva spolu prokecaj jeden díl. Sluníčkář Daredevil mě pěkně sere. Je to vlastně takovej idiot, co se chce furt rvát. Uznávám, že je v tom dobrej, ale tohle rozdílný ideový smýšlení mně sledování série neusnadňuje. Na scéně Elektra! Konečně aspoň trochu zajímavá story a tahle holka sem vnáší kus Marvelovský atmosféry. Dvojka lepší jedničky. Kdyby si tak vodpustili tu miliardu keců, vedoucí „jen“ k uvědomění si, kdo vlastně jsou. Kdyby… ale to by byl jinej seriál. Přesto zvedám hodnocení celý série na 3*. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zajímá mě.. 2.) Sráče nezabíjím. Jen se peru. (Proč? A koho bych asi pak mlátil? 3.) Thx za titule „edna.cz“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kým prvá séria bola skôr 70%, než 80%, druhá je skôr 90%, než 80%. Výrazných plusov je viacero. V prvom rade, tvorcovia už vedeli, do čoho idú a čo robia a že to robia dobre a že to na prvý raz malo úspech, takže na druhý raz dostali zrejme vyšší rozpočet a hlavne voľnejšie ruky. Vďaka tomu je druhá séria miestami až jemne fenomenálna. Kým v prvej sérii, čo sa akcie týka, zaujala len chodbová scéna, tu je vynikajúca akčná sekvencia snáď v každej časti. Ďalšími veľkými plusmi sú nové postavy Elektra a predovšetkým fantastický Punisher. Za mínus by som označil stále pretrvávajúci bizarný dojem z kuriózne vyľudnených newyorských ulíc a uličiek a scenár, ktorý sa ku koncu mierne rozpadáva a na niektoré zásadné otázky neodpovedá, čo tvorcovia síce akiste urobili preto, aby si v rukáve nechali pár dobrých kariet pre tretiu sériu, ale skrátka to vadí. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// KarelR je rychlík, ale dojel jsem těsně za ním a tak ho můžu víceméně s klidem podepsat. Drew Goddard opravdu udělal pro Daredevila to samé, co Chris Nolan pro Batmana a druhá série je prvotřídní komiksovou prací po všech stránkách. Postavy jsou plnokrevné, staráte se o ně, mají komplexní vývoj po celou sérii, zápletka se košatí, špičkové akční scény nikdy nekončí a rámování spolu s obrazovou kompozicí snad nikdy nebylo lepší. Po formální stránce naprostá nádhera. Příběh sice někdy během třetí čtvrtiny ztratí na chvíli tempo, ale ve finále ho opět nabere a nakonec tak nevadí ani slabší návrat jedné z ústředních postav, dokonce nevadí ani opakující se kulisy toho malého světa, kterým Hell's Kitchen bezpochyby je, ve finále to všechno stojí za to. Výsledek se musí zažít, osobně bych ho srovnal dejme tomu třeba s takovým koncem vašeho oblíbeného porna, ale to ať si každý rozhodne sám. Důležité je, že to klaplo. Druhá série potvrdila, o čem jsem byl víceméně přesvědčený už po té první - a totiž, že Marvel Cinematic Universe pod Netflixem žije svým vlastním životem a hořká pravda je, že ten je díky Daredevilovi SAKRA moc zajímavější, než ten který nám servíruje jeho aktuální filmová odnož. 10/10 ()

EdaS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série je určitě o něco zábavnější a o hodně temnější a násilnější než jednička. Na druhou stranu kdyby se tvůrci drželi stopáže každého dílu kolem 45 minut, měl by Daredevil lepší tah. Takhle se občas postavy zbytečně vykecávají. Mám trochu problém s linií kolem Elektry a Trhače, ehm chci říct Sticka, ale asi hlavně proto, že ani jeden z nich (natožpak množící se ninjové) nesahají Punisherovi po zakrvácené ponožky. Jinak samozřejmě pecka, po které se mi na Supermana s Batmanem chce do kina ještě míň než předtím. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příspěvek obsahuje lehce pochopitelné,ovšem zásadní spoilery. Jak už jsem pochopil mimo jiné z minulé série, Netflix se neštítí smrtí zásadních postav, které navíc pitomě neoživuje po vzoru Arrow (výjimkou budiž Nobu, ale tomu už je konec). Takže mi vrtalo hlavou, sakra Ben Urich byl zásadní postavou, ale Elektra? S tou jsem tak nějak počítal do Defenders. Nuže nicméně nastal očekáváný cliffhander na...Na co vlastně, může to být ještě vůbec lepší? Pokud se něco zásadního nepokazí, v Hell´s Kitchen bude řádit Kingpin, jeho mazlíček Bullseye, pár kulek určitě vystřílí Punisher a brajgl bude dělat teď už jistojistě i Elektra pod vlivem kultu Hand. Bude to velké, jak trefně poznamenal KarelR, jestli druhá série je takový Temný rytíř, tak třetí série může aspirovat na Temného rytíře seriálové trilogie. Ale abych zbytečně nepředbíhal. Tuhle řadu opravdu táhnul můj neoblíbený Jon Bernthal coby Frank Castle, na konci už navíc s už ikonickou lebkou na hrudi! Dřív jsem ho vídal v menších rolích a jelikož nesnáším WD, nikdy bych mu nedokázal přičíst tak obrovské zásluhy, ovšem věřil jsem, že bude v nové roli dobrý. Jenže, on je opravdu výjimečný! Tohle prostě musí vidět každý sám za sebe, jinak neuvěří. Frank sice všechny zastínil, ale to ani náhodou neznamená, že by to ostatní bylo nějak zásadně horší. Nejvíc stížností šlo asi na Foggyho, ale věřím, že to jeho neustálé remcání mělo smysl a ve třetí řadě nebude přítěží. Jelikož Marvel umí castingy jako nic jiného a nikdo jiný, Charlie Cox "pouze" stvrdil, že právě on JE Daredevil a člověk si ani neuvědomí, jak skvělý odvádí výkon (už jen ta jeho práce s očima), jelikož se to už tak nějak očekává. Karen je pro mě tentokrát ženský charakter číslo jedna, jelikož mě to její neustálé pobírání iniciativy celkem bavilo a kupodivu mě tolik neoslovila Elektra, ačkoliv je to opět po castingové stránce bomba. Když ale uzmula svoje charakteristické dýky, tak to byla radost pohledět. Nebudu to dále zdržovat, i tentokrát je to strašně krvavé, nekompromisní, svižné, choreograficky nadprůměrné drama od Netflixu, jehož lidi snad nemají hranic! Nejlepší momenty z druhé série! Sry, ve většině bude Punisher :D 1) Jednoznačně scéna na hřbitově! 2) Fisk vs Castle 3) Masakr ve věznici. Značka? Punisher. :D 4) Konec Elektry? 5) Abych nebyl za cinika, tak samozřejmě romantická linka mezi Karen a Mattem. ... 10/10 ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Odvážnější, velkolepější a konečně s pořádným oblekem Daredevila. Typická dvojka úspěšné jedničky. Naštěstí se to však podařilo ukočírovat díky fantastickému Punisherovi a zajímavé Elektře. Jejich dějové linky jsou mnohem zajímavější, než Jakuza a její temné síly. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co se dá dělat, i já to musím napsat. Už i Marvel má holt svého Temného rytíře. Comicsová krasojízda plná neskutečně vymazlené a intenzivní akce a hlavně výtečně sepsaného scénáře, jenž skvěle těží svou třináctidílnou stopáž a netflixovskou binge-watch metodu. Tady totiž nejde jen o titulního ďáblíka, konečně (!!!) geniálního Punishera a nepředvídatelnou Elektru, ale ten správný prostor a vývoj zde dostává také sympaťák Foggy a hlavně výborná Karen. To všechno v tempu, které ani na chvíli nepolevuje, vizuálem říkající si o velké plátno a v příběhu, jenž má tendenci vás neustále překvapovat. K úplné spokojenosti tomu chybí jen malinko výraznější a hrozivější záporák. Tady to schovávání padouchů do pozadí po výživném Kingpinovi přece jen tolik nefunguje. Už dlouho se mi nestalo, že bych chtěl nějaký seriál vidět ihned po skončení znovu, na tuhle výjimku si ovšem zřejmě čas udělám. Zatím nejlepší marvelovka. 90% ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě skvělé, leč o něco slabší, než-li episoda první a nevím, nevím, jestli dělá komiksové záležitosti s hrdinou ulic čest, když v první polovině nejvíc bavila civilní, soudní linka (Foggy!). Velké plus míří za zjevením Punishera, který konečně dostává důstojnou podobu a jeho akce je vždy neskutečně dobrá, syrová, rychlá a brutální, což je něco, co mi scházelo u střetů samotného Daredevila, za což může neustálý zástup soubojů s ninji, což konceptu temného hrdiny, co nosí masku ďábla zrovna moc nesedí (obzvlášť v téhle "realistické" podobě), ovšem i tak je tu pár neskutečně silnejch scén (několika minutoví akční scéna bez jediného střihu!!). Suma sumárum, je to skvělé, obzvlášť když se objeví pár starých známých, přidá se Frank a tak dále a tak dále, snad se ale příště bude méně jet do komiksovitosti. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Takže priznám sa, že prvú sériu som nevidel (tieto lacné seriály so superhrdinami ma nelákajú), ale túto druhú sériu som začal sledovať, pretože sa v nej mal objaviť Punisher hraný mojím najobľúbenejším hercom Jonom Bernthalom. V skutku musím uznať, že tá postava bola neuveriteľne skvelá a priznajme si, že hlavne kvôli práve Jonovi. Niet divu, že potom vznikol seriál The Punisher s Jonom v hlavnej úlohe. Každá jedna epizóda je vyšperkovaná a človek si priam pýta Punishera, aby sa už konečne objavil na plátne. Akcie je požehnane, o tom žiadna. A navyše je to celé veľmi emotívne, pretože vieme všetci, čo sa Punisherovi stalo. Respektíve jeho rodine. Skvelou ženskou postavou je sexi blondínka, ktorú hrá krásna Deborah Ann Woll. Rozhodne neľutujem, že som sa na Punishera pozrel aj v seriáli Daredevil, pretože seriál The Punisher na to v podstate nadväzuje. (Videné: december 2016 / január 2017 ..Hodnotenie: Epizódy 1,2,3,4,6,7,8,9,10,12,13 ***** / Epizódy 5,11 **** ) ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. séria - 100%. Už prvú sériu som porovnával s Batman Begins, no a táto druhá ako už niekto povedal je ako The Dark Knight. A ja s tým plne súhlasím. Až na to, že toto ma lepšie akcie, ale dosť bolo porovnávania. Už prvá séria ponúkla výborný príbeh, záporáka a postavy a tu v druhej sérii je to ešte všetko dva krát lepšie. Akcie sú stále oku lahodiace, no tento krát sú ešte viac vygradovanejšie. Samotná postava Daredevila je znova výborná, ale čo prevyšuje túto sériu nad tu predošlú je perfektný Frank Castle a nádherne akčná Elektra. Doslova strhujúci zážitok. Vynikajúce, bravo, tlieskam. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Drsné a dôstojné. A smrteľne vážne. Trochu problematické mi ale príde, že Punisher a Elektra - dve najdôležitejšie postavy zo štyroch (a teda dve hlavné dejové línie z troch), riešia prakticky identické konflikty. Nebaví ma to sledovať. ()

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série je snad ve všem lepší než ta předchozí. Je dějově rozmáchlejší a poutavější, temnější, vyhrocenější a hlavně brutálnější! Takto explicitní zobrazení násilí v superhrdinském filmu/seriálu se jen tak nevidí (scény mučení, střelba brokovnicí do hlavy, bodnutí nožem do rozkroku, řezání a sekání různých částí těla atd.). Vlastně to má asi jen jednu větší "chybu". Hlavní hvězdou tu tentokrát není titulní postava, ale naprosto famózní Punisher! V žádném z dosavadních "punisherovských" filmů nebyl tenhle (anti)hrdina tak drsný, nelítostný (někdy až sadistický), morálně nejednoznačný a démonický, jako právě zde. Jeho vlastního seriálu se už teď nemůžu dočkat... 90 % ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Snad ještě lepší než první řada, zrod Punishera je absolutní bomba, rozdílná filosofie mezi Punisherem a DD je úžasná a na chemii mezi nimi je radost pohledět. Elektra je výborná, ale ta Karen, Deborah opět přehrává a otravuje každou svou scénou. Řada jde ještě dál než ta první, opravdu výborně zvládnuté řemeslo, návrat starých postav potěšil, Punisher si strhává pozornost v každé scéně, Jon je jistě ten nejlepší Frank Castle a nemůžu se ho dočkat v budoucnu. Za mě prostě bez debat plný počet bodů, každý jednotlivý díl je lepší než celý seriál teen Arrow a Flash. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Punisher tomu dodal šťávu a kdyby se celá série soustředila hlavně na něj, máme tu 5*. Takhle jsou výborné díly střídány těmi slabšími a překvapivě ke konci s příchodem Elektry mi to přišlo výrazně slabší, než vynikající rozjezd. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Osobně o něco slabší, co jednička, hlavně kvůli vývoji děje. Na konci mi to jednouše už přišlo jako přeplácaná omeleta (konec vůbec byl takový deuxový, trochu moc hollywoodský s drobet klimax shazujícím cliffhangerem) a našel jsem i pár wtf momentů a trochu nelogických uvažování, kterých se seriál doposud úspěšně vyvarovával. Absence silné záporné postavy také nepřispívá hodnocení. I tak, stále je to nadupaná zábava, herecky brilantně zahrané (Punisher, Elektra) roztahané a akční drama, kde mírně odlehčující prvek je příjemně cynický Foggy. Choreografie bitek je na nejvyšší úrovni, až je jejich častá frekvence kontraproduktivní v smyslu, že vás i malinko můžou omrzet (bitka na schodech je v 3. epizodě je top!) a to vše za přispění jinak perfektní kamery. A když je nečeho víc, musí být nečeho míň, což jde ruku v ruce s trochu řidším dějem v civilní formě a dělá podívanou mírně nekonzistěntní. Škoda. I přes docela dost výtek, jak jsem říkal, skvělá podívaná. ()

VášaVF 

všechny recenze uživatele

Druhá série si stále drží vysokou kvalitu, kterou předvedla v první sérii. Výborná volba Jona Bernthala do role Punishera. Snad třetí série nepoleví, byla by to škoda. ()

Související novinky

Punisher dostal vlastní seriál

Punisher dostal vlastní seriál

30.04.2016

Marvelácký uberdrsňák má za sebou tři celovečerní filmy, nejvíc ale zabodoval letos ve druhé sérii Daredevila. Jak jste možná postřehli, fanoušci ihned začali volat po tom, aby se Punisher s tváří… (více)

Reklama

Reklama