Reklama

Reklama

Daredevil - Season 3

(série)
Trailer 2
Akční / Krimi / Mysteriózní / Fantasy / Sci-Fi / Thriller
USA, 2018, 11 h 9 min (Minutáž: 46–55 min)

Tvůrci:

Drew Goddard

Hudba:

John Paesano

Hrají:

Charlie Cox, Deborah Ann Woll, Elden Henson, Wilson Bethel, Vincent D'Onofrio, Joanne Whalley, Geoffrey Cantor, Jay Ali, Peter McRobbie, Danny Johnson (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Zatímco Wilson Fisk získává čím dál větší moc, zničený Matt Murdock se zvedá z životního dna a je připraven udělat pro ochranu Hell's Kitchen cokoli. (Netflix)

Recenze (86)

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejemocionálnější, nejtemnější a nejbeznadějnější řada. Všechny doženou hříchy minulosti, zlo ovládá většinu a já jen zíral, jak osudově a lidsky se dá natočit komiks. Netflix před lety byl (a pořád je) jako zjevení, jak za málo peněz udělat hodně muziky a zrovna teď, když se Daredevil stával mým nejoblíbenějším seriálem a je čím dál lepší, tak ho kvůli nějakým zasraným fúzím mezi Disneym a neochotou se domluvit zrušíte. "Shame on you," říkám spolu s hlavním hrdinou. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejhorší i nejlepší momenty v dějinách seriálu ve třetí sezóně, u níž výšku jejích nejlepších momentů bohužel vyváží propady ochotnických zvratů a zbabraných linií vedlejších postav. Tahounem série je nenápadný, ale o to chytlavější "dobrý muž, který špatně odbočil a už se vezl" Ray Nadeem. Jediná figura, která je dovedená k působivé pointě. Pro mě celou sezónu ruinuje strašlivě odfláklý poslední díl a pocit, že Matt je ve svém seriálu jen černý pasažér. Poprvé mě můj oblíbený seriál ve výsledku spíš zklamal. Pokud chtěli tvůrci udělat temný, civilní a těžkotonážní kolos, měli se víc učit u Punishera. Ten totiž nikdy nesklouzl k béčkovým twistům a cimrmanovským odhalením. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ty tam jsou desítky ninjů, tajemné artefakty, oživované mrtvoly, tajné sekty, superhrdinové a kdo ví co ještě; Daredevil se v třetí řadě vrací v podobě bezmála až sedmdesátkového thrilleru "lumetovského" střihu o vztahu moci a korupce, kde Murdockovy schopnosti působí takřka až nemístně. Tohle je nolanovské pojetí (super)hrdinské látky, nikoli marvelovské. Pozvolné tempo vyprávění (na rozdíl od ostatních marvelovských sérií, ale pro jednou opodstatněně) tažené postavami, které se vlastním konáním dostávají do víru příčin a následků, ze kterých není lehké cesty ven. Výtečně pojatý koncept dvou stran téže mince v podobě jin–jang párování Murdocka a Fiska, temné, vyspělé i nekompromisní, nosné vedlejší postavy (z toho Daredevil je dobře polovinu série v podstatě vedlejším charakterem), radost pohledět. Paradoxně tak jako jedna ze dvou výtek působí v podstatě klad; časté kontaktní bitky. S ohledem na to, jak je to celé vystavěno, tak jsou navíc a jejich spouštěčem je většinou nějaká přes koleno lámaná obezlička. Na druhou stranu jsou po kaskadérské a choreografické stránce propracované do nejmenších detailů a nechybí jim hmatatelný pocit fyzična, kdy cítíte každou ránu, čili si na ně nejde stěžovat, zvlášť když se v nich (pr)ohání Daredevil v konečně důstojném munduru. Problémem, a bohužel zásadním, je ovšem finále. Celou dobu to neodvratně krok po kroku směřuje k osudovému střetu, kdy se konečně ti dva setkají tváří v tvář, kdy se vyjeví plný rozsah Fiskova mnohavrstevnatého plánu, kdy... Kdy se nic moc nestane, tři postavy si dají přes držku a to jest vše. Murdock s Fiskem nemají ani pořádný dialog; tento aspekt naštěstí zachraňuje tenzí sálající scéna návštěvy Karen Page u Fiska. To je přesně styl, kterým se mělo odehrát i finále. Nevyřčené hrozby, náznaky mezi řádky, vypjaté pnutí a ne symplicitní bum-bum-au-konec. Každopádně však vynikající sezóna, na kterou se bude jen stěží důstojně navazovat. ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„VÁŠ OTEC NIKDY NEVĚDĚL, KDY SE VZDÁT. NA TO BYL MOC HRDÝ. A VY DOPADNETE STEJNĚ“… /// Nejdřív myslím, že už mě Matt nemá čím překvapit. Bije se proto, aby trpěl, nikdy nikdo neumře a teď je navíc sebelítostivej. Navíc je na scéně znovu Fisk. Ale ono ejhle – od čtvrtýho dílu to chytá fajn zápletku, Fisk padouši dokonale a navíc baví nová postava – Dex. Asi to fakt bude nejlepší „čertíkova“ série. Přesto nakonec musím konstatovat, že Matt je pičus. Kolikrát mě sral s tím svým… sluníčkářstvím? Hurá – lidskej život zůstal uchován! Nebo jinak – já bych snad kvůli tomu čurákovi začal fandit padouchům! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Bůh nechce, abych poznal jeho úmysly. 2.) Nepřátel se nebojím. Mám je dokonce všechny rád! 3.) Thx za titule „Xavik6“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Očekávaná třetí série je odlišná než ty dvě předtím, ale pořád vynikající. Spíš než typický Marvel, má seriál blízko k temným 90-tkovým Thrillerům, kde vládnou záporáci ( Kingpin má všechny pod palcem neskutečně) a potěší i nový záporák Bullseye. Matt Murdock je opravdu zničený v téhle sérii, přišel o vše, učí se znova bojovat, trénovat a získává zpět své schopnosti. Svůj oblek za celý seriál ani nenavlékne a po akční stránce nejsem až tak spokojen ( Krom scény z vězení mě nic moc nenadchlo), ale dávka zvratů, emocí, hutné atmosféry a působivých dialogů je zde dostatek, abych byl se třetí řadou nadmíru spokojen. 85% ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kingpina pokladám za jedného z najlepších marveláckych zločincov. O čo menej oplýva špeciálnymi schopnosťami (vlastne žiadnymi neoplýva), o to je zákernejší a nebezpečnejší. V tretej sérii Daredevila je už ale jednak priveľa, jednak mám pocit, že tvorcovia túto legendárnu postavu uchopili trochu inak, než aké by jej bolo charakterovo prirodzené a jednak sa mi z tých jeho moralizujúcich kecov (to neznášam najviac, keď mafiáni hovoria o etike a cti) už okolo tretej časti otváral nožík vo vačku. Bullsay je predvídateľný, nudný a nezaujímavý a čo je najdôležitejšie, jeho vrhacie schopnosti sú až na jednu bitku v redakcii novín obmedzené na minimum, čomu dosť dobre nerozumiem. Karen a Foggy sú občas dosť otravní, ale vzhľadom na to, že z Matta sa stal (aspoň dočasne) v tretej sezóne iný/nový človek, sú to len oni dvaja, ku komu tu môžeme vzhliadať. Paradoxne, najlepšou epizódou je tá prequelová o Karen, ktorá s dejom takmer nijako nesúvisí a v ktorej sa Diabol z Hell´s Kitchen mihne až na samom konci (čo je dosť wtf, keď si to tak vezmete). Strašne ma iritovali aj mimoriadne naivné predstavy tvorcov o fungovaní súdneho systému, domáceho väzenia a FBI. Tretia séria je najslabšia, miestami je to až na 40%. Akcie je pomerne málo a je tu síce ďalšia chodbová scéna, ale tým z prvej a hlavne druhej série sa nevyrovná. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Návrat ke kořenům. Ninjové a Elektra byli fajn, ale konfrontace s Fiskem je pro Murdocka přece jen mnohem osobnější. Třetí série je hodně ponurá, plná ztráty, je o odhalování bolestivé pravdy. Psaní... skvělé, i přes pár zkratek perfektně zachycuje vývoj postav od sebevražedných depresivních stavů k vyrovnanosti a naopak. Spousta emocionálně vyhrocených scén. Představení Bullseye funguje (Bethel hraje výborně) i když se svému komiksovému předobrazu podobá jen trochu. Konfrontace obou protivníků jsou ukázkové a bitky znovu berou dech. Televizní špička. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je opravdu neuvěřitelné, jak se skvěle povedlo zakončit trilogii. Když si teď vzpomenu, jak mě tenkrát mrzelo, když kvůli vrácení práv Marvelu byl zrušen dlouho připravovaný a nekompromisně vyhlížející filmový projekt, vůbec mě to netrápí. Jediné, co mě trápí jakožto komiksového fanouška po dokoukání, nikoliv při sledování, je to, že tvůrci jsou si plně vědomi seriálové šablonytovosti, tím spíše té na Netflixu, který vychrlí celou řadu najednou a není tudíž kam spěchat a laskat diváky vděčnými záběry, aby se za týden zas vrátili...a komiksovost jde na druhou kolej. Vždyť jsme čekali tři roky na moment, kdy se konečně zrodí Kingpin, nebezpečný král zločinu v bílém, ovšem jakmile se tak stalo, měl jsem celý díl husinu. Vincent D’Onofrio už předtím dvakrát dokázal, že je (nejen) v této roli naprosto úžasný a ačkoliv nemá tolik akčních scén, kolik si žádám, ta finální bitka mě skutečně naprosto odrovnala. Ovšem mužem číslo jedna této řady je navenek obyčejný Fbi agent Ben Poindexter (mrk mrk), který má sice lehce nepřesvědčivou proměnu, ovšem herec je vybraný naprosto dokonale a typově to skvěle ladí. S agentem Nadeemem tvoří skvělou dvojku nováčků. Nicméně kvůli tomu, bohužel záměrnému držení se zpátky, ta třetí sérka nepřekonala dokonalou a akčnější druhou, niceméně jsem strašně rád, že se to povedlo, recenze jsou skvělé a jestli neudělaj další pokračování, tak se vzhledem k tomu nádhernému pomrknutí na konci (nikoliv cliffhangeru) asi půjdu zastřelit. Dokonalost sama a bojím se, že po ukončení seriálu neméně výborný Charlie “Daredebil” Cox upadne v zapomnění. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud fanda seriálu vynechá trojku, vlastně se toho moc nestane. Punisher a Elektra jsou pryč a Fisk tu opět dělá věci pro lepší zítřky stejně jako v sérii první. Vše je jen ještě víc přitáhnuté za vlasy, ještě více scénáristicky zašmodrchané a ještě víc na sílu. Snad kromě několika málo epizod, které od klasického trianglu hlavních postav odbíhají a přínáší svěží vítr do platech (například epizoda Karen), je to same old same old. Čtyřku už raději ne. Navíc ve trojce chybí nějaká ta over-the-top one cut scéna typu schodů z jedničky, nebo vězení z dvojky. A přitom tady je Bullseye, který měl tolik potenciálu. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vedlejsi postavy se snazi ukrast Daredevilovi vlastni serial a jejich charaktery zacinaji byt podezrele. Porad je to ok, nicmene trend tehle sezony nevesti nic doreho pro budoucnost. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3. séria - 80%. Prvá séria super rozbehla boj maskovaného bojovníka proti podsvetiu. Druhá vynikajúce zakomponovala vedľajšie postavy do deja a povýšila akciu na iný level. No a tretia je sklamanie. Moc ma nebavil záporák v podaní Poindextera a aj keď Fisk je opäť prefíkaný hajzel, čo ma dobrý plán, úvod ma moc nezaujal a všetko sa to rozbehlo až ku koncu, tak ako aj lepšia akcia, ktorej je tu trošku pomenej. Záverečné tri diely ponúkli dobre finále a zachránili celu sériu, inak je väčšina tretej série len taká kecačka a motanica, kde sa nič moc strhujúce nedeje. ()

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nechybělo mnoho a mohlo jít o bezkonkurenčně nejlepší sezónu (a to jsem po nářezu s Punisherem čekal spíš lehký úpadek a únavu materiálem). Z ryze komiksové brutální akční jízdy ve druhé sérii se zde stal z netflixovsko-marvelovského hitu téměř regulérní politicko-novinářský krimi thriller o zdánlivě bezmezné moci korupce a hlavně zákeřné, ničeho se neštítící manipulace, nejvíce připomínající něco mezi 70's žánrovou klasikou ve stylu Sidneyho Lumeta a dobrou řadou 24 hodin. Tentokrát mě nejvíce připoutaly tři postavy - Kingpin (znovu skvostný D'Onofrio v jedné ze svých životních rolí) a agenti Dex a Nadeem. Právě dvojice nováčků má nejsilnější a nejvýraznější dějové linie, osudy obou jsou velmi strhující, v nejlepších chvílích (Dexovy flashbacky, Nadeemův telefonát synovi) bezmála dokonalé... Celkově parádní podívanou mi trochu kazí asi jen dvě věci - jedno poněkud laciné a zbytečné odhalení a především nedopečený a nemístně vyměklý závěr. Celou dobu tvůrci bez zásadních přešlapů a zaváhání směřují k epickému vyvrcholení takřka antických rozměrů, které nebude mít vítězů, zato spoustu poražených (buďto rovnou mrtvých či "alespoň" zlomených, ať už tělesně, duševně, či obojí), a po němž už nikdy nebude nic jako dřív. Přesně tak to mohlo být, ale nakonec to bohužel dopadlo v podstatě úplně naopak - a v tomhle případě mě to fakt dost mrzí... ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší, ze všech tří sérií. I když jsem vlastně všechny hodnotil stejně, tuhle řadím určitě nejvýš. Pozvolnější rozjezd, pár nových postav, výborné souboje a pak už jen stará, známá dvojka Murdock a Fisk, která si stále dokáže udržet divákovu pozornost i v tomhle dalším pokračování. Prostě komiksový seriál té skoro největší kvality, který ubral maličko akce a víc vykreslil charaktery jednotlivých postav. Pro mě jen a jen dobře. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tretia séria "Daredevil" bola pre mňa vysoko očakávaná hneď po tom, čo som videl posledný diel minisérie "Defenders". Miesto toho sme dostali pokračovania všetkých ostatných sérií a túto sme si nechali až na koniec. Ale oplatilo sa čakať. Ten čas, ktorý tomu tvorcovia venovali sa vyplatil a máme tu asi psychologicky najlepšiu sériu. Ak čakáte veľa akcie, ako bolo v posledných dvoch sériach, tak tentokrát tu máme niečo iné a Matt Murdock musí poraziť svojho najväčšieho nepriateľa. A nie je ním Wilson Fisk, ktorému sa tu budeme opäť venovať. Ale budú to jeho vlastní vnútorní démoni, ktorí skoro požerú Matta Murdocka. A zostal by len Daredevil. Osobne to možno má trošku pomalšie tempo v úvode, no postupne sa to rozbieha. A okrem toho ma nenapadne ani jeden diel, ktorý by ma nudil, alebo niečo podobné. Naopak. Chcel som vedieť ako to dopadne, chcel som vedieť čo sa bude diať. Hrdinovia aj zloduchovia sú tu na najlepšej úrovni a dúfam, že budeme v tomto duchu aj pokračovať. Silná séria, na ktorú tak skoro nezabudnem a som zvedavý, čo prinesú Marvel nabudúce. "Hodnotenie: A+ ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Absolutní bomba, na Matta se valí jedna sračka za druhou a vše se sere a sere...závěrečná bitka s Fiskem a Bullseyem byla absolutní špička a rozhodně nejlepší bitka marveláckého Netflixu. Je opravdu až zoufale smutné, že tohle je absolutně o několik levelů jinde než ostatní marvelácké netflixovky.... ()

sharky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nechci být moc zlej, protože jsem si první 11 dílů docela užil a ten obvyklý problém Marvel/Netflix seriálů, že je tu příliš mnoho dílů na příliš málo děje tady není zdaleka tak hrozný jako třeba ve druhé sérii. Hodně příjemným osvěžením je speciální díl z Kareniny minulosti, takových „jiných“ dílů mohlo být klidně víc. Co se ale nepovedlo jsou postavy a jejich chování a vývoj. Fisk přestal být zajímavý a sexy, Matt je tak nějak furt stejně nudný a jedinou dramatickou postavou, která si projde nějakým smysluplným vývojem je agent Nadeem. Ale ani u něj to nefunguje na 100 %. Největší průšvih je ale scénář posledního dílu, kde se postavy chovají úplně mimózně nelogicky. Takové finále (seriál patrně skončil) Daredevil po výborné první řadě nezasloužil. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za me teda lepsi nez 2.serie, jedine co me extremne sralo, ze ten tlusťoch Fisk mele v jednomkuse to same dokola o Vanesse a furt a furt a uz je to docela trapne a stupidni. Slabsi rozjezd se mi zezacatku nelibil, ale to, co prislo pak, uz jelo slušně. ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Believe or not, but Daredevil is our true public enemy!" Niet pochýb o tom, že finálna séria Daredevila ohromne prekonala tú prvú, ale aj napriek tomu už nedosahuje takých vysokých kvalít, ako tá druhá. Síce neskutočne narástol počet "holy shit!" momentov a tiež pribudlo aj niekoľko nových, naozaj prepracovaných postáv (špeciálny agent Nadeem a potom aj FBI agent Ben Poindexter) a dokonca aj príbeh je zo všetkých sérii práve v tejto úplne najlepší a najrealistickejší (ale výsledný dojem bol u mňa predsa len lepší v Punisherovskej sérii)... Doteraz bolo v tomto seriáli zvykom, že každá séria mala ako tak uzavretý koniec (inými slovami, nekončila "cliffhangerom") a tým pádom som to od tejto očakával dvojnásobne (keďže je posledná), ale v závere si seriál nechal mierne pootvorené dvierka, aby naň potom mohol nadviazať (dúfam, že už budúcoročný) seriál Daredevil: Born Again... Ale to v konečnom dôsledku vôbec nevadí, pretože to, čo sledujeme od začiatku až do konca mňa osobne naozaj bavilo. Máme možnosť sledovať príbeh muža, ktorý stratil všetku nádej a padol na absolútne dno, ale postupne sa snaží z tejto priepasti dostať von... Je jasné, že takáto cesta je omnoho lepšia, ako keby sme už od začiatku mali sledovať neporaziteľného machra a som rád, že aj tvorcovia si to uvedomili. Celé Daredevilovo (a vlastne aj Mattovo) znovuzrodenie je mimoriadne veľkolepé, počínajúc útekom z väznice v štvrtej epizóde až po finálnu porážku v epizóde č. 13. K tomu pridajme ešte množstvo ďalších dejových liniek (niektoré sú zaujímavejšie, iné menej), z ktorých sú niektoré naozaj mimoriadne ponuré a uveriteľné, ale aj tak všetky vedú naspäť ku Fiskovi a Daredevilovi. V skratke, tretiu sériu "Diabla z Pekelnej Kuchyne" som si naozaj vychutnal a s čistým svedomím môžem povedať, že ma ohromila... A preto ju odporúča minimálne 9 FBI agentov z 10... "In front of this God, I would rather die as the Devil than live as Matt Murdock." ()

liquido26 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti předchozím sériím méně akce, víc dialogů, některé epizody se trochu vlekly, ale druhá polovina série naprosto strhující, poslední dvě epizody bezchybné a celkový výsledek víc než dobrý. Zajímavě působily také nové postavy agenti Nadeem a Poindexter. Doufám, že pozrušení Iron Fista a Luka Cage se netflix nevykašle i na Daredevila, protože by to byla škoda. ()

Reklama

Reklama