Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V závěrečné epizodě řady se Matt chystá překročit tenkou hranici, Dex je stále nebezpečnější a Fisk konečně dosáhne svého. (Netflix)

Recenze (27)

Playman 

všechny recenze uživatele

What? To je teda poněkud zvláštní finále. Celá třetí řada je napsaná strašně přirozeně. Každý detail do sebe zapadá jako dílek skládanky. Perfektně napsaný dialogy, scénáristi jsou pořád o jeden krok před divákem a hrajou si s ním. A vlastně, paradoxně nejde ze seriálu cítit, že by byl komiksový. Což mi vadilo u druhé řady. Děj tam byl až moc zjednodušený. A finále takhle brilantní třetí řady se snížilo na "dva cápci si daj přes držku uprostřed velký místnosti a padouch jde zpátky do basy". Respektive, Kingpin byl poraženej rozumem. A to jestli si pro něj Matt dojde nebo ne bylo v tu chvíli už irelevantní. Působí to vzhledem ke komplexnosti zbytku řadu trochu hloupě. Ale jinak má epizoda i spoustu zajímavých momentů, takže nechávám pozitivní hodnocení i tady, i když je to fakt s odřenýma ušima. :D ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak a je koniec. Dúfam, že štvrtá séria nebude, lebo ak bude a v scenári sa nevyskytne niečo absolútne božie, tak ju zrejme vynechám. Koniec taký... fajn. Pootvárané dvierka troška, nejaké to dojatie. Trojka Karen, Foggy a Matt funguje, ale v tretej sérii sú pokope len veľmi nečasto. A na ich mieste by som dúfal, že sa o tom nedozvie Jessica Jones. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám slov. Finální bitka schýza... ;). Ale vážně, dost vtipů na účet uživatele micle21. Opravdu jsem nepochopil, proč ten tah nasrat psychopata (Dexe) a pak nechtít, aby kdokoliv zemřel. Prostě pustí lišku do kurníku a čeká, že se slepicím nic nestane. Také na můj vkus vše dostalo prapodivně rychlý spád (na to jak ještě před jednou epizodou bylo vše problém a a předchozích jedenáct se dělo vše podle plánu - Fiskova plánu). Bohužel se s DD nevidíme naposled, závěrečná scéna mluví za vše :(. ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na to jak si celá 3. série stavěla na budování něčeho smysluplného, tak v poslední epizodě je finální dohoda mezi Mattem a Wilsonem tak stupidně neuvěřitelná, že to snad nesežerou ani Mrvel panicové co hltaj i She-Hulk. Je to nekonečný kruh. Matt řekne: "Fisku, buď hodnej".  A Fisk: "Ok, budu". Finále mě teda brutálně zklamalo a pokazilo dojem z celé série. Naštěstí předzávěrečná scénka, kde máme Karen, Foggyho a Matta společně u stolu kde dumají nad svojí budoucností mě zahřála u srdíčka. 4. série už pod netflixem asi nebude, takže finální díl netflixovské série Daredevila už navždy. ()

BaronMartin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERS! Finále třetí série je určitě mé nejoblíbenější finále z celého Daredevila a vlastně i z celého Netflix Marvelu. Nejenom, že krásně uzavírá celou třetí řadu, ale celkově i nejlepší Marvel seriál, co kdy vznikl. Jsou zde naprosto výborné emocionální momenty, skvělá akce a jiné parádní scény. Začít samozřejmě nemůžu ničím jiným, než tím, co tvoří podstatnou část epizody. Finální souboj mezi Daredevilem, Kingpinem a Bullseyem. Celá tahle část je perfektní. Zaprvé, na rozdíl od finálních fightů v první a druhé sérii, tohle opravdu působí jako finální souboj, má v sobě naprosto skvělou atmosféru plnou osudovosti a velkoleposti, navíc se mi hrozně líbí, že každý ze tří účastníků má svoje cíle, svoje priority a jde si za něčím jiným. Jediné, co mi zde trošku vadilo, tak bylo Mattovo chování, které moc nedává smysl. Matt záměrně vyprovokuje Dexe, aby šel po Kingpinovi, ale pak se ho snaží zastavit, místo toho, aby ho prostě nechal Fiska zabít. Je to zvláštní a je to jediná malá chybka, co mi na jinak fantastickém souboji vadí. Dále samozřejmě musím vychválit tu ikonickou, naprosto legendární scénu, kdy Matt odmítne zabít Fiska, která je nejen bravurně napsaná, ale ještě líp zahraná. Charlie Cox je zde fantastický a jeho monolog k Fiskovi a závěrečné „This city rejected you. It beat you. I beat you!“ je fenomenální, je zde perfektní hudba, je to skvostně natočený a celý tenhle moment je dle mého dost možná nejlepší scénou celého seriálu (s odstupem času, ano, je to můj nejoblíbenější moment celého Daredevila :D). Na závěr dostáváme samozřejmě i spoustu velmi příjemných charakterových momentů a ukončení různých linek, ať už rozhovor Matta s jeho matkou, pohřeb otce Lantoma nebo třeba finální moment mezi Mattem, Foggym a Karen, což jsou všechno velmi emocionální a velmi fajn momentky. Plus teda dostáváme i úplně finální scénu s Dexem, ze kterého se plnohodnotně stává Bullseye (teď akorát jestli to vůbec bude někdy zužitkováno :D) a celý tenhle moment působí jak nějaká potitulková scéna z Marvel filmu, ale jinak je i ten moc fajn. Kdybych to měl nějak shrnout, je to neskutečně dobré finále, skvěle napsané, plné výborných momentů. A je zajímavé sledovat, že i přes to, že byly plány na čtvrtou řadu, tohle opravdu působí jako skutečné zakončení celého seriálu (až na ten konec s Bullseyem teda), které je perfektně zpracované. A já jen doufám a modlím se, že Disney na tento seriál nějak naváže a nebude ho úplně ignorovat. Dostali jsme už Daredevila i Kingpina (i když oba v dost okleštěné formě a navíc stále nevíme, jestli je teda celý Netflix universe canon nebo ne), máme příslib k Punisherovi, ale já si prostě přeji, abychom ještě aspoň jednou mohli celý cast vidět pospolu. Chci znovu vidět Foggyho, Karen a další postavy, které tento seriál roky budoval a které já miluju. Prosím, Disney, nepodělej to. Hodnocení: 92% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (6)

  • Jedná se o úplně poslední epizodu pod hlavičkou Netflixu. Seriál byl totiž po odvysílání své třetí řady za nejasných okolností zrušen. (NiWi)
  • V jedné ze scén dá Vanessa (Ayelet Zurer) Wilsonu Fiskovi (Vincent D'Onofrio) do klopy saka růži (v angličtině „rose“). V komiksech je jejich syn známý jako kriminální lord s přezdívkou The Rose. (NiWi)
  • První a jediná zmínka o postavě Jessicy Jones ze stejnojmenného seriálu ve všech třech sériích. (NiWi)

Reklama

Reklama