Reklama

Reklama

Daredevil

(seriál)
  • USA Marvel's Daredevil (více)
Trailer 2
Akční / Krimi / Mysteriózní / Fantasy / Sci-Fi / Thriller
USA, (2015–2018), 34 h 56 min (Minutáž: 46–61 min)

Tvůrci:

Drew Goddard

Předloha:

Stan Lee (komiks)

Hudba:

John Paesano

Hrají:

Charlie Cox, Deborah Ann Woll, Elden Henson, Vincent D'Onofrio, Jon Bernthal, Elodie Yung, Geoffrey Cantor, Toby Leonard Moore, Vondie Curtis-Hall (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(39)

Matt Murdock přišel jako malý kluk o zrak. Teď bojuje s nespravedlností ve dne coby právník a v noci jako superhrdina Daredevil v newyorkské čtvrti Hell’s Kitchen. (Netflix)

Recenze uživatele Imrwere k tomuto seriálu (26)

Season 1 (2015) (S01) 

Dlouhou dobu jsem měl seriál připraven na seznamu, ale také dlouhou dobu trvalo, než jsem se odhodlal jej spustit. Zřejmě z obav zklamání, jelikož celovečerní film Daredevila neuvedl zrovna ideálně a co si budeme povídat, o žádnou hitparádu nešlo. Pár video úryvků jsem si po internetu prohlédl a tak jsem se rozhodl do toho jít. A byla to neskutečná pecka, vážení. Hlavní postavy, děj i sami představitelé mě chytli za držku natolik, že jsem si celou první sérií prošel za necelý den a půl a jedná se o vůbec druhý nejlepší seriál, který jsem měl šanci zpozorovat. Proč druhý? Ihned vysvětlím. Před pár měsíci jsem psal o vlastním seriálu Punishera, který nasadil laťku hodně vysoko a jen těžko jej někdo ze špičky srazí. Daredevil měl skvěle našlápnuto, už pilotní díl začal v velkém stylu s obrovským drajvem, což se vidí málokdy. Tempo, brutalita a násilí. Zejména tyto faktory výrazně stoupaly, ale když jsem čekal, že to bude opravdový orgasmus, vše polevilo a o atmosféru se starala spíše vlna dialogů, ovšem zde naopak vládla hlubokomyslnost a dramatičnost. I tak se ale myslím, že opad tempa nebyl až tak nutný a to, co jsme viděli ve třinácti epizodách, by se vlezlo do deseti. Herecké výkony opravdu skvělé, střih a kamera na seriál opravdu luxusní a velkým plusem byla temnota a vážnost, což je celkem mimo marveláckou šablonu. Přesto mi tam chybělo něco. Co mi již zmíněný Punisher dal. Krev. Více krve, spousta krve. Tohle se ale, věřím, změní, protože sám Kat se ve připojil ve druhé sérii a na tu se neskutečně těším. V pár větách se také vyjádřím ke každé epizodě zvlášť a mám-li celé jejich hodnocení zprůměrovat, úvodní série drží krásných 90%. ()

Do ringu (2015) (S01E01) 

Na začátek opravdu výtečný rozjezd. Očekával jsem menší tempo při startu, ale tohle mě opravdu mile překvapilo. Už vstup do seriálu pro měl důležitým faktorem a nadšení od prvních minut se se mnou neslo celou dobu. Není nic lepšího, než když je divák okamžitě vtažen do děje a žere každou další sekundu plnými hlty. ()

Cut Man (2015) (S01E02) 

Druhá epizoda vysoko nasazenou laťku epizody první snadno ani ne přeskočila, jako spíš lehce překročila. Zde už každému divákovi musí být jasné, kolik surovosti a nejen zlámaných kostí následující příběh přinese. A počet sebraných životů? O tom se snad nebudeme ani bavit. Již teď je slíbená kvalitní podívaná a to od všech účinkujících, vedlejších postav nevyjímaje. ()

Králík ve sněhové bouři (2015) (S01E03) 

První lehký úpadek již nastoleného tempa, kdy se jednalo spíše o děj kolem advokacie. Jenže i z tohoto pohledu je epizoda velice důležitá a úžasně zpracovaná, přestože si myslím, že hlavní záporák si zadloužil trochu lepší představení, ale buďme ujištěni že jeho chvíle ještě přijdou a on sám se ukáže v tom pravém světle. Nebo stínu? Nechme se překvapit. Stoprocentně bude čím ()

V krvi (2015) (S01E04) 

Pokud divák došel ke čtvrté sérii, už teď je jasné, že jeho nadšení musí vydržet až do konce, protože je opravdu mazec, jak si i za obrazovkou celý děj užívá a vžívá se do postav. Obětí přibývá, ovšem počet mrtvých je na Mattově kontě rovná nula. Je to dobře? Je to špatně? To je spíše otázka do diskuze, kde by se názory lišily, ale jedna věc jasná je. Nezastaví se před ničím. Ani před nikým. Cíl je jasný i přes dlouhou složitou cestu k jeho splnění. Tempo je opět na hranici lomcování s adrenalinem a násilí? Člověka, který si v tomto libuje je to naprostá pecka. ()

Svět v plamenech (2015) (S01E05) 

Samotný název epizody je více než přesný, to však každý při sledování pochopí. Nastolený standard neutichá a jede se v zajetých kolejích. Fisk jasně dominuje a odvrací svůj opatrnější nástup. Už teď je jasné, že být jeho protivníkem nebude nic lehkého a splnění cílů jak na straně dobra, tak na straně zla bude stát ještě hodně úsilí. Super pokračování a nezodpovězené otázky přibývají. ()

Zavrhnutý (2015) (S01E06) 

Začíná jít do tuhého, tma střídá temnotu a temnota střídá tmu. To, co je v tomto seriálu hnacím motorem, je do diváka tentokrát naládováno v opravdu obrovské míře, že to jen těžko vstřebává. Oba dominantní muži na opačných stranách barikády spolu poprvé diskutují a to je ten správný impuls. Může to být ještě lepší? Těžko říci, tohle je naprostý vrchol, ale mile rád se ještě nechám překvapit. ()

Stick (2015) (S01E07) 

Tak trochu jsem čekal na chvíli, kdy se postava Sticka objeví a slepý stařec nakonec přišel ve chvíli, kdy už jsem začínal být skeptický a absolutně jsem jej neočekával. Dosud jsem nedal prostor pohledům do minulosti, ale tentokrát flashbacky přehlížet nelze, jelikož jsou hodně, opravdu hodně důležité a několik předem pokládaných otázek rázem vysvětlují. ()

Stíny ve skle (2015) (S01E08) 

Popularita Fiska, chcete-li Kingpina, rapidně roste, s ním samozřejmě i četnosti násilí a brutality. Opět dostáváme přímou nálož toho, čehož půst jsme si museli v předchozí epizodě přetrpět. A nebylo to poprvé, takže hádám, že i nadále tvůrci plánují do diváka rvát impulsy přímo šokem. A musím uznat, že to opravdu funguje. ()

My o vlku (2015) (S01E09) 

Dva hlavní protagonisté se setkávají tváří v tvář. Ovšem zatím ne tak, jak by bylo třeba a Kingpin stále netuší, kdo proti němu stojí. Uff, ale mocný okamžik to tedy byl a pro samotného Matta nesmírně důležitý. Díl byl opět slabší na to, na čem si zakládá a to znamená co? Že by další léčbu šokem? Uvidíme. ()

Nelson v. Murdock (2015) (S01E10) 

Mýlil jsem se. Byl jsem přesvědčem, že přijde opět dávka a infůze v podobě další akce plné překvapení, jenže k dostání byl doposud nejslabší článek a tak trochu hluchá pasáž, která přinesla spoustu dialogů. Nutno ale dodat, že se jistému člověku dostane jedno děsivé překvapení. ()

Stezka spravedlivých (2015) (S01E11) 

Začíná to být opět lepší. Zejména postava Karen vychází z pomyslného stínu a její jednání na vlastní pěst je velice sympatické, jako ona sama. Opět se začíná přitvrzovat a jelikož se pomalu, ale jistě, blíží finále série, zcela logicky stoupají emoce. Některé pasáže jsou zamotanější, jiné zase dostávají smysl. Nezodpovězené otázky však stále tíží. ()

Ti, které jsme opustili (2015) (S01E12) 

Je čas na to, dostávat odpovědi a to se pomalu divákům dostává. Příběh se zdá být jasnější, zápletky prozřetelnější člověk se může dále nechat unášet na vlně nadšení. Po tom, co jsme dosud viděli a téměř i aktivně zažili, můžeme si být jisti, že finále, které je na dosah, bude opravdu velkolepé. Ale nebude to mít náš hrdina lehké, to už jsme viděli. ()

Bang (2016) (S02E01) 

Vstup do druhé série je opravdu velkolepý a už v počátečních pasážích divák dostává spoustu adrenalinu do žil. Osobně musím s potěšením konstatovat, že jsem se dočkal toho, co mi v předchozí sérii scházelo. A to byl, jak jsem předpokládal i jak jsem avizoval, příchod Punishera na scénu. Který byl opravdu velkolepý. Bang!!! ()

Psi do přestřelky (2016) (S02E02) 

Že jedna prohraná bitva neznamená prohranou válku je již potvrzená pravda. Válka stále pokračuje a to na více frontách, protože Punisher není jediným problémem, s jakým se Daredevil potýká a jaký mu působí nezdar. Akční scény jsou lahoda pro oko, atmosféra pro cit a v neposlední řadě je potěšeno i ucho vynikajícím hudebním podkladem. Vše do sebe zapadá a jako celek to působí ohromně. Nejde se odpoutat od obrazovky. ()

Ti nejlepší z New Yorku (2016) (S02E03) 

Další setkání s oběma strážci města vyznělo dosti zajímavě už koncem předchozí epizody a to dále graduje. Divák se dozvídá, že oběma jde ve výsledku o tu samou věc, pouze s tím rozdílem, že Matt má slitování a věří ve špetku dobra v každém padouchovi, Frank však nikoliv a tak pouze likviduje ty, co si dle něho žít nezaslouží. Závěr tohoto dílu je více než luxusní, na ten se dá dívat opakovaně, prostě whoow. ()

Halíř a desetník (2016) (S02E04) 

Tak si tak říkám, jestli se dívám na správný seriál, jelikož, co se obsazení týče, tady jasně dominoval Frank alias Punisher a jeví se v sérii jako doma, ve své vlastní. To je pro mě samozřejmě dobře, protože je mnou oblíbenější hrdina a chvíle, kde je on, si nemálo užívám, takže tato epizoda mi dala opravdu slušně nažrat. Jon Bernthal zkrátka dělá z výborného seriálu naprosto skvělý seriál a co se týče jeho závěrečného monologu? Nemám slov. Tohle byl dosud nejlepší epizodní počin, jehož poslední vteřiny s sebou přinesly zajímavé překvapení v podobě též zajímavého hosta na plátně. ()

Kinbaku (2016) (S02E05) 

Tak přeci jen trocha upuštění od toho, co předchozí čtyři epizody nastolily. Punisher je dočasně mimo dění a na scénu přichází vyzývavá, ale přechytralá a vyčůraná Elektra. Díl doprovázely opět návraty do minulosti, což stejně jako dřív, neznamená nic jiného, než odhalení dalších důležitých informací. A když už se konečně začne schylovat k nějaké akci, je konec. Je to sice pech, ale nejsme jediní, kdo je zaskočen. Šokovaný je totiž i sám Matthew. To vše však znamená značný příslib do dalšího pokračování. ()

Jenom lítost (2016) (S02E06) 

Opravdu zajímavá epizoda. Průběh přislíbil něco velkého. To se dostavilo, ale v mnohem jiném smyslu, než by se dalo předem očekávat. Akce málo, advokacie více, ale důležitá je nyní souhra Matta a Elektry. Navíc se na scénu opět dostává Punisher. Předpokládám, že další díl přinese již avizovaný soudní proces Franka a opět se někam pohneme. ()

Semper Fidelis (2016) (S02E07) 

Matt už neví, kam dřív skočit. Zda se po nocích bít po boku Elektry coby Daredevil a nebo věnovat se svými opravdovými přáteli právničině v případu Franka Castlea, do kterého se se mnou kanceláří rozhodl jít. Soudní proces je jasným tahákem celé epizody, ale samotný vývoj spolupráce s maskovanou kráskou má něco do sebe. Už je ale na čase, aby se divák dočkal té pravé podstaty onoho seriálu. ()

Související novinky

Daredevil a Kingpin se vrátí

Daredevil a Kingpin se vrátí

08.07.2022

Dobré zprávy pro fanoušky Daredevila s tváří Charlieho Coxe (Hvězdný prach, Teorie všeho), první větší návrat populárního superhrdiny, ale i jeho úhlavní nemesis Kingpina v podání Vincenta D’Onofria … (více)

Nová řada Daredevila potvrzena

Nová řada Daredevila potvrzena

20.05.2022

Na Disney+ oficiálně dorazí nová řada seriálu Daredevil. Informoval o tom server Variety, který tvrdí, že scenáristé Matt Corman a Chris Ord (Covert Affairs) byli zaúkolování napsat scénář a budou… (více)

Netflix přichází o předplatitele

Netflix přichází o předplatitele

20.04.2022

Poprvé za poslední dekádu přichází streamovací gigant Netflix o své předplatitele. Důvodem je i nástup Disney+. Netflix ztrátu platících zákazníků přiznal ve své čtvrtletní zprávě, místo aby přidal 2… (více)

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

12.03.2022

Těšili jste se coby fanoušci Daredevila nebo Punishera ze zprávy, že studio Disney ve spolupráci s Marvelem přidalo tyto netflixovské seriály na streamovací službu Disney+? Pak zjevně nejste součástí… (více)

Reklama

Reklama