Reklama

Reklama

Daredevil

(seriál)
  • USA Marvel's Daredevil (více)
Trailer 1
Akční / Krimi / Mysteriózní / Fantasy / Sci-Fi / Thriller
USA, (2015–2018), 34 h 56 min (Minutáž: 46–61 min)

Tvůrci:

Drew Goddard

Předloha:

Stan Lee (komiks)

Hudba:

John Paesano

Hrají:

Charlie Cox, Deborah Ann Woll, Elden Henson, Vincent D'Onofrio, Jon Bernthal, Elodie Yung, Geoffrey Cantor, Toby Leonard Moore, Vondie Curtis-Hall (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(39)

Matt Murdock přišel jako malý kluk o zrak. Teď bojuje s nespravedlností ve dne coby právník a v noci jako superhrdina Daredevil v newyorkské čtvrti Hell’s Kitchen. (Netflix)

Recenze uživatele vyfuk k tomuto seriálu (2)

Season 1 (2015) (S01) 

Daredevil toho má bez pochyb dost za sebou. Po onom průseru z roku 03 s Affleckem (který mne osobně nepřišel jako taková sračka), přichází dílo samotného Marvelu a Netflixu. Oba prvky se v tom poznají. Stejně jak Marvelovská příběhovost, tak i Netflixová zbytečná délka jednotlivých epizod. Tohle je někdy problém u House of Cards, byl to problém Narcos a je to problém i tady. Každý díl má asi pětapadesát minut, a přitom mi přijde, že by klidně stačilo klasických pětačtyřicet. Když se stejně půlku epizody nic neděje. Seriál se nějak má zaměřovat na Daredevila, ale místo toho se neustále koukáme na hlavního záporáka, který by mohl mít perfektně vybudovaný charakter a autoritu, tak hnedka v prvních dílech o něm víme víc než o Murdockovi. Což neříkám, že je špatně, ale jen to trochu ubírá na pointě názvu seriálu. Jednu věc nepochopím. proč mám pocit, že postavy a herci šeptají a hrají jenom v tmavých prostorách? Přijde mi, že i když mám ohulený repráky na maximum, tak stejně bych bez titulků neslyšel ani výbuch atomový bomby. A ta tma? Hej... i Batman a dalo se na to koukat i za bílého dne. To se o tomto počinu říct bohužel nedá. Nerad koukám na seriál a musím předtím zadělávat okna cihlami. Když však překročíme to špatné (čehož je na tak perfektně vychvalovaný seriál v celku dost), tak seriál má své jisté kouzlo. Buduje charaktery a my se snažíme do nich vžít a zvyknout si na ně. Herecké výkony jsou super a Cox jakožto hlavní postava je více než super. Vincent D'Onofrio má taky možnost si pořádně zařvat od Olověné vesty. ()

Season 2 (2016) (S02) 

Kdybych měl nějak popsat druhou sérii jedním slovem, tak to bude zřejmě "katastrofa". Čekal jsem, že tvůrci se trochu nakopnou a vytvoří něco, co jsem nějak celou dobu doufal, že vytvoří. Místo toho byla tahle série ještě horší než ta první. Především, se nijak nezměnil postup. Místo toho, aby seriál disponoval nějakou akcií, tak se zde nejvíc řeší právnické kličky a diplomatická řešení. Což by nebylo špatně, pokud bych nekoukal na Daredebila, ale na Matlocka a nebo Better Call Saul. Ani tam se tolik právničina neřeší (a pokud už, tak v celku zajímavou a zábavnou formou) a to je seriál přímo o právníkovi. Děj nemá žádný spád a charaktery jsou bez nějakého inteligentního promyšlení. Jediné díly, které měly dle mého pointu byly ty se Stickem, jelikož ten jediný umí nějak racionálně uvažovat. Nemluvím o tom, že jakmile zabijí v jedný sérii jednoho nudnýho černocha, tak do další hoděj rovnou další dva. Největší stupidita mi přijde Elektra. Postava, která vlhne při rozmrdávání skleniček o zem a místo toho, aby Mattovi nějak pomohla, když před ní krvácí, tak se ho zeptá jestli si myslí, že je sexy. Tak jako cože? Nemluvím o tom, že máme v seriálu nějakého Punishera, který měl být nějakou novou gradací v ději a přitom za celý seriál punishne asi jenom tři lidi. A jen jeden z nich je správnej nebo tak. Prostě je pro mne tento seriál zklamáním. Obě série to byly lehce o ničem. Proto asi udělám zásadní věc a to tu, že pokud třetí série bude hned v prvním díle katastrofa, tak se na to rovnou vykašlu. Nějak na to nemám nervy, na rozdíl od TWD, kde ještě nevím kde ty nervy na to beru. ()

Související novinky

Daredevil a Kingpin se vrátí

Daredevil a Kingpin se vrátí

08.07.2022

Dobré zprávy pro fanoušky Daredevila s tváří Charlieho Coxe (Hvězdný prach, Teorie všeho), první větší návrat populárního superhrdiny, ale i jeho úhlavní nemesis Kingpina v podání Vincenta D’Onofria … (více)

Nová řada Daredevila potvrzena

Nová řada Daredevila potvrzena

20.05.2022

Na Disney+ oficiálně dorazí nová řada seriálu Daredevil. Informoval o tom server Variety, který tvrdí, že scenáristé Matt Corman a Chris Ord (Covert Affairs) byli zaúkolování napsat scénář a budou… (více)

Netflix přichází o předplatitele

Netflix přichází o předplatitele

20.04.2022

Poprvé za poslední dekádu přichází streamovací gigant Netflix o své předplatitele. Důvodem je i nástup Disney+. Netflix ztrátu platících zákazníků přiznal ve své čtvrtletní zprávě, místo aby přidal 2… (více)

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

12.03.2022

Těšili jste se coby fanoušci Daredevila nebo Punishera ze zprávy, že studio Disney ve spolupráci s Marvelem přidalo tyto netflixovské seriály na streamovací službu Disney+? Pak zjevně nejste součástí… (více)

Reklama

Reklama