Reklama

Reklama

Daredevil

(seriál)
  • USA Marvel's Daredevil (více)
Trailer 1
Akční / Krimi / Mysteriózní / Fantasy / Sci-Fi / Thriller
USA, (2015–2018), 34 h 56 min (Minutáž: 46–61 min)

Tvůrci:

Drew Goddard

Předloha:

Stan Lee (komiks)

Hudba:

John Paesano

Hrají:

Charlie Cox, Deborah Ann Woll, Elden Henson, Vincent D'Onofrio, Jon Bernthal, Elodie Yung, Geoffrey Cantor, Toby Leonard Moore, Vondie Curtis-Hall (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(39)

Matt Murdock přišel jako malý kluk o zrak. Teď bojuje s nespravedlností ve dne coby právník a v noci jako superhrdina Daredevil v newyorkské čtvrti Hell’s Kitchen. (Netflix)

Recenze (560)

maty39 

všechny recenze uživatele

Obvykle sleduji seriály až když mají odkrouceno více sezon a nebo po jejich konci (např. koukat poprvé na Breaking bad vcelku bylo celkem fajn), ale tady jsem se odhodlal zapojit dříve. Díky kladným ohlasům. Po dvou sériích musím říct, že seriálový Daredevil už šel asi jen těžko udělat lépe za tyto peníze. Je to produkce Netflixu, takže nemůžeme čekat žádné opulentní scény a díky bohu, tvůrci zavrhli i digitální bordel, který by s tímto rozpočtem musel vypadat hodně směšně.Namísto toho se nám dostává drsného akčňáku, kde se spoléhá spíše na pěsti, katany a palné zbraně. Co mě nejvíce překvapilo byla excelentní choreografie akčních scén. Tvůrci ví co dělají a je vidět, že se neperou žádná nemehla, ale pánové a dámy, co něco umí. Akce je drsná, brutální a stříká z ní adrenalin na všechny strany. Myslím že spousta tvůrců akčních filmů (i těch komiksových) se po shlédnutí Daredevila musela hambou propadnout až do Číny (kdyby bitky v Nolenových Batmanech vypadaly takhle, tak by to byl nářez). V obou sériích je jedna bitka která vyčnívá nadevše a já si je musel vždy zopakovat hned několikrát. V první sérii je to hned druhý díl, kde Matt upadne do léčky a téměř zařve při záchraně uneseného kluka z rukou ruského gangu. Na závěr epizody se vydává ještě nedoléčený, sotva chodící do jejich sídla a tady následuje bitka, která by měla vstoupit zlatým písmem do televizní historie. To se nedá slovy popsat, to se musí vidět. Ve druhé sérii je nejlepší bitka ve třetím díle, kdy se Matt setká s Punisherem. Punisher nasere motorkářský gang a Daredevill se musí probojovat dolu do přízemí. Prostě lahůdka. Daredevil v obou sezonách nabízí spoustu výborné a nekompromisní akce, ale tyhle dva momenty pro mě z nějakého důvodu vyčnívají. V první sérii je nám naservírován Daredevilův origin a jeho boj se zločineckou organizací vedenou tajemným Fiskem, kterého hraje výborný Vincent D´Onofrio. Z jeho postavy běhá mráz po zádech a patří k tomu nejcharizmatičtějšímu a nejodpudivějšímu zároveň. První série těží z ucelené hlavní dějové linky ale místy je vidět, že autoři spěchají, protože mají k dispozici jen třnáct epizod. Ve druhé sérii se děj rozdělí na dvě hlavní linie. Punisherova pomsta a Mattův boj s tajemnou nindžovskou organizací, která chce ovládnout svět, do kterého se zaplete i Mattova dávná známá Elektra. Punisher mě vysloveně bavil a úvodní epizody, které mu patří jsou perfektní. S nástupem Elektry a ninjů tempo opadne, ale stále je na co koukat. Celkově je druhá série o fous lepší. 1. série - 80%, 2. série - 90% ()

kluk z Na 

všechny recenze uživatele

V záplavě hloupejch marveláků, které plní kinosály je tedle seriál opravdu unikátní. Skvělý casting, krásná mysteriózní vizuální stránka, občas zatahá za vlasy v příběhu, ale určitě jedna ze seriálových událostí posledních let. ()

Standic1 

všechny recenze uživatele

Na filmové scéně se v bitvě DC vs. Marvel nedá srovnávat a opravdu je vedoucím na plné čáře rozhodně Marvel. DC si zatím šije z ostudy kabát. Co se týče seriálů, tak tam zatím jasně vyhrává DC. Jak se ale zdá, tak Daredevil bude první velkou nadějí Marvelu a stává se tak první zajímavou konkurencí proti DC v rámci seriálové scény. První série má pomalejší rozjezd, ale druhá polovina první serie ukazuje, že se krve vůbec nebojí, nemluvě o perfektním příběhu a moc pěkné zápletce a ten okamžik, kdy Daredevil navlékne poprvé svůj "nový" kostým... prostě paráda. Druhá série navazuje hned na první, takže ihned vtáhne do děje a přivede pár zajímavých postav - Punisher se sakra povedl a Elektra se s tím taky zrovna neprdí :). Za Kingpina palec nahoru - herecky bravurně zvládnuté. Obě dvě série zatím ukazují, že Daredevila ještě čeká slibná kariéra :) ()

max1234 

všechny recenze uživatele

Zatím 4*... Důvod je to prostý. Na Marvel je tam příliš mluvení a to vám pak časem začne lézt na nervy, obzvlášť ta blonďatá ufňukaná pakšle. Ale jinak kvalitka. Doufám že si to udrží svoji originalitu, né jako zasranej Arrow. AKTUALIZACE: asi po 10 minutách--- píšu to asi v první desetině 12. dílu, možná se z toho vyklube zajímavá polízanice. Ale tak 5* noo ()

Pfff 

všechny recenze uživatele

Krvavější a duchaplňejší než celý Avengers. Chytřejší alternativa k dnešním komiksovkám. Možná právě proto,že je to spíš kriminálka, kde se lámou kosti a mluví sprostě. Troufám si říct, že minimálně první série v některých momentech snese srovnání s Nolanovým Batmanem. Hlavní hrdina není zas tolik super, ale rozhodně je cool! ;-) U padoucha na druhou stranu skoro až do konce nevíte jestli ho máte nenávidět nebo spíš litovat. Lepší restart si Daredevil nemohl ani představit. ()

TaanStari 

všechny recenze uživatele

No, chápu, dává to té postavě hloubku, přesto jsem v komiksovém Kingpinovi nikdy neviděl přerostlé neurotické mimino. A Daredevilův oblek na konci je taky dost zvláštní, docela mi připomíná kostým Nite Owla z Watchmenů, což v takhle realisticky laděném seriálů dost bije do oči. Ale to jsou jen drobnosti, jinak je to super. ()

Viper 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv se považuju za milovníka komiksových příběhů a seriálový Daredevil rozhodně patří mezi to lepší z žánru, nemohl jsem se ubránit smíšeným pocitům. Tento seriál je totiž extrémně nevyrovnaný a mistrovské pasáže (zejména ty retrospektivní) tak mnohdy střídají nudné pasáže, kde se hlavní postavy snaží pět minut vyjádřit soucit nad tím, že někdo zemřel nebo otravné roztrpčení Eldena Hensona nad tím, že Daredevil neřeší zločin jen v soudní síni. Od výborného začátku tak první série bohužel stagnuje a jako kdyby ty minuty nudy jaksi autoři scénáře přehnali a snaží se pak vše dohnat v posledním dílu, který je opět dějově výživný. Pozitivně naopak musím zhodnotit ponurou atmosféru Hell's kitchen, která mnohdy připomíná Nolanovo Gotham city. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zaujimavejsie stvarnenie dalsieho z rady komixovych hrdinov. Priznavam, ze tento zaner neoblubujem a zvacsa pateticke rozhodovania a rozpoltenost kladasov v tychto filmoch ma uz unavuje a pride mi, ze nesmie chybat v ziadnom. Avsak oslovil ma hlavny "spasitel" Fisk, ci jeho uhladena a uhranciva prava ruka v obleku. Tiez postava reportera a aj pritomnost Rosario, ci Deborah, ktorych poznam z inych kuskov potesi.. Choreografia klasicky prefrajerena, co som ocakaval, ale da sa nou i zabavit. Detektivna a pravnicka linka je ide akosi bokom, ale nerusi. Z komixu rozhodne nadpriemer. Nezavrhujem, zrejme siahnem i po druhej serii. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Musí říci,že mne to temné divadélko s pobíhajícím, létajícím a krvácejícím slepcem, jehož nejvýraznější vlastností je empatie (hned za snahou nechat se umlátit k smrti) nijak zvlášť nenadchlo. Chápu, že má jít o temný dospělý příběh, to by bylo ok, problém je, že ten příběh dost pokulhává, ba místy chybí. Shlédnuto první 4 díly a opuštěno. na spaní mi stačí mátový čaj. Dvě hvězdy za slušné fyzické výkony a jistou neotřelost zpracování. ()

Gastovski 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě absolutně minulo. S přemáháním jsem dal první sérii, na druhou už se nechystám. Vše je tu hrozně divné. Samotné postavy s jejich počínáním, které jsem si vůbec neoblíbil a navíc se děj vůbec nijak nevyvíjí. Očekával jsem víc. ()

sirien 

všechny recenze uživatele

s01. Neni to Punisher, ale je to dobrý. Bylo by to tak nějak na možná slabší 4*, ale boží záporák ty 4* činí naprosto jistejma a silnejma. Místy mi trochu vadil kontrast mezi "realistickýma" pasážema a pár trochu "komiksovějšíma" věcma, jakoby se to nemohlo moc rozhodnout jestli to chce být úplně nekomiksové nebo jen trochu komiksové (nebo to možná jen nebylo tak dobře zahlazené). Nicméně dobré postavy, dobrej příběh (ukončenej, to se velmi cení), dobře natočené. | s02: chjo. Možná tak 3* a to jen za toho Punishera tam, zbytek nějak divně přestal fungovat - kotrmelce s vývojem postav, mystický nesmysly co tam nějak neladěj (a půlka jich ani neni nijak vysvětlená)... ()

Cermbo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po zkouknutí všech 3 sérií tohoto seriálu musím říct, že patří určitě do kategorie nadprůměrných. Samozřejmě nemůže se rovnat s dnešníma velikánama typu Game of Thrones, ale na to, že spadá do světa Marvelu (který mě už dost unavuje a nebaví) bere si z něj to nejlepší a to nejtrapnější nechává hluboko pod zemí. Humor zde nehledejte, temná atmosféra místama téměř na úrovni trilogie Dark Knight, skvělý zvraty, ideální počet postav, scénář není absolutně trapný nebo nezáživný, obsazení naprosto skvělý. Doufám, že když Netflix se takhle hloupě rozhodl pohřbít značku, která například lehce podobný Arrow může strčit do kapsy, tak alespoň Disney najde rozum a na své nové streamovací službě bude pokračovat, jelikož v roli Daredevila a Fiska nechci nikdy vidět nikoho jiného než Coxe a D'Onofria! ()

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Dobře rozjetý seriál totálně odrovnala 3.řada ..... Lidé velmi podobní tomu, které zde nazývají Fisk vládnou, ať si to připouštíme nebo ne. Spravedlivý konec je pouze fikce na oblbnutí většiny tzv. "normálních" lidí. Protože myslíci ví, že zlo vždy zvítězí :( Naděje a ospravedlnění ďábla se jmenuje " bůh " ...... ()

MikeeTheory 

všechny recenze uživatele

Temný a trochu vážnější Marvel je mi daleko sympatičtější než ten rádoby vtipný a odlehčený. Daredevil dokonce patří k nejpromyšlenějším a nejchytřejším seriálům posledních let, kterému vévodí výborný Charlie Cox a hodně empatická hudba Johna Paesana. Podle mě lepší než celý Avengers. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

1. serie : Škoda slabšího finále, které postrádalo větší gradaci a napětí. Jinak je to překvapivě zajímavá marvelovka, kde hraje prim psýché postav nad příběhem a akcí. Nikdo není černobílý a všichni mají v sobě své démony, které lépe či hůře krotí. Děj je příjemně nečekaný a nikdo nemá nic jisté. 80% - "When you climb up, you have to expect that the wind is getting stronger" P.S. Jsem zvědav s čím přijde druhá serie a jak zapojí Marvel Daredevila do svých filmů. ()

Související novinky

Daredevil a Kingpin se vrátí

Daredevil a Kingpin se vrátí

08.07.2022

Dobré zprávy pro fanoušky Daredevila s tváří Charlieho Coxe (Hvězdný prach, Teorie všeho), první větší návrat populárního superhrdiny, ale i jeho úhlavní nemesis Kingpina v podání Vincenta D’Onofria … (více)

Nová řada Daredevila potvrzena

Nová řada Daredevila potvrzena

20.05.2022

Na Disney+ oficiálně dorazí nová řada seriálu Daredevil. Informoval o tom server Variety, který tvrdí, že scenáristé Matt Corman a Chris Ord (Covert Affairs) byli zaúkolování napsat scénář a budou… (více)

Netflix přichází o předplatitele

Netflix přichází o předplatitele

20.04.2022

Poprvé za poslední dekádu přichází streamovací gigant Netflix o své předplatitele. Důvodem je i nástup Disney+. Netflix ztrátu platících zákazníků přiznal ve své čtvrtletní zprávě, místo aby přidal 2… (více)

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

12.03.2022

Těšili jste se coby fanoušci Daredevila nebo Punishera ze zprávy, že studio Disney ve spolupráci s Marvelem přidalo tyto netflixovské seriály na streamovací službu Disney+? Pak zjevně nejste součástí… (více)

Reklama

Reklama