Reklama

Reklama

Daredevil

(seriál)
  • USA Marvel's Daredevil (více)
Trailer 2
Akční / Krimi / Mysteriózní / Fantasy / Sci-Fi / Thriller
USA, (2015–2018), 34 h 56 min (Minutáž: 46–61 min)

Tvůrci:

Drew Goddard

Předloha:

Stan Lee (komiks)

Hudba:

John Paesano

Hrají:

Charlie Cox, Deborah Ann Woll, Elden Henson, Vincent D'Onofrio, Jon Bernthal, Elodie Yung, Geoffrey Cantor, Toby Leonard Moore, Vondie Curtis-Hall (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(39)

Matt Murdock přišel jako malý kluk o zrak. Teď bojuje s nespravedlností ve dne coby právník a v noci jako superhrdina Daredevil v newyorkské čtvrti Hell’s Kitchen. (Netflix)

Recenze (560)

mark9th 

všechny recenze uživatele

1.séria predviedla, že superhrdina v seriálovej sfére môže ponúknuť viac než len nezáživnú akciu a dookola sa opakujúci scenár ako je to napr. pri Arrow, či Flashovi. Príbeh sa tu pekne buduje každým dielom, akcia je podstatne surovejšia a za ''bad guy'' sa skrýva viac než len holá hlava a hora svalov. Flashbacky vás navedú priamo k podstatným životným okamihom hrdinu aj záporáka a zbytočne nerozoberajú nepodstatné udalosti. Ovšem a toto musím podotknúť druhá séria ponúkla niečo, čo sa často v tomto formáte nevidí. Miestami sa to už nepodobá len na skvelý seriál , ale na plnohodnotný film. A čo sa tak veľmi zmenilo? Príchod ' Punishera'' bol jednoznačne zlomový okamih tejto marvelovky. Akcia, neporovnateľne surovejšia, je miestami na úrovni R-ratingových filmov, čo nielen poteší, ale veľakrát aj prekvapí. Tvorcovia sa naozaj nemaznali a dali príbehu injekciu adrenalínu ako sa patrí. Už len počkať na samostatný seriál o Punisherovi, ()

DarweyD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

''C'mon matty, get to work..'' Daredevil je až na pár zaškobrtnutí seriálovou dokonalostí, První série je opravdu bez chyb a baví neustále. Tvůrci jsou géniové a jejich celoživotní práce je vtěsnaná právě sem, vim že to nejde, ale je mi to jedno, a dávám seriálu 6/5. Kvalitou předběhl moje další oblíbený seriály jako : Breaking Bad, Game of Thrones, The Walking dead. 2019 a stále nejlepší... Sebemenší detaily jsou vypilovaný do perfektní podoby a to jak seriál pracuje s divákem je fenomenální. No a fakt, že je tenhle dokonalej seriál bez jakýhokoliv ocenění, ve mě probouzí vztek a pocit největší nespravedlnosti. ()

Gamekeeper77 

všechny recenze uživatele

Prvních pár dílů mě fakt dostalo a byl jsem odhodlanej poslat tohohle Stevieho Wondera mezi svý oblíbený seroše. Pak ale bohužel děj začíná dost ztrácet na akci, napětí, působivosti a hlavně progresi. Neříkám, že by mě to nudilo, ale zas tak mimořádnej počin to pro mě taky neni. Škoda, protože rozjezd je vážně hodně slibnej. 82%. ()

mirkath1 

všechny recenze uživatele

Celou sérii, jsem si opakovala, že je to podle komiksu. Málo platné, stejně mně ten slepec lezl děsně na nervy a ta bloncka je nesympatická. Je zvláštní, že nejméně nesympaticky mi byl hlavní záporák. ()

liquuid 

všechny recenze uživatele

Opravdu koukatelny serial. Libilo se mi vypraveni pribehu jednotlivych postav, zvraty, promakanost scenare a deje jako takoveho. Premyslel jsem hodne o celkovem hodnoceni a bohuzel nemuzu dat vsech 5 hvezd, protoze me tam par veci opravdu stve. Prislo mi na muj vkus, ze hlavni hrdina dostava az moc casto totalne na drzku. Fisk mluvi jako robot, neprirozene a o jeho podani cinstiny radeji vubec nemluvim. No a nejvice me zklamal konec :/ tak vymazleny a lstivy zaporak a tak odflaknute finale. Oba si daji do drzky a uzavrou dohodu ? Achjo, takova skoda. Finale dost podtrhava hodnoceni celku. Dlouho dobu cekame na onen souboj a ten stoji za vy vite co... skoda skoda skoda, ale jinak mnohem lepsi, nez Iron Fist a neustale opakovane moralni zvaneni. ()

koty2201 

všechny recenze uživatele

Ako ja spomínam vo svojom profile, som pomerne veľkým fanúšikom marveloviek. Avšak nemám zase ružové okuliare a nemám problém si priznať, ak mi nejaký seriál alebo film v rámci MCU, nebol po chuti.   Tento seriál a rovnako ostatné Netflix Marvel seriály, ktoré vznikli, som začal pozerať len kvôli tomu, že aktuálne to vyzerá tak, že budú títo hrdinovia soft rebootovaní do MCU série.   Čo sa týka samotného Daredevil seriálu, tak si dovolím tvrdiť, že zo všetkých Defenders seriálov je tento najlepší a nadchol ma asi najviac. A čo sa týka plusov, tak má výborne vykreslenie postáv a herecké výkony. Akciu a pouličné bitky a celkovo choreografiu zvláda na jednotku.    Taktiež sa mu skvelo darí odhaľovať tajomstvá Hell’s Kitchen postupne a nikdy si žiadnou postavou nemôžete byť istí a vždy vás niečo prekvapí. Celkovo je detektívny postup v seriáli pre mňa veľmi atraktívny.    Jediné veci, ktoré však musím vytknúť sú napríklad to, že je seriál príliš naťahovaný a k finále vedie až príliš dlhá cesta. Vedel by som si predstaviť každú sériu aspoň o 3 epizódy kratšiu. Občas som mal dojem akoby sa dlho nič podstatné nedialo, občas sa toho dialo až príliš veľa naraz. Čiže tempo seriálu je nepravidelné a trochu to pôsobilo rušivo.   Avšak spomedzi všetkých seriálov od Marvelu si dovolím tvrdiť, že toto je ich doteraz najlepší počin aký kedy natočili. A ak chcete superhrdinský seriál, ktorý má všetko, čo má tento typ diela mať, tak je to práve diabol z Hell’s Kitchen. ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Prvá séria - Keď Marvel ide na štýl DC, je to solídny počin, v prvých častiach som si vravel, že keby sa to inak nevolalo, tak je to vlastne niečo ako seriálový Batman v začiatkoch, keď k tomu priložíte komplexné postavy a solídnu interakciu medzi nimi, ktorá ma hlavu a pätu je z toho kvalitný materiál. Len veľmi neverím, že každá jedna Daredevilova bitka je na päste, skoro nikto nikdy nevytiahne žiadnu zbraň a hrdina vždy každého prebije, je jedno proti akej presile stojí....aj keby mal neviem ako super vyvinuté zmysly, neverím, ze si na neho nikdy nepočíha nejaký ostreľovač čo ho odbachne cez pol ulice, ale nie on sa vždy bije v malých temných uličkách iba v noci, aká to náhoda. Slušné štyri *. Druhá séria - je celkom tvrdý oriešok na hodnotenie, úvod ma sklamal, bolo to také priamočiare a pravdu povediac nezaujímavé (hlavne nové vedľajšie postavy nemajú čo ponúknuť), v každej časti bola povinná 4 minútová kung-fu pasáž (samozrejme, nikto zásadne nepoužíva strelné zbrane, až na jednu dôležitú výnimku) a jediné čo zaujalo boli rozhovory medzi Punisherom a Daredevilom. Až okolo siedmej, ôsmej časti to začne byť opäť zaujímavé. Zatiaľ najlepšie spracovanie Punishera, ale súboj to nebol práve vyrovnaný, keďže ostatné adaptácie boli slabučké. Pre druhú sériu som dlho rozmýšľal o troch hviezdičkách, ale nakoniec sa to preklopilo do vetchých 4-och (ale bolo to veľmi vyrovnané, dejová linka s kultickou Rukou mi veľmi nevoňala, našťastie všetko zachraňoval Punisher). Tretia séria - spočiatku som o nej veľkú mienku nemal, veľmi hrala na moralistickú stránku, ten večný boj čo je to dobro a zlo, kto je dobro a podobne plus samozrejme kresťanské paralely, proste typické super hrdinské žvásty a o dvojtvárnosti každého hrdinu, ktorý pochybuje o svojom "dobre", to ma veľmi nebavilo, to sme už videli mnohokrát. Všetko zmenila neskutočne vymakaná štvrtá časť (12 minútová akčná sekvencia na jeden záber!! a nielen to) a odvtedy to bola prvotriedna paľba (4*). Celkové hodnotenie - veľmi kvalitný seriál, ktorému ale nemôžem dať najvyššie hodnotenie, kvôli nevyváženosti častí, niektore z nich, a zďaleka ich nebolo iba pár, sú jednoducho iba priemerné a 5* seriál by také nemal mať (a tiež ked tak hlbšie uvažujete, hlavne v tretej sérii, je niekoľko celkom výrazných dejových barličiek- čiže FBI si nepreveruje pozadie svojich zamestnancov a nevedia, že jeden ich agent ma dlhodobé psychické problémy od mladosti, alebo občas sa vyskytne "teleportácia", keď dôležitá postava sa presunie z jedného dôležitého miesta na druhé prakticky okamžite, v rámci dvoch za sebou idúcich scén odohrávajúcich sa v rôznych miestach....)..... čiže 4*, ale veľmi poctivé štyri. PS: Mimochodom, moje hodnotenie s poradovým číslom 1100! Ide sa ďalej. ()

maxnot 

všechny recenze uživatele

Hodnocení po dvou dílech - Super. Daredevil je realističtější než ta filmová pohádka. Mnohem lépe se ponoříte do děje a budete si to užívat. hodnocení po čtyřech dílech - WTF?! Tak tohle jsem fakt nečekal! Nejen realističtější, ale i krvavější! A Kingpin? Radost pohledět. Když jsem viděl film, tak se mi líbil Michael Clarke Duncan, jeho tělo bylo tělo Kingpina (až na tu barvu, ale nebuďme rasisti). Tady ho hraje můj oblíbenec Vincent D'Onofrio, který mi tam zezačátku nesedl, ale později musím uznat, že to má v malíku. Jen tak dál a houšť!!! ()

lmc 

všechny recenze uživatele

Daredevil, kterého si po tragickém filmu Marvel zaslouží. Na jednu stranu jsem čekal trochu více nasílí a i klidně i nějaký sex, bavíme se tu přeci o Netflixu. Na druhou stranu je to také Marvel a pořád dostáváme rozhodně temnější, psychologičtější a propracovanější nálož než je například puberťácký Agents of SHIELD. Charlie Cox dává Affleckovi na prdel ve všech směrech a Vincent D´Onofrio je jako padouch fantastický. Nečekejte žádnou přehnaně akční nálož, zde se hraje spíše na dramatickou strunu a řeší se morální dilemata a tenká linie mezi dobrem a zlem. Přesto však akce nechybí a je poměrně slušně natočena. Finální epizoda uspokojivá a pokud přijde další řada, nebudu váhat. Všem, kteří touží po dospělejší Marvelovské zábavě povinnost. Čtyři hvězdy dávám jen pro to že bych osobně ještě více přitvrdil, chtěl bych více mrtvol, více morálních dilemat a méně dětinského patosu, který se občas jako výplň objeví. Akce by šla také posunout o chloupek víš, některé momenty mi přišli nevyužité. Jinak někde jsem četl že Daredevil je jeden ze čtyř plánovaných seriálů s kombinaci Marvel/Neflix - pokud budou také stejně kvalitní a především pro dospělejší publikum, máme se rozhodně na co těšit... ()

Lastsurvivor 

všechny recenze uživatele

Má to své chyby, není to perfektní. Být známkování na csfd od 1 do 10, dal bych 8,5 - 9. takhle ale nemám jinou možnost než jít na plný počet. Akce je parádní, Rkový rating dostatečně využitý a postavy uvěřitelné a věrné své komiksové předloze. Jedná se podle mě o jakýsi předobraz toho, jak by měla "dospělácká" komiksárna vypadat, i ten pánbíčkář tam nějak zapadá. Charlie Cox je ve své roli perfektní, mám ho rád už od Boardwalk empire, i když touhle rolí jsem si u něj nebyl jistý. Vyvrátil ale mé obavy dokonale a je to jasný tahoun seriálu. Závěrečný díl 1. sezóny naprostá paráda, jistá scénka ve mě chtě nechtě evokovala jistou scénku z Kmotra. Vřele doporučuji všem fanouškům méně "světlých" a více "realistických" komiksových adaptací. Velice rovněž oceňuji snahu nepředkládat věci černobíle, dělit strany na dobro a zlo. Nevyjde to sice najevo až do úplně posledního dílu, ale i tato snaha se vcelku povedla. ()

Shadowspark 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriálový Daredevil má víc poutavou, temnější "batmanovskou" atmosféru než filmový Daredevil z r. 2003. Ten film byl spíš (pod)průměrný akčňák. Affleck nebyl špatný, ale Charlie Cox mi přijde daleko víc sympatický jako Matt Murdock a Daredevil, seriál se víc blíží komiksové předloze a kriminálním detektivkám. Zajímalo by mě, jak bude zapadat do Marvel Cinematic Universe. ()

ESNYR

všechny recenze uživatele

Pokud mám srovnávat z dalšími komix seriály ( Arrow, Flash, Gotham ) tak Dardevil jasně vede o celé koňské délky. Zatím po 5 dílech musím říct že mně baví víc než všechny ty televizní komixárny dohromady. Kdybych musel hodnotit hned, dal bych 4 hvězdy. Hodnocení ale nechám až po více dílech, nebo až po celé sérii - čert ví co se může pokazit. ()

VirglCZ 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní nářez, který dokazuje, že i Marvel je schopen z paty vytáhnout něco drsnějšího, temnějšího a stylovějšího, než je DC-Arrowovská telenovela (Na kterou se sice taky rád podívám, ale zdaleka tak nezapůsobí). Ale vážně, bojové choreografie jsou perfektní, atmosféra by se dala krájet, Cox srší šarmem, a ač zdejší filosofování nedosáhne hloubky True Detective, zasáhne vás a spolu s morálním vývojem postav dá seriálu úplně jinou úroveň, než by kdo od komiksového seriálu čekal. Nicméně, chybky se nevyhnuly ani Daredevilu, a po gradující druhé polovině přijde nemastné neslané finále, od kterého všichni víme, jak dopadne. Seriál se ke konci tak nějak obecně dostal do spárů klišovitého kolotoče, ze kterého překvapení vypadne skutečně jen pár. Člověk taky musí zmínit úřadujícího záporáka, kterému se dostává takřka stejného prostoru, jako hlavnímu hrdinovi, a vůbec to není na škodu. Kingspin je zde vystřižen opravdu náramně a jeho kolísání mezi morálním přesvědčením, láskou a agresivní brutalitou patří k asi nejsilnějším okamžikům seriálu. ()

14krejca14 

všechny recenze uživatele

Po filmovém Daredevilovi jsem mě strach, jak může vypadat seriál. Zbytečně. Po celém zhlédnutí neváhám s plným počtem. Atmosférou, postavami, příběhem, akcí. Tím vším se netflixácký Daredevil vyrovná těm nejpovedenějším marveláckým blockbusterům. Navíc skvělé obsazení a díky bohu (vlastně ďáblu) za ten vysoký rating. Být to další vysoko rozpočtový film pro všechny kategorie, tak dopadne daleko hůř. Proto co nejdříve sem s další sérií, ale nějaké to malé mihnutí Ďábla z Hell´s Kitchen v Avengers nebo v jiných marveláckých projektech jen uvítám. ()

davistercz 

všechny recenze uživatele

Už od samého začátku jsem tušil, že tenhle seriál bude něco opravdu velkolepého a moje předtucha mně nezradila. MARVEL ted jede "bomby", každý rok přicházejí s něčím novým a vyplácí se to. Na starého Daredevila zapoměnte, tohle je Daredevil, jak se patří. Naprosto skvělé udělané a děj který opravdu neomrzí. Jinak Charlie Cox možná v té nejlepší formě? Tohle se prostě povedlo. Nadupaný, drsný a dechberoucí! ()

Související novinky

Daredevil a Kingpin se vrátí

Daredevil a Kingpin se vrátí

08.07.2022

Dobré zprávy pro fanoušky Daredevila s tváří Charlieho Coxe (Hvězdný prach, Teorie všeho), první větší návrat populárního superhrdiny, ale i jeho úhlavní nemesis Kingpina v podání Vincenta D’Onofria … (více)

Nová řada Daredevila potvrzena

Nová řada Daredevila potvrzena

20.05.2022

Na Disney+ oficiálně dorazí nová řada seriálu Daredevil. Informoval o tom server Variety, který tvrdí, že scenáristé Matt Corman a Chris Ord (Covert Affairs) byli zaúkolování napsat scénář a budou… (více)

Netflix přichází o předplatitele

Netflix přichází o předplatitele

20.04.2022

Poprvé za poslední dekádu přichází streamovací gigant Netflix o své předplatitele. Důvodem je i nástup Disney+. Netflix ztrátu platících zákazníků přiznal ve své čtvrtletní zprávě, místo aby přidal 2… (více)

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

12.03.2022

Těšili jste se coby fanoušci Daredevila nebo Punishera ze zprávy, že studio Disney ve spolupráci s Marvelem přidalo tyto netflixovské seriály na streamovací službu Disney+? Pak zjevně nejste součástí… (více)

Reklama

Reklama