Reklama

Reklama

Daredevil

(seriál)
  • USA Marvel's Daredevil (více)
Trailer 1
Akční / Krimi / Mysteriózní / Fantasy / Sci-Fi / Thriller
USA, (2015–2018), 34 h 56 min (Minutáž: 46–61 min)

Tvůrci:

Drew Goddard

Předloha:

Stan Lee (komiks)

Hudba:

John Paesano

Hrají:

Charlie Cox, Deborah Ann Woll, Elden Henson, Vincent D'Onofrio, Jon Bernthal, Elodie Yung, Geoffrey Cantor, Toby Leonard Moore, Vondie Curtis-Hall (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(39)

Matt Murdock přišel jako malý kluk o zrak. Teď bojuje s nespravedlností ve dne coby právník a v noci jako superhrdina Daredevil v newyorkské čtvrti Hell’s Kitchen. (Netflix)

Recenze (560)

SpeckMcBig 

všechny recenze uživatele

První sérii dávam 5/5 a druhé,která je ještě lepší musím asi dát 6/5 :D ... Absolutní pecka a nejlepší rozpohybovaná Marvelovka !!! ()

Lockdown 

všechny recenze uživatele

Po filmu, který dopadl tak jak dopadl jsem se na seriálového Daredevila poněkud obával. K mému překvapení přišla parádní chuťovka ,která se od ostatních Marvelovských seriálů či filmů lišila tím, že Matt Murdock jako hlavní hrdina není žádný superbijec a i on dostane hodněkrát pořádně na prdel. Obrovským plusem seriálu jsou záporné postavy. Jak Wilson Fisk ( v životní roli Vincent D'Onofrio), nebo Punisher (Jon Bernthal). Konečně se podařili vytvořit záporní hrdinové s minulostí u kterých chápete proč dělají to co dělají. 80% ()

Yamatosan 

všechny recenze uživatele

Kdo by čekal, že zrovna DD v seriálové podobě posadí na prdel většinu hejbací produkce Marvelu, včetně velké části blockbusterů? Ty pestrobarevné kašpařiny, jakkoli třeba zábavné, a najednou toto, skutečně temné, propracované, s lidskými, nečernobílými postavami, s Matthewem, který je zajímavější v civilu než jako DD, a s hlavním záporákem, kterého nejde neobdivovat, který má konečně hlavu i koule. Ach ach, více takových věcí - jsem opravdu moc zvědav na Punishera! ()

Sheemass 

všechny recenze uživatele

Velmi povedené dílo od Netflixu, kdo však čeká něco podobného filmu z roku 2003, tak s tím tedy opravdu nepočítejte. Charlie Cox v roli Daredevila maximálně překvapil a bojové scény v jeho podání jsou absolutně vyčerpávající. Atmosféra je absolutně jiná než jak můžeme být zvyklí u Marvelu, je mnohem temnější, špinavější, nelítostnější. Ať už se některé momenty opakují vícekrát (především pak v první sérii) a můžou být menší slabinou, druhá série se s tím opravdu nepáře a příchod Punishera do seriálu je luxusní. ()

zuzrik 

všechny recenze uživatele

Nejlepší komiksový seriál na světě? Pro mě dost možná ano nebo alespoň jeden z nejlepších. Realistické, dramatické, poutavé, akční, dospělé a především neuvěřitelně chytlavé. První řadu jsem zhltla "naposezení" a nemohla jsem se dočkat pokračování, které rovněž nezklamalo. Uvidíme jestli kvalita vydrží i u další řady. ()

KiJi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SNÍLEK Z HVĚZDNÉHO PRACHU ZDRSNĚL. Ale ve svém pohledu a jednání je to stále idealista, dokud nenasadí masku a nevyrazí do ulic spravedlnost vymáhat pěstmi. Výborný scénář, skvělé dialogy, stylový hlavní padouch, propracovaná choreografie soubojů a samozřejmě špičkové herecké výkony. Budete trnout napětím, usmívat se u lehkých vtípků a hltat jeden díl za druhým (více u každé série). ()

Mirast 

všechny recenze uživatele

5*, seriál který hravě strčí všechny filmové Marvelovky do kapsy, a navíc nám konečně dal skutečného Punishera. "You know you are one bad day from being me." ()

K4my 

všechny recenze uživatele

Za mě je to v poslední době nejlepší seriál co jsem viděl. A jelikož už mám infantilního Marvel světa plné zuby, je tohle poměrné pragmatické ztvárnění "mého jinak absolutně nejneoblibenějšího Marvel hrdiny" pro mne dostatečnou satisfakcí za ty kraviny co v podobě celovečerních filmů dostáváme.... Jsem strašně rád, že komiksy se vracejí zase na ETAPY, tak jak byly vymyšleny a tak jak dle mého mají být, tam kde mají postavy dostatek prostoru a kde divák má dost času dostat se do hloubi duše i tomu největšímu grázlovi, kterému bych mimochodem dal nejraději pusu na čelo za ten jeho výkon :-D ()

Ronnie92 

všechny recenze uživatele

Tak toto se mi líbí mnohem více než film s Affleckem. Oproti ostatním komiksovým seriálům se zde nebojí krve a rvačky jsou opravdu parádně vymyšlené. Koukám, kromě jiných, i na Flashe a ten je oproti Daredevilovy pohádka pro děti. D'Onofriovi role hlavního záporáka první serie padne perfektně. Je strašidelný, je nebezpečný. Druhá serie šla trochu s kvalitou dolů, ale i tak je to parádní seriál. ()

zekon 

všechny recenze uživatele

Chápu, Marvel potřeboval svého Batmana. Ukecaného moralistu bez nějaké šťávy, nesmrtelného terminátora který byť slepý vidí vše. A samozřejmě všichni musí umět bojové sporty a všichni byť prvních 5min. souboje mají navrch prohrají i když mají jakoukoli zbraň. Seriály pro puberťáky fakt nemusím. Tohle už tu bylo v 80., Van Damm a v 70 kousky z HK. ()

R.Bende 

všechny recenze uživatele

Nejsem člověk ujíždějicí na seriálech a o to vic mě překvapilo, že se mi Daredevil libil. Děj se stále hýbe, nenastávají “tupé” okamžiky, kdy by jste si řekli, že ten díl vůbec k ničemu dobrý nebyl... určitě stojí za pozornost 😉 ()

LeemaCZ 

všechny recenze uživatele

Nejlepší komiksovka co kdy vyšla. Nic z MCU, X-men universa, DCEU, Arrowverse ani mimo ně se s tím nedá srovnat. Tečka. (No dobře, ještě jsem neviděl Titans a Doom Patrol, o kterých jsem slyšel, že jsou hodně dobré, ale pochybuju, že moc změní můj názor). Charlie Cox mi bude chybět a doufám, že nám ho Marvel Studios vrátí ať už v oné podobě či jiné. Netflix zrušením všech Defenderů musel přijít o hodně předplatitelů, protože něco s tak dobrou realistickou choreografií (dá se přirovnat k Oldboyovi), tak těžkými morálními dilematy (konverzace mezi Punisherem a Daredevilem) a velmi dobrými záporáky (Kingpin a Bullseye skvělí, jediný kdo je z Netflix-části MCU překonával byl Kilgrave z Jessicy Jones) a celkově s tak skvělým scénářem a obsazením se tak často nevidí. Všechna ta light-hearted maškaráda co se děje v MCU filmech se tady mění v drsnou, temnou a krvavou realitu. ()

Camel91 

všechny recenze uživatele

Tento seriál byl velmi dobrý počin, co velmi oceňuji je realističnost a uvěřitelnost DareDevila. Filmové zpracovní s Afleckem mám taky celkém rád, ale tam je dělaný opravdu jako superhrdina. V tomto zpracování je to více uvěřitelné a to je to co se mi líbí, DD vyhrává většinou, ale spíš díky vůli než superschopnostem, většinou navíc dostává i dost na prdel. Tento seriál mě z jemu podobných baví nejvíc a i když není tak akční a drsný jak Punisher, považuji DD za lepší :) Musím dodat že u třetí série mě nasralo, že to navazuje přímo na seriál The Defenders, takže pokud jste tento seriál neviděli, přijde vám minimálně úvod třetí série mimo mísu, navíc chování ustředních postav všech 3 řad to ovlivnilo což mě osobně velmi vadilo. ()

SirAduard 

všechny recenze uživatele

Je obrovská škoda, že takovýmto stylem není natočena spousta filmů i seriálů od společnosti Marvel Studios. Tento seriál se absolutně odlišuje od ostatních Marvel projektů díky dospělému a realisticky brutálnímu rázu. Samotná newyorkská čtvrť Hell’s Kitchen má značně pochmurnou atmosféru a jde z ní opravdu cítit, že nelítostné vraždy, mafiánské přestřelky i tajná spiknutí jsou tu na denním pořádku. Ucházející právník, Matt Murdock, je naprosto skvěle provedená hlavní postava, která usiluje pomáhat obyčejným lidem pod přezdívkou Daredevil, bez přímého zabíjení nepřátel. Tuto identitu však musí skrývat před svými nejbližšími, aby je ochránil před pomstychtivými zly New Yorku. Vedlejší a záporné postavy jsou zde stejně dobře odvedené jako hlavní hrdina, se pochopitelnými motivacemi, dobrými charaktery. Hlubokou poklonu obzvlášť skládám herci Vincentu D'Onofriovi, který ztvárnil záporáka Wilsona Fiska, jakožto nezastavitelného mafiánského bosse. Herec svou roli zahrál tak brilantně, že jsem často při sledování nedokázal odhadnout, co provede za malý okamžik. Jediné, co můžu vytknout, je pokulhávající tempo u některých dílů seriálu. Ale zato uspokojivě brutální akce, příjemná práce s kamerou, světlem a barvami, dodávají mému hodnocení navíc plusové body. ()

Honzasgame 

všechny recenze uživatele

Daredevil je seriál, který jsem si naprosto zamiloval. Výborné postavy, příběh, problémy jak ze života pod maskou, tak i bez. Ideální počet epizod, kde se všechno důkladně představí, vysvětlí a zároveň zabaví. Připomíná mi to Nolanova Dark Knighta, jeden z nejvíce vydařených filmů vůbec.  Tohle je ten daredevil, kterého znám, a žádný disney mi ho nepokazí. Daredevil 9/10 ()

13Maty13 

všechny recenze uživatele

"I'm Daredevil. Not even God can stop that now."     /// Dlouho jsem se tomuto vyhýbal a soustředil se především na MCU. Ovšem pak jsem objevil tento klenot. Žádný seriál od Marvelu mě ještě takhle neuchvátil. Má to snad úplně všechno! Herecké výkony jsou někdy neskutečné a zejména Charlie Cox, Deborah Ann Woll, Elden Henson a Vincent D'Onofrio jsou neskutečný. Charlie se pro tu roli musel narodit a neokážu si tam představit nikoho jiného. Snad každý díl má nějaký nečekaný zvrat a po shlédnutí dílu jsem hned chtěl vidět další. Akční scény je euforie sledovat a one shot scény jak bysmet. Fisk jako záporák je jen třešnička na dortu. Třetí série měla pro mě trošku slabší start, ale konec to vyvážil. Klidně bych tu psal hodiny, jak moc je tenhle seroš skvělej, ale radši to tu ukončím abyste se nezdržovali čtením a šli si tenhle seriál užít tak jako já.   / Hodnocení: S1 9,5/10, S2 10/10❤️, S3 9/10. Celkem 10/10❤️.  ()

Související novinky

Daredevil a Kingpin se vrátí

Daredevil a Kingpin se vrátí

08.07.2022

Dobré zprávy pro fanoušky Daredevila s tváří Charlieho Coxe (Hvězdný prach, Teorie všeho), první větší návrat populárního superhrdiny, ale i jeho úhlavní nemesis Kingpina v podání Vincenta D’Onofria … (více)

Nová řada Daredevila potvrzena

Nová řada Daredevila potvrzena

20.05.2022

Na Disney+ oficiálně dorazí nová řada seriálu Daredevil. Informoval o tom server Variety, který tvrdí, že scenáristé Matt Corman a Chris Ord (Covert Affairs) byli zaúkolování napsat scénář a budou… (více)

Netflix přichází o předplatitele

Netflix přichází o předplatitele

20.04.2022

Poprvé za poslední dekádu přichází streamovací gigant Netflix o své předplatitele. Důvodem je i nástup Disney+. Netflix ztrátu platících zákazníků přiznal ve své čtvrtletní zprávě, místo aby přidal 2… (více)

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

12.03.2022

Těšili jste se coby fanoušci Daredevila nebo Punishera ze zprávy, že studio Disney ve spolupráci s Marvelem přidalo tyto netflixovské seriály na streamovací službu Disney+? Pak zjevně nejste součástí… (více)

Reklama

Reklama