Reklama

Reklama

Daredevil

(seriál)
  • USA Marvel's Daredevil (více)
Trailer 2
Akční / Krimi / Mysteriózní / Fantasy / Sci-Fi / Thriller
USA, (2015–2018), 34 h 56 min (Minutáž: 46–61 min)

Tvůrci:

Drew Goddard

Předloha:

Stan Lee (komiks)

Hudba:

John Paesano

Hrají:

Charlie Cox, Deborah Ann Woll, Elden Henson, Vincent D'Onofrio, Jon Bernthal, Elodie Yung, Geoffrey Cantor, Toby Leonard Moore, Vondie Curtis-Hall (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(39)

Matt Murdock přišel jako malý kluk o zrak. Teď bojuje s nespravedlností ve dne coby právník a v noci jako superhrdina Daredevil v newyorkské čtvrti Hell’s Kitchen. (Netflix)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (560)

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

V mnoha ohledech jsem si takto představovala Agents of SHIELD. Temnou, surovou atmosféru s hrdiny, kteří nejsou ani svatí ani vyloženě špatní. Prostě tak nějak uprostřed. Problémem Daredevila je však to, že si neuvědomuje, že jen toto nestačí a po třetí epizodě spadne do naprosté nudy plné zbytečného násilí a zdlouhavých monologů o tom, co a kdo komu patří, kdo je ten zlobivější a jak je tento svět nespravedlivý...NV druhé části série se však kolečka příběhu přeci jen trochu rozpohybují a seriál spíše než cokoli ze stáje MCU (na kteréžto narážky více než potěší!) začne připomínat ságu o Temném rytíři. Daredevil tak vytvoří krásně temný celek, který potěší i komiksové fanoušky, kteří více než rozmanitost a odlehčovací humor Marvelu preferují temnotu konkurentů z DC. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Vidoucí slepec Daredevil je eroticky fixován na New York a má obrovský problém s důvěrou. který řeší tím, že všem pořád lže. Což s sebou nese následky, když se lež provalí. Seriál se vyznačuje častými rvačkami s naturalistickými detaily (výrobce umělé krve si musel mnout ruce), občasnými nelogickými zvraty v jednání hrdinů a chvilkami přihlouple velkohubými dialogy, které předstírají hloubku tam, kde je jen plytkost. _____ V první řadě se růžkatý hrdina utká se zloduchem vizuálně připomínajícím strýčka Festera, který doslova rád čumí do zdi. V druhé řadě se zločinci násobí a jejich motivy už jsou teda pořádná haluz. V porovnání se vcelku reálnou první řadou, musí ve druhé řadě divák spolknout tolik mysteriózna, že se mu to možná bude zajídat. ______ Ale jo, Daredevil se slepeckou holí, ninjovskými instinkty a rozbolavělou rozpůlenou duší pořád působí sexy. Jen doufám, že v dalších řadách mu už všichni konečně přestanou cpát, že jednou se stejně dostane na stranu zla a začne zabíjet, protože on se k tomu evidentně nechystá. I když už musí být zoufalý z toho, jak mu to všichni jeho přátelé i nepřátelé opakují furt dokola. ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

Slepecká hůl narazila na kámen! Ze všech MARVELovských projektů mě Netflixácký Daredevil chytil za srdeční sval snad úplně nejvíc. Pastelové barvy ztlumené na doraz na úkor bezútěšnosti a temnotě, která kape z obrazovky tak často, jako krev z hlavního hrdiny. Takhle si představuji projekt od fanoušků pro fanoušky. Avengers 2 mě po tomhle nechávají docela chladným. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ambiciózní televizní zpracování známého komiksu, které se nese v duchu temného batmanovského universa made by Christopher Nolan, ale chybí mu velmi brzy patřičná epika, promakanost charakterů a jejich motivací a v neposlední řadě dostatečná dávka dramatu a realističnosti, která se postupem času, hlavně s třetí sérií velmi vytrácí. Povedená věc, ale další díly nejsou potřeba a narozdíl třeba od Punishera asi není ani zájem. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Shrňme si to podstatné. V seriálu se objeví Endželo z Kelly Family!!!!!!!! Teď kdejaký ufuňěný, opupínkovaný nerd s holčičím účesem má konečně svůj archetyp a seriálu napere pětku hned po příchodu ze školy. Jinak to není rozhodně zlé. Akce na seriál až neobvykle zdařilé, zápletky kupodivu také nečpí tolik takovou tou seriálštinou. Vlastně až na toho trapného mýtloufa v roli slepoňova sájdkyka je to celkem slušný komiksoseriál. ()

Galerie (453)

Zajímavosti (109)

  • Jeden z dřívějších autorů komiksů s Daredevilem, Roy Thomas, v epizodě ztvárnil jednoho z vězňů. (NiWi)
  • Podstatná část epizody (Daredevil a Punisher na střeše) je silně inspirována komiksem „Punisher: Welcome Back Frank #3“. V komiksu je Daredevil (Charlie Cox) také připoután Punisherem (Jon Bernthal) na střeše a je donucen si vybrat: zastřelit Punishera nebo nechat Punishera zabít. Na rozdíl od seriálu, kde si Daredevil nevybere a místo toho řetězy přestřelí, v komiksu po Punisherovi opravdu vystřelí. To mu však nebylo platné, protože zbraň byla prázdná a Punisher mu na to odvětil: „Zabíjení nech na mě.“ (Knowho)
  • Matt Murdock v seriáli spomína, že vyrastal v sirotinci St. Agnes, v ktorom vyrastala aj ďalšia postava zo seriálového Mravel Universe – Skye (Daisy Johnson) zo seriálu Agents of S.H.I.E.L.D (od r. 2013). (Martin45)

Související novinky

Daredevil a Kingpin se vrátí

Daredevil a Kingpin se vrátí

08.07.2022

Dobré zprávy pro fanoušky Daredevila s tváří Charlieho Coxe (Hvězdný prach, Teorie všeho), první větší návrat populárního superhrdiny, ale i jeho úhlavní nemesis Kingpina v podání Vincenta D’Onofria … (více)

Nová řada Daredevila potvrzena

Nová řada Daredevila potvrzena

20.05.2022

Na Disney+ oficiálně dorazí nová řada seriálu Daredevil. Informoval o tom server Variety, který tvrdí, že scenáristé Matt Corman a Chris Ord (Covert Affairs) byli zaúkolování napsat scénář a budou… (více)

Netflix přichází o předplatitele

Netflix přichází o předplatitele

20.04.2022

Poprvé za poslední dekádu přichází streamovací gigant Netflix o své předplatitele. Důvodem je i nástup Disney+. Netflix ztrátu platících zákazníků přiznal ve své čtvrtletní zprávě, místo aby přidal 2… (více)

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

12.03.2022

Těšili jste se coby fanoušci Daredevila nebo Punishera ze zprávy, že studio Disney ve spolupráci s Marvelem přidalo tyto netflixovské seriály na streamovací službu Disney+? Pak zjevně nejste součástí… (více)

Reklama

Reklama