Reklama

Reklama

Daredevil - Season 1

(série)
Akční / Krimi / Mysteriózní / Fantasy / Sci-Fi / Thriller
USA, 2015, 11 h 53 min (Minutáž: 49–60 min)

Tvůrci:

Drew Goddard

Předloha:

Stan Lee (komiks)

Hudba:

John Paesano

Hrají:

Charlie Cox, Deborah Ann Woll, Elden Henson, Toby Leonard Moore, Bob Gunton, Vincent D'Onofrio, Peter McRobbie, Nikolai Nikolaeff, Gideon Emery (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Matt Murdock přišel jako malý kluk o zrak. Nyní bojuje s nespravedlností za dne coby právník a v noci jako superhrdina Daredevil v newyorské čtvrti Hell's Kitchen. (Netflix)

Recenze (95)

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prakticky každá epizoda má stejnou kostru. 3/4 stopáže žvanění (naštěstí smysluplné - žádná vata - a k věci) a 1/4 akce (neskutečně dobře a poutavě natočené). Není to tedy primárně o slepci-mlátičce. Jak by jeden čekal. Snaha popsat charaktery postav je opravdu znát. Navíc, seriál se neštítí trochy té krve (a otevřených zlomenin) a to včetně ústřední postavy. To je celkem příjemné. Seriál tak působí více dospělé a znatelně méně směšně nežli jiné seriálové MARVELovky. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERy! Vrchol prišiel v osmej epizóde. V tom momente, keď nádejný plán stroskotá ešte než vôbec začal, keď sa Fisk rozhodne vyjsť na svetlo sveta a Hell's Kitchen ovládnuť aj legálne, vtedy mi došlo, čo je najväčšou devízou seriálového Daredevila: záporné postavy. V tých kladných problém nie je. To len Fisk a jeho partička sú omnoho zaujímavejší, lepšie napísaní, aj zahraní. Drew Goddard ma dvakrát prekvapil; Prvý raz v epizóde so slepým majstrom, vyriešením celej akcie (a témy) mimo záber. Druhý vo finále 11tej časti, tou vecou - zvratom. Pretože takto sa to nerobí. Ak má mať hrdina tajomstvo, dozvieme sa ho na začiatku a potom sa čaká. Goddard nám prezradil prvú časť skladačky (Karen) dve hodiny pred koncom série, a ešte neskôr, že o tom vôbec vedel niekto ďalší. Originálne a na príbeh dbajúce, viac než na nažhavenosť divákov a držanie ich pri obrazovkách. A s Karen to malo dve strany, že ano, takže na jednu som zostal obarený pozerať, čo to holka povedala a následne urobila ; na druhú ma Wesleyho smrť nasrala, pretože už tam viac proste nebude. A on a jeho vzťah s Fiskom, vzťah Fiska s priateľkou, matkou, jeho vnútorná rozorvanosť, hnev, sklamanie a nenávisť, to je to, čo robí tento seriál výnimočným. Už len mať gule nato, nazvať to celé Kingpin. 85% [komentár z roku 2016] ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série dokonalá není, má slabší díly, místy slabší dej, ale jako celek funguje dokonale. Daredevil nadchne hlavně skvělou atmosférou, příběhem i skvělou hudbou, která je zvolená skvěle. V posledním díle s otevřenou pusou sledujete jízdu, která má rozměry letního bluckbusteru a máte chuť si díl pustit v kině. Zvolený záporák Fisk má charizma, které z něj dělají zrůdu, ale když se podíváte do jeho nitra, můžete ho začít i milovat. Připomínal mi záporáka jako v posledních dvou dílech Avengers nebo skvělého Toma Hardyho v Dark Knight. Jen málo špatného se dá na první sérii najít, převažují kladné pocity. 9/10 = 95% ()

P1tr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Definitivní adaptace Daredevila dává zapomenout na rozporuplný celovečerní film a tvůrci nám dávají jasně najevo, jak má být tento hrdina správně prezentován. Drsnější pojetí, temné prostředí, tmavý vizuál a nabité akční scény, to je klíč k úspěchu. V bitvách Daredevil exceluje a ukazuje nám prvotřídní rvačky, zapisující se již nyní do zlatého fondu žánru. Tvůrci vedle hrdinů věnují hodně prostoru také titulnímu záporákovi Kingpinovi, což je dobře a jde o zajímavou změnu oproti Marveláckým filmům a tentokrát tedy nepřítele poznáme velmi detailně a jasně chápeme jeho motivace. Kde ale tvůrci pochybili je tempo a dávkování příběhu, neboť i když Daredevil obsahuje několik skvělých epizod, dojde i na mnoho slabších momentů a seriálu by prospělo rozsah o pár epizod zkrátit, neboť v současné podobě se děj dost vleče. Pozitiva ale převládají a Daredevil úspěšně odstartoval Marveláckou štaci na Netflixu. ()

fmash 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dostatečně temné, explicitní a s dostatečným nedostatkem dětinskosti. Vlastně nemám výhrady, až na obvyklý nešvar, že hlavní hrdina, takto borec až na půdu, střídavě zvládá pomlátit asi milion křupanů najednou, přičemž se vyhýbá kulkám, střídavě dostává na budku od kdekoho, kdo má ve scénáři jakous takous důležitost, takže nesmí jít k zemi po první dobře mířené pumelici. 4½. ()

Galerie (204)

Zajímavosti (20)

  • Klavírní melodie, kterou lze slyšet ve scéně v umělecké galerii, je Chopin's Nocturne op.9 no.1 (Epistemolog)
  • Fiskův účetní je pojmenován jako Leland Owlsley. V původním komiksu se jednalo o skutečné jméno daredevilského superdarebáka známého jako Sova. (Epistemolog)
  • Hudba, která hraje během úvodní scény, kde Fisk (Vincent D'Onofrio) vaří, je J.S. Bach Cello Suite číslo 1 v G dur. (Epistemolog)

Reklama

Reklama