Reklama

Reklama

Daredevil - Season 1

(série)
Akční / Krimi / Mysteriózní / Fantasy / Sci-Fi / Thriller
USA, 2015, 11 h 53 min (Minutáž: 49–60 min)

Tvůrci:

Drew Goddard

Předloha:

Stan Lee (komiks)

Hudba:

John Paesano

Hrají:

Charlie Cox, Deborah Ann Woll, Elden Henson, Toby Leonard Moore, Bob Gunton, Vincent D'Onofrio, Peter McRobbie, Nikolai Nikolaeff, Gideon Emery (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Matt Murdock přišel jako malý kluk o zrak. Nyní bojuje s nespravedlností za dne coby právník a v noci jako superhrdina Daredevil v newyorské čtvrti Hell's Kitchen. (Netflix)

Recenze (95)

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Do you believe in the Devil, Father?" Čakal som, že prvá séria Daredevila bude mať temnú atmosféru a nemýlil som sa, veľmi mi pripomínala Temného Rytiera (jediný rozdiel je v tom, že hlavný hrdina nemá zrak a nie je to bohatý playboy 😀). Myslel som si, že každý jeden diel bude plný akcie, ale dočkal som sa aj niekoľkých pomalších epizód, ktoré ma miestami dosť nudili a ani tá (väčšinou) hodinová stopáž tomu veľmi neprospievala... Ale na druhej strane, keď už sa tu aj nejaká tá akcia objavila, tak bola premakaná (podľa mňa je najlepšou scénou rozhodne bitka s Rusmi v úzkej chodbičke na konci druhej epizódy). Potom je tu ešte postava Wilsona Fiska (alias "Kingpin"), ktorý je tým najnesympatickejším záporákom, akého som v Marvel univerze zatiaľ videl, a to je dobre, pretože on ani iný byť nemohol. K tomu pridám ešte Daredevilove hlášky, pri čom niektoré z nich boli naozaj podarené, napríklad to, že namiesto filmov radšej počúva hudbu (keďže je slepý) alebo to, čo povedal Rusovi Vladimirovi: "That sounds pretty bad, but I don't speak asshole." V titulkoch to bolo perfektné, že vraj nehovorí debilsky 😂 (kto videl, ten pochopí). Charlie Cox jednoducho zahviezdil a každú jednu scénu si ukradol pre seba. Pre zhrnutie, z prvej série Daredevila nie som úplne unesený, ale celkový koncept a nápad (a tiež aj vynikajúca záverečná epizóda) sa mi v tomto prípade páčili a preto dávam 8,5 slepeckých paličiek z 10. Už teraz sa teším na druhú sériu, ale myslím si, že to je hlavne preto, lebo v nej príde na scénu Punisher, kvôli ktorému som vlastne začal celý tento seriál pozerať... "You were right... what you told me over the radio that night. Not everyone deserves a happy ending." ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Daredevil toho má bez pochyb dost za sebou. Po onom průseru z roku 03 s Affleckem (který mne osobně nepřišel jako taková sračka), přichází dílo samotného Marvelu a Netflixu. Oba prvky se v tom poznají. Stejně jak Marvelovská příběhovost, tak i Netflixová zbytečná délka jednotlivých epizod. Tohle je někdy problém u House of Cards, byl to problém Narcos a je to problém i tady. Každý díl má asi pětapadesát minut, a přitom mi přijde, že by klidně stačilo klasických pětačtyřicet. Když se stejně půlku epizody nic neděje. Seriál se nějak má zaměřovat na Daredevila, ale místo toho se neustále koukáme na hlavního záporáka, který by mohl mít perfektně vybudovaný charakter a autoritu, tak hnedka v prvních dílech o něm víme víc než o Murdockovi. Což neříkám, že je špatně, ale jen to trochu ubírá na pointě názvu seriálu. Jednu věc nepochopím. proč mám pocit, že postavy a herci šeptají a hrají jenom v tmavých prostorách? Přijde mi, že i když mám ohulený repráky na maximum, tak stejně bych bez titulků neslyšel ani výbuch atomový bomby. A ta tma? Hej... i Batman a dalo se na to koukat i za bílého dne. To se o tomto počinu říct bohužel nedá. Nerad koukám na seriál a musím předtím zadělávat okna cihlami. Když však překročíme to špatné (čehož je na tak perfektně vychvalovaný seriál v celku dost), tak seriál má své jisté kouzlo. Buduje charaktery a my se snažíme do nich vžít a zvyknout si na ně. Herecké výkony jsou super a Cox jakožto hlavní postava je více než super. Vincent D'Onofrio má taky možnost si pořádně zařvat od Olověné vesty. ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série dokonalá není, má slabší díly, místy slabší dej, ale jako celek funguje dokonale. Daredevil nadchne hlavně skvělou atmosférou, příběhem i skvělou hudbou, která je zvolená skvěle. V posledním díle s otevřenou pusou sledujete jízdu, která má rozměry letního bluckbusteru a máte chuť si díl pustit v kině. Zvolený záporák Fisk má charizma, které z něj dělají zrůdu, ale když se podíváte do jeho nitra, můžete ho začít i milovat. Připomínal mi záporáka jako v posledních dvou dílech Avengers nebo skvělého Toma Hardyho v Dark Knight. Jen málo špatného se dá na první sérii najít, převažují kladné pocity. 9/10 = 95% ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to troška v rozporuplnom kontraste: na jednej strane dosť detailné krvavosti a na druhej rodinný humor a žoviálne kamarátske ústredné trio, ktoré sa navzájom doberá ako keby vystupovalo v Matelkove. Takisto mi nie úplne perfektne sadla podozrivo vyľudnená newyorská štvrť, ktorá pôsobí značne nízkorozpočtovým dojmom. A ani toľko vychvaľovaná akcia v skutočnosti nie je nič fenomenálne, ak nerátame drobnosti (chodbová scéna, ale tá je v jednej z prvých častí a potom už do konca nič). Našťastie má prvá séria i množstvo plusov: sympatická hlavná trojka, pomerne dobrá atmosféra "štvrte, ktorú zničili Avengers, keď zachraňovali New York", sympatický Ben Urich a v neposlednom rade ak aj nie rovno najlepší, tak jednoznačne jeden z najlepších marvelovských zloduchov od prvého Iron Mana v pomerne monštruóznom podaní Vincenta D´Onofria. Druhá séria sa každopádne vydarila ešte o dosť viac. Ale už prvá je u mňa za slušných 70%. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Definitivní adaptace Daredevila dává zapomenout na rozporuplný celovečerní film a tvůrci nám dávají jasně najevo, jak má být tento hrdina správně prezentován. Drsnější pojetí, temné prostředí, tmavý vizuál a nabité akční scény, to je klíč k úspěchu. V bitvách Daredevil exceluje a ukazuje nám prvotřídní rvačky, zapisující se již nyní do zlatého fondu žánru. Tvůrci vedle hrdinů věnují hodně prostoru také titulnímu záporákovi Kingpinovi, což je dobře a jde o zajímavou změnu oproti Marveláckým filmům a tentokrát tedy nepřítele poznáme velmi detailně a jasně chápeme jeho motivace. Kde ale tvůrci pochybili je tempo a dávkování příběhu, neboť i když Daredevil obsahuje několik skvělých epizod, dojde i na mnoho slabších momentů a seriálu by prospělo rozsah o pár epizod zkrátit, neboť v současné podobě se děj dost vleče. Pozitiva ale převládají a Daredevil úspěšně odstartoval Marveláckou štaci na Netflixu. ()

Galerie (204)

Zajímavosti (20)

  • Kniha viděná za Benem Urichem (Vondie Curtis-Hall) v jeho domě je „The Power Brokers“ od Roberta Cara. Kniha vypráví o skutečném životě Roberta Mosese, často popisované jako inspirace pro postavu Wilsona Fiska (Vincent D'Onofrio). (Epistemolog)
  • Zbraň, kterou Nobu (Peter Shinkoda) používá v boji s Daredevilem (Charlie Cox), je Kyoketsu-shoge, ninja zbraň skládající se z čepele s dvojitým ostřím a další zakřivené čepele k ní připojené. Čepele jsou připevněny k dlouhému řetězu, který končí kovovým kroužkem. (Epistemolog)
  • Když Matt (Charlie Cox) sedí na policejní stanici, na jeho rameni je vidět následující znamení: „Nemusíte odhalit svou totožnost, abyste pomohli vyřešit násilný zločin.“ (Epistemolog)

Reklama

Reklama