Reklama

Reklama

Daredevil - Season 1

(série)
Akční / Krimi / Mysteriózní / Fantasy / Sci-Fi / Thriller
USA, 2015, 11 h 53 min (Minutáž: 49–60 min)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Matt Murdock přišel jako malý kluk o zrak. Nyní bojuje s nespravedlností za dne coby právník a v noci jako superhrdina Daredevil v newyorské čtvrti Hell's Kitchen. (Netflix)

Recenze (95)

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Daredevil toho má bez pochyb dost za sebou. Po onom průseru z roku 03 s Affleckem (který mne osobně nepřišel jako taková sračka), přichází dílo samotného Marvelu a Netflixu. Oba prvky se v tom poznají. Stejně jak Marvelovská příběhovost, tak i Netflixová zbytečná délka jednotlivých epizod. Tohle je někdy problém u House of Cards, byl to problém Narcos a je to problém i tady. Každý díl má asi pětapadesát minut, a přitom mi přijde, že by klidně stačilo klasických pětačtyřicet. Když se stejně půlku epizody nic neděje. Seriál se nějak má zaměřovat na Daredevila, ale místo toho se neustále koukáme na hlavního záporáka, který by mohl mít perfektně vybudovaný charakter a autoritu, tak hnedka v prvních dílech o něm víme víc než o Murdockovi. Což neříkám, že je špatně, ale jen to trochu ubírá na pointě názvu seriálu. Jednu věc nepochopím. proč mám pocit, že postavy a herci šeptají a hrají jenom v tmavých prostorách? Přijde mi, že i když mám ohulený repráky na maximum, tak stejně bych bez titulků neslyšel ani výbuch atomový bomby. A ta tma? Hej... i Batman a dalo se na to koukat i za bílého dne. To se o tomto počinu říct bohužel nedá. Nerad koukám na seriál a musím předtím zadělávat okna cihlami. Když však překročíme to špatné (čehož je na tak perfektně vychvalovaný seriál v celku dost), tak seriál má své jisté kouzlo. Buduje charaktery a my se snažíme do nich vžít a zvyknout si na ně. Herecké výkony jsou super a Cox jakožto hlavní postava je více než super. Vincent D'Onofrio má taky možnost si pořádně zařvat od Olověné vesty. ()

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8-9/10. - 1. série Daredevila je úžasný úvod a rozjezd Defenders ságy a nový pohled na Daredevila obecně. To jakým stylem se tvůrci vydali a rozhodli se uchopit Daredevila je úžasný. Temnota, akce, strach, detektivní prvky, právnické drama a to se vše kombinuje se superhrdinským žánrem. 1. série hezky končí jednotně uzavřeně a má vše co potřebuje. Skvělý záporák Wilson Fisk nesmí chybět. Opravdu se mi ten násilný chlapík vryl pod kůži. Seriál je téže výborně podkládán flashbacky z minulosti. Vykresluje Daredevila obecně a tohle přesně si tento superhrdina zasloužil! Herecké výkonby ne třeba komentovat. Každý tu hraje na jedničku! ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál, ktorému by svedčalo 10 častí. Nie 13. Je to miestami strašne rozťahané a uberá to tempo inak dobre premysleným scénam. Niektoré skvelé dialógy ( kňaz o zle, Wesleyho vyhrážanie Karen) idú tak v rámci nánosov potrebnej vaty do úzadia. Má to temný feeling, ale žiadny poriadny superhrdinský moment. Až na finále a potom super jednozáberovku v druhej časti. Daredevilovi chýba nadhľad. Chýba mu presah a chýba mu niečo čo by z neho robilo TEN seriál, ktorý by zarezonoval ( hoci hodnotenie tomu samozrejme nezodpovedá). Skvelý je tu záporák Fisk a ten to drží ťažko nad vodou. A potom vedľajšie postavičky ako Stick alebo pani Gao. Nie je to zlé. A ak sa správne nastavíte, dá sa to pozerať, hoci to pôsobí ťažkopádne. Dávam tomu šancu len kvôli The Punisherovi, ktorého považujem za najlepšiu vec od Marvelu. Každopádne dopozerané a viac menej spokojnosť. Hoci sú to 4 slabšie *.1.séria - 75% ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohové pohanských předků, konečně se to stalo, KONEČNĚ někdo spáchal komiksový seriál, který je dobrý, tohle je o dvě a půl miliardy levelů lepší, než telenovela muže v zelené pláštěnce a všichni š.t.í.t.o.v.í. agenti by se při zjevení divoďábla rozhodli deailně prozkoumat svou schopnost prchat nadzvukovou rychlostí. Výborné je tu snad vše, ale jedna věc přece jen ční nad vším ostatním, padouch Vincenta D´Onofria, není žádným tajemstvím, že je to skvělý herec, kterému v získávání velkých rolí překážel jen strach z obsazení někoho, kdo nevypadá jako fešák z obálek, ale to co zde předvádí (i díky tomu, jaké dialogy mu scénáristé dali do vínku) je něco neskutečného, ještě nikdo lépe neztvárnil padoucha tak, aby byl zároveň sympatický. a přesto zůstal děsivou hrozbou. Ovšem pozor, nejen on, i většina vedlejších postav je tu skvěle zhotovená (právnickej sidekick, zrzka z True blood), bojová choreografie je často velmi dobrá (i když by mohla být trochu víc efektivní a méně efektní), ale kurník, v kombinaci se skvělým řemeslem (kamera obzvlášť) ani nevadí pár kiksů v ději. All hail the Daredevil. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Detailně propracovaný origin jednoho z nejzajímavějších marvelovských hrdinů vnesl svěží vánek do rozrůstající se rodiny komiksových adaptací: semknutou "realističnost", ohraničené prostředí, právnickou civilnost, lidské problémy, špinavou bolestivost. Ovšem s vykreslením situace a charakterů si dával tolik na čas, že se dopředu zrovna hbitým tempem neposouval. Jinak řečeno, půda pro konflikt (a kostým) se připravovala opravdu až do poslední epizody. Což bylo sice super (a vynikajícně zahrané, napsané, natočené i (post)produkčně ošéfované), na vyšší rychlost se však přeřadilo příliš náhle a na krátko. Plus zatímco plány Kingpina se zdály jasné (téměř chvályhodné), umanutá snaha Matta a spol. mu v nich za každou cenu zabránit mi už tak pevně ukotvená nepřišla - já bych se na to v jejich situaci při první příležitosti vykvajz. :-) ()

Galerie (204)

Zajímavosti (20)

  • V tejto epizóde sa Matt odmietne predstaviť Claire a tá ho nazve menom jej bývalého priateľa - Mike. V skutočnosti ide o alter ego Matta z komiksov. Matt si vymyslel postavu Mikea Murdocka, jeho vidiaceho identického dvojčaťa, na ktorého sa vždy vyhováral, ak bola identita Daredevila prezradená. (lucia28)
  • Hudba použitá ve scéně se všemi spolupachateli je Nessun dorma, neboli: „Nikdo nesmí spát.“ Jde o výňatek z árie z opery Puccini Turandot. (Epistemolog)

Reklama

Reklama