Reklama

Reklama

Daredevil - Season 1

(série)
Akční / Krimi / Mysteriózní / Fantasy / Sci-Fi / Thriller
USA, 2015, 11 h 53 min (Minutáž: 49–60 min)

Tvůrci:

Drew Goddard

Předloha:

Stan Lee (komiks)

Hudba:

John Paesano

Hrají:

Charlie Cox, Deborah Ann Woll, Elden Henson, Toby Leonard Moore, Bob Gunton, Vincent D'Onofrio, Peter McRobbie, Nikolai Nikolaeff, Gideon Emery (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Matt Murdock přišel jako malý kluk o zrak. Nyní bojuje s nespravedlností za dne coby právník a v noci jako superhrdina Daredevil v newyorské čtvrti Hell's Kitchen. (Netflix)

Recenze (95)

blackJag 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Měl jsem trochu obavy, že nejapně vyhlížející ksicht Charlieho Coxe bude jako pěst na oko. Všechna čest, ve valné většině záběrů si představitel Murdocka opravdu s předlohou sedl perfektně. 13 dílů série je tak akorát, přidat ještě pár dílů, sklouzlo by to do roviny unifikovaných právnických seriálů, kterých na společné anténě spolehlivě okupují celodenní televizní provoz tuny. D'Onofrio jako Fisk = jasná výhra. 80% ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Vynikající komiksový seriál a na rozdíl od Luka Cage, Daredevil zasáhne širší spektrum diváků, je to takový startovní seriál, který se nesnaží nijak komplikovaně vytvářet děj a tomu právě jde na jedničku. Seriál, se hodně drží komiksové předlohy a tam kde odbočí, to neni nijak na škodu naopak, je to vítaná změna, tyhle změny u Marvel seriálů/filmů vítám. První série, má i docela dost humoru a jízlivého vtipu (Foggy je génius) a seriál, má dvě části tu právnickou/novinářskou a pak tu hrdinskou, takže se dostalo jak na akci, tak i na drama. A co si budeme povídat, Charlie Cox jako Matt Murdock / Daredevil, je perfektní, byť má občas takový šťěněčí pohled. Pro Vincent D'Onofrio, je tohle osudová role, asi těžko by se našel lepší Wilson Fisk, Vincent D'Onofrio svoji postavu pojal (tak jak to bývá u většiny jeho postav) hodně osobitě, a spojuje v sobě svaly, moc a zároveň inteligenci, on je Daredevilova nemesis číslo jedna. Akce je zde výborná, hezky se na ni kouká a záporáci sou hodně snaživý. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. Séria - 89% .Bolo na čase aby sa aj Marvelacky Daredevil pomohol dopredu. A je to pekný posun od filmového spracovanie s Affleckom. Seriálový Daredevil vsádza rovnako ako Nolanov Batman na reálnejšie spracovanie, čo je hlavný dôvod prečo ma to bavilo. Charile Cox (ale aj ostatný) fajn zapadli a sledovať zrod slepého hrdinu, ktorý v noci bojuje ako maskovaný nindža proti zločinu a cez deň zas háji občanov ako právnik bol v podstate dvojitý zážitok. Akciu sa nadmieru vydarila, úvodné titulky, hudba, príbeh, postavy a hlavne záporák (Wilson Fisk / Kingpin) príjemne prekvapili. Som zvedavý ako chlapíci od Marvelu zakomponujú ostatné známejšie postavy (Elektra, Punisher) po bok Daredevila. Oblúbený soundtrack: Main Title, Fogwell's Gym. ()

fmash 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dostatečně temné, explicitní a s dostatečným nedostatkem dětinskosti. Vlastně nemám výhrady, až na obvyklý nešvar, že hlavní hrdina, takto borec až na půdu, střídavě zvládá pomlátit asi milion křupanů najednou, přičemž se vyhýbá kulkám, střídavě dostává na budku od kdekoho, kdo má ve scénáři jakous takous důležitost, takže nesmí jít k zemi po první dobře mířené pumelici. 4½. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prakticky každá epizoda má stejnou kostru. 3/4 stopáže žvanění (naštěstí smysluplné - žádná vata - a k věci) a 1/4 akce (neskutečně dobře a poutavě natočené). Není to tedy primárně o slepci-mlátičce. Jak by jeden čekal. Snaha popsat charaktery postav je opravdu znát. Navíc, seriál se neštítí trochy té krve (a otevřených zlomenin) a to včetně ústřední postavy. To je celkem příjemné. Seriál tak působí více dospělé a znatelně méně směšně nežli jiné seriálové MARVELovky. ()

Galerie (204)

Zajímavosti (20)

  • Hudba použitá ve scéně se všemi spolupachateli je Nessun dorma, neboli: „Nikdo nesmí spát.“ Jde o výňatek z árie z opery Puccini Turandot. (Epistemolog)
  • Fiskův účetní je pojmenován jako Leland Owlsley. V původním komiksu se jednalo o skutečné jméno daredevilského superdarebáka známého jako Sova. (Epistemolog)
  • V tejto epizóde sa Matt odmietne predstaviť Claire a tá ho nazve menom jej bývalého priateľa - Mike. V skutočnosti ide o alter ego Matta z komiksov. Matt si vymyslel postavu Mikea Murdocka, jeho vidiaceho identického dvojčaťa, na ktorého sa vždy vyhováral, ak bola identita Daredevila prezradená. (lucia28)

Reklama

Reklama