Reklama

Reklama

Marvel's Luke Cage - Série 2

(série)
Trailer 1
USA, 2018, 12 h 40 min (Minutáž: 55–69 min)

Kamera:

Petr Hlinomaz

Hrají:

Mike Colter, Simone Missick, Theo Rossi, Alfre Woodard, Mustafa Shakir, Gabrielle Dennis, Reg E. Cathey, Ron Cephas Jones, Rosario Dawson, Finn Jones (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Sláva a odpovědnost Luka Cage rostou, ale jeho život převrátí naruby tajemný cizinec s vlastními superschopnostmi – a plánem, jak ovládnout Harlem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (31)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

druhá řada a třídu jinde než ta první.Hluchá místa sice pořád jsou,ale už jich ani zdaleka není tolik a tentokrát sem neměl pocit,že by série měla být kratší (a pokud ano,tak možná o dva díly).Mariah je solidní záporačka,Bushmaster nakonec lepší Diamondbacka.Třetí řada to může dotáhnout až na vrchol.Jen neusnout na vavřínech...80% ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pochopitelný, respekt vzbuzující záporák Bushmaster přitáhl do Harlemu vyřizování starých "rodinných" účtů, jako prvotřídní svině se ovšem odkopala Black Mariah, už z minula křivá a podlá, tentokrát však překračující všechny zábrany. Jenomže Lukeovy konfrontace s ní (a slizkým Shadesem) se dlouho točily dokolečka dokola (po chvíli už opravdu jako kolovrátek) při pokusech "udělat věci správně" (tzn. dostat ji zákonně za mříže), do toho on sám repetitivně podléhal zakořeněnému vzteku, výbušnosti i samotářské samolibosti. Konec se hodně povedl, solidně vygradoval a dá se říct, že i uzavřel všechny linky; ne, že by nenechal na co navazovat ("šerif" Harlemu), ale… bohužel. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// 2. série chytila v závěrečné třetině konečně dech a díky stoupající kvalitě to nakonec celé nebyla taková ztráta času, jak jsem ze zprvu obával, ALE... klasický syndrom netflixové marvelovky, vata, vata, vata a pět naprosto zbytečných epizod, místo kterých se to dalo smrsknout v mnohem kompaktnější příběh. Čekám, kdy to tvůrcům konečně dojde, zatím ale marně. 6/10 ()

Lima 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Season 2 jako černý Kmotr. Z původně odstrkované komiksárny se stalo výživné gangsterské drama, s fantastickým záporákem (Bushmaster!), který sice protivníkům řeže hlavy, ale na konci mu regulérně fandíte, ať tu svini Mariah (skvěle zahranou Alfre Woodardovou) zkrouhne. Ke konci se hranice mezi dobrem a zlem stírá, přesně jako v životě, kde je vše relativní. Mike Colter je charismaťák až na půdu, líbí se mi jeho klidné herectví, ze kterého vyzařuje síla, znovu musím vyzdvihnout Bushmastera alias Mustafa Skahikra a jeho prima jamaštinu, který mi fakt přirostl k srdci. A k tomu všudypřítomný jazzík, blues a sem tam slušný hip-hop a taková zvláštní posmutnělá atmosféra, která je u komiskárny neobvyklá. Ke konci se dokonce v jednom záběru cituje Coppolův Kmotr, tvůrci si přesně uvědomovali, co jejich dílko připomíná. Fakt je mi moc líto, že už to nebude pokračovat. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trvalo mi to o měsíc déle, ale druhou řadu Cage jsem si svým rozvleklým způsobem celkem užil, ovšem opět to má o tři díly navíc. Spousta motivů je zde nafouknutých až hanba a navíc jednotlivé díly nemají pod 55 minut, takže se musím přiznat, že jsem to občas na jeden zátah (i z nedostatku času) nezvládl. Nicméně, co fungovalo v první sérii, funguje i zde. Dle mého je tu lepší záporák (teď nemyslim Cornella, toho jen tak něco nepřekoná), pořád mě baví Misty i samotný Luke a showrunneři trošku rázněji zakročili do choreografie akčních scén. Pořád je to ta horší část neftlixáckých marvelovek, ovšem úderný konec dává naději zajímavějším zítřkům. A když už nic, je tu stále ta mílovými kroky očekávaná třetí řada Ďábla z Hell´s Kitchen. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • V epizodě se objeví hláška ze seriálu Hra o trůny (od r. 2011): „Dracarys“. Což je nemožné, aby seriál existoval v MCU, jelikož herec Dannyho Renda (Finn Jones), hrál v seriálu jednu z významných postav. (ČSFD)
  • Luke (Mike Colter) říká o Mariah (Alfre Woodard), že může být jako Adam Clayton Powell. Ten byl první Afroameričanem, který byl zvolen do Kongresu z New Yorku. (Hovadin)
  • Když Lukovi (Mike Colter) říká Jamajčan na ulici, jak by využíval jeho schopnosti, tak zmíní, že kdyby jej lidi neposlechli, řekl by „Dracarys“ a spálil je všechny. To je odkaz na Hru o trůny (od r. 2011) a povel Daenerys Targaryen, který dávala svým drakům, aby vše spálili. (Hovadin)

Reklama

Reklama