Reklama

Reklama

Marvel's Luke Cage - Série 1

(série)
Trailer 1
USA, 2016, 11 h 47 min (Minutáž: 46–66 min)

Kamera:

Manuel Billeter

Hrají:

Mike Colter, Simone Missick, Mahershala Ali, Theo Rossi, Alfre Woodard, Rosario Dawson, Erik LaRay Harvey, Karen Pittman, Ron Cephas Jones, Jaiden Kaine (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Neprůstřelný ochránce Harlemu Luke Cage bojuje proti zkaženým politikům, nelítostným gangsterům a démonům z vlastní minulosti. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (37)

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, je to určitě nejslabší seriálový mcu přírustek, v rámci Netflixu určitě, ovšem stále to má vysoké produkční hodnoty, o kterých si mnozí seriáloví tvůrci mohou nechat jen zdát. Výsledek je takový vláčný, více než kdy jindy natahovaný a propojení do budoucna s Dannym Randem do jednoho seriálu bude jistě optimální. Nicméně Mike Colter jako představitel Luka mě přesvědčil už v Jessice a na jeho sólovku jsem se celkem těšil. Cottonmouth a Diamondback se zapíší do blacklistu obyčejných MCU záporáků, ačkoliv tedy úplně nahoře nebudou jelikož mě první zmiňovaný i přes málo prostoru občas bavil. No ale mojí absolutní favoritkou je Simone Missick a její neohrožená Misty Knight, jejíž jsem si při sledování doufal v comeback v jakémkoliv Defenders seriálu a jsem rád, že se tak stane, ačkoliv mě nezaujala úplně od začátku. Celkově jsem se až na několik vyloženě výplňkových dílů uprostřed bavil obstojně a nemůžu se dočkat až se všichni street heroes objeví bok po boku...7/10 ()

jh666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začněme tím horším, protože Luke Cage je pro mě jedním z nejslabších článků celého MCU. Důvodem je příliš velká roztahanost, protože kromě asi 3 epizod se 3/4 epizody nic nedělo. Druhým problémem je záporák, na Cottonmouthovi bylo alespoň něco, ale Diamondback je suverénně nejhorší záporák v MCU (ano, i Malekith byl lepší, ne o moc, ale byl). To je vidět zejména, když si to porovnáte s ostatními MCU seriály (Garret, Ward, Kingpin, Killgrave). Všechno zachraňují konce epizod, díky kterým má člověk pocit, že se děje alespoň něco. Pak je skvělou postavou Misty Knight, která je jednou z nejlepších ženských postav MCU. A sám se divím, že to píšu, protože mě černošská hudba nikdy moc nebrala, ale sound track je úžasný. 70 % ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čo sa podaktorým páči trochu menej či vôbec nepáči, to tu patrí kvôli žánrovým hrám (blaxploitation) a kvôli prostrediu (Harlem). Takže nereptať, šliape to celé ukážkovo; samostatne (ako vydarený výlet na pole čierno-čiernej gangsterky) aj v kontexte celého rozrastajúceho sa fikčného sveta (ako ďalší z dielikov veľkej skladačky). Šikovná, vzrušujúca prácička, dokonalý televízny relax. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ta "černobarevná" atmosféra Harlemu, jeho klubů, ulic a obyvatel seriál jednoznačně vymezuje (nejen od Netflixových Defenders). Právě džezový "genius loci" a lidsky přízemní status dobračiska Luka Cage (aka nevinně odsouzeného Carla Lucase), který se hlavně nechce zaplést a zviditelňovat, spolu s výborným, nejednoznačným antagonistou Cottonmouthem, mě zpočátku úplně nadchly. Pomalé tempo pomáhalo prokreslovat charaktery a na velmi jednostrannou akci (nechat do sebe vystřílet munici, pak jednou ranou složit) nezbývalo moc místa. Škoda, že za nitky tahající, dlouho ve stínech ukrytý "rodinný" padouch Diamondback nepředvedl nic světoborného a druhá polovina tak mírně zaostávala. Patetický, oslavně "černošský" náběh finále překvapivě potemněl, jakmile z happy-endu sešlo. "To be continued…" a já se těším. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Koukatelné. JEN koukatelné. Luke je blb, co nedokáže nic vyřešit rovnou, jelikož je správňák. Ne, není, je to blb. A tak je třeba naprosto malicherný příběh roztáhnout na 13 (!!!) dílů, navíc, v rámci šetření a nutnosti i tak natáhnout díly na odpovídající délku, každý obsahující extradlouhé úvodní zbytečné tak nějak abstraktní titulky. Ke konci jsem ty díly už posouval a hledal, kde se děje vůbec něco zajímavého. Upadalo to do pěkné nudy. ()

Galerie (121)

Zajímavosti (5)

  • Hlavními záporáky série jsou Cornell ''Cottonmouth'' Stokes (Mahershala Ali), který se poprvé objevil v roce 1974 v komiksovém sešitu "Power Man #19" a Willis ''Diamondback'' Stryker (Erik LaRay Harvey), kterého jsme mohli poprvé vidět v roce 1972 v komiksovém sešitu "Luke Cage, Hero for Hire #1". (Bube1)
  • V motelu drží Reva (Parisa Fitz-Henley) v ruce žlutý USB flash disk. Tento předmět hrál důležitou roli v seriálu Jessica Jones (od r. 2015), byly na něm totiž uložené záznamy z experimentů na hlavním záporákovi Kilgravovi (David Tennant). (MrMartinTm)
  • Každá z epizod první série má název podle písniček amerického hip hopového dua Gang Starr. (BaronMartin)

Reklama

Reklama