Reklama

Reklama

VOD (1)

Luke stále hlouběji zabředá do boje za své okolí, když slíbí starému příteli pomoc mladíkovi, který se dostal do potíží s Cottonmouthem. (Netflix)

Recenze (12)

Nevka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nesdílím všeobecnou nechuť. Skvěle vystavěná epizoda. Nesouhlasím s trendem, že by se to v seriálech a filmech mělo všude bušit hlava nehlava a krev by z toho měla cákat na sto honů. Tempo mi naprosto vyhovovalo. Možná by někdy neuškodilo nekoukat na seriály v kuse nebo v krátkém časovém intervalu (během jednoho, či dvou dní celá série). Takto jsem začal první díly Daredevila a o hodně přišel... Jednou za den, či dva je to pecka. Proč taky ne? ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mnozí vykřikují jak je to k uzofání táhlé, ale já tento názor nesdílím, sice by se režisér mohl více snažit, leč opovrhovat pomalým rozjezdem je podle mého naprosté nepochopení celého konceptu. ... ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opravdu se to vleče. Co se daří je "stavět atmosféru" (jou nigga sem, jou nigga tam, hudba která harlemu sedí jak prdel na hrnec). Přesto se příliš žvaní a děj se moc nerozvíjí. Série alespoň drží standard "áčkové" produkce (ne tak jako Agent Carter mi žlučí nehnul. Zatím... ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"You even know who Crispus Attucks was? A free black man. The first man to die for what became America. He could've acted scared when those Brits raised their guns. Blended in, in the crowd. But he stepped up! He paid with his life. But he started something. That's what Pop did. Not me. I laid in the cut until he stepped up! And it cost him his life, too. I ain't laying back no more! You wanna shoot me? Do it. Pull the trigga, nigga! I ain't got all night!" ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cim se Luke Cage hodne odlisuje od dalsich Marvelovek a cim se me pomalu ale jiste ziskava je skvela cerna hudba. V tomto podani se skvelou kamerou a atmosferickym svicenim se diky tomu na to moc hezky kouka. Btw. jsem moc rad, ze holicstvi potkal brzky konec, protoze vetsi cernossky stereotyp snad neexistuje. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl seriálu se vůbec nemění a pokračuje dle nastavené laťky svého úvodu i když se zdá být tempo přeci jen krapet rychlejší. Dějství pokračuje směle dál, kde se veškeré postavy začali vyvíjet a tím i rozvíjet atmosféru příběhu. Scénář je napsán skutečně precizně a natočen zrovna tak. Prozatím se zdá, že se tvůrci vydali tou správnou cestou. ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O poznání lepší než první epizoda, které chyběl tah na branku. Tahle epizoda působí víc jako pilot než pilot sám, protože diváka mnohem více zaujme zajímavějším dějem. Popova historie provázaná s Cottonmouth je udělaná výborně. Sám gangster dostane několik rozměrů v téhle epizodě, jedna se o člověka se slabostmi a silami a ne o nějakého cartoonového čisté zlého zmetka. A Luke Cage je opět vystaven ve své životě další tragédii. Tohle už je něco. ()

BaronMartin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERS! Sice mi ani po druhém dílu Luka seriál k srdci moc nepřirostl, na rozdíl od první ukrutně roztahané epizody už ale dokážu pochopit, že se to někomu líbí. Tempo této epizody je totiž výrazně lepší a rychlejší, děj se velmi příjemně posouvá dopředu a dostáváme hned několik dost zajímavých a fajn momentů. Luke je pořád strašný sympaťák, i když mi trošku začíná vadit, že zatím nemá prakticky žádný charakter, žádné cíle a do teď v podstatě dělal jenom to, co mu ostatní řekli, což se ale snad s cliffhangerem z konce této epizody změní. Začínám postupně přicházet na chuť i dalším postavám, hodně mě baví hlavně Misty, která má podle mě strašně sympatický herecký cast a celkově je to dost příjemná postava. Pomalu se mi začíná líbit i Cottonmouth, který zde má pár dost fajn momentů a hlavně, konečně začíná zářit charisma Mahershaly Aliho, které doteď moc vidět nebylo. Sice mi stále připadá, že tvůrci strašně moc chtějí, aby působil drsně a děsivě jako Kingpin, ale aspoň té postavě přicházím na chuť. Jediný, o kom pořád pochybuji je Shades, u kterého zatím moc nechápu, jakou roli v příběhu vlastně má. Ještě obecně k seriálu, stále se mi velmi líbí černošská atmosféra Harlemu, kterou doprovází skvělý a originální soundtrack, který na druhou stranu, občas trošku kazí některé scény. Třeba taková scéna, kdy Cottonmouth navštíví Popův barber shop, by mohla být opravdu napínavá, ale díky zvláštně zvolené hudbě má takovou podivnou pohodovou atmosféru, která to celkem kazí. Taky ke konci, při scéně, kdy Cottonmouthovi poskoci zaútočí na kadeřnictví, je fakt divná atmosféra díky kombinaci podivné hudby a fakt zvláštních záběrů, až to působí trošku komicky. Alespoň tohle si tvůrci odpustili u Popovy smrti, která je super, je emocionální a působí velmi dobře, i když některé kamerové záběry vypadají... zvláštně :D Plus jedna z posledních scén epizody, kdy se Cottonmouth baví se svými poskoky o útoku na Popa, je výborná a je to jedna z mála scén, kdy šel z Cottonmoutha opravdu strach. Ještě na závěr chci opět zmínit střih, který je hrozně zvláštní. Některé záběry prostě na sebe nenavazují a mě to celou dobu hrozně rušilo při sledování. Jinak ale dost fajn a příjemná epizodka, která mě konečně dokázala aspoň trochu zaujmout. Hodnocení: 70% ()

Reklama

Reklama