Reklama

Reklama

Marvel's Luke Cage - Série 1 (2016) (série)


Kdo převezme otěže? (S01E03)

(epizoda)
  • USA Who's Gonna Take the Weight?

VOD (1)

Po chaotické události v oblíbeném harlemském podniku Luke vyslyší volání o pomoc – a zasáhne Cottonmoutha na nejcitlivějším místě. (Netflix)

Recenze (10)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí epizoda je zároveň první epizodou, ve které zmizela nudná místa. Děj je svižnější a konečně přestal stagnovat, ale když jsem viděl, jak si Luke poradil s plným barákem střelců, ještě míň chápu, proč nebyl schopen v předchozí epizodě zastavit přestřelku v holičství, kde střílel jen jeden. Je mi jasné, že to bylo v zájmu příběhu, jen si nejsem jistý, jestli jsou v zájmu příběhu díry v logice. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Luke Cage mě připomíná dobu, když jsem se snažil projet GTA San Andreas co nejrychleji, cheaty na nesmrtelnost byli nutností, ale s tím přišla i nuda, protože jen příběh nestačil. A ani zde ten příběh nestačí a detailnost celého seriálového světa Harlemu, tomu nepřidává, protože je chudej jak hlavní postava a také bez pořádného nápadu jako herecké umění Jiřího Mádla(omlouvám se jeho fanouškům) ... Ještě romu dám šanci, ale bojím se, že to bude něco ve stylu SmallVille. ... ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Ten seriál není špatnej, svým způsobem je fajn. Ale ne mým způsobem. Je to zatím maximálně předvídatelný, nic zajímavýho se neděje, choreografie zatím největší akce nebyla ničím zajímavá a Luke Cage se motá sem a tam a nevěřím mu nic. Snad se to zlepší, oproti DareDevilovi obrovskej propad. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jak 3. díl začne, tak i zase skončí. Jen přeci jen o něco explozivněji. Celkově se však jedná o díl plný různých a vcelku i dlouhých dialogů mezi různými lidmi hýbajícími dějem. Tím to pochopitelně zase krapet ztrací na tempu, ale jako by to ničemu nevadilo. Vývoj dějství, jehož dramatizace se postupně zvyšuje, se odvíjí směle dál a diváka s úsměvem láká na další díl. A daří se. O překvapení není nouze. ()

BaronMartin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERS! Třetímu dílu opět bohužel hodně ubližuje to, co očividně bude hlavním problémem celého seriálu. Tempo. Nemyslím si, že by na tom bylo až tak špatně, jak někteří tvrdí, pravdou však je, že některé scény se šíleně táhnou a téměř hodinová stopáž epizod je prostě moc. Některé dialogy jsou ukrutně dlouhé a seriál zatím nemá tak zajímavé a dobře vybudované postavy, jako třeba Daredevil, abych dlouhé dialogy dokázal ocenit. Na druhou stranu, když člověk u toho trošku vypne, věřím, že si to někdo dokáže užít. Stále je zde výborná atmosféra Harlemu, tento díl má hlavně ze začátku dost příjemnou truchlivou estetiku po smrti Popa z minulého dílu, a u předchozích dílů jsem to nepsal, ale oceňuji pěvecká vystoupení různých zpěváků a kapel napříč těmito epizodami, které sice pro děj nic extra nepřidávají, ale je to fajn zpestření. K postavám, Luke je stále fajn a konečně zde dostáváme nějakou tu akční scénu, jejíž kvalita je ale dost sporná. Samozřejmě zde máme ten očividný problém, že Luke je nezničitelný, tudíž o něj nemáme prakticky žádný strach, a polovina téhle akce se skládá z toho, že Luke chodí po budově jak terminátor, nechává do sebe střílet a pak nepřátele na jednu ránu knock-outuje. A když už dojde na nějaký souboj, choreografie je celkem mizerná, je to nepřehledně natočené a nevypadá to nejlépe. K dalším postavám, kdo mě opravdu hodně baví, tak je Misty, její detektivní linka a její dynamika se Scarfem. Scarfe mimochodem na konci epizody dostává opravdu pěkný zvrat, který jsem upřímně nečekal, a mohl by trošku zamíchat karty a udělat seriál zajímavější. Ke Cottonmouthovi, ten je pořád strašně zvláštní. V této epizodě teda neměl moc prostoru, ale stále si úplně nejsem jistý, co si o něm mám myslet. Na konci dílu taky dostáváme cliffhanger, který upřímně? Podle mě stojí celkem za nic :D Fakt to na mě působilo jak z nějakého brutálně levného seriálu. Jinak je Luke stále celkem fajn seriál, který má hrozný problém s tempem, tunou nezajímavých vedlejších postav a pro mě zatím strašně zbytečným dějem, který působí, že absolutně nikam nevede. Uvidíme, jestli se to zlepší. Hodnocení: 65% ()

Reklama

Reklama