Reklama

Reklama

Marvel's Luke Cage - Série 1

(série)
Trailer 2
USA, 2016, 11 h 47 min (Minutáž: 46–66 min)

Kamera:

Manuel Billeter

Hrají:

Mike Colter, Simone Missick, Mahershala Ali, Theo Rossi, Alfre Woodard, Rosario Dawson, Erik LaRay Harvey, Karen Pittman, Ron Cephas Jones, Jaiden Kaine (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Neprůstřelný ochránce Harlemu Luke Cage bojuje proti zkaženým politikům, nelítostným gangsterům a démonům z vlastní minulosti. (Netflix)

Recenze (37)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Názor je ako zadok. Každý nejaký má." Kvalitou je to skôr Jessica Jones alebo prvá séria Daredevila, než druhá séria Daredevila. Čiže to má zopár výraznejších mínusov, ale napriek tomu prevláda spokojnosť za 70%. Luke Cage je veľký sympaťák, možno ešte väčší, než Daredevil. Takisto ústredný zlosyn, proti ktorému stojí, je takmer rovnako dobrý, ako Kingpin v prvej sérii Daredevila. Nečudo, veď ho tvorcovia do nemalej miery okopírovali, akurát zmenili farbu kože. Ale mne to nevadilo, skôr naopak (až neskôr som si spomenul, že toho týpka poznám z Predátorov). Marvelovské seriály sú ale veľmi originálne, takže s tým ústredným zloduchom je to troška komplikovanejšie a to, k čomu dôjde v polke seriálu, je pomerne prekvapujúce (bohužiaľ práve príchod novej postavy uprostred deja je asi najvýraznejším mínusom celej série, pretože táto postava sa Mahershalaovi Alimu nemá šancu vyrovnať a je skôr smiešna a trápna, než pôsobivá). Poteší tiež nenápadné napojenie na DD, Jessicu a Avengers ("z oblohy k nám zlietajú bohovia", Jessicina ségra z rádia, "Poznám skvelého právnika z Hell´s Kitchen"). Od akcie som pravdupovediac - vzhľadom na Lukeove schopnosti - čakal viac. A dosť ma štvalo, že nikto mu ani raz nestrelil do hlavy alebo sa ho nepokúsil zadusiť (aj nepriestreľní ľudia musia dýchať, či?). Ako v DD a Jessice, aj do tretice je atmosféra úplne iná (blaxploitation). Síce scenár v druhej polke začne brutálne haprovať (mafián zamestnávajúci iných mafiánov si ide vybavovať osobne účty? WTF???). Napriek tomu je dosť neuveriteľné, akú kvalitu do nás Marvel páli aj na televíznej obrazovke, nielen v kinách. A teraz počúvam vaše sprisahenecké teórie o tom, či Alfre Woodard hrá rovnakú postavu, ako v Občianskej vojne. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, je to určitě nejslabší seriálový mcu přírustek, v rámci Netflixu určitě, ovšem stále to má vysoké produkční hodnoty, o kterých si mnozí seriáloví tvůrci mohou nechat jen zdát. Výsledek je takový vláčný, více než kdy jindy natahovaný a propojení do budoucna s Dannym Randem do jednoho seriálu bude jistě optimální. Nicméně Mike Colter jako představitel Luka mě přesvědčil už v Jessice a na jeho sólovku jsem se celkem těšil. Cottonmouth a Diamondback se zapíší do blacklistu obyčejných MCU záporáků, ačkoliv tedy úplně nahoře nebudou jelikož mě první zmiňovaný i přes málo prostoru občas bavil. No ale mojí absolutní favoritkou je Simone Missick a její neohrožená Misty Knight, jejíž jsem si při sledování doufal v comeback v jakémkoliv Defenders seriálu a jsem rád, že se tak stane, ačkoliv mě nezaujala úplně od začátku. Celkově jsem se až na několik vyloženě výplňkových dílů uprostřed bavil obstojně a nemůžu se dočkat až se všichni street heroes objeví bok po boku...7/10 ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. séria 60%. Celkom slabota, na Daredevila sa to nehrabe ani náhodou a aj v Jessice Jones mi prišiel Luke Cage o niečo lepší. Príbeh ma moc nebavil, ale Luke Cage bol fajn. Škoda len, že nie som čierny, pretože som mal pocit, že tento seriál je točený hlavne pre nich. Každá dôležitá postava je tmavšia ako podklad tohoto komentu. Ale kašlať aj na to. Predovšetkým ma to nebavilo preto, lebo sa tam až príliš zbytočne kecalo, záporaci moc toho neponúkli a nebyť niektorých zaujímavejších vzťahov a akcii moc by ma to nebavilo. Finále dosť veľké sklamanie a druhú sériu ani neplánujem pozerať. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Luke Cage má dobrou první sérii, o tom neni pochyb, ze seriálu je cítit ten pravý nádech Harlemu, Wu-Tang Clan (v jedné epizodě i Method Man) Čínská restaurace, holičství uprostřed, nad tím vším tkví král ulice Cornell. Do toho všeho neochotně vstupuje Luke Cage, který první co chce, je dělat problémy, nakonec si ale problémy najdou jeho a on přestože nechce přijmout svůj úděl hrdiny, je to něco co ho nakonec dožene, tak jako všechny v Harlemu. Herec Mike Colter, se role Luke Cage zhostil, velice dobře, hned v první epizodě sem si ho oblíbil. Co se týče záporáků, Cornell je fajn má kuráž a umí být nebezpečný, ale přeci jenom větší svaly má Diamondback, který je lépe vybaven na Luka a celkově, je Diamondback mnohem nebezpečnější než Cornell. Ale jak Cornell, tak i Diamondback sou jenom svaly, sice mají své plány, ale nejvíc nebezpečným záporákem pro mně byla Mariah, nejen že ji to myslí, ale zároveň umí prodávat, umí lidem prodávat strach a nenávist, umí lhát a tvářit se, že je to pravda, takovýhle člověk je horší než kdejaký psychopat. Mariah Dillard, snad přeroste všechny záporáky, co kdy Marvel stvořil, Thanos, Ultron, Annihilus, Azazel a další sou ve srovnání s Mariah ničím, protože lidi jako ona, dokáže v lidech probudit to nejhorší co v nich je, takový záporák nelze vyřídit násilím, na takové se musí chytře. Seriál se mi hodně líbil, dvě epizody měli sice slabší, průběh, ale neni to nic strašného. Akce jako taková, až na závěrečný díl, nepředvede nic velkého, ale tenhle seriál neni a nechce být o akci, je to o lidech a to je lepší než všechna akce. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsem vůbec spokojený, viděl jsem první řadu a u posledních čtyř dílů jsem se už jen těšil, až bude konec. Většinou jsem se nudil až na občasné kvalitní chvilky a na stále častější momenty, kdy jsem v ději marně pátral po logice a smyslu. Oba předchozí seriály se mi líbily mnohem víc, jediné, co se mi opravdu líbilo, bylo obsazení hlavní postavy, protože Mike Colter dokázal opravdu vypadat nezastavitelně, ale ten scénář... ()

mm13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čo sa podaktorým páči trochu menej či vôbec nepáči, to tu patrí kvôli žánrovým hrám (blaxploitation) a kvôli prostrediu (Harlem). Takže nereptať, šliape to celé ukážkovo; samostatne (ako vydarený výlet na pole čierno-čiernej gangsterky) aj v kontexte celého rozrastajúceho sa fikčného sveta (ako ďalší z dielikov veľkej skladačky). Šikovná, vzrušujúca prácička, dokonalý televízny relax. ()

jh666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začněme tím horším, protože Luke Cage je pro mě jedním z nejslabších článků celého MCU. Důvodem je příliš velká roztahanost, protože kromě asi 3 epizod se 3/4 epizody nic nedělo. Druhým problémem je záporák, na Cottonmouthovi bylo alespoň něco, ale Diamondback je suverénně nejhorší záporák v MCU (ano, i Malekith byl lepší, ne o moc, ale byl). To je vidět zejména, když si to porovnáte s ostatními MCU seriály (Garret, Ward, Kingpin, Killgrave). Všechno zachraňují konce epizod, díky kterým má člověk pocit, že se děje alespoň něco. Pak je skvělou postavou Misty Knight, která je jednou z nejlepších ženských postav MCU. A sám se divím, že to píšu, protože mě černošská hudba nikdy moc nebrala, ale sound track je úžasný. 70 % ()

liquido26 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí Marvel/Netflix seriál se opět povedl. Daredevil sice vede, ale Luke je v těsném závěsu. Od prvního dílu chytne a vtáhne do děje. Vše je drsné a uvěřitelné a má to skvělou syrovou atmosféru ulic černošského Harlemu a přestože se to odehrává v současnosti, tak taky takový retro sedmdesátkový feeling. Rovněž se na dokreslení atmosféry povedl výběr hudby. V neposlední řadě musím pochválit i herce. __ Jediná věc, která mi tu prostě vadila, je že do tohoto temného a uvěřitelného světa jsou mixovány narážky na hlavní marvelovské filmy (zelená příšera, chlápek s kladivem ...), sice je fajn, že Marvel narozdíl od DC má všechny své filmy a seriály propojené do jednoho světa jako v komiksech, ale sem se to prostě nehodí. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Koukatelné. JEN koukatelné. Luke je blb, co nedokáže nic vyřešit rovnou, jelikož je správňák. Ne, není, je to blb. A tak je třeba naprosto malicherný příběh roztáhnout na 13 (!!!) dílů, navíc, v rámci šetření a nutnosti i tak natáhnout díly na odpovídající délku, každý obsahující extradlouhé úvodní zbytečné tak nějak abstraktní titulky. Ke konci jsem ty díly už posouval a hledal, kde se děje vůbec něco zajímavého. Upadalo to do pěkné nudy. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Tak bohužel Luke Cage nezvládl dosáhnout kvalit DD či JJ. Celá řada byla velmi přímočará a jednoduchá, bez zásadních scén nebo pamětihodných okamžiků. Tato postava na to zkrátka neměla. Rozhodně ho rád uvidím v týmovce nebo jako hostujícího hrdinu v jiné komiksárně, ale sám to prostě neutáhne. Druhou řadu si nezaslouží a mrzí mě, že zrovna on byl první přešlapem spolupráce Netflix/Marvel. Season 1 – 60% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z trojice Daredevil – Jessica Jones – Luke Cage je nejnovější série jednoznačně nejslabší, to pozná každý. Jenže já se nepřidám k až tak velké kritice jako spousta lidí tady, protože mě se to ohromně líbilo a ani v případě tohoto seriálu nemám důvod jít pod pět. Luke Cage je neskutečný sympaťák, vynikající, skvěle zahraná postava (doporučuji perfektní flashbackovou epizodu z vězení), která v Jessice Jones sice zaujala, ale ve vlastním seriálu to Power Manovi (pro neznalé, je to Luke Cage) sedne mnohem, mnohem víc a Mike Colter je tak i jedním z nejlepších herců tmavé pleti. Skvělá je i úvodní sekvence a i všechny další postavy, snad jenom ten Cottonmouth není zase taková výhra, jakou se zdá na začátku být, prostě obyčejný nudný gangster, který ale má cosi do sebe. První dva díly byly tradičně slabší, pomalejší, seznamovací, ale mě se líbily a pak se celý seriál skvěle rozjel, byl čím dál lepší a já se nemohl dočkat dalších dílů, ještě že jsem na ně nemusel čekat. Prostě tradičně vysoce kvalitní, umělecká tvorba Netflixu, já jsem opět spokojený. Luke Cage je méně známou komiksovou postavou i pro mě a já jsem rád, že jsem se s ním mohl lépe seznámit takhle kvalitně, v povedeném dramatu s téměř absolutní absencí bílých herců a výborně ztvárněnou atmosféru Harlemu, navíc je Luke nejvíc pouliční hrdina a na stylu seriálu, který je skvělý, je to dost vidět. Za mě další perfektní (i když ne až tak) podívaná, díky které se na Defenders těším ještě o něco víc, než doteď. Paráda. 95%. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ta "černobarevná" atmosféra Harlemu, jeho klubů, ulic a obyvatel seriál jednoznačně vymezuje (nejen od Netflixových Defenders). Právě džezový "genius loci" a lidsky přízemní status dobračiska Luka Cage (aka nevinně odsouzeného Carla Lucase), který se hlavně nechce zaplést a zviditelňovat, spolu s výborným, nejednoznačným antagonistou Cottonmouthem, mě zpočátku úplně nadchly. Pomalé tempo pomáhalo prokreslovat charaktery a na velmi jednostrannou akci (nechat do sebe vystřílet munici, pak jednou ranou složit) nezbývalo moc místa. Škoda, že za nitky tahající, dlouho ve stínech ukrytý "rodinný" padouch Diamondback nepředvedl nic světoborného a druhá polovina tak mírně zaostávala. Patetický, oslavně "černošský" náběh finále překvapivě potemněl, jakmile z happy-endu sešlo. "To be continued…" a já se těším. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. serie: I kdyz mi to vyslo na tri hvezdy, mel jsem v druhe puli problem cely serial vubec dokoukat. Proc se proboha tvurci zbavovali tak skveleho zaporaka? A proc ho nahradili nekym tak debilnim, klisovitym a nudnym? Kam se podela filmovost akcnich scen jake ma Daredevil? Kam se podela hutna atmoska Jessicy? Zde jsme dostali cernosskou pohadku s ucouranymi dialogy, nudnym vizualem a otravnymi postavami. Ze zacatku se najde nekolik dobrych epizod, ale postupne se to rozmelni v sed, sed a nudu. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O chlup lepší než Jessica Jones. Colter je těžký sympaťák a ten Cageův život jsem mu fakt věřil. Záporáci do jednoho parádní (herecky jsou tyhle postavy v Netflix Marvelovkách pomalu na vyšším levlu než v těch filmových), a ikdyž stejně jako u Daredevila 2 i Jess Jones bych uvítal tak o 3 díly méně, byl jsem nakonec, i díky luxusnímu finále, dost spokojený. ()

El-Barto 

všechny recenze uživatele

Luke Cage nepřináší vůbec nic novýho a navíc kazí samotnýho Lukea, kterej byl v Jessice Jones tak strašně zajímavej. Tady akorát dokola mele jak už nebude utíkat, jak se musí postavit a další kýčovitý řeči, většinou týkající se Harlemu. A furt dokola o tom, co by Pop chtěl a nechtěl. No prostě nuda. Cottonmouth byl nejhorší záporák Marvel/Netflixovskýho univerza. Potom ale přišel Diamondback v monterkách a šlo to do kytek úplně. Bavila mě akorát Misty Knight, rád bych ji viděl v dalších seriálech. Clarie tam byla ze stejnýho důvodu jako v DD a JJ. Aby se náhodně objevila a začala někoho ošetřovat. A proč asi pětkrát zmíní, že zná dobrýho právníka a ten se pak vůbec neukáže. To dokáže nasrat. Navíc ta velká zpráva o černým hrdinovi v mikině s kapucí je divákovi cpaná v každým díle a navíc hrozně polopatě. Nevím jestli se to černochům v Harlemu líbí, ale mě to nudí. ()

Monisek 

všechny recenze uživatele

Hrozně jsem se na to těšila, protože jde o dalšího Defendera, kterého jsme potkali už v Jessice... Ale celá problematika mě moc nebavila. Díly jsou dost natahované a když už to vypadá, že se blíží finiš, najednou se vyloupnul novej protivník.. To mě trochu vytočilo. Ale na Defenders se těším a další sérii Luka si asi taky pustím.. ()

Urukhaj98 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Titulní hrdina si svůj debut odbyl již ve spřízněném seriálu Jessica Jones, tudíž co se týče jeho představovačky, měli to tvůrci o něco snazší. I přesto se jim však daří Luka a jeho minulost spojenou se získáním superschopností vykreslit docela zajímavě, byť za použití již trochu ohraných flashbacků. V čem ale seriál bohužel opravdu vyniká je práce se záporákem a Luke Cage je skvělou ukázkou toho, jak se to NEMÁ dělat. Charismatický Mahershala Ali je tu zoufale nevyužitý a twist spojený s jeho postavou je neskutečně dementní. Škoda. Jinak to totiž začalo slibně. 6/10 ()

Mouchal 

všechny recenze uživatele

Ano. Luke Cage je opravdu nejméně vydařená marvel x netflix spolupráce, ale k mému překvapení jde stále o dost kvalitní seriál. K seriálu jsem přistupoval velmi obezřetně a bál jsem se toho, jak to bude samá narážka na černošskou kulturu sem a další neznámej basketbalovej hráč tam a ono to tak vskutku bylo. Ale zpracováno o dost líp a zábavněji než jsem čekal. Chyb to má i přesto, jak náctiletý panic beďarů. Tempo je opravdu hodně pomalé a osekání epizod na příjemných 40 minut by seriálu jen prospělo (nebo ubrat epizod třeba na 10). Hlavní záporák má styl a charisma, do doby než ho nahradí neoriginální ňouma s nejvíc klišé backstory ("Luke, I am your brother" - no páááni...), co byla zrovna k mání. Luke jako takový je sice sympaťák, ale pořádně se zapotil, aby utáhl celý seriál sám. Aspoň že jsme dostali Misty, která byla vynikající a i kvůli ní mě rozčilovala přítomnost Claire, která mě svým všudypřítomenstvím už dost irituje a vůbec bych ji sem neangažoval. Myslím si, že kdybych byl černej, LG bych si zamiloval. Takhle je to jen občas zábavná koukatelná záležitost a další povinnost k blížícím se Defenderům. 70% ()

Reklama

Reklama