Reklama

Reklama

Marvel's Luke Cage - Série 2

(série)
Trailer 2
USA, 2018, 12 h 40 min (Minutáž: 55–69 min)

Kamera:

Petr Hlinomaz

Hrají:

Mike Colter, Simone Missick, Theo Rossi, Alfre Woodard, Mustafa Shakir, Gabrielle Dennis, Reg E. Cathey, Ron Cephas Jones, Rosario Dawson, Finn Jones (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Sláva a odpovědnost Luka Cage rostou, ale jeho život převrátí naruby tajemný cizinec s vlastními superschopnostmi – a plánem, jak ovládnout Harlem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (31)

SamVimes

všechny recenze uživatele

Nováček seriálu Bushmaster má sice trochu béčkové jméno (stejně jako řada Lukových záporáků je pojmenován podle hada, viz Cottonmouth, Diamondback), ale jeho tajemný a drsný Jamajčan představuje důstojného protivníka, i díky živelnému a až démonickému zjevu Mustafy Shakira. Naopak postava Mariah funguje jen někdy a v (častých) momentech, kdy se její projev omezuje na ječení a poulení očí, jí tu šéfku harlemského podsvětí neuvěříte. A dostává snad až zbytečně příliš prostoru, relativně k ostatním hráčům. Z vedlejších postav se Claire Temple (Rosario Dawson) po pár epizodách odebere mimo scénu, stejně tak i Bobby Fish, postarší „štamgast“ Lukova domovského holičství. Místo nich nastoupí v menší roli neselhávající a dnes již bohužel zesnulý Reg E. Cathey jako Lukův otec a téma odcizených dětí a rodičů dotahuje v trochu větší roli Tilda, dcera Mariah. Až překvapivě dobrou příběhovou linku dostala sympatická Místy Knight a nakonec docela slušný dějový oblouk má i Shades, byť zejména diváci, jež Thea Rossiho znají jako Juice ze Sons of Anarchy, budou hlavně v prvních epizodách trochu trpět, na jak krátkém řetězu tady je. Luke Cage docela pěkně pracuje se svými zdroji, takže opět servíruje umírněnou a aktualizovanou komiksovou podívanou, kde jsou původní kostýmy redukované spíš jen na barevné ladění civilního oblečení, Lukova hláška „sweet christmas“ na running gag a třeba Power man (Lukovo alter ego) zazní jen ironicky od Claire. Zato ale dostaneme hned několik milých cameí a jeden team-up. Stejně jako u ostatních netflixovek z poslední doby, i tady bohužel platí, že 13 epizod je příliš a sneslo by se stříhat, ne ovšem tak radikálně jako v první řadě nebo u druhé Jessicy. Další slabinou je i choreografie soubojů, byť z podstaty Lukových schopností a stylu boje dost jednoduchá, Mike Colter ji přesto nezvládá tak, jak by měl. Je otázkou, jestli třeba opět bylo málo času scény cvičit nebo na to Colter prostě nemá, to ale ve výsledku může být divákovi jedno. Misty Knight i Bushmaster jsou na tom o něco lépe. Naopak se velice povedla celková atmosféra Harlemu, podtržená i soundtrackem a pravidelnými hudebními vystoupeními v klubu Harlem’s Paradise, kde se stejně jako v první řadě objeví hvězdy hip-hopu i blues, v této řadě například Gary Clark jr. nebo Christone „Kingfish“ Ingram. A nijak to neodbývají, zazní dvě nebo tři skladby, něco přímo jako součást scény, něco třeba jako podklad pro koláž. Ve výsledku je druhá řada Luka Cage i přes své mouchy fajn seriálová komiksovka, jíž se povedlo kvalitativně předčít svou rozpačitou první štaci. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trvalo mi to o měsíc déle, ale druhou řadu Cage jsem si svým rozvleklým způsobem celkem užil, ovšem opět to má o tři díly navíc. Spousta motivů je zde nafouknutých až hanba a navíc jednotlivé díly nemají pod 55 minut, takže se musím přiznat, že jsem to občas na jeden zátah (i z nedostatku času) nezvládl. Nicméně, co fungovalo v první sérii, funguje i zde. Dle mého je tu lepší záporák (teď nemyslim Cornella, toho jen tak něco nepřekoná), pořád mě baví Misty i samotný Luke a showrunneři trošku rázněji zakročili do choreografie akčních scén. Pořád je to ta horší část neftlixáckých marvelovek, ovšem úderný konec dává naději zajímavějším zítřkům. A když už nic, je tu stále ta mílovými kroky očekávaná třetí řada Ďábla z Hell´s Kitchen. ()

Reklama

Hanys_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pořád a pořád stejný problém. Zase je tady o nějaké 3-4 díly víc, než by bylo vhodné. A je to škoda, protože ač mi Mariah jako záporák moc nesedla, tak to dost tahá zajímavý Bushmaster a hlavně překvapivě Shades, jehož morální dilemata patří k tomu nejlepšímu z obou sérií. Samotný Luke už mi přišel takový docela ospalý, ale od 10. dílu a návštěvy Dannyho to už nabere solidní obrátky. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pochopitelný, respekt vzbuzující záporák Bushmaster přitáhl do Harlemu vyřizování starých "rodinných" účtů, jako prvotřídní svině se ovšem odkopala Black Mariah, už z minula křivá a podlá, tentokrát však překračující všechny zábrany. Jenomže Lukeovy konfrontace s ní (a slizkým Shadesem) se dlouho točily dokolečka dokola (po chvíli už opravdu jako kolovrátek) při pokusech "udělat věci správně" (tzn. dostat ji zákonně za mříže), do toho on sám repetitivně podléhal zakořeněnému vzteku, výbušnosti i samotářské samolibosti. Konec se hodně povedl, solidně vygradoval a dá se říct, že i uzavřel všechny linky; ne, že by nenechal na co navazovat ("šerif" Harlemu), ale… bohužel. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Man, dem Jamaican niggas ar somethin else. Dem spik inglish worsa den mi and dem du vudu dat makes dem stronga den mi bullitpruf brotha Luka Cage... Druhá série je lepší než první. Má dobrého záporáka, zajímavou vedlejší linku s Misty a působí to tak nějak kompaktně. Nejvíc ale válí Mariah a Shades. Škoda, že tomu Netflix vystavil stopku. Ale snad se toho ujme někdo jiný, protože poslední 3 epizody jsou fakt luxusní a ten cliffhanger na konci, za ten bych vraždil. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • Luke (Mike Colter) říká o Mariah (Alfre Woodard), že může být jako Adam Clayton Powell. Ten byl první Afroameričanem, který byl zvolen do Kongresu z New Yorku. (Hovadin)
  • Když Lukovi (Mike Colter) říká Jamajčan na ulici, jak by využíval jeho schopnosti, tak zmíní, že kdyby jej lidi neposlechli, řekl by „Dracarys“ a spálil je všechny. To je odkaz na Hru o trůny (od r. 2011) a povel Daenerys Targaryen, který dávala svým drakům, aby vše spálili. (Hovadin)
  • V epizodě se objeví hláška ze seriálu Hra o trůny (od r. 2011): „Dracarys“. Což je nemožné, aby seriál existoval v MCU, jelikož herec Dannyho Renda (Finn Jones), hrál v seriálu jednu z významných postav. (ČSFD)

Reklama

Reklama